AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
ξεκινάω αυτό το ποστ για να ρωτήσω,
ποιοι είναι εκείνοι οι λόγοι που σας οδηγούν να βγάζετε τις γάτες σας έξω από το σπίτι?
είναι αυτό αναγκαίο? αν ναι γιατί?
ρωτάω με αφορμή όλα αυτά επειδή θα ήθελα και εγώ να γνωρίζω αν τελικά χρειάζεται ή όχι να βγαίνει ένας γάτος / μία γάτα έξω, ειδικά στην περίπτωση όπου τον έχουμε για σπιτόγατο.
Λοιπόν?
(ευχαριστώ
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρόκειται για γάτα που ζει έξω, κοντά στο εξοχικό της, κι εκείνη τη συμπάθησε και τη φροντίζει.
Όσο για τις υπόλοιπες (λίγες) γάτες που αναφέροναι εδώ να ζουν έξω, μάλλον είναι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ήδη γάτα/-ες και δεν μπορούν να βάλουν μέσα και άλλη, αλλά θέλουν να δώσουν λίγο φαγάκι και φροντίδα στα αδέσποτα. Απόλυτα κατανοητό...
Μην ξεχνάς ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που καταλήγουν "μέσα" (σαν τη δική μου), τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Κι εγώ ξεκίνησα με το "έξω" (δεν είχα κανένα σκοπό να πάρω γάτα, με βρήκε) και σιγά σιγά εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε η υπόθεση και η Νιάρα έγινε με το σπαθί της μέλος της οικογένειας. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να υποχρεώσει κανεναν να πάρει σπίτι του γατάκι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για να μην χτικιάσει ρε Αντρέα!!! Ρωτάς σαν να ακούς για έξω πρώτη φορά στη ζωή σου. Για να ξεσκάσει. Για τον ίδιο λόγο που θέλουν όλοι να βγουν λίγο έξω. Εσυ όταν βγαίνεις έξω γιατί βαίνεις;![]()
Αθανασία την περίπτωση που δεν μπορείς στις ήδη υπάρχουσες να προσθέσεις και άλλη(στο σπίτι σου), το καταλαβαίνω και ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
Thanasis46 : φίλτατε λέμε διαφορετικό πράγμα.
δε θεωρώ ότι για τον ίδιο λόγο βγαίνει ένας άνθρωπος και μία γάτα έξω.
τώρα αν η δικιά σου η γάτα βγαίνει για να πιει κανά ποτάκι, ή για να πάει θέατρο, ή να κάνει ψώνια, πάω πάσο, και να μου την γνωρίσεις κάποια στιγμή να κάνουμε και παρέα.
αλλά άμα προορίζεται -ξαναλέω- για σπιτόγατος-σπιτόγατα, δεν καταλαβαίνω γιατί να την βγάζεις έξω και να τρέχεις μετά να μην στην πατήσουν τα αυτοκίνητα.
και στην τελική δεν γνώριζα πως οι γάτες στα σπίτια "χτικιάζουν" ή "βαράνε μπιέλα" ή οτιδήποτε.
P.S : Μην ανησυχείς, κάτι λίγα μπορεί να ξέρουμε και εμείς από έξω

Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ήξερα για τους σκύλους ότι χρειάζονται τις βόλτες τους ΟΚ.
Αλλά για τις γάτες δεν ήξερα ότι πρέπει να τις βγάζεις π.χ στον κήπο.
Σύμφωνα με τα όσα λες, η ανάγκη είναι η ίδια στον σκύλο και τη γάτα ε?
μάλιστα. ενδιαφέρον διότι φανταζόμουνα πως οι σπιτόγατες δεν χρειάζεται να βγαίνουν κλπ.
ladycat
Διάσημο μέλος
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω για να πω την αληθεια φοβαμαι να την αφησω εξω,δε θα το ρισκαρα.ο μονος τροπος να την αφησω εξω θα ηταν να εχω ενα σπιτι με κηπο περιφραγμενο και να μενει μονο εκει.προσπαθω να της εχω πολλα παιχνιδια για να μη βαριεται μεσα στο σπιτι.
ειναι καθαρα θεμα του καθε ιδιοκτητη να ζυγισει τα υπερ και τα κατα και αναλογα και με την περιοχη που μενει να αποφασισει για το τι θα κανει
Ismini
Διάσημο μέλος
Απο οσο γνωριζω οι γατες διαθετουν "περιοχες" απο τις οποιες δεν απομακρυνονται, εκτος απο τους αρσενικους σε περιοδους ζευγαρωματος.
Για τις οικιακες γατες αυτες οι "περιοχες" ειναι το σπιτι του "ιδιοκτητη" τους. Οσο πιο κοντα στο φυσικο περιβαλλον ειναι αυτο (φως, ανεση χωρου, καθαρος αερας κ.α.) τοσο το καλυτερο. Απο εκει και περα κανενα ειδικο βιβλιο για γατες, site, και κτηνιατρος δεν μου εχει συστησει να πηγαινω βολτα τις γατες σε αντιθεση με τα σκυλια (ιδιαιτερα τα μεγαλοσωμα) που χρειαζονται περπατημα και εξασκηση. Εξαλλου τα σκυλια συνηθως κανουν την αναγκη τους εξω και οχι στην αμμο οπως οι βολικες γατες.
