Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

senda990

Νεοφερμένο μέλος

Η senda990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αγία Βαρβάρα (Αττική). Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Την έχω την απορία και αν δεν την πω θα σκάσω!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σιχαίνονται τόσο τις γάτες (ειδικά οι Έλληνες, γιατί δεν έχω δει τουρίστα να μην τρελένεται όταν βλέπει γατάκι στο δρόμο). Τι το τόσο σιχαμερό βρίσκουν σε αυτά τα ζωάκια;
Έχω ακούσει από πολλούς να λένε ότι δεν τις πάνε καθόλου.
Π.χ. τις προάλλες έκανα μάθημα Γαλλικών και διάβαζε η δασκάλα μου ένα κείμενο που μιλούσε για τα ζώα. Κι όταν διάβασε για τις γάτες, σταμάτησε λίγο, έκανε "μπλιαχ" και συνέχισε. Άλλο: Μια φίλη μου τις σιχαίνεται και τις σηκώνεται η τρίχα. Για παράδειγμα είχα πάει Αίγυπτο και είχα πάρει διάφορα σουβενίρ. Το ένα από αυτά ήταν μια Αιγυπτιακή γάτα. Της είπα λοιπόν τι της είχα πάρει σαν σουβενίρ και μου είπε "ΤΙ;; Γάτα;; Όχι να μην μου το φέρεις, δεν το θέλω". Με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα και ντράπηκα, λες και της είπα κάτι κακό.
Δηλαδή έ-λε-ος! :mad:
Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι πολλά που έχω ακούσει και λέω: δηλαδή ρε παιδιά εγώ είμαι η τρελή που τις αγαπάω; Πλάσματα του Θεού είναι. Λατρεύουν ορισμένοι τα σκυλιά, αλλά αντιπαθούν τις γάτες. Ε συγνώμη αλλά αυτού του είδους οι άνθρωποι, φιλόζωοι δεν είναι! Αγαπάς το ένα ζώο και το άλλο το μισείς; :down:
Κι εκτός αυτού, η θεωρία μου είναι η εξής: Άνθρωπος που μισεί τις γάτες κρύβει κακία στην καρδιά του. Κάτι που είναι για 'μένα πολύ σημαντικός παράγοντας για να γίνει κάποιος φίλος μου.
Και τώρα ας δώσει κάποιος επιτέλους την εξήγηση:
Πως γίνεται να μισείς τόσο αυτό το ζώο; Άσχημο δεν είναι, βρώμικο δεν είναι, χαδιάρικο είναι, παιχνιδιάρικο είναι... Τι το τόσο αηδιαστικό έχει;
Εσείς είχατε καμιά παρόμοια εμπειρία; Τι συμπεράσματα βγάλατε;

(Συγνώμη για το ξέσπασμα αλλά χρόνια τώρα το κουβαλάω μέσα μου!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω και το αντιμετωπιζω κι εγω συχνα αυτο...
Πιστευω οτι ο βασικοτερος λογος ειναι οτι τους τρομαζει η ανεξαρτησια της και η ελλειψη δουλοπρεπειας σε σχεση με το σκυλο...
Δυστηχως πολλοι ανθρωποι θελουν να αισθανονται στη κυριολεξια αφεντικα του ζωου τους και δινοντας τους εντολες εκεινα να τις εκτελουν...η γατα ως αιλουρος δεν εκπαιδευεται τοσο ευκολα οσο ο σκυλος, της αρεσει να κανει πιο πολυ του κεφαλιου της και για τους ανασφαλεις χαρακτηρες αυτο ειναι ενα προβηλμα που τους εκνευριζει...:/:

προσωπικα δεχομαι ενας φιλοζωος να εχει προτιμηση σε ενα ειδος και να μην του αρεσει πολυ καποιο αλλο...αλλα δεν λεω φιλοζωο με τιποτα εκεινον που λεει...π.χ. σιχαινομαι τις γατες ή τα φιδια κλπ. Ο φιλοζωος αγαπα ολα τα ζωα αλλα απλα εχει καποιες προτιμησεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και γω το συναντω συχνα αυτο. μαλιστα η ατακα "α ! γατα εχεις? δεν τις συμπαθω τις γατες" ειναι πια συνηθισμενη.. δεν ξερω γιατι, εχω αναρωτηθει και γω.
δε θα σου κρυψω βεβαια το εξης: πριν παρω γατουλα, την πασχαλια μου, ειχα, και εχω ακομα υπερβολικη αγαπη στα σκυλακια. δεν τις αντιπαθουσα, αλλα δεν τις αγαπουσα οπως τα σκυλακια. οχι ομως επειδη ειμαι κακος ανθρωπος, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑ.Δεν ειχα συμβιωσει ποτε με γατα για να δω το μεγαλειο τους και ποσο τρυφερα πλασματα ειναι. Μην τους κακολογεις λοιπον, θεμα αγνοιας ειναι για μενα. οχι κακιας. Η πασχαλια αλλαξε τη γνωμη μιας φιλης μου και την αλλξε οχι μονο για εκεινη, αλλα για ολες τια γατες. δεν τις συμπαθουσε, και γνωριζοντας την πασχαλια αλλαξε γνωμη 90 μοιρες !!!! εχει αγωνια αν ειναι καλα, ολο με ρωτα τι κανει, ερχεται συνεχεια και τη βλεπει, και το κυριοτερο? αγαπησε ολες τις γατες !!!!!!! γιατι απλα τις εμαθε !!!! θεμα συμβιωσης, αγνοιας, και παιδειας ειναι......και ανοιχτου μυαλου !!!!!!:)

Συμφωνώ κ με τις δύο απόψεις ειδικά στο εξής : ο πραγματικός φιλόζωος αγαπάει όλα μα όλα τα ζωα απλά έχει προτίμηση σε κάποια κ επιλέγει να ζει με όποια προτιμά περισσότερο και μπορεί να ζήσει μαζί τους. :) Για μένα όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, ΟΛΟΙ όμως που λένε αγαπάω το σκύλο σιχαίνομε τις γάτες, και το ανάποδο για να μην ξεχνιόμαστε:hmm: δεν είναι πραγματικά φιλόζωοι. Είναι εγωιστές που θέλουν ένα ζώο για να καλύπτει τα κενά της ζωής τους, κοινός είναι άνθρωποι με πολλά κόμπλεξ που απλά το "παίζουν'' φιλόζωοι και κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό κ από τους άλλους αλλά και από τους ίδιους.
Ειδικά στη χώρα μας, μέσα στα τόσα στραβά χαρακτηριστικά μας σα λαός είναι κ αυτό, του μη φιλόζωου, του κακού ανθρώπου που δεν σέβετε τίποτα άλλο πέρα από την ηλίθια ύπαρξή του.
Σορυ που μιλάω έτσι αλλά ο άνθρωπος είναι απλά ένα από τα χιλιάδες όντα της γης, όχι ο αφέντης του πλανήτη. Μόνο που το αγνοεί.

Εγώ πάλι όσους λένε ότι σιχαίνοντε τις γάτες κ μπλιαχ κλπ, σηκώνω υπεροπτικά το φρύδι:confused: κ τους λέω γιατί? επειδή είναι πιο εξυπνες κ ανεξάρτητες από σένα? ή μήπως επειδή δεν δέχοντε αφεντικό στο κεφάλι τους? :lol::lol::lol::lol::lol:

Και μετά αποχωρώ!!! σα γνήσια γάτα:up::up:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα έγραψαν τα κορίτσια πριν. Κι εγω το έχω αντιμετωπίσει συχνά αυτο το ύφος σε ανθρώπους.:hmm: Δηλ. την απέχθεια τους για αυτο το τοσο υπέροχο ζώο. Αλλα είπαμε. Ο άνθρωπος δυστυχως αγαπά κι ερμηνεύει τον χαρακτήρα των ζώων ανάλογα με το δικό του κόμπλεξ και τις δικές του ανάγκες. Θεωρεί οτι η γάτα επειδή είναι ανεξάρτητο αιλουροειδές και δεν υποτάσσεται δεν είναι καλός κ πιστός φίλος κλπ κλπ.Τώρα όσον αφορά το οτι τις χαρακτηρίζουν βρώμικες κι ότι κουβαλούν μικρόβια, αυτο οφείλεται στην αμάθεια τους, και στο ότι δεν είναι καθόλου φιλόζωοι δυστυχώς οι Έλληνες κυρίως. :down:
Τι να πεις....Πάντως δεν είναι τυχαιο που η γάτα έχει λατρευτει ως ζώο από πολλούς λαους, κι έχει γίνει θέμα καλλιτεχνικό, και γενικά υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που την ξεχωρίζουν και την αγαπούν ως ζώο.:up:
Οπότε, ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΜΕ κι ΑΠΑΝΤΑΜΕ και... χεσ$#$%με τι λένε για τα λατρευτά γατόνια μας!!:up::up:

Καθε ζωο ειναι μοναδικο...κι εχει τη δικη του γοητεια...ακομα κι εκεινα ομως που δεν εχουν καμια αισθητικη (συμφωνα με τα ανθρωπινα παντα δεδομενα) και καμια ισως χαρη, οφειλουμε τουλαχιστον να τα σεβομαστε γιατι σιγουρα δεν ζουν τυχαια στο πλανητη μας...σιγουρα εχουν καποια χρησιμοτητα:)

Καθε ζωο ειναι μοναδικο...κι εχει τη δικη του γοητεια...ακομα κι εκεινα ομως που δεν εχουν καμια αισθητικη (συμφωνα με τα ανθρωπινα παντα δεδομενα) και καμια ισως χαρη, οφειλουμε τουλαχιστον να τα σεβομαστε γιατι σιγουρα δεν ζουν τυχαια στο πλανητη μας...σιγουρα εχουν καποια χρησιμοτητα:)
Σωστήηηη! Εχεις δίκιο Γιουλη μου. Απο εκει μάλιστα ξεκινά κι ο σεβασμός και προς το άτομό μας. Οταν σεβόμαστε τα πιο αδύναμα πλάσματα από εμάς!:)

συμφωνω και γω με τα κοριτσια...και η αδερφη μου δεν ειχε καλη σχεση με τις γατες ..τις φοβοταν απο τοσα που ειχε ακουσει..οταν πηραμε εμεις και ξεκινησε να ερθει σπιτι τρελαθηκε τοσο με την μικρη μας που καθε φορα που με περνει τηλεφωνο θελει να της μιλησει..και η δικια μου της νιαουριζει και της εχει και μεγαλη αδυναμια..επισης δεν μπορω να καταλαβω το εξης:αν εχεις γατα=δεν κανεις παιδια..μια θεια του πατερα μου αυτο μου ειπε τωρα που θα παντρευτω τι την θελω την γατα????δεν θα μπορω να κανω παιδια..και οταν της εξηγησα δεν θελησε φυσικα να καταλαβει...:down:

θα πω κι εγώ την γνώμη μου....δεν έχω δουλεια σήμερα και έχω όρεξη:)

εγώ νομίζω γίνεται για 2 λόγους (που μισούν τις γάτες!):

α) αυτόν το έχω καταλάβει γιατί τον βίωσα στην οικογενεια μου....η πλειοψηφία των ελλήνων, οι γιαγιάδες μας σίγουρα, και πολλοί γονείς...η μαμά μου για παράδειγμα....μεγάλωσαν σε χωριά, και στα σπίτια τους είχαν άπειρα ζώα, γάτες, σκύλους, κότες, εμένα είχαν μέχρι και άλογα, πρόβατα, και αγελάδες γιατί οι σταβλοι ήταν στο ίδιο κτήμα, και όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη ηλεκτρικού, ζεστού νερού, και λοιπών σημερινών ανέσεων! Μεγάλωσαν λοιπόν 1ον να σιχαίνονται την 'βρωμιά' των ζώων γιατί έτσι το έχουν συνδυάσει και 2ον να μην θέλουν ζώα σπίτι τους γιατί έτσι το σκεφτόντουσαν τότε (να παώ σε ένα σπίτι χωρίς ζώα!)
βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξαναμαθαίνουν να τα αγαπάνε. η μαμά μου για παράδειγμα που όταν πήρα την 1η μου γάτα μου είπε 'θα σε διώξω κι εσένα και αυτή' τώρα όταν κοιμάται η γάτα πάει και την σκεπάζει 'για να μην κρυώσει' :D

β) ο 2ος λόγος που αφορά ειδικά τις γάτες είναι ότι όλοι κάποτε ακούσαμε και άκουσαν ότι 'η τάδε δεν κάνει παιδιά γιατί κάτι κόλλησε από μια γάτα' και μετά από εκεί το χάος! ούτε ρωτάει κανείς τους γυναικολόγους αν είναι αλήθεια, ούτε προσπαθεί να το εξακριβώσει! εγώ το ακούω τόσο συχνά που έχω βαρεθεί να εξηγώ....όταν έχουν εμαιλ αυτοί που το λένε απλά στέλνω κάποια links που έχω για το τοξόπλασμα πια!

αυτά νομίζω!

Θεμα παιδειας...

Δυστυχως αυτη ειναι η σκληρη (περισσοτερο ελληνικη) πραγματικοτητα!Η απαντηση ειναι μια.Ολα ξεκινουν απο τους γονεις και το πως εχει μεγαλωσει ο καθενας μας κ τις αξιες και ιδεες που εχει υιοθετησει.Η ανθρωπια δεν διδασκεται,πρεπει να την εχεις νιωσει για να την δωσεις σε μια γατουλα που πειναει,που κρυωνει που δεχεται την ανθρωπινη σκληροτητα!Εγω απο τοτε που θυμαμαι τους γονεις μου,μαζευουν και ταιζουν τα αδεσποτα ειδικα τις γατες λογο κουλτουρας κ παντα ειχαμε και εχουμε στο πατρικο μου γατα κ σκυλο.Ετσι μαθαινει το παιδι την μαγεια του να μοιραζεσαι τη ζωη σου με ενα ζωο ειδικα γατα!Ετσι μεγαλωσα κι εγω τον γιο μου οταν τον ειχα βρεφος η φρου φρου η γατουλα μας περιμενε πως και πως για μια θεση στο ''ριλαξ''!Παντα ειχα μια αδυναμια στις ασπρομαυρες γατες και μετα απο μεγαλη στεναχωρια απο τον χαμο της 8χρονης γατουλας μας που ποτε δεν ξεπερασαμε:( ο γιος μου μου εφερε ενα βρεφος που βρηκε πεταμενο με κλειστα ματια.Ειναι η Σαντυ μας που τωρα ειναι 4χρ.Και τελος κατι γιαυτους που σιχαινονται κ θεωρουν την γατα βρωμια.ΟΙ ΓΑΤΕΣ ειναι τα πιο καθαρα ζωα κ απο τον ανθρωπο!Αν δεν εχεις καθαρο σπιτι δεν σε ανεχονται με τιποτα!!Και οποιος σιχαινεται τις γατες η δεν τις θελει, εχει χαμηλη νοημοσηνη για μενα,γιατι για ναγαπας κ να συνεννοησαι με τις γατες θελει κ καποιο επιπεδο!!!!Ευχαριστω για τον χρονο σας..:cool:

Καθε μερα που βλεπω ζωακια σκοτωμενα,αναρωτιεμαι ΠΟΙΟΣ μας εδωσε το δικαιωμα ,ΠΟΙΟΣ μας εδωσε τη γη αποκλειστικα δικη μας κ την χωρισαμε σε χωρες ,πολεις, οικοπεδα κ πουλαμε κ αγοραζουμε το χωμα που ανηκει οσο σε μας τοσο και στις γατες,τους σκυλους,τα μυρμηγκια..ΠΟΙΟΣ ρε γαμωτο???ΚΑΝΕΙΣ!!!Ο ενας διωχνει την αδεσποτη γατουλα απτην αυλη του να παει αλλου,ο ''αλλου''δεν την θελει ουτε εκεινος στη δικη του και κανεις δεν νοιαζεται για μια ψυχη..Ντρεπομαι που ειμαι ανθρωπος...

Συμφωνώ απόλυτα με όλους σας.Εμένα μου αρέσουν ακόμα και τα φίδια και οι σαύρες και τα ποντικάκια...Γενικά όλα.Όπως και η ιβάνα έτσι κι εγώ είχα μια προτίμηση στα σκυλάκια,αλλά μιας και έχω εξαντλήσει το θέμα των σκύλων τώρα ασχολούμαι με τις γάτες οι οποίες απ΄ότι έχω καταλάβει κρύβουν ένα μυστήριο και μια επιφυλακτικότητα ενώ έναι ταυτόχρονα παιχνιδιάρικα,τρυφερά αλλά και ασύλληπτα πλάσματα!:happy:

Τώρα καθώς είπε και η athina είναι θέμα παιδίας.Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποστροφή για τις γάτες και το μεταδίδουμε και στην επόμενη γεννιά γιατί συμβαίνει αυτό που είπε η Γιούλη.Μας απωθεί η ανεξαρτησία τους και το ότι πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι ψυχρά ζώα και περιφρονητικά,και δεν μπορείς να τους επιβάλλεις κάτι.:/:

Άλλος ένας παράγοντας είναι ο τρόπος παρουσίασής τους,συνήθως,ως κακόβουλα πλάσματα,π.χ.:
alice_in_wonderland.jpg
trampsiamese.jpg

Τα παραπάνω πρσέξτε πως τις εικονίζουν:Πονηρό χαρακτηριστικό "διαβολικό" βλέμα.

Γενικά η κοινωνία είναι εναντίων των γατιών...:down:

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που μισεί. Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος είναι κακός ή αδύναμος, αν θέλετε - και γι'αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο καθημερινά. Θέλει τεράστια προσπάθεια για να βελτιωθούμε. Φυσικά ελάχιστοι το καταλαβαίνουν αυτό και ακόμα λιγότεροι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι.
Ναι, Οι γατούλες είναι ψυχούλες, όπως άλλωστε και τα σκυλάκια, τα κουνελάκια, τα πουλιά, τα ψάρια... Όταν όμως σκοτώνουμε καθημερινά τους συνανθρώπους μας (ή τους βλέπουμε να πεθαίνουν και δεν κάνουμε τίποτε), πώς μετά περιμένουμε τα ζώα να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση; Σε μία χώρα όπου βασιλεύει η ασυδοσία και ο "νόμος του ισχυρού (οικονομικά)" και δεν υπάρχει ούτε καν ο δεδομένος (!) σεβασμός στο Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πώς να τη γλιτώσουν οι γατούλες; Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα athina38 και γενικότερα με όλους και συγγνώμη αν σας κούρασα μ'αυτά που γράφω, τα οποία είναι κάπως σαν σχολική έκθεση.

Δεν θα παραθεσω τη γνωμη μου σχετικα με το μισος στις γατες ή στους ανθρωπους,απλα ηθελα να πω μια αποστομωτικη ατακα για το επιχειρημα οτι αν εχεις γατες δεν κανεις παιδια.Εγω απαντω παντα: "Στα χωρια ειχαν καμια δεκαρια γατες στην αυλη,που αναβαιναν στα τραπεζια κι εμπαιναν στα σπιτια,ενω οι ανθρωποι στις στανες κοιμοταν αγκαλια με τα προβατα,τα αλογα και τα σκυλια τους.Ολοι θυμουνται οτι οι παππουδες και οι γιαγιαδες τους ειχαν καμια δεκαρια αδερφια.Πως εκαναν λοιπον τοσα παιδια με τοσα ζωα να ζουν μαζι τους;"
Και συνηθως δε μπορει κανενας να μου απαντησει.Επισης μετα τους πεταω για την αυξηση των αλλεργιων,κι οτι εγω παντα ζουσα με ζωακια απο μωρο και δεν εχω καμια.Αν θελουν να μεγαλωσουν αυτοι και τα παιδακια τους σε μια γυαλα,με γεια τους με χαρα τους.Εγω θα διαλεξω τον τροπο ζωης που εκανε τους παππουδες μας να ζουν ως τα εκατο.Πρεπει να δειτε το υφος τους...

Οι γάτες κάποτε καίγονταν, ως όργανα του σατανά. Τώρα, είναι φορτωμένες με το "στίγμα" της τοξοπλάσμωσης.Επί πλέον, είναι ανεξάρτητες και ελεύθερες. Αν ο αδαής τις ενοχλήσει, ακόμη και τις ήμερες, δεν διστάζουν να του δείξουν τη δυσαρέσκειά τους με μια δαγκωνιά ή γρατζουνιά, για να μην αναφέρουμε το τρομακτικό Κχχχχ. Ο αδαής λοιπόν, τις θεωρεί γρουσούζες (ειδικά τις μαύρες), γκρινιάρες, φορείς ασθενειών , ενοχλητικές και επικίνδυνες.Οι γυναίκες -νοικοκυράδες:bleh::bleh:, εξάλλου, παθαίνουν υστερία στη σκέψη ότι η γάτα μπορεί να ανέβει στο κρεβάτι ή στο τραπέζι και στη σκέψη ότι έχουμε το κουτάκι με την άμμο κάπου στο σπίτι . Ότι η γάτα μπορεί να εκπαιδευτεί να μην ανεβαίνει πουθενά δεν το ξέρουν, καθώς και ότι η γάτα δεν αφήνει ποτέ τα "απορρίματά της" σε κοινή θέα ή στη μέση του δρόμου, όπως πολύ πιθανόν να κάνουν αυτές οι κυρίες με τα σκουπίδια τους.Το κυριότερο όμως, κατά τη γνώμη μου, ρόλο παίζει ότι η γάτα έχει συκοφαντηθεί, πως δεν αγαπά τα αφεντικά της. Μύθος, που δημιουργήθηκε, γιατί την αγάπη της γάτας πρέπει να την κερδίσεις. Δεν της αρκεί τροφή και στέγη. Ε, αυτό δεν της το συγχωρεί κανείς εγωιστής και ατομιστής, που θεωρεί ότι τα ζώα φτιάχτηκαν να τον θαυμάζουν και να τον υπηρετούν.

Αν μου επιτρέπεται να πω τη γνώμη μου, η πλειοψηφία μισεί τις γάτες γιατί η πλειοψηφία αποτελείται από άτομα δεσποζόμενα.
Ο καταπιεσμένος άνθρωπος έχει την τάση να ασκεί εξουσία σε αυτούς που θεωρεί υποδεέστερους. Εάν δεν το καταφέρει, τους μισεί γιατί αυτή ακριβώς η αδυναμία του επιβεβαιώνει και την ανεπάρκειά του. Φυσικώ τω λόγω, η γάτα μισείται γιατί είναι ζώο νομικώς δεσποζόμενο αλλά ουσιστικώς μη επιδεχόμενο οποιασδήποτε μορφής εξουσία ή καταπίεση.
Μην βιαστείτε να μου πείτε ότι τα ζώα δεν είναι υποδεέστερες οντότητες. Αυτό για να το κατέχει κάποιος πρέπει να διαθέτει και την κατάλληλη παιδεία και την ανάλογη ωριμότητα. Δυστυχώς δε, υποχρεούμαι να παραδεχτώ ότι η Ελλάδα σε ορισμένους τομείς είναι χώρα βαρβάρων.

Το θεμα δεν ειναι οτι καποιοι που δεν υπολογιζουν την ανθρωπινη ζωη κατα συνεπεια δεν υπολογιζουν κ την ζωη μιας γατουλας η οποιοδηποτε ζωου!Το θεμα ειναι οτι ενω σεβονται την ανθρωπινη ζωη δεν υπολογιζουν τη ζωη ενος ζωου!Και αυτο ειναι που με τρελλαινει!!!Αλλη αξια εχει η δικη μας ζωη αλλη της γατας??Ξηλωμα και ξανα απτην αρχη χρειαζεται αυτος ο κοσμος!!!Και κατι ασχετο βρε παιδια αλλα πολυ σημαντικο..Βαζετε στους καδους απο κατω οτι σας περισσευει απο φαγητα, καμμια κροκετουλα,για τις καημενες τις αδεσποτες γατουλες..Εγω το κανω καθε βραδυ γιατι οι γατες ειναι νυχτερινοι τυποι!!:cool:

Δεν θα παραθεσω τη γνωμη μου σχετικα με το μισος στις γατες ή στους ανθρωπους,απλα ηθελα να πω μια αποστομωτικη ατακα για το επιχειρημα οτι αν εχεις γατες δεν κανεις παιδια.Εγω απαντω παντα: "Στα χωρια ειχαν καμια δεκαρια γατες στην αυλη,που αναβαιναν στα τραπεζια κι εμπαιναν στα σπιτια,ενω οι ανθρωποι στις στανες κοιμοταν αγκαλια με τα προβατα,τα αλογα και τα σκυλια τους.Ολοι θυμουνται οτι οι παππουδες και οι γιαγιαδες τους ειχαν καμια δεκαρια αδερφια.Πως εκαναν λοιπον τοσα παιδια με τοσα ζωα να ζουν μαζι τους;"
Και συνηθως δε μπορει κανενας να μου απαντησει.Επισης μετα τους πεταω για την αυξηση των αλλεργιων,κι οτι εγω παντα ζουσα με ζωακια απο μωρο και δεν εχω καμια.Αν θελουν να μεγαλωσουν αυτοι και τα παιδακια τους σε μια γυαλα,με γεια τους με χαρα τους.Εγω θα διαλεξω τον τροπο ζωης που εκανε τους παππουδες μας να ζουν ως τα εκατο.Πρεπει να δειτε το υφος τους...
:lol::lol::lol::lol::lol::up::up::up:
και σε μενα μου λεγαν αυτο οτι και καλα δεν μπορεις να κανεις παιδια. Τους απαντουσα "και τι εγινε; θα υιοθετησω". Δεν ειχα ορεξη να καθομαι και να τους αναλυω την βλακεια που τους διακατεχει. Παντως οταν κατεβω το καλοκαιρι ελλαδα και μου πουν καμμια τετοια ανοησια θα τους απαντησω αναλυτικοτατα (με τεχνικους ορους, κτλ) και αν συνεχισουν να επιμενουν θα τους κολλησω το πτυχιο μου στην μουρη τους.

Στον μεσαιωνα εκαιγαν τις γατες επειδη νομιζαν ηταν ζωα του σατανα! Αν ειναι δυνατον δηλαδη! Ακομα στην ελλαδα υπαρχει αυτο το προβλημα που βλεπουν τις γατες ετσι. Η μανα μου σιχαινοταν τις γατες (τις τριχες τους κυριως). Ειχαμε γατα για 15 χρονια αλλα ηταν μονιμα εξω (κοιμοταν σε ενα δωματιακι με θερμανση), για μεσα ουτε λογος. Ποσο μαλλον να την χαιδεψει. Τωρα ομως που πηρα τον γατουλη μου και τον εχω μονιμα μεσα, οχι μονο δεν κανει παραπονα για τριχες, αλλα τον αγαπαει περισσοτερο και απο μενα! Τον χαιδευει συνεχεια, ολη την ωρα την ακους να φωναζει narutoooo, οταν κοιμαται στο μαξιλαρι της τον σκεπαζει :lol: και πρωτη φορα στη ζωη μου την εχω δει να γελαει τοσο πολυ :D Αφου πλεον ανησυχει για οταν τον φερω στην ελλαδα μην πηδηξει απο το μπαλκονι και παθει τιποτα, ή μηπως το σκασει και χαθει και αλλα τετοια.
Γενικα πιστευω οτι αυτοι που σιχαινονται και μισουν τις γατες ειναι ατομα που δεν τις εχουν γνωρισει. Τωρα οσοι λενε οτι δεν ειναι πιστες σαν σκυλος, ειναι ατομα απο αλλο πλανητη :lol:

Μπορει σε καποιο μερος να τις καιγανε τις γατες,αλλα καπου αλλου Ινδια νομιζω τις λατρευαν σαν θεους!!!Αυτο σημαινει οτι παντα μεσα στο μαυρο θα υπαρχει εστω και ελαχιστο φως!!Το φως ειμαστε ολοι εμεις που τις αγαπαμε πιο δυνατα απο εκεινους που τις μισουν!!Το φως ειναι η κοπελα που ειδα σημερα απο το μπαλκονι μου που σταματησε την κυκλοφορια της κεντρικης διασταυρωσης για να περασει ενα κιτρινο γατακι..Κατι φτερουγισε μεσα μου..Υπαρχει ελπιδα απτην νεα γενια να καλυτερεψει η κατασταση..ισως..:cool:

Μπορει καποτε να αγαπουσαν ολα τα ζωα(σε χωρια και πολεις)γιατι τα βλεπανε σαν φυσικο στοιχειο στην καθημερινοτητα τους,αυτα ομως συνεβαιναν καποτε,τωρα πια δεν ενδιαφερονται ουτε για τον συνανθρωπο τους για τα ζωα θα ενδιαφερθουν?και ναι παρολο που εχω χαρακτηριστρει απο οικειους μου γραφικη εξακολουθω να ταιζω τα αδεσποτα της γειτονιας μου οπως και σε αρκετα σημεια βαζω τροφη ξια αλλα(εχω σταματησει ομως να δινω επαιτεια σε οποιον μου ζηταει βλεποντας πως(εκ πρωτης οψεως)ενα υγειες ατομο προσπαθει να εκμεταλευτει την καλοσυνη μου(τα ζωα δεν εκμεταλευονται ουτε υποχρεωνουν).Ελπιζω να αλλαξουν τα πραγματα σε σχολεια και κρατος γιατι και η φιλοζωια διδασκετε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back