Γιατί η γάτα μου δεν πίνει αρκετό νερό;

• Thread starter Thread starter vasso
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

vasso

Νεοφερμένο μέλος

Η vasso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους σας! Μιαν ερώτηση ήθελα να κάνω. Ο γάτος μου πίνει σπάνια νερό και αυτό μόνο από τη βρύση του νιπτήρα! :( ! Όταν λείπουμε απο το σπίτι, του αφήνουμε νερό αλλά δεν ξέρω αν το πίνει. Είχα δει για ένα σύστημα που είναι σαν βρύση και τρέχει συνέχεια νερό, σαν αυτά τα διακοσμητικά συντριβανάκια για το σπίτι. Μήπως ξέρετε κάτι σχετικό; Που μπορώ να το βρω; Ευχαριστώ :)!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
vasso καλωσόρισες. Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατί στη γλώσσα του ιντερνετ σημαίνουν οτι φωνάζεις, οπότε είναι σαν να ακούμε κάποιον να φωνάζει συνεχώς μέσα στο αυτί μας :P Είναι και ώρα κοινής ησυχίας τώρα ;) :P

Όσον αφορά το ερώτημα σου, τι τροφή του δίνεις; Αν του δίνεις κονσέρβα, τότε παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του νερού που χρειάζεται απο εκεί και γι'αυτό δεν πίνει πολύ έξτρα νερό. Μήπως του δίνεις κάποιο άλλο υγρό μαζι, όπως γάλα; Γιατί και αυτό έχει πολύ νερό. Αν δεν ισχύει τίποτε απο αυτά, μάλλον υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα... Περιμένουμε λεπτομέρειες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι εννοεις σπανια? οχι καθημερινα? και οσον αφορα το νερο που του αφηνεται δεν μπορεις να βαλεις καποιο σημαδι να δεις αν εχει κατεβει η σταθμη?
Και ο δικος μου παντως ποτε δεν επινε πολυ νερο και οχι καθημερινα θα ελεγα μερα παρα μερα.

Πες μας τι τροφη τρωει ο γατουλης σου...αν εχει δυνατοτητα να βρει νερο απο αλλο μερος πλην του νιπτηρα..δες αν μειωνεται η σταθμη του κυπελλου του...δες αν το χυνει και το πινει απο κατω(ναι γινεται και αυτο!!)...παντως ειναι γεγονος οτι οι γατες αντεχουν για νερο πολλες μερες λογω της καταγωγης τους απο αγρια αιλουροειδη που ζουν σε ερημους και αγονα μερη ,οποτε εχουν αναπτυξει νεφρους που συμπυκνωνουν πολυ το ουρο τους απο το προουρο ,οποτε μειωνουν σημαντικα την απωλεια νερου απο τους νεφρους...αν τρωει ξηρα τροφη κυριως ή μαγειρευτο πρεπει παση θυσια να εχει αφθονο νερο και καθαρο...αλλιως μπορει στο μελλον να εχει προβληματα με το ουροποιητικο του...
Για να δεις αν ειναι αφυδατωμενος ή οχι,τραβηξε μια πτυχη απο το δερμα του της πλατης του και σηκωσε τη...αν επιστρεφει γρηγορα ειναι ΟΚ...αν αργει να επιστρεψει πισω και αν τα ματακια του ειναι πιο μεσα απο οτι συνηθως τοτε μαλλον ειναι αφυδατωμενος...αλλα οταν οι γατες ειναι αφυδατωμενες ειναι ανορεκτες και σε καταπτωση...χωρις ορεξη για φαγητο και παιχνιδια..συνηθως δηλαδη....δες και παρακολουθησε τον γατουλη σου αν και μαλλον δεν πρεπει να εχει καποιο προβλημα οπως μας το περιγραφεις...
Νικος Crestfallen

Σας ευχαριστουμε για τις απαντησεις σας, και εγω και ο Νωντας (ετσι λεγεται ο γατουλης μου!).Michelle οπως ειδες συμμορφωθηκα με τις υποδειξεις σου.Eλενη χαιρομαι που με καταλαβαινεις.Και crestfallen σε ευχαριστω για την επιστημονικη σου απαντηση. φιλια

Εχω δει και εγω αυτα που λεται και το σκεφτομαι για τη δικια μου μιας που με τοση ζεστη το θελει το νερακι της ο φιλος μου ληπει απ το σπιτι αρκετες ωρες δε θελω να μενει χωρις νερο.Ειδα ενα 10 ευρο μικρο εσεις εχαιτε δει στην αθηνα κατι τετοιο θιμαται κανεισ τιμη?

Επειδή και τα δικά μου πίνουν συνέχεια νερό από τη βρύση, τους αγόρασα από Αγγλία το DRINKWELL PET FOUNTAIN. Δείτε το εδώ:
www.petfountain.co.uk
Ομολογώ ότι το λάτρεψαν.

Έχω ακούσει (διαβάσει για την ακρίβεια) ότι πολλές γάτες πίνουν νερό μόνο από την περιφέρεια του μπολ που το περιέχει, διότι ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ τη μυρωδιά του σαπουνιού ποθ χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης τους...
Ας αρχίσουμε λοιπόν να τα πλένουμε με σαπούνι τόνο.. χαχαΧα!

Μήπως εννοείς απο το κέντρο; Στην περιφέρεια είναι πιο έντονη η μυρωδιά λογικά, μιας και είναι πιο κοντά στα τοιχώματα...

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Επειδή και τα δικά μου πίνουν συνέχεια νερό από τη βρύση, τους αγόρασα από Αγγλία το DRINKWELL PET FOUNTAIN. Δείτε το εδώ:
www.petfountain.co.uk
Ομολογώ ότι το λάτρεψαν.
κ εμεις το πηραμε αυτο ειναι τελειο το συστημα με γλυτωσε απο την βρυση που ηθελε να πηγαινει συνεχεια ο ζυλιτο

ΚΑι εγς τησ το πηρα αλλα τωρα που την εχω στο παρτερι απο κατω φοβαμαι μηπος το βγαλω και μου το αρπαξουν και αλλα λεφτα δε παιζουν για καινουριο.

Εγώ θα έλεγα/πρότεινα να τον πάρεις πάλι σπίτι. Είναι πολύ επικίνδυνα στο δρόμο.. :(

Τον πηρα την εχει αρακσει στη κοθζινα τςρα τοθ εκλησα και τη πορτα τοθ εχς ενα παρατηιρο ποθ ειναι και μπορει και ανοιγοθν τα δοντακια του να περνει αερα.Την αμμο τοθ και το φαει του το ποτιστηρι του παικσαμε και λιγο τον κινηγησα και στο σπιτι τι αλλο θελει:)

The drinkwell pet fountain

Τις τελευταίες μέρες κάνω έρευνα για το συγκεκριμένο προϊόν που αναφέρετε (THE DRINKWELL PET FOUNTAIN) μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε από πού το προμηθευτήκατε; Υπάρχει συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα; Και ο δικός μου γατούλης δείχνει να έχει προτίμηση στο νερό της βρύσης και επειδή τρέφεται κυρίως με ξηρά τροφή ανησυχώ για το αν καταναλώνει την απαραίτητη ποσότητα νερού.

Προσωπικά το πήρα από Αγγλία. Ωστόσο τα κάτωθι sites μου τα έδωσε η αγγλίδα αντιπρόσωπος του DRINKWELL PET FOUNTAIN και μπορείς να το παραγγείλεις online:
www.surreypetsupplies.co.uk
www.puddlepetcare.co.uk
www.vetuk.co.uk

Οφείλω να ομολογήσω ότι απογοητεύτηκα λίγο.:( Ήλπιζα ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να το αγοράσω από κάποιο pet-shop και όχι μέσω internet. Απ’ ότι γνωρίζεις δεν υπάρχουν αντίστοιχοι προμηθευτές στην Ελλάδα ε;;:confused: Thanks πάντως για τα links! Θα δω τι θα κάνω!:hmm:

Ladycat, purina και εσείς από Αγγλία το αγοράσατε; Εγώ πήγα σε ένα pet-shop που είναι αποκλειστικά για γάτες και τους ρώτησα γι’ αυτό. Έδειξαν να μη το έχουν ακουστά, παρ’ όλα αυτά τους άφησα ένα διαφημιστικό που είχα εκτυπώσει για να κάνουν έρευνα αγοράς μήπως καταφέρουν και μου το φέρουν. Με έχει αγχώσει αρκετά αυτό το θέμα.:/:

Οχι καλε.Εμενα για να καταλαβεις μοιαζει οπως εχουν σε μερικα καλα μαγαζια αυτοματουσ καταψηκτεσ με νερο.10 ευρο το πηρα απο πετ σοπ και εχει βολεψει πολι εχει νερακι για αρκετεσ μερεσ και καθαρο.

purina σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι;

Συνημμένα

• 3.jpg
    3.jpg
    29,1 KB · Εμφανίσεις: 1.558
  • 4.jpg
    4.jpg
    20,6 KB · Εμφανίσεις: 1.575
εγώ φανταζόμουν κάτι τέτοιο

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    26,2 KB · Εμφανίσεις: 1.569
  • 2.jpg
    2.jpg
    27,4 KB · Εμφανίσεις: 1.646

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back