Συμπερασμα: Καλο ειναι να βγαινει αλλα με την προϋποθεση να ειναι ασφαλης και να μπορει να ξαναγυριζει.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Τη βγάζουμε όμως με το λουρί (το έμαθε, δεν έχει πρόβλημα, αλλά κουμπώνει σε σαμαράκι και όχι στο λαιμό, έχει μάλιστα και ειδική πατέντα με πολλά μέτρα για να νιώθει πιο ελεύθερη) και συνεχή παρουσία μας, γιατί μπαίνουν και άλλες γάτες στον κήπο ή μπορεί να πάει στο διπλανό κήπο που έχει σκυλιά (κάποτε την άρπαξαν) ή στο δρόμο και να φοβόμαστε για αυτοκίνητα... Γνωστοί οι κίνδυνοι, αλλά έχω διαπιστώσει και εγώ ιδίοις όμμασι ότι έχει ανάγκη το έξω και της κάνει πολύ καλό (και σ'εμάς, γιατί μετά έχει άψογη συμπεριφορά στο σπίτι!
) Μασουλάει το απαραίτητο χορταράκι, κυλιέται στο γκαζόν... Και της παρέχουμε κι ένα ωραιότατο μπαλκόνι για σεργιάνι και ξύνει τα νύχια της στον κορμό της γιούκας (καλύτερα από ψεύτικο ονυχοδρόμιο) στην οποία σκαρφαλώνει κιόλας για να μην ξεχνιέται! Πέρασε ~4 μήνες στο δρόμο μέχρι να την κλείσουμε σπίτι και είχε ήδη σκαρφαλώσει όλα τα δέντρα της γειτονιάς και είχε σουλατσάρει παντού! Είναι η Νιάρα η αλανιάρα!!!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν τα φέρνει στο δικό μου κήπο που υπάρχει άφθονη τροφή. Και το κακό είναι ότι δεν πιάνονται κιόλας
Ανησυχώ πολύ για τα μικρούλια...
anabou
Διάσημο μέλος
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολύ ευχαρίστως… Απο δω η ΝίναThanasis46 : φίλτατε λέμε διαφορετικό πράγμα.
δε θεωρώ ότι για τον ίδιο λόγο βγαίνει ένας άνθρωπος και μία γάτα έξω.
τώρα αν η δικιά σου η γάτα βγαίνει για να πιει κανά ποτάκι, ή για να πάει θέατρο, ή να κάνει ψώνια, πάω πάσο, και να μου την γνωρίσεις κάποια στιγμή να κάνουμε και παρέα.
Συνημμένα
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
πάντως από ότι καταλαβαίνω η ανάγκη για έξω είναι εμφανής σε όσες γάτες είχαν αρχικά μεγαλώσει/συνηθίσει έξω.
ο δικός μου πάλι και ανοιχτή να είναι η πόρτα άντε να βγει για δευτερόλεπτα στο μπαλκόνι, και μετά ξαναμπαίνει, που σημαίνει πως μια χαρά την καταβρίσκει και μέσα!
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εκεί έγω γράψει και βάλει φωτογραφίες που δείχνουν εξω απο το σπίτι μου. Η δική μου πικρή ιστοριούλα θα σου λύσει πιστεύω τις απορίες που έχεις. Αν διαβάσεις, δε, το Μέλανι αντίο γλυκειά μου αγάπη, η εικόνα θα «δέσει». Είναι όμως πολύ στενάχωρη μην πλακωθείς κιόλας. Ηταν η μαυρόασπρη στο άβαταρ.
Η άλλη μου γατούλα η Μπιάνκα, για αυτήν μιλάει η Paris, έχει σταματήσει να βγαίνει βόλτα. 2-3 ώρες τη μέρα-με λιγότερο δεν συμβιβαζόταν- με εξάντλησαν κυριολεκτικά. Η βόλτες μας κράτησαν 3 μήνες περίπου, με εμένα που δεήθελα να τη χάνω απο τα μάτια μου να τρέχω πίσω της μέχρι το χείλος του ρέματος και νύχτα τις περισσότερες φορές ότι ώρα και να γυρνούσα απο τη δουλειά, ακόμα και 2 το πρωί!!!! Δεν το συνιστώ σε κανέναν! Ο γιατρός επιμένει οτι νομίζει οτι θέλει να βγει. Δεν το νομίζω. Ομως βολευόμαστε με την οικοδομή του πρώτου ορόφου που περνάει εκεί το περισσότερο της μέρας. Εχει γνωρίσει το έξω γι αυτό και ανοιξε ολόκληρο συρώμενο παράθυρο και βγήκε πριν 10 μέρες. Ομως δεν γίνεται να την αφήσω. Κόντεψα να πεθάνω απο τις τύψεις και τον πόνο, με το θάνατο της Μέλανι. Δεν θα ξαναγίνω υπεύθυνη για κάτι παρόμοιο.
Η μικρή μου Καρμέλα δεν θα μάθει ποτέ το έξω. Θα αρκεστεί στο μια χαρά μπαλκόνι που θα έχει στη διάθεσή της απο τα Χριστούγεννα. Οτι δεν γνωρίζουμε δεν μας πληγώνει...
Σημασία έχει να περνούν καλά στο σπίτι και να νιώθουν αγάπη απο εμάς. Αυτή η αποψη υποστηρίζεται δυνατά και παντού στο ίντερνετ. Οι γάτες δεν πρέπει να βγαίνουν έξω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool