Γιατί να προτιμήσω αδέσποτο;

εγω παντα ειχα μεγαλωσει με ρατσας γατακια..οταν γνωρισα τον αδρα μου ειχε τη λουνα μας μια υπεροχη βομβαης και το 2 χρονο που μεναμε μαζι βρηκαμε στο δρομο το ρορη μας..ηταν ουτε 10 ημερων μουσκεμα και μεσα στη λασπη και τα μαμουνακια..το πηραμε σπιτι το καναμε μπανακι και για ενα μηνα σχεδον το ταιζαμε με μπιμπερο..στην αρχη λεγαμε να το χαρισουμε σε φιλους μας αν ηθελε κανεις..ομως δεν αντεξαμε να το αποχωριστουμε..τωρα ο ρορη μας ειναι 2 χρονων ειναι ενας τελειος γατουλης πολυ παιχνιδιαρης και πολυ χαδιαρης και πολυ μεγαλος γατουλης..δεν εχει συμασια αν ειναι ρατσας η οχι..ειναι μια ψυχουλα που ζηταει στοργη και αγαπη..και της καλητερες γατες του κοσμου να μου δινανε τον ρορη μου δεν τον αλλαζω..μπορειτε να δειτε φωτο μας στη Galley..:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και τα 2 μου γατακια ηταν αδεσποτο. και το 2ο ηταν ενηλικο, αλλα ηταν τοσο ηρεμο και φιλικο... Σε 1 χρονο, παντρευομαι και η μητερα μου δεν μου δινει με τιποτα τν χονρουλη μου (του εχουμε ολοι μα ολοι τρελλη αδυναμια), ειμαι αποφασισμενη να ξαναπαρω ενα αδεσποτο.. Δεν το εχω μετανιωσει καθολου. Καλα ειναι και τα ρατσας αλλα τα αδεσποτα σε κοιταζουν με αλλα ματια!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάλι δεν κολλάω σε ράτσας ή όχι, πάντα υιοθετούσα αδέσποτα γατάκια που χρειαζόντουσαν την αγάπη μου. Τώρα αν το αδέσποτο σου βγει ράτσας, :)
Επίσης δεν δίνω σημασία με μικρό ή μεγαλύτερο.
Θα πω μόνο το εξής και θα συμφωνήσω με τη drousillia. Μια γάτα που έχει βιώσει την μοναξιά και τους δρόμους δένετε με αυτόν που τη σώζει τόσο πολύ.. μα τόσο πολύ και ανταποδίδει κάθε μέρα την ευγνωμοσύνη του. Εγώ όταν θα πάρω άλλο ένα κάποια στιγμή, θα είναι μεγάλο από ενός και πάνω. οσο πιο μεγάλο είναι το γατί τόσο πιο πολλα στοιχεία του χαρακτήρα του δείχνει, ξέρεις τι ζώο παίρνεις, ήρεμο, φοβιτσιάρικο, το γνωρίζεις και ή το δέχεσε και το υιοθετείς ή όχι.
Τον σορμπε μου τον πήραμε σχεδόν 5μηνών και από την πρώτη στιγμή που πήγα στην Ειρηνη είδα πόσο χαδιάρης και ήρεμος ήταν, αν κ λίγο φοβισμένος, και φυσικά επειδή έχω σκύλο τον είδα να συμβιώνει με άλλα ζωάκια και αυτό μέτρησε θετικά.
Εγώ έχω καεί με μωρούλια, η ζωζεφίνα που την έχει η μαμά μου, την βρήκα αδέσποτο 1,5 μηνών, πιο σκύλα γάτα, δεν υπάρχει (ζωή να έχει το κοριτσάκι μου το λατρεύω
heart.gif
) αλλά φίλη δεν πιάνετε.
Ο καθένας έχει τις απόψεις και της προτιμήσεις του.
Εγω ψηφίζω αδέσποτο σίγουρα, και πάνω από 6μηνών.:up:

Εγω ψηφίζω αδέσποτο σίγουρα, και πάνω από 6μηνών.:up:

Συμφωνώ απόλυτα, ιδίως στο δεύτερο. Τα μικρά έχουν πλάκα, αλλά σου βγάζουν το λάδι. Τι να πω, μάλλον μεγάλωσα και έχω μειωμένες αντοχές.:P

Και εγω μια αδυναμια στα αδεσποτακια την εχω. Αν και ολα τα ζωντανα εχουν αναγκη τη φροντιδα και την αγαπη μας, τα αδεσποτα την εχουν παραπανω. Δε νομιζω οτι υπαρχει μεγαλυτερη χαρα οταν βλεπεις ενα αθωο πλασματακι να σε κοιταει με τοση αγαπη και λατρεια, που δε φταιει σε τιποτα να κινδυνευει σε αυτον τον απαισιο κοσμο που εμεις οι ιδιοι δημιουργησαμε. Εχω αποδεχτει οτι δε μπορω να σωσω ολα τα ζωντανα του κοσμου, αλλα οταν αυτο περναει απο το χερι μου, ποτε δε θα το αφησω στην τυχη του. Αδεσποτινια fun for ever! :)

Υιοθετήστε αδέσποτο!

Πόσα κέντρα ζώων υπάρχουν, που έχουν πήξει από αδέσποτα;
Πόσα αδέσποτα κυκλοφορούν με την ανάγκη για επιβίωση στον δρόμο;
Πόσα αδέσποτα έχουν πεθάνει στον δρόμο από την πείνα, το κρύο ή και χειρότερα την κακομεταχείριση!
Παρόλα αυτά ακόμα εμείς επιλέγουμε να αγοράσουμε κατοικίδιο από τα καταστήματα (pet shop) και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο λάθος μπορεί να κάνουμε!

Το πρώτο και πιο βασικό από όλα είναι ότι ένα αδέσποτο ζωάκι μας έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από ένα ζωάκι που είναι σε κάποιο μαγαζί που πουλάει κατοικίδια. Τα αδέσποτα παρακαλούν για τροφή, νερό και ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν και πολλά από αυτά έχουν ανάγκη από άμεση ιατρική περίθαλψη, σε αντίθεση με εκείνα που θα αγοράζαμε.

Ένας δεύτερος λόγος που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το αδέσποτο είναι γιατί εκείνο είναι δωρεάν, το λιγότερο που θα δώσουμε για να αγοράσουμε μία γάτα ράτσας από μαγαζί είναι 200€, ενώ για μία γατούλα (Sphynx για παράδειγμα) η τιμή της ξεκινάει από 1000€ και φτάνει ως και τα 1200€. Το άσχημο όμως δεν είναι η τιμή αλλά ότι γινόμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα μαζικής παραγωγής ζώων, αγοράζοντας ένα από αυτά και ακριβοπληρώνοντάς το κιόλας, ενώ τα αδέσποτα λιμοκτονούν!

Αντί λοιπόν να κάνουμε μια καλή πράξη σώζοντας μία ζωούλα και μειώνοντας τον αριθμό τον αδέσποτων, αγοράζουμε το κατοικίδιο ράτσας για να το επιδεικνύουμε σε φίλους και γνωστούς;

Όσοι έχουν ήδη ζωάκι στο σπίτι τους, θα συμφωνήσουν ότι τα ζώα έχουν νοημοσύνη και συναισθήματα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα αδέσποτο ζωάκι θα μας ευχαριστούσε με τον τρόπο του και θα εκτιμούσε πολύ περισσότερο το σπίτι και την συντροφιά μας από τα άλλα που απλός δεν θα καταλάβουν την διαφορά.

Και τέλος ας παραδεχτούμε ότι είναι πιο σωστό να επιλέξουμε να υιοθετήσουμε ένα ζώο από ένα κέντρο αδέσποτων, που εθελοντικά και με μεγάλες προσωπικές συνήθως δαπάνες προσφέρουν ένα τέτοιο έργο, την σωτηρία και μείωση αδέσποτων από τον δρόμο. Σε αντίθεση έρχονται τα καταστήματα που εκμεταλλεύονται τα ζώα, κάνοντάς τα εμπόρευμα και στο ύψιστο της αναίδειας τους, εξαπατούν τους ανίδεους πελάτες πουλώντας τους ημίαιμα για ράτσας και ζωάκια με μικροπροβλήματα στην υγεία όπως εξωπαράσιτα και ψώρα!

Τώρα που ξέρετε λοιπόν σσσσς… ακούστε… το νιαούρισμα…το γάβγισμα… είναι το αδέσποτο που σας καλεί για βοήθεια, είναι το αδέσποτο που σας καλεί να το υιοθετήσετε!

Πηγές:Προσωπική εμπειρία :)

Να αναφέρω και εδώ το φυλλάδιο για τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας ενήλικης γατούλας που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Από εσένα εμπνέυστηκα και έγραψα το αρθρο μου!:):P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και η μαγια μου αδεσποτούλα ήταν!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω σχετικα με τα αδεσποτα.Κι εγω στην αρχη αφοτου μου πηραν το τελευταιο γατακι που περασε απο τα χερια μουτ εβλεπα τοσο ωραιες φατσουλες που ηθελαν μια οικογενεια εδω στο φορουμ μα θυμηθηκα τον Μιμι ενα γατακι το οποιο το βρηκε ο μπαμπας μου νεογεννητο και χτυπημενο σε κεντρικο δρομο.Μεγαλωσε και δεν το ειχα στειρωσει και εφυγε, μα ηταν το μονο γατακι που ειχα αγαπησει τοσο πολυ και πλεον αποφασησα να περιμενω να βρω ενα ανημπορω γατακι που θα χρειαζεται την αγκαλια μου και πιο πολυ την βοηθεια μου απο αυτα που υπαρχουν στις αγγελιες!!!!Συγχαρητηρια σε αυτους που το εγραψαν!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά και εγώ σκέφτομαι να πάρω γάτα...πιάτσας...αλλά προβληματίζομαι γιατί είναι έξι μηνών! Εσας ποιά είναι η γνώμη σας να την πάρω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
6 μηνων ειναι μικρη, την δικια μου την πηρα 2,5 χρονων κ αν κ χρειαστηκε τον χρονο της για να προσαρμωστει με μενα (με τον χωρο προσαρμοστηκε αμεσως) τωρα ειμαστε αυτοκολλητες!:)

Συμφωνώ κι εγώ , 6 μηνών είναι μωρουδέλια ακόμα, προσαρμόζονται πολύ γρήγορα, ενώ έχουν δείξει ήδη το χαρακτήρα τους! Είναι κελεπούρια δηλαδή! Το μόνο "κακό" είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει η στείρωση, αν δεν είναι ήδη στειρωμένο!!

Αχ σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!! Θέλω ακόμα να ρωτήσω...σχετικά με την προσαρμογή. Αρχικά δε θα πρέπει να την πολυπλησιάζω μέχρι να με συνηθίσει?

Γιατί να μην την πλησιάζεις; Απλά να μην την κρατάς στην αγκαλιά σου με το ζόρι! Να την ενθαρρύνεις να έρχεται μόνη της, να της γλυκομιλάς και να τη χαϊδεύεις απαλά και γλυκά!

μονο Αδεσποτακιααααααααααααααα:):):):):)

Αδέσποτα να προτιμήσεις γιατί ειναι πιο έξυπνα.

Φόκο μου ένα ¨θεωρώ¨, που δείχνει την υποκειμενικότητα της άποψης , δεν θα έβλαπτε...
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια έρευνα που να καταλήγει στο πόρισμα ότι τα αδέσποτα είναι εξυπνότερα...
πρόκειται για καθαρά υποκειμενική σου άποψη...
Συμφωνώ πως το να υιοθετείς αδέσποτο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πράξεις
αλλά διαφωνώ με τις αυθαιρεσίες...
(Η αρνητική δική μου)

φοκος κανεις ενα μεγαλο λαθος!

ενα αδεσποτακι μπορει να ξερει να επιβιωνει καλυτερα απο ενα του ΄΄καναπε΄΄ ή να να νιωθει αν θες και μεγαλυτερη ευγνωμοσυνη αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιο εξυπνο.

παντως ολα τα ζωα (σκυλια και γατια) που ειχα ως τωρα και ηταν αδεσποτακια δεν το μετανιωσα:)

....προτιμάμε τα αδεσποτάκια γιατί απλά έχουν περισσότερο την ανάγκη μας....είναι επίσης πανέμορφα και η εξέλιξή τους είναι καταπληκτική!!! αν κρίνω δε από τη δικιά μας την τσούρδω....ναι δαγκωτό στα αδεσποτάκια!!!

Ένα αδέσποτο είναι πιο έξυπνο επειδή σπούδασε στο πανεπιστήμιο του δρόμου.
Ξέρει να αποφεύγει τους κινδύνους και να βρίσκει την τροφή του.

Προτιμάμε αδέσποτα γιατί δεν τα αγοράζουμε σαν να ήταν αντικείμενα αλλά μας επιλέγουν αυτά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back