βαγια
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω βρει ένα κόλπο για να κόβω τα νύχια του γάτου μου εύκολα χωρίς διαμαρτυρίες και γρατζουνιές. Ξεκινάω και του τα κόβω μόλις έχει ξυπνίσει από βαθύ ύπνο. Έτσι με αφήνει, και πριν καλά καλά καταλάβει τι γίνεται του τα έχω κόψει. Δοκιμάστε το και εσείς, είναι ο εύκολος τρόπος
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω βρει ένα κόλπο για να κόβω τα νύχια του γάτου μου εύκολα χωρίς διαμαρτυρίες και γρατζουνιές. Ξεκινάω και του τα κόβω μόλις έχει ξυπνίσει από βαθύ ύπνο. Έτσι με αφήνει, και πριν καλά καλά καταλάβει τι γίνεται του τα έχω κόψει. Δοκιμάστε το και εσείς, είναι ο εύκολος τρόποςKαλά όσον αφορά τα νύχια, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά περίμενε και τις επόμενες φορές. Και ο Vector καθόταν σαν παναγίτσα να του κόψω τα νυχάκια την πρώτη φορά, και τις επόμενες δεν ηρεμούσε με τίποτα που είχε καταλάβει πια τι του έκανα!
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Εγώ με όσα γατακια ειχα δεν αντιμετώπισα ποτε πρόβλημα γραντζουνιων παρα μόνο σε μικρες ηλικίες. Δοκιμάζοντας όμως τα παραπάνω ακόμη και σε μικρες ηλικίες δεν ήταν εκτος ελέγχου ποτέ η κατασταση. Τωρα κάποιες γραντζουνιες ίσως ειναι αναπόφευκτες. Συνήθως φταιω εγω, ή τα προκαλώ παίζοντας. Αλλά όχι για πολύ.... Και όχι δυνατές γραντζουνιες. Τα νυχια δεν χρειαστηκε να το κόψω ποτέ από καμία γάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ετσι, ξερει οτι αν κατσει ησυχη να τελειωσω θα ανταμειφθει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
επειδη εχω και εγω πολυ σοβαρο προβλημα με το γατουλη μου.

piglet
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημά μου είναι ότι παρατηρώ διαφορετική συπεριφορά σχεδόν 1 μήνα τώρα...Ο piglet μου ήταν πάντα τόσο ήρεμο γατάκι, καθόταν να το χαϊδεύω με τις ώρες(πολλές φορές το'παιρνε και ο ύπνος πάνω στα χάδια) και γενικώς ήταν τόσο ήρεμο και καλόβολο που ακόμα και η κτηνίατρος απορρούσε με την τόση αφοσίωσή του σε'μένα και την ηρεμία του, που μου έλεγε χαρακτηριστικά, αυτό το γατάκι έχει χαρακτήρα σκύλου!!Όμως εδώ και 1 μήνα το γατάκι μου έχει γίνει πολύ επιθετικό, βγάζει νύχια και ειδικά όταν δει τα πόδια μου γυμνά τρελένεται και έρχεται και με δαγκώνει στη γάμπα!Γενικώς τρέχει σαν τρελό πάνω κάτω και παραμονεύει όταν βγω στο μπαλκόνι να μου ορμήξει αλλά μετά το βάζει στα πόδια λες και καταλαβαίνει πως κάνει τρελά πράγματα!Μετά βέβαια κάνει πάλι τα ίδια...Ονυχοδρόμιο του έχω!!Διάβασα ότι έχει γραφτεί στο θέμα αλλά απ' ότι καταλαβαίνω μια τέτοια συμπεριφορέ δεν δικαιολογείται από την ηλικία του, αφού δεν είναι πολύ πολύ μικρό και αφού έχει στειρωθεί κι όλας...Δεν καταλαβαίνω πραγματικά...Επειδή λοιπόν είμαι πολύ προβληματισμένη
έχω μεγάλη ανάγκη την βοήθειά σας....Ευχαριστώ προκταβολικά για τον χρόνο σας!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Καλωσόρισες!

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
piglet
Νεοφερμένο μέλος
ενώ όταν το είχα στο κλιματισμό, ήταν πολύ ήρεμο και κοιμόταν..Επίσης τότε το δρόσιζα με μια βρεγμένη πετσετούλα γιατί για μπάνιο δεν το συζητάμε δεν κάθεται με τίποτα!!Και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι το χειμώνα λόγω καιρού περνούσα λιγότερες ώρες μαζί του ενώ τώρα είναι διαφορετικά...Μήπως πρέπει να σκεφτώ πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι άρρωστο το γατάκι μου;;Υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη που θα έπρεπε να παρατηρήσω;;Πάντως τρώει κανονικά με όρεξη και δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στην άμμο του... Αχ..δεν ξέρω τι να κάνω......

mimikaki
Διάσημο μέλος
Πάντως όλο αυτό μου ακούγεται δύσκολο και για το γατάκι και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας...Το να βάζεις το γατάκι μέσα στο σπίτι μόνο σε γατοφόρο...συγνώμη αλλά εμένα μου ακούγεται στενάχωρο...Δέν μπορείς δεδομένης της κατάστασης να επαναφέρεις το θέμα του μικρου στους δικούς σου με καινούργιους όρους???
piglet
Νεοφερμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Θα σε στενοχωρήσω κι εγώ, αλλά συμφωνώ με τις προλαλήσασες. Τα μπαλκόνια και οι βεράντες δεν είναι κατάλληλο μέρος για να μένει μόνιμα ένα ζωάκι και, αργά ή γρήγορα, θα έβρισκε ένα τρόπο για να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του. Ακόμα και ο νόμος για τα κατοικίδια αναφέρει ρητά ότι τα κατοικίδια ζώα "δεν [πρέπει να] παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος". (Νόμος 3170/2003, άρθρο 6).Πιστεύετε πως δεν είναι αλλού το πρόβλημα;Ή έστω αν υπάρχει άλλη λύση;;;
Καταλαβαίνω ότι το αγαπάς το γατάκι σου, αλλά αν δεν μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσής του, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς την πιθανότητα να του βρεις ένα άλλο σπίτι.

piglet
Νεοφερμένο μέλος
Τίνα1
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας! και εγω καινούρια ειμαι στο φορουμΕγώ πίστευα πως όταν είσαι πολύ κοντά μ' ένα ζωάκι μπορεί να σε καταλαβαίνει κι αυτό...Δηλαδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι η επιθετική του συμπεριφορά δείχνει ότι μου έχει θυμώσει γιατί πολύ απλά είμαι σίγουρη πως το νιώθει πόσο πολύ το αγαπώ και ήδη έχω κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να είμαστε μαζί....Εξάλλου έχω ακούσει από πολλούς και μάλιστα η ίδια η κτηνίατρος μου είχε πει απ' την αρχή ότι εάν το γατάκι μάθει από μικρό να μην μπαίνει στο σπίτι θα το συνηθίσει και δεν θα το πειράζει...Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περάσει πολύ δύσκολα προβλήματα με το γατάκι όταν ήταν άρρωστο που ούτε και η κτηνίατρος το πίστευε ότι κατάφερα να το κάνω καλά και πιστεύω πως όλη αυτή την αγάπη το γατάκι τη νιώθει..Πως λοιπόν μπορώ να δεχθώ ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένο σε άλλο σπίτι χωρίς εμένα, αφού κανείς δεν θα το αγαπάει όπως εγώ :cry:....Δεν είναι απλό το θέμα...Πάντως θα ζητήσω ξανά τη συμβουλή της κτηνιάτρου και σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας...
.Αποφάσισα να μπω εξαιτίας ενος ζητήματος που με απασχολεί αλλα αυτό ανήκει σε άλλη κατηγορία.Βασικά όσον αφορά τον piglet με βάση την εμπειρία απο τον δικό μου (και αυτός έχει την τάση να με δαγκώνει) πέρα απο το να είναι κάτι παθολογικό μπορώ να σκεφτώ 2 λόγους: ή βαριέται και θέλει να παίξει ή σου είναι θυμωμένος. π.χ οταν καμία φορά αφήνω πολλές ώρες μονο τον robbouli μου ή δεν του κάνω τα χατήρια, θυμώνει και με δαγκώνει. Άλλες φορές πάλι έχει όρεξη να παίξουμε και με δαγκώνει στις γάμπες!Πρέπει να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλει γιατί μπορεί πράγματι να είναι θυμωμένος που μένει μόνος στο μπαλκόνι τόσες ώρες. δεν είναι και ότι καλυτερο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Δεν έχω βρει άλλο τρόπο αντιμετώπισης πέρα απο το να ελαχιστοποιώ όσο γίνεται τα πράγματα που μπορεί να τον φοβίσουν και να του φέρομαι γλυκά όταν αγριεύει. Έχω τεράστιο πρόβλημα βέβαια με το θέμα αυτό με τη συγκάτοικό μου, με τους επισκέπτες στο σπίτι, να φύγω διακοπές και να τον αφήσω σε κάποιον να τον προσέχει κλπ.
Ειναι πραγματικά καλό ζώο, τον περισσότερο καιρό είνια καλός και τρυφερός, πέρα απο μεμονωμένα περιστατικά που αποθηριώνεται. Και δεν του λείπει προσοχή, τρυφερότητα ή παρέα ούτε του έχε ισυμβεί κατι τραυματικο΄στο παρελθόν.
Η δικιά μου διαίσθηση όμως είναι ότι αυτό που του λείπει στην πραγματικότητα είναι ένας κήπος όπου θα μπορεί ελεύθερα να κυνηγάει. Αισθάνομαι ότι καταπιέζεται στο διαμέρισμα, παρόλο που έχει μπαλκόνια με φυτά και είνια ελεύθερος σε όλο το σπίτι.
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον για ένα γάτο, ειδικά αρσενικό να ζει περιορισμένος σε ένα μπαλκόνι και μεγαλώνοντας θα αυξηθούν τα προβλήματα σίγουρα.
Επίσης, μια ερώτηση, μπορείς να καταλάβεις αν ο γάτος σου παίζει ή επιτίθεται στην πραγματικότητα; Γιατί μπορεί απλά να θέλει να παίξει μαζί σου επειδή βαριεται μόνος του.
piglet
Νεοφερμένο μέλος
Γεια! Κι εγώ καινούρια στο φόρουμ. Το βρήκα ψάχνοντας τυχαία για άλλο θέμα. Εγώ έχω χρόνιο πρόβλημα επιθετικότητας με το γάτο μου, στειρωμένο αρσενικό 7 χρονών. Αν τρομάξει από κάποιο τυχαίο θόρυβο ή πολλές φορές χωρίς προφανή αιτία επιτίθεται και μάλιστα κάνει αρκετή ζημιά (είναι αρκετά μεγαλόσωμος και φονικός :-)) .
Δεν έχω βρει άλλο τρόπο αντιμετώπισης πέρα απο το να ελαχιστοποιώ όσο γίνεται τα πράγματα που μπορεί να τον φοβίσουν και να του φέρομαι γλυκά όταν αγριεύει. Έχω τεράστιο πρόβλημα βέβαια με το θέμα αυτό με τη συγκάτοικό μου, με τους επισκέπτες στο σπίτι, να φύγω διακοπές και να τον αφήσω σε κάποιον να τον προσέχει κλπ.
Ειναι πραγματικά καλό ζώο, τον περισσότερο καιρό είνια καλός και τρυφερός, πέρα απο μεμονωμένα περιστατικά που αποθηριώνεται. Και δεν του λείπει προσοχή, τρυφερότητα ή παρέα ούτε του έχε ισυμβεί κατι τραυματικο΄στο παρελθόν.
Η δικιά μου διαίσθηση όμως είναι ότι αυτό που του λείπει στην πραγματικότητα είναι ένας κήπος όπου θα μπορεί ελεύθερα να κυνηγάει. Αισθάνομαι ότι καταπιέζεται στο διαμέρισμα, παρόλο που έχει μπαλκόνια με φυτά και είνια ελεύθερος σε όλο το σπίτι.
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον για ένα γάτο, ειδικά αρσενικό να ζει περιορισμένος σε ένα μπαλκόνι και μεγαλώνοντας θα αυξηθούν τα προβλήματα σίγουρα.
Επίσης, μια ερώτηση, μπορείς να καταλάβεις αν ο γάτος σου παίζει ή επιτίθεται στην πραγματικότητα; Γιατί μπορεί απλά να θέλει να παίξει μαζί σου επειδή βαριεται μόνος του.
Γεια σου drusilia και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Κατ' αρχήν το γατάκι μου είναι θυληκό και όχι αρσενικό όπως μπορεί να μπερδεύει το όνομα!!!!

Πάντως παρατήρησα αυτό το διάστημα οτι σίγουρα δεν το κάνει με κακό τρόπο αλλά για να μου τραβήξει την προσοχή και να παίξουμε, όμως μερικές η συμπεριφορά του γίνεται ακραία και υπερβολική και άσε που πριν λίγες μέρες, διαπίστωσα πως βρήκε τρόπο να μαίνει μέσα στο σπίτι ακόμα κι όταν έχω κατεβασμένες τις σίτες!!!Βάζει το ποδαράκι του στο πλάι και την τραβάει ώστε δημιουργεί ένα τοσο δα άνοιγμα ίσα ίσα για να χωρέσει...Είναι απίστευτο!!

Πάντως προσπαθώ να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί του και το βάζω στο σπίτι κοντά μου με το κουτί μεταφοράς του βέβαια, μου κάνει παρέα και το ακούω να γουργουρίζει ευχαριστημένο!!Το πήγα και στη γιατρό και μου είπε πως δεν έχει κάτι παθολογικό, απλά να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί μου και πως του κάνει καλό να είμαστε μαζί, ακόμα και μέσα στο κουτί του...Ελπίζω να πάνε όλα καλύτερα....
Τώρα για το δικό σου πρόβλημα δεν μπορώ να σου πω πολλά γιατί ίσως επιεδή είναι αρσενικό να έχει διαφορετική συμπεριφορά και απαιτήσεις, πάντως σίγουρα κάτι του φταίει και ίσως να μην το βάζει το μυαλό σου με τίποτα!! Προτείνω να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς από θέμα συμπεριφοράς και διαβίωσης και αν δεις πως δεν αλλάζει κάτι, το ξανασκεφτόμαστε...Συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω κάπως πιο πολύ, αλλά μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για' σένα και θα περιμένουμε νέα σου !!!

ruko
Διάσημο μέλος

Κι εγώ πιστεύω ότι συχνά ο όρος "επιθετικότητα" είναι κάπως ανθρωποκεντρικός, αφού τα γατιά δεν επιτίθενται, αλλά παίζουν ή προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση που αισθάνονται.
Για την επαναπροσανατολισμένη επιθετικότητα, δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω απ' αυτό που ήδη κάνεις, δηλ. να προσπαθείς να απομακρύνεις τα ερεθίσματα που τον τρομάζουν και να κρατάς την ψυχραιμία σου. Καλύτερα να μην προσπαθείς να τον πιάνεις εκείνη την ώρα: φεύγε από κοντά του και άφηνέ τον να ηρεμήσει.
Μπορείς να καταλάβεις πότε μια γάτα γίνεται πραγματικά επιθετική από τη γλώσσα του σώματός της: η επιθετική γάτα κατά κανόνα θα καμπουριάσει την πλάτη (με την τρίχα κάγκελο), θα σπρώξει πίσω τα αφτιά μέχρι να κολλήσουν στο κεφάλι και θα τραβήξει πίσω τα μουστάκια. Αυτή βέβαια είναι η ακραία περίπτωση, υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις. Δες εδώ ένα καλό σχεδιάγραμμα.
Αν ο γατούλης σού επιτίθεται επειδή βαριέται ή για να σου τραβήξει την προσοχή, δοκίμασε να του αυξήσεις τις ώρες παιχνιδιού, ώστε να διοχετεύει κάπου την ενέργειά του. Όσο για το έξω (εκτός απο τους κινδύνους) να είσαι σίγουρη ότι μια γάτα μπορεί να ζήσει πολύ καλά χωρίς να βγαίνει έξω.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool