Γιατί η γάτα μου δεν πίνει αρκετό νερό;

τελικα ποσα λιτρα πρεπει να πινει μια γατα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thanks κορίτσια για τη συμβουλή!:) :happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελικα ποσα λιτρα πρεπει να πινει μια γατα?

Η δική μου η γνώμη είναι όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο! :cat: Η ποσότητα βέβαια πρέπει να συνδυάζεται με την απαιτούμενη ποιότητα (το νερό της πρέπει να είναι φρέσκο και καθαρό πάντοτε:) )

Το πολυ νερο, μπορει να ειναι και σημαδι νεφρικης ανεπαρκιας για τις μεγαλες γατουλες ομως!:hmm:

Δεν πίνει νερό!

Παιδιά διάβασα προσεχτικά όλα τα θέματα διατροφής. Κανείς δεν είπε ότι η γατούλα του δεν πίνει νερό. Η Άντζυ τρέφεται κυρίως με κονσέρβες και λιγότερο με ξηρά τροφή αλλά δεν πίνει νερό!Έχω αλλάξει αμέτρητα δοχεία της βάζω συνεχώς φρέσκο νεράκι αλλά τίποτα. Ο κτηνίατρος λέει αποκλείεται θα είχε αφυδατωθεί,:/: αλλά υπάρχουν πολλές μέρες που περνάμε μαζί συνέχεια και την έχω παρατηρήσει, δεν το πλησιάζει. Υπάρχει περίπτωση να παίρνει τα υγρά που χρειάζεται από την τροφή;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω αν περνει τα υγρα που χρειαζεται απο την τροφη αλλα δοκιμασε να της δοσεις κροκετες.Συνηθως τους φερνουν διψα και μπορει να πιει.Καλυ τυχη:hello:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει περίπτωση να πίνει από κάπου αλλού; Από ανθοδοχείο, για παράδειγμα, ή από καμιά βρύση;

Πάντα πρέπει να έχουμε φρέσκο νερό για τις γάτες μας, αλλά γενικά οι γάτες δεν πίνουν πολύ νερό διότι ξεκίνησαν, λένε, ως ζώα της ερήμου. Προφανώς της είναι αρκετό αυτό που παίρνει από τις κονσέρβες. Εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα που δεν πίνει πολύ. Απλώς θα φρόντιζα πάντα να έχει νερό στη διάθεσή της κι ας μην το πίνει! :)

Η Μυρτούλα μου, παλαιότερα που έτρωγε περισσότερες κονσέρβες έπινε πολύ λίγο νερό.Υπήρχαν μέρες που δεν το αγγίζε καθόλου.:hmm:
Και εμένα με είχε προβληματίσει τότε, αν θυμάμαι καλά το είχα συζητήσει με τον κτηνίατρο μας και μου είπε,ας την να πίνει κατά βούληση μόνη της το ρυθμίζει πόσο νερό θα πεί.:hmm:Από τότε που άρχισε συστηματικά να τρώει κροκέτες ,παρατήρησα οτι πίνει αρκετό νερό.:)
Πάντος νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός οτι η γατούλα σου τρώει περισσότερο κονσέρβες.:)
Περιέχουν πολύ μεγάλο ποσοστό υγρασίας.

Μήπως πίνει απλά το βράδυ??? Δεν γίνεται να μην πίνει καθόλου... τσίσα κάνει?:hmm:

o naruto μου μικρος δεν επινε καθολου νερο (για μερικες βδομαδες, ισως και μηνα, δεν θυμαμαι καλα), αλλα τωρα πινει - οχι πολυ ομως, ουτε 1 εκατοστο δεν πεφτει η σταθμη του νερου στο μπωλακι καθημερινα. Τι ηλικια εχει η Αντζυ σου; Δοκιμασε με ρηχο μπωλακι πρωτα, εγω στην αρχη ειχα χρησιμοποιησει ενα καπακι απο δοχειο για να πινει απο εκει γιατι τον ειχα πιασει να γλειφει νερα απο το πατωμα και για ενα διαστημα του εριχνα νερο στο πατωμα γιατι δεν επινε αλλιως. Οταν εμαθε να πινει απο εκει πηρα το κανονικο του μπωλακι και βουτουσα το χερι μου στο νερο και το εγλειφε. Μετα πηρα κουταλακι και καθως επινε το νερο απο το κουταλακι, το κατεβαζα ωστε να ακουμπαει το νερο στο μπωλακι και να γινεται ενα με αυτο. Καπως ετσι εμαθε. Απο τις κονσερβες παιρνει αρκετο νερο, αλλα οχι 100%. Μην κανεις αλλαγη σε κροκετες, θα αφυδατωθει και θα ειναι χειροτερα.

Μπορεις να κανεις τα εξης:
α) να ριξεις λιγο λαδι σολωμου ή αλλου ψαριου στο μπωλακι με το νερο μηπως αποφασισει να πιει
β) να κανεις αυτο που εκανα στον δικο μου οπως προανεφερα
γ) να βαζεις 1 κουταλια της σουπας νερο σε καθε γευμα της (εγω ακομα το κανω αυτο για να ειμαι σιγουρη οτι πινει αρκετο νερακι)
δ) να αγορασεις συντριβανι για γατες γιατι μπορει η δικια σου να θελει τρεχουμενο νερο (εναλλακτικη: ασε καμμια βρυση ελαχιστα ανοιχτη και δες αν πηγαινει να πιει)
ε) δοκιμασε εμφιαλωμενο νερο - σε μερικες γατες δεν τους αρεσει η οσμη του χλωριου στο νερο της βρυσης

εισαι απολυτα σιγουρη οτι δεν πινει νερο απο αλλου; Μπορει να πινει απο την μπανιερα ή την τουαλετα τα βραδια. Παντως αν δεν ειναι αφυδατωμενη δεν πιστευω οτι υπαρχει προβλημα (πιασε το δερμα της πανω στον λαιμο και τραβηξε το, αν δεν επιστρεψει στην θεση του αμεσως ειναι αφυδατωμενη). Καλο ειναι παντως να την πας στο κτηνιατρο αν νομιζεις πως υπαρχει προβλημα :) Δεν ειναι κατι σοβαρο παντως, μην ανησυχεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Είναι έντεκα μηνών σήμερα σίγουρα δεν πίνει νερό από αλλού φροντίζουμε να μην έχει πρόσβαση σε τουαλέτα κλπ. Το νερό της είναι πάντα φρέσκο και εμφιαλωμένο. Πάντως σήμερα της έδωσα να πιεί από καπάκι μπουκαλιού. Στην αρχή έβαζε το πόδι της μετά το είδε σαν παιχνίδι και ήπιε λίγο. Θα συνεχίσω με τέτοια κόλπα.

Ναι,μπραβο!Καλη δουλεια.Συνεχισε ετσι:up:Δωστης και κανενα κροκετα κι.Ιδεα...στην αρχη θα της δωσεις νερο με τον τροπο που ειπες.Μετα απο αυτο το λιγο ναροο δωστης μια-δυο κροκετουλες.Ετσι καθε φορα που θα της δινεις νερο θα πινει παραπανω επειδη θα διψαει.Ισως αρχισει και πηγαινει μονη της στο μπολακι.Μηπως δεν ειχε μαθει σωστα απο μικρο:hmm:Ευχομαο το καλυτερο:hello::hello::hello:

δεν το βρισκω καλη ιδεα να δινει κροκετες. Το οτι θα φαει κροκετες δεν σημαινει πως θα πιει και νερο. Ο δικος μου δεν επινε. Ασε που με τις κροκετες οχι μονο δεν θα παιρνει το νερο που της ειναι απαραιτητο αλλα μπορει να της προκαλεσει προβλημα δυσκοιλιοτητας οπως εγινε με τον δικο μου οταν ηταν 2 μηνων. Συνεχισε να της δινεις κονσερβες και κανε διαφορα κολπακια για να πινει νερο. Τουλαχιστον με τις κονσερβες θα εχεις ησυχο το κεφαλι σου οτι παιρνει αρκετο νερο.

Αν της αρεσει το γαλα (για γατακια) μπορεις να αραιωνεις λιγο γαλα σε νερο και σιγα σιγα να βαζεις ολο και λιγοτερο γαλα στο νερο ωσπου να αρχισει να το πινει. Ευχομαι να πανε ολα καλα!

τι χουι που εχουν οι γατυες με το νερο!μου θυμιζει κατι νηπια που πρεπει να τα κυνηγας με το κουταλι για φανε το απαραιτητο..οχι το περιττο!
κυριως για το φοβο των ουρολιθων ανησυχουσα για το γατουλη μου..αν το φαι δεν ειναι αλμυρο δεν πολυπινει απο το κεραμικο δοχειο του..την ξηρα τροφη την εμαθε πλεον αλλα νομιζω πως δεν εχει προσαρμοστει ακομη στο να αναζητει νερο απο εξωγενεις πηγες..η κονσερβα του εδιδε αρκετο υδωρ αλλα την εχω περιορισει στο ελαχιστο για τους γνωστους λογους
αν θελει τωρα να πιει νερο καθαρο απο τον κουβα που εχει πεσει στο πλαι και εχει λιγο νερο μεινεμενο (υπαρχει αυτη η λεξη!) ας πιει..στο εξης του εχω τον κουβα διαθεσιμο..και αφου εμαθε να ανεβαινει στο νεροχυτη και να πινει νερακι απο τη βρυση που τρεχει καλο και αυτο! δεν βλεπω λογο γιατι να μην το επιδιωκω στο εξης!
γενικα μου κανει εντυπωση ποσο ανθρωπινα συμπεριφερονται σε πολλες περιπτωσεις..εσεις λχ απο που πινετε ΣΥΝΗΘΩΣ νερο;

καλησπέρα!Ειμαι η Σοφία.:)Κι'εγώ είχα ακριβός το ίδιο πρόβλημα με τον Μάτριξ μου!Περίμενε πότε θα επιστρέψουμε απο τη δουλειά για να του ανοίξουμε τη βρύση να πιεί νερό:ropalo:!Ο κτηνίατρος μου είπε πως αν συνέχιζε έτσι θα πάθαινε αφυδάτωση και μας συνέστησε να πάρουμε αυτή τη συσκευή την οποία και πήραμε και σωθήκαμε!Αν τα κόπρανα του είναι πολύ σκληρά μη το καθυστερείτε άλλο πρέπει να το πάρετε ιδίος αν τον ταίζετε μόνο κροκέτες!Εμεις το παραγγείλαμε μέσο ebay η συσκευή ονομάζεται drinkwell κάνε αναζήτηση στο google να το δεις!(Ο Ματριξούλης μου έμεινε πολύ ευχαριστημένος και απο τότε που του το πήραμε πίνει συνέχεια νερό:clapup:!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν πίνει νερό!

γεια σας παιδια!
εχω και γω το ιδιο προβλημα με τη ματιλντα μου,εδω και μερες δεν πινει καθολου νερο,την πηγαινω στο νερο της και φευγει αλλα δεν πηγαινει ουτε στην αμμο της για τσισακια τη παρατηρω συνεχεια και εχω ανησυχησει πολυ.πηρα τη κτηνιατρο και μου πε μηπως εχει πετρα στα νεφρα και να της βαλω σε πολλα σημεια του σπιτιου νερο μηπως παει να πιει.μου ειπε επισης να μην της δινω κροκετες αλλα μονο κονσερβες και να της βαζω λιγακι νερο μεσα ...εγω παντως ανησυχω πολυ αν και ειναι ζωηρη....φοβαμαι μηπως ειναι αρρωστη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν πίνει νερό!

Αν δεν κατουράει καθόλου, θα την πήγαινα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στον κτηνίατρο. Μήπως κατουράει εκτός αμμολεκάνης; Με τι τρέφεται; Οι γάτες που τρέφονται με υγρή τροφή δεν συνηθίζουν να πίνουν πολύ νερό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!!! έτσι όπως πάει θα χρειαστεί ορό για να αναπληρωσει τα υγρα που εχασε, ειναι δυνατον αν υποψηαζεται πετρα νεφρα και να μη σου συτστησε διαφορετική διάτροφη και άμεση ενυδάτωση?
Τα νεφρα μπορεί να καταστραφούν σε λιγότερο απο 24 ώρες αν ειναι οξεία η κατάσταση τους, πήγαινε την άμεσα σε κτηνίατρο...
και ξανασκέψου το για τον συγκεκριμένο...:hmm:

γεια σας παιδια!
εχω και γω το ιδιο προβλημα με τη ματιλντα μου,εδω και μερες δεν πινει καθολου νερο,την πηγαινω στο νερο της και φευγει αλλα δεν πηγαινει ουτε στην αμμο της για τσισακια τη παρατηρω συνεχεια και εχω ανησυχησει πολυ.πηρα τη κτηνιατρο και μου πε μηπως εχει πετρα στα νεφρα και να της βαλω σε πολλα σημεια του σπιτιου νερο μηπως παει να πιει.μου ειπε επισης να μην της δινω κροκετες αλλα μονο κονσερβες και να της βαζω λιγακι νερο μεσα ...εγω παντως ανησυχω πολυ αν και ειναι ζωηρη....φοβαμαι μηπως ειναι αρρωστη!

Αν της δίνεις μόνο κροκέτες και δεν έχει λερώσει καθόλου δεν είναι φυσιολογικό, προς Θεού!
Παρόλο που είσαι μακριά σου στέλνω σε p.m. το κινητο και το σταθερό της κτηνίατρου μου..
το ξέρω ότι είσαι μακριά και το χω ξαναπεί κιόλας, αλλα είναι κρίμα να χαθεί η ψυχούλα!! :no: Καλή τύχη της εύχομαι κι όλα να πανε καλά!!!
Παρεπιπτώντως, ποσών χρονών είναι η Ματίλντα, γιατί ενδέχεται να έχει σχέση και με την ηλικία...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back