Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης δεν δίνω σημασία με μικρό ή μεγαλύτερο.
Θα πω μόνο το εξής και θα συμφωνήσω με τη drousillia. Μια γάτα που έχει βιώσει την μοναξιά και τους δρόμους δένετε με αυτόν που τη σώζει τόσο πολύ.. μα τόσο πολύ και ανταποδίδει κάθε μέρα την ευγνωμοσύνη του. Εγώ όταν θα πάρω άλλο ένα κάποια στιγμή, θα είναι μεγάλο από ενός και πάνω. οσο πιο μεγάλο είναι το γατί τόσο πιο πολλα στοιχεία του χαρακτήρα του δείχνει, ξέρεις τι ζώο παίρνεις, ήρεμο, φοβιτσιάρικο, το γνωρίζεις και ή το δέχεσε και το υιοθετείς ή όχι.
Τον σορμπε μου τον πήραμε σχεδόν 5μηνών και από την πρώτη στιγμή που πήγα στην Ειρηνη είδα πόσο χαδιάρης και ήρεμος ήταν, αν κ λίγο φοβισμένος, και φυσικά επειδή έχω σκύλο τον είδα να συμβιώνει με άλλα ζωάκια και αυτό μέτρησε θετικά.
Εγώ έχω καεί με μωρούλια, η ζωζεφίνα που την έχει η μαμά μου, την βρήκα αδέσποτο 1,5 μηνών, πιο σκύλα γάτα, δεν υπάρχει (ζωή να έχει το κοριτσάκι μου το λατρεύω
Ο καθένας έχει τις απόψεις και της προτιμήσεις του.
Εγω ψηφίζω αδέσποτο σίγουρα, και πάνω από 6μηνών.

ruko
Διάσημο μέλος
Εγω ψηφίζω αδέσποτο σίγουρα, και πάνω από 6μηνών.![]()
Συμφωνώ απόλυτα, ιδίως στο δεύτερο. Τα μικρά έχουν πλάκα, αλλά σου βγάζουν το λάδι. Τι να πω, μάλλον μεγάλωσα και έχω μειωμένες αντοχές.

alice
Πολύ δραστήριο μέλος

ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Πόσα κέντρα ζώων υπάρχουν, που έχουν πήξει από αδέσποτα;
Πόσα αδέσποτα κυκλοφορούν με την ανάγκη για επιβίωση στον δρόμο;
Πόσα αδέσποτα έχουν πεθάνει στον δρόμο από την πείνα, το κρύο ή και χειρότερα την κακομεταχείριση!
Παρόλα αυτά ακόμα εμείς επιλέγουμε να αγοράσουμε κατοικίδιο από τα καταστήματα (pet shop) και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο λάθος μπορεί να κάνουμε!
Το πρώτο και πιο βασικό από όλα είναι ότι ένα αδέσποτο ζωάκι μας έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από ένα ζωάκι που είναι σε κάποιο μαγαζί που πουλάει κατοικίδια. Τα αδέσποτα παρακαλούν για τροφή, νερό και ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν και πολλά από αυτά έχουν ανάγκη από άμεση ιατρική περίθαλψη, σε αντίθεση με εκείνα που θα αγοράζαμε.
Ένας δεύτερος λόγος που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το αδέσποτο είναι γιατί εκείνο είναι δωρεάν, το λιγότερο που θα δώσουμε για να αγοράσουμε μία γάτα ράτσας από μαγαζί είναι 200€, ενώ για μία γατούλα (Sphynx για παράδειγμα) η τιμή της ξεκινάει από 1000€ και φτάνει ως και τα 1200€. Το άσχημο όμως δεν είναι η τιμή αλλά ότι γινόμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα μαζικής παραγωγής ζώων, αγοράζοντας ένα από αυτά και ακριβοπληρώνοντάς το κιόλας, ενώ τα αδέσποτα λιμοκτονούν!
Αντί λοιπόν να κάνουμε μια καλή πράξη σώζοντας μία ζωούλα και μειώνοντας τον αριθμό τον αδέσποτων, αγοράζουμε το κατοικίδιο ράτσας για να το επιδεικνύουμε σε φίλους και γνωστούς;
Όσοι έχουν ήδη ζωάκι στο σπίτι τους, θα συμφωνήσουν ότι τα ζώα έχουν νοημοσύνη και συναισθήματα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα αδέσποτο ζωάκι θα μας ευχαριστούσε με τον τρόπο του και θα εκτιμούσε πολύ περισσότερο το σπίτι και την συντροφιά μας από τα άλλα που απλός δεν θα καταλάβουν την διαφορά.
Και τέλος ας παραδεχτούμε ότι είναι πιο σωστό να επιλέξουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο από ένα κέντρο αδέσποτων, που εθελοντικά και με μεγάλες προσωπικές συνήθως δαπάνες προσφέρουν ένα τέτοιο έργο, την σωτηρία και μείωση αδέσποτων από τον δρόμο. Σε αντίθεση έρχονται τα καταστήματα που εκμεταλλεύονται τα ζώα, κάνοντάς τα εμπόρευμα και στο ύψιστο της αναίδειας τους, εξαπατούν τους ανίδεους πελάτες πουλώντας τους ημίαιμα για ράτσας και ζωάκια με μικροπροβλήματα στην υγεία όπως εξωπαράσιτα και ψώρα!
Τώρα που ξέρετε λοιπόν σσσσς… ακούστε… το νιαούρισμα…το γάβγισμα… είναι το αδέσποτο που σας καλεί για βοήθεια, είναι το αδέσποτο που σας καλεί να το υιοθετήσετε!
Πηγές:Προσωπική εμπειρία

ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Από εσένα εμπνέυστηκα και έγραψα το αρθρο μου!Να αναφέρω και εδώ το φυλλάδιο για τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας ενήλικης γατούλας που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goth
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
eirinaki84
Δραστήριο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια έρευνα που να καταλήγει στο πόρισμα ότι τα αδέσποτα είναι εξυπνότερα...
πρόκειται για καθαρά υποκειμενική σου άποψη...
Συμφωνώ πως το να υιοθετείς αδέσποτο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πράξεις
αλλά διαφωνώ με τις αυθαιρεσίες...
(Η αρνητική δική μου)
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
ενα αδεσποτακι μπορει να ξερει να επιβιωνει καλυτερα απο ενα του ΄΄καναπε΄΄ ή να να νιωθει αν θες και μεγαλυτερη ευγνωμοσυνη αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιο εξυπνο.
παντως ολα τα ζωα (σκυλια και γατια) που ειχα ως τωρα και ηταν αδεσποτακια δεν το μετανιωσα

kat-cats
Διάσημο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Ξέρει να αποφεύγει τους κινδύνους και να βρίσκει την τροφή του.
Προτιμάμε αδέσποτα γιατί δεν τα αγοράζουμε σαν να ήταν αντικείμενα αλλά μας επιλέγουν αυτά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool