Γιατρέ, αρρώστησε;

• Thread starter Thread starter JohnDVM
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπέρα σας,

έχω μία γατούλα η οποία ήταν αδέσποτη στους πρώτους 6 μήνες της ζωής της, τώρα είναι 2 χρόνων μανούλα, στειρωμένη και εμβωλιασμένη και ελάχιστα βγαίνει στην αυλή. Έχω 2 θέματα που με απασχολούν:

Πρώτον, στα αυτάκια της έχει αρχίσει να χάνει τρίχωμα (φαίνεται το ροζ του δέρματος). Αποπαρασίτωση με αμπούλα κάνει κάθε μήνα.

Δεύτερον, έχει ουλίτιδα (ελαφρές κοκκινίλες στα ούλα όπως είπε ο γιατρός), κάτι που την εμποδίζει να μασάει. Τρώει κανονικά αλλά δεν μασάει.
Της δώσαμε αντιβίωση και έκανε εξετάσεις για AIDS της γάτας, λοιμ.περιτονιτιδα και λευχαιμία και ήταν όλες αρνητικές. Δεν ξέρει ο γιατρος που οφείλεται η ουλίτιδα και απλά προτεινε να της βουρτσιζω τα δοντια, κάτι που δεν γίνεται σε καμία περιπτωση (δεν είναι γάτα που χαιδεύεται και δεν θέλει να την αγγίζουν οι άλλοι παρά μόνο αυτή να τρίβεται πάνω μας!!!), οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια έχω κάνει να της βουρτσίσω τα δοντάκια ή έστω με το δάχτυλο να της κάνω μασάζ με την οδοντόκρεμα στα ούλα έχει καταλήξει σε μάχη!

Που μπορεί να οφείλονται τα προβλήματα? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να της κάνω? Γενικά είναι πολύ δραστήρια, τρώει την ξηρά της τροφή και συμπεριφέρεται κανονικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εαν έχει άσπρες τρίχες στα αυτία τότε μπορεί να οφείλετε σε και σε ευαισθησία στο ηλιακό φως αλλίως μπορεί να είναι και κάποια ωτίτιδα ή κάποιος μύκητας. Για την ουλίτιδα μπορεί να οφείλετε σε καλυκοίο ή ερπητοιό και σε υπερευαισθησία στα μικρόβια που σχηματίζουν πέτρα στα δόντια, υπαρχουν και ειδικά υγρα που βάζεις στο νερο και είναι σαν να πλένουν τα δόντια τους με στοματικό υγρό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει κάνει εμβόλια για ερπητοιό και καλυκοιό. Δυστυχώς το έχω δοκιμάσει κι αυτό το υγρό αλλά δεν το πίνει το νερό (της βρωμάει της κυρίας).
Σας ευχαριστώ για την απάντηση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η παστα για τριχομπαλες η defurr UM PLUS,εχει ουσιες επικυνδινες για την γατα,κι αν σε περιπτωση εγκυμοσυνης μπορει να δοθει;

η παστα για τριχομπαλες η defurr UM PLUS,εχει ουσιες επικυνδινες για την γατα,κι αν σε περιπτωση εγκυμοσυνης μπορει να δοθει;
Εχει φυτικά συστατικά κια βιταμίνη Ε στη συνήθη δόση μπορεί να δοθεί και στην εγκυμοσύνη:hmm:

Καλησπερα γιατρε,ο γατος μου πριν λιγες μερες εξαφανιστηκε,τωρα τον βρηκα χτηπυμενο,εδω στο νησι δεν εχουμε κτηνιατρο.Ο γατος χθες κουτσεναι πολυ και δεν ειχε πολυ ορεξη,σημερα ο φαρμακοπιος μας ειπε να του δινουμε ντεπον και ειναι καλυτερα,ξαναβρηκε το κεφι του αλλα συνεχιζει να κουτσενει.Πιστευω πως εσπασε την λεκανη η και τον γοφο του,τι κανω σε τετοια περιπτωση?

Καλησπερα γιατρε,ο γατος μου πριν λιγες μερες εξαφανιστηκε,τωρα τον βρηκα χτηπυμενο,εδω στο νησι δεν εχουμε κτηνιατρο.Ο γατος χθες κουτσεναι πολυ και δεν ειχε πολυ ορεξη,σημερα ο φαρμακοπιος μας ειπε να του δινουμε ντεπον και ειναι καλυτερα,ξαναβρηκε το κεφι του αλλα συνεχιζει να κουτσενει.Πιστευω πως εσπασε την λεκανη η και τον γοφο του,τι κανω σε τετοια περιπτωση?
Συγνωμη για την παρεμβαση μου στο θεμα του γιατρου,αλλα ειναι επειγον...ΟΧΙ ΝΤΕΠΟΝ στη γατα.Απαγορευεται η παρακεταμολη..μεχρι και θανατο μπορει να προκαλεσει.:eek:

...Επί παραδείγματι, τα γνωστά παυσίπονα παρακεταμολη και ακεταμινοφενη είναι πάρα πολύ τοξικά για τις γάτες. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ενζυμων που χρειάζονται τα ζώα για την πέψη αυτών των ουσιών. Εξαιτίας αυτού, αν δοθούν οι ουσίες αυτές στη γάτα ακόμα και σε μικρή δόση, μπορούν ακόμα να επιφέρουν το θάνατο. Ακόμα και η ασπιρινη, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αρθριτιδας στις γάτες είναι πολύ πιο τοξική στα ζώα αυτά από ότι στον ανθρώπινο οργανισμό και θα πρέπει να χορηγούνται με προσοχή.

πηγη

Το ντεπον μπορεί να αποβεί τοξικό για την γάτα οποτε καλύτερα να το σταματήσετε, αν είναι σπασμένος ο γοφός θα χρειαστει ακτινογραφία και συνήθως εγχείρηση για να φτιαχτεί.

Γεια σας!

Έχω μια ερώτηση. Μέχρι ποσο χρόνων μπορούν τα γατιά να ταξιδέψουν με αεροπλάνο? γιατί από μια ηλικία και μετά γερνάνε k είναι λίγο επικίνδυνο. η δίκια μου είναι 8 χρονων με κανένα πρόβλημα αλλα πριν από 8 μήνες που ταξιδέψαμε είχε στρεσαριστεί πολύ. έκλαιγε με δάγκωσε πολύ αλλα μετά όταν φτάσαμε ηρέμησε k όλα ήταν καλά. ανησυχώ κυριος για την αναπνοή (είναι normal κιλά αλλα αγύμναστη δηλαδή δεν κινείται πολύ)

Γεια σας!

Έχω μια ερώτηση. Μέχρι ποσο χρόνων μπορούν τα γατιά να ταξιδέψουν με αεροπλάνο? γιατί από μια ηλικία και μετά γερνάνε k είναι λίγο επικίνδυνο. η δίκια μου είναι 8 χρονων με κανένα πρόβλημα αλλα πριν από 8 μήνες που ταξιδέψαμε είχε στρεσαριστεί πολύ. έκλαιγε με δάγκωσε πολύ αλλα μετά όταν φτάσαμε ηρέμησε k όλα ήταν καλά. ανησυχώ κυριος για την αναπνοή (είναι normal κιλά αλλα αγύμναστη δηλαδή δεν κινείται πολύ)
Αν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγεία και δεν είναι κρυωