Καλησπέρα σας,
έχω μία γατούλα η οποία ήταν αδέσποτη στους πρώτους 6 μήνες της ζωής της, τώρα είναι 2 χρόνων μανούλα, στειρωμένη και εμβωλιασμένη και ελάχιστα βγαίνει στην αυλή. Έχω 2 θέματα που με απασχολούν:
Πρώτον, στα αυτάκια της έχει αρχίσει να χάνει τρίχωμα (φαίνεται το ροζ του δέρματος). Αποπαρασίτωση με αμπούλα κάνει κάθε μήνα.
Δεύτερον, έχει ουλίτιδα (ελαφρές κοκκινίλες στα ούλα όπως είπε ο γιατρός), κάτι που την εμποδίζει να μασάει. Τρώει κανονικά αλλά δεν μασάει.
Της δώσαμε αντιβίωση και έκανε εξετάσεις για AIDS της γάτας, λοιμ.περιτονιτιδα και λευχαιμία και ήταν όλες αρνητικές. Δεν ξέρει ο γιατρος που οφείλεται η ουλίτιδα και απλά προτεινε να της βουρτσιζω τα δοντια, κάτι που δεν γίνεται σε καμία περιπτωση (δεν είναι γάτα που χαιδεύεται και δεν θέλει να την αγγίζουν οι άλλοι παρά μόνο αυτή να τρίβεται πάνω μας!!!), οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια έχω κάνει να της βουρτσίσω τα δοντάκια ή έστω με το δάχτυλο να της κάνω μασάζ με την οδοντόκρεμα στα ούλα έχει καταλήξει σε μάχη!
Που μπορεί να οφείλονται τα προβλήματα? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να της κάνω? Γενικά είναι πολύ δραστήρια, τρώει την ξηρά της τροφή και συμπεριφέρεται κανονικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!