Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπράβο, και εγώ συμφωνώ και μετα χαράς μου θα δώσω λεφτά για το σωματείο γιατί ξέρω οτι θα πάνε για την φροντίδα των ζώων. Όταν όμως δίνεις λεφτά στον εκτροφέα για να αγοράσεις την γάτα, αυτά τα λεφτά που νομίζεις οτι πάνε? Ακριβώς για τον ίδιο σκοπό και όχι στην τσέπη του όπως νομίζουν μερικοί.
Δεν γνώριζα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους εκτροφείς και μακάρι να συμβαίνει με όλους.
Για τον χαρακτήρα των γατιών που αγόρασα, σαφώς και ήξερα τον χαρακτήρα τους, πρώτον επειδή γνωρίζω την ράτσα και ένας λόγος που αγοράζει κάποιος ράτσας είναι γιατί ξέρει πως θα είναι εξωτερικά και ξέρει και την ιδιοσυγκρασία. Δεύτερον ο εκτροφέας μου έχει δώσει όλες τις πληροφορίες για τα γατάκια που διαθέτει και αναλόγως επιλέγω. Το ένα θα μου πει είναι πιο ζωηρό, το άλλο πιο χαδιάρικο κλπ.
Εγώ νόμιζα ότι η κάθε γάτα έχει το δικό της χαρακτήρα

. Εντάξει καταλαβαίνω ότι κάθε ράτσα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά δεν παύει το κάθε γατάκι να έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Ωστόσο ποτέ δεν με ενθουσίασε γατάκι "κατα παραγγελία". Προτιμώ να είναι έκπληξη
Και τρίτον οι γάτες που μεγαλώνουν σε εκτροφεία (μιλάω μόνο για υπεύθυνα, σοβαρά εκτροφεία και όχι εργοστάσια παραγωγής γατιών), είναι κοινωνικοποιημένες γιατί ζουν και με άλλες γάτες και τα αφεντικά τους τις έχουν με αγκαλιές και φιλιά. Πιστεύω μια γάτα που έχει μεγαλώσει με αγάπη και φροντίδα, φαίνεται και στον χαρακτήρα της.
Άρα ούτε εσύ αρνείσαι ότι υπάρχουν ανήδεοι που μόνος τους στόχος είναι να κερδίσουν λεφτά και δεν τους νοιάζει τπτ παραπάνω...
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος

. Εντάξει καταλαβαίνω ότι κάθε ράτσα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά δεν παύει το κάθε γατάκι να έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.Αυτό ακριβώς είπα και εγώ Νανακι.
Σε γενικές γραμμές οι Περσίας πχ είναι πιο ήρεμες απο τις Σιαμ και μου ταιριάζουν περισσότερο στον τρόπο ζωής μου και στον δικό μου χαρακτήρα. Πάλι όμως το κάθε γατάκι έχει τον δικό του χαρακτήρα, και είναι ξεχωριστό.Και φυσικά υπάρχουν "εκτροφείς" οι οποίοι απλά έχουν ένα τσούρμο γάτες (σε κλουβιά τις περισσότερες φορές) και τις έχουν εκεί να γεννοβολάνε χωρίς να ενδιαφέρονται για την υγεία τους, σωματική και ψυχική. Αυτοί όμως δεν μπορούν να δουλεύουν υπο την επίβλεψη του Ελληνικού Ομίλου Γάτας. Αν δεις εκτροφείο εγεγραμμένο στον ΕΟΓ, να είσαι σίγουρη οτι οι γάτες και τα γατάκια μεγαλώνουν τρισευτυχισμένες και υπο άριστες συνθήκες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Απέκτησε περσικό γατάκι από αγγελία (της το χάρισαν) και έπειτα ("επειδή της γρατζούνισε τον καναπέ" μου είπε) το πούλησε!!!!
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν κάποιος βάζει αγγέλία για ζώο.
anabou
Διάσημο μέλος
Σχετικά πάντως με αυτό που ανέφερε η Sublime για πώληση ζώων που χαρίσθηκαν από αγγελίες, γνωρίζω προσωπικά άτομο που το έκανε.
Απέκτησε περσικό γατάκι από αγγελία (της το χάρισαν) και έπειτα ("επειδή της γρατζούνισε τον καναπέ" μου είπε) το πούλησε!!!!![]()
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν κάποιος βάζει αγγέλία για ζώο.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης Anabou ο εκροφέας έχει αναλάβει το έργο της διατήρησης της συγκεκριμένης ράτσας που ασχολείται, και αυτό έχει πολύ περισσότερα έξοδα απο το να έχει κάποιος απλά μια γατούλα για συντροφιά. Τέλος Ladycat, θα είσουν ευτυχισμένη αν έβλεπες τις αγαπημένες σου ράτσες να εξαφανίζονται?
anabou
Διάσημο μέλος
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Για να δανειστούμε και το σλόγκαν του Stray, "οι Έλληνες δεν είμαστε ράτσας, είμαστε φάτσας"!!!Μα οι Ελληνες δεν είναι ράτσα! Εχουμε χάσει την καθαρότητα της φυλής με τόσες προσμίξεις διαφορετικών φυλών ανά τους αιώνες. Είμαστε ημίαιμοι!

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Καταρχήν δεν είπα ότι η λύση για τα αδέσποτα είναι να εξαφανιστούν οι ράτσες, απλά δεν με ενδιαφέρει το όλο θέμα με τις ράτσες. Εντάξει ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν θεωρώ τις ράτσες κάτι σημαντικό. Ένας άνθρωπος είναι σημαντικό αν είναι άσπρος, μαύρος ή φούξια με τιρκουάζ ελεφαντάκια; Αν είναι ψηλός ή κοντός. Δηλαδή εγώ επειδή είμαι ψηλή λευκή πρέπει να 'ζευγαρώσω' με ψηλό λευκό για να μην χαθεί το είδος μου; Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ένα ζώο ή ένας άνθρωπος είναι μοναδικός λόγω του συνδυασμού των στοιχείων του χαρακτήρα του και της εμφάνισής του και όχι απαραίτητα λόγω της ράτσας-φυλής που ανήκει.Πιστεύω οτι όλοι το ευχόμαστε αυτό Anabou αλλα η λύση για να εξαφανιστούν τα αδέσποτα, δεν είναι να εξαφανιστούν οι ράτσες! Και είναι και άσχημο να μην μας στεναχωρεί αν χαθούν οι τόσες διαφορετικές ράτσες. Η διαφορετικότητα είναι ωραίο πράγμα. Αν έλεγα εγώ οτι δεν θα με ενδιέφερε αν εξαφανιζόταν όλος ο κόσμος και έμεναν μόνο οι Έλληνες πως θα με χαρακτηριζαν?....
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταρχήν δεν είπα ότι η λύση για τα αδέσποτα είναι να εξαφανιστούν οι ράτσες, απλά δεν με ενδιαφέρει το όλο θέμα με τις ράτσες. Εντάξει ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν θεωρώ τις ράτσες κάτι σημαντικό. Ένας άνθρωπος είναι σημαντικό αν είναι άσπρος, μαύρος ή φούξια με τιρκουάζ ελεφαντάκια; Αν είναι ψηλός ή κοντός. Δηλαδή εγώ επειδή είμαι ψηλή λευκή πρέπει να 'ζευγαρώσω' με ψηλό λευκό για να μην χαθεί το είδος μου; Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ένα ζώο ή ένας άνθρωπος είναι μοναδικός λόγω του συνδυασμού των στοιχείων του χαρακτήρα του και της εμφάνισής του και όχι απαραίτητα λόγω της ράτσας-φυλής που ανήκει.
Δυστυχώς δεν έχουμε κίνδυνο εξαφάνισης του είδους μας, σαν άνθρωποι κι όχι για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν ο άνθρωπος ευθύνεται για την εξαφάνιση ράτσας είδους, είναι και υπεύθυνος για να βοηθήσει στην αναβίωση του... Αλλά γενικώς δεν πιστεύω ότι είχαν αυτό το σκοπό οι εκτροφείς. Τεσπα...
Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω κατάλαβα. Αλλα αν δεν κάνω λάθος οι Περσικές είναι ράτσα που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο μετά από επιλεκτικά ζευγαρώματα(?). Σε ότι αφορά τέτοιες ράτσες είμαι εναντίον του να διαιωνίζονται γιατί φέρουν διάφορα προβλήματα.Πιστεύω καταλάβατε τι εννοώ...![]()
Δηλαδή είναι πρόβλημα για μένα, μια γάτα να έχει πλακουτσωτή μούρη και να μην μπορεί να κυνηγήσει εξαιτίας αυτής της μούρης, αλλά να είναι "σαλονιού" μόνο. Δεν λέω αξιαγάπητες είναι όλες οι γάτες, αλλά προτιμώ να δίνεται προτεραιότητα, χρήματα και κόπος, σε κάποια είδη που απειλούνται άμεσα με εξαφάνιση. Αγρια ζώα κυρίως.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Μου αρέσει γενικά η ποικιλία. Όσες περισσότερες ράτσες υπάρχουν, τόσο το καλύτερο για μένα. Μου αρέσει να βλέπω και την περσίας και την σφύνξ, και την σιάμ. Έσύ είπες οτι δεν σε ενδιαφέρει. Οκ, δεκτό. Εγώ απλά το θεωρώ ευλογία, που μπορούμε να έχουμε στον κόσμο τόσα διαφορετικά είδη ζώων, φυτών, κλπ...Nanaki, γενικά σε βλέπω προκατηλειμένη με τους εκτροφείς. Απο ότι κατάλαβα εννοείς οτι κάνουν εκτροφή για να γεμίσουν τις τσέπες του. Όπως σου είπα και εχθές οι σοβαροί εκτροφείς ξοδεύουν περισσότερα απο όσα βγάζουν και ξέρω πολλούς που έχουν σταματήσει την εκτροφή γιατί δεν τους παίρνει άλλο οικονομικώς.
Ismini, όπως υπάρχουν άλλοι σκύλοι για κυνήγι, άλλοι για φύλακες και άλλοι για συντροφιά, έτσι και υπάρχουν γάτες για ξάπλες και άλλες για κυνήγι. Μακάρι επίσης να είχα λεφτά να πήγαινα στην Αφρική και να ασχολιόμουν με την διάσωση ειδών υπο εξαφάνιση. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι μικρότερο για να βοηθήσω.
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
) και δεν αρκούμαστε στο ελληνικό κοινό- θα το κρατήσουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα το θελήσει. Εγώ τον γάτο μου τον πήρα 6 μηνών. Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία του, όσο και να είναι θα τον αγαπάω το ίδιο. Οι γάτες μου είναι τα παιδιά μου και τα παιδιά τους τα αγαπάω πάλι το ίδιο και η βασική προτεραιότητά μου δεν είναι να βρω που θα το πουλήσω αλλά να το δώσω στο καλύτερο σπίτι που μπορώ να βρω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool