Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

νομιζω ομως οτι βγηκαμε οφ τοπικ:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και για να γυρίσουμε λίγο πάλι στο θέμα μας, θα πω ότι συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έχουν γραφτεί έως τώρα... αν κάνουμε μια σύνθεση θα βγάλουμε το Μανιφέστο για την Αγάπη των Απανταχού Γατιών.
Οι γάτες είναι εκπληκτικά ζώα, αλλά δεν είναι πάντα συμπαθείς σε όλο τον κόσμο, όπως και οι άνθρωποι δε συμπαθιούνται μεταξύ τους. Αν σε έναν άνθρωπο απλά δεν αρέσουν οι γάτες, είναι δικαίωμά του, δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του (πιθανότατα είναι δεσποτικός, υπερόπτης, δύσκολος στην επαφή του και... βρωμιάρης :lol::lol::lol:)
Αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι γάτες επειδή πιστεύει σε ορισμένες προκαταλήψεις, και ισχυρισμούς, περί υγείας, τύχης κλπ. κακό του κεφαλιού του, ας ανοίξει κανένα βιβλίο να ξεστραβωθεί ή ας μείνει για πάντα στην άγνοιά του, χωρίς να έχει βιώσει ποτέ την αγάπη μιας γάτας... αυτός θα χάσει :cool:

Θα συμπληρώσω με κάτι που ειπώθηκε παραπάνω για την ενέργεια του χώρου. Εμείς έχουμε να τσακωθούμε ακριβώς δυο μήνες, από τη μέρα που μπήκε ο Gandalf στο σπίτι μας. Όχι πως δεν υπήρξαν αφορμές, απλά ήμαστε και οι δύο πιο χαλαροί και οι παρεξηγήσεις λύνονταν με ένα αστείο ή μια κουβεντούλα... αυτό είναι ρεκορ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και για να συνοψίσω τις βλακείες που έχω ακούσει, δεν θα μπορέσω να κανω παιδιά, θα έχω άσθμα, θα πάθω όλες τις αλλεργίες που υπάρχουν και γενικά απορώ που είμαι ακόμα καλά.:down:

είναι προφανές , γιατί το πρόβλημα δε το έχουν ούτε οι γάτες ούτε εμείς που τις αγαπάμε , το πρόβλημα το έχουν αυτοί που φοβούνται και τον ίσκιο τους :lol:

επίσης ένα σημαντικό κριτήριο για τους φίλους μου αλλά και για τις σχέσεις μου είναι η αγάπη για τα ζώα.. εάν κάποιος άνθρωπος δεν αγαπάει τα ζώα ή ακόμη χειρότερο να τα συχαίνεται είναι ένα σημείο που θα το λάβω πολύ σοβαρά για εκείνον/η. Εχει τύχει να γνωρίζω κοπέλα και να μου έχει πει ότι είχε βγάλει άδεια κυνηγιού και πήγαινε για κυνήγι μαζί με το τότε φίλο της..:down:

Είναι ιδέα μου ή στην πλειοψηφία τους αυτοί που δεν συμπαθούν τις γάτες είναι οι άντρες;
Νομίζω ότι την έχω ξανακάνει την ερώτηση αυτή, αλλά εξακολουθώ να διερωτόμαι. Γιατί οι άντρες συμπαθούν τα σκυλιά περισσότερο από τις γάτες; Έχει να κάνει μήπως με το γεγονός ότι προτιμούν κάποιον δίπλα τους που μπορούν να τον κατευθύνουν και να τον υποτάσουν.
Άλλωστε σκύλος αυτό δεν σημαίνει; Υποταγή!!!

Άλλωστε σκύλος αυτό δεν σημαίνει; Υποταγή!!!

θα διαφωνησω οτι τα σκυλακια υποτασσονται, με την ασχημη εννοια, την εννοια της δουλικοτητας. αγαπαω πολυ τα σκυλακια, ειναι απλα υπερβολικα συντροφικα και πιστα..μην τα υποτιμαμε επειδη αγαπαμε τις γατουλες ! :)

θα διαφωνησω οτι τα σκυλακια υποτασσονται, με την ασχημη εννοια, την εννοια της δουλικοτητας. αγαπαω πολυ τα σκυλακια, ειναι απλα υπερβολικα συντροφικα και πιστα..μην τα υποτιμαμε επειδη αγαπαμε τις γατουλες ! :)

σε καμία περίπτωση δεν τα υποτιμώ. Ίσα ίσα που τα αγαπώ κι αυτά εξίσου. (εντάξει ίσως όχι εξίσου αλλά πάρα πολύ) Το ότι είναι τοσο στοργικά και υπομονετικα είναι το χαρακτηριστικό τους άλλωστε.
Και εκτός αυτου είναι ζωάκια, πως θα μπορούσε να μην τα αγαπάει κανείς;
Δεν είχα ποτέ σκυλακι αν και πάντα ήθελα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τις γάτες τις βάζω πάνω απ'όλα.:P:rolleyes:

Επειδη εγω ειχα και σκυλο και γατες(οχι την ιδια χρονικη περιοδο)ειναι τελειως διαφορετικα σε συμπεριφορα και σε σηνυπαρξη με τον ανθρωπο,για να μην πω και για την φροντιδα,εξαλλου ειναι κακο να προσπαθεις να συγκρινεις δυο διαφορετικα ειδη μεταξυ τους,(μα και γω τασομαι υπερ των γατιων:redface::redface:)

σε καμία περίπτωση δεν τα υποτιμώ. Ίσα ίσα που τα αγαπώ κι αυτά εξίσου. (εντάξει ίσως όχι εξίσου αλλά πάρα πολύ) Το ότι είναι τοσο στοργικά και υπομονετικα είναι το χαρακτηριστικό τους άλλωστε.
Και εκτός αυτου είναι ζωάκια, πως θα μπορούσε να μην τα αγαπάει κανείς;
Δεν είχα ποτέ σκυλακι αν και πάντα ήθελα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τις γάτες τις βάζω πάνω απ'όλα.:P:rolleyes:

συγνωμη μωρε αλλα ετσι μου φανηκε. ειναι υπεροχα ζωα και τα σκυλακια, τελειως διαφορετικα αλλα υπεροχα. συντροφικα και αγαπησιαρικα πολυ. οσον αφορα εμενα αγαπω ολα τα ζωα,αλλα αν και εχω γατουλα και τη λατρευω και δεν την αλλαζω, τα σκυλακια τα'χω μεσα μου λιγο πιο πανω απ'ολα !
ειχα και σκυλο παλιοτερα γι'αυτο συγκρινω.. ειναι αλλη η επαφη του ανθρωπου με τον σκυλο, πιο συντροφικη και πιο ανθρωπινη. μην πεσετε να με φατε, λατρευω τις γατες και ολα τα ζωα !!!!!! αλλα αν κλαις, ο σκυλος θα ερθει διπλα σου και δε θα φυγει απο κοντα σου, η γατα μπορει ναι, μπορει και οχι...δεν το λεω για κακο, ετσι ειναι ο χαρακτηρας της..οπως και να χει, ολα ειναι αξιαγαπητα και μοναδικα !!!!!!!!!!!!! :)

Ότι η πλειοψηφία των αντρών προτιμάει τα σκυλιά είναι αλήθεια. Οι γυναίκες που σιχαίνονται τις γάτες έτσι και βρεθεί μία μπροστά τους ουρλιάζουν λες και βλέπουν αρκούδα έτοιμη να τις φάει. (Όταν είχα δει 1η φορά αυτό το σκηνικό ήταν σε μια εκδρομή, δυο κοπέλες είχαν ανέβει στις καρέκλες τους και φώναζαν διώχτε τις διώχτε τις! Έπαθα πλάκα γιατί μου φάνηκε πολύ κουλό).
Οι άντρες αντιθέτως τις κλωτσάνε και τις διώχνουν (πόσο αντιπαθώ αυτούς τους ανθρώπους!!!!)
Ήξερα κάποιον που τις μισούσε τόσο πολύ (είχε ψυχολογικό από μωρό απ' ότι είχα μάθει) και στο Γυμνάσιο - Λύκειο τις σκότωνε!!! Ακόμα και μωράκια είχε σκοτώσει.
Τώρα δεν ξέρω τι κάνει, μάλλον τις πατάει με το αυτοκίνητο όταν βρει ευκαιρία :mad:

Ότι η πλειοψηφία των αντρών προτιμάει τα σκυλιά είναι αλήθεια. Οι γυναίκες που σιχαίνονται τις γάτες έτσι και βρεθεί μία μπροστά τους ουρλιάζουν λες και βλέπουν αρκούδα έτοιμη να τις φάει. (Όταν είχα δει 1η φορά αυτό το σκηνικό ήταν σε μια εκδρομή, δυο κοπέλες είχαν ανέβει στις καρέκλες τους και φώναζαν διώχτε τις διώχτε τις! Έπαθα πλάκα γιατί μου φάνηκε πολύ κουλό).
Οι άντρες αντιθέτως τις κλωτσάνε και τις διώχνουν (πόσο αντιπαθώ αυτούς τους ανθρώπους!!!!)
Ήξερα κάποιον που τις μισούσε τόσο πολύ (είχε ψυχολογικό από μωρό απ' ότι είχα μάθει) και στο Γυμνάσιο - Λύκειο τις σκότωνε!!! Ακόμα και μωράκια είχε σκοτώσει.
Τώρα δεν ξέρω τι κάνει, μάλλον τις πατάει με το αυτοκίνητο όταν βρει ευκαιρία :mad:

Έχω και γω μια φίλη που μόλις δει γάτα παθαίνει υστερία...Το πόσο συγχίζομαι δεν περιγράφεται!!
Νομίζω πως αυτό που ενοχλεί στις γάτες, είναι το ότι έχουν δική τους θέληση! Τους αρέσουν τα πράγματα που τους αρέσουν και όχι αυτά που αρέσουν στους "ιδιοκτήτες" τους!! Αυτό βέβαια ή το λατρεύεις (όμως εμείς, φαντάζομαι) ή το απεχθάνεσαι...Κι επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να επιβάλλονται, το απεχθάνονται....

συειναι υπεροχα ζωα και τα σκυλακια, τελειως διαφορετικα αλλα υπεροχα. συντροφικα και αγαπησιαρικα πολυ.

κάποτε είχα σχεδόν αλλαξοπιστήσει:redface:. ήταν μια εποχή που τα δικά μου έκαναν συνέχεια ζημιές (και τα είχα πάρει τρελα με την παρτη τους:mad:) και ο τότε φίλος μου είχε ένα πολύ τρυφερό κοκερ, που με έκανε να δω τα σκυλια με τελείως διαφορετικό ματι.
βέβαια μερικές συνήθειες είναι εθιστικές και δεν κόβονται ποτέ. και τα νευρα μου περασαν με τα δικά μου, και μάζεψα κι άλλο γατί τελικά....:rolleyes:

Έχω και γω μια φίλη που μόλις δει γάτα παθαίνει υστερία...Το πόσο συγχίζομαι δεν περιγράφεται!!
Νομίζω πως αυτό που ενοχλεί στις γάτες, είναι το ότι έχουν δική τους θέληση! Τους αρέσουν τα πράγματα που τους αρέσουν και όχι αυτά που αρέσουν στους "ιδιοκτήτες" τους!! Αυτό βέβαια ή το λατρεύεις (όμως εμείς, φαντάζομαι) ή το απεχθάνεσαι...Κι επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να επιβάλλονται, το απεχθάνονται....

Νομίζω ότι οι άντρες μισούν τις γάτες γιατί είναι ανεξάρτητες και οι γυναίκες γιατί είναι μικροβιοφοβάρες!!! Δεν αντέχω τις γυναίκες που μόλις τις πλησιάσει γατί, τις πιάνει υστερία και αρχίζουν και φωνάζουν "παρτο από δω παρτο από δω!!!". Έχω μια φίλη που από πάντα φοβόταν τα σκυλια, και τα γατια βέβαια, και ακόμα και τωρα όποτε είμαστε μαζι στο δρόμο και δει κανενα κρυβεται πίσω μου!:down::down:

και τα νευρα μου περασαν με τα δικά μου, και μάζεψα κι άλλο γατί τελικά....:rolleyes:

ετσι ειναι, αμα αγαπας τα ζωα δε μπορεις να αντισταθεις...;):happy:

Νομίζω ότι οι άντρες μισούν τις γάτες γιατί είναι ανεξάρτητες και οι γυναίκες γιατί είναι μικροβιοφοβάρες!!! Δεν αντέχω τις γυναίκες που μόλις τις πλησιάσει γατί, τις πιάνει υστερία και αρχίζουν και φωνάζουν "παρτο από δω παρτο από δω!!!". Έχω μια φίλη που από πάντα φοβόταν τα σκυλια, και τα γατια βέβαια, και ακόμα και τωρα όποτε είμαστε μαζι στο δρόμο και δει κανενα κρυβεται πίσω μου!:down::down:

Οι άντρες σίγουρα γι αυτό τις αντιπαθούν! Για τις γναίκες δεν ξέρω...Δεν έχω καταλήξει ακόμα!!!
Έχεις δίκιο! Αυτό το σκηνικό είναι απίστευτα εκνευριστικό!! Το χειρότερο όμως είναι όταν προσπαθούν να σε πείσουν πόσο κακό είναι να πιάνεις γάτα! Και αρχίζουν και φωνάζουν, "άστη κάτω....Διώξτη, μην την ακουμπάς"!!

Ναι όντως! Σπαστικο να σου λένε μην το πιάνεις κτλ. Σαν αυτό που έγραψα πιο πριν. Τάιζα και με ρώταγε η άλλη με απέχθεια: Τι κάνεις βρε παιδί μου!;; Κάνω αυτό που νιώθω και που με ευχαριστεί. Επειδή εσύ την μισείς δεν είμαι εγώ υποχρεωμένη να την διώξω για να σου κάνω το κέφι. Μάθε να μην είσαι τόσο στενόμυαλη και υπερβολική!
Sorry κιόλλας!:rolleyes:

Ξερετε υπαρχουν και μερικοι αντρες που αγαπουν τις γατες ακριβως επειδη ειναι ανεξαρτητες.Συνηθως οι μικροψυχοι και καλομαθημενοι δεν συμπαθουν τα ζωα.Εγω εχω 2 Σιαμ και την προηγουμενη εβδομαδα ειχα τα ξαδερφια μου φιλοξενουμενους.Ο ξαδερφος μου δυσανασχετουσε κι ελεγε συνεχεια:"το σπιτι ειναι γεματο τριχες" μεχρι που του ειπαμε με τον αδερφο μου "σ'οποιον αρεσουμε" και εφυγαν απο το σπιτι.

Ξερετε υπαρχουν και μερικοι αντρες που αγαπουν τις γατες ακριβως επειδη ειναι ανεξαρτητες.Συνηθως οι μικροψυχοι και καλομαθημενοι δεν συμπαθουν τα ζωα.Εγω εχω 2 Σιαμ και την προηγουμενη εβδομαδα ειχα τα ξαδερφια μου φιλοξενουμενους.Ο ξαδερφος μου δυσανασχετουσε κι ελεγε συνεχεια:"το σπιτι ειναι γεματο τριχες" μεχρι που του ειπαμε με τον αδερφο μου "σ'οποιον αρεσουμε" και εφυγαν απο το σπιτι.

μπράβο!!:up: Ετσι είναι. Μπράβο σου που τις υπερασπίστηκες. :up:

Μεγάλο θέμα ανοίξατε πάλι, έγώ θα προσθέσω ότι δε μου καίγεται καρφί για όλους αυτούς που μισουν, σιχαίνονται ή φοβούνται τις γάτες (εξάλλου κι εγώ φοβάμαι - λιγάκι- τα σκυλιά, γιατί μου έχουν επιτεθεί αδέσποτα στο δρόμο).
Εκεί που επεμβαίνω είναι σε γονείς που κάνουν σαν υστερικοί με τα παιδιά τους και τους μαθαίνουν να φοβούνται και να σιχαίνονται τα ζωάκια... ο ανιψιός μου βλέπει το Gandalf και δεν ξέρει πώς να τον αγγίξει, άσε που κάνει συνέχεια κάτι σπασμωδικά, μην τον γρατζουνίσει. Προφανώς δουλειά της μαμάς του. Εκεί επεμβαίνω και εξηγώ στο παιδί πώς να προσεγγίσει τη γάτα ή το σκύλο και λέω και καμιά κουβέντα στη μαμά.
Υ.Γ. Όλες μου οι φίλες με παιδάκια μου δήλωσαν ότι δε θα ξαναρθουν στο σπίτι γιατί φοβούνται το γατί και τις τρίχες!!:down: Εγώ συνεχίζω πάντως την προσπάθεια :cool:

Έχω μείνει λιγάκι με αυτά που γράφετε.
Μα είναι δυνατόν τόσος κόσμος να κάνει έτσι για τις γάτες? Να αρνιούνται να έρθουν ατο σπίτι σου επειδή έχεις γάτα και να μην σε δέχονται γι αυτό το λόγο;
Χολέρα θα κολλήσουν ή λέπρα; :mad: Μάλλον την έχουν κολλήσει ήδη στο μυαλό με μορφή κάλου.

Έχω μείνει λιγάκι με αυτά που γράφετε.
Μα είναι δυνατόν τόσος κόσμος να κάνει έτσι για τις γάτες? Να αρνιούνται να έρθουν ατο σπίτι σου επειδή έχεις γάτα και να μην σε δέχονται γι αυτό το λόγο;
Χολέρα θα κολλήσουν ή λέπρα; :mad: Μάλλον την έχουν κολλήσει ήδη στο μυαλό με μορφή κάλου.

Και δυστυχώς δεν είναι και λίγοι όοι αυτοί!! Και μάλλον στους περισσότερους από μας έχει (σε μένα τουλάχιστον ναι)...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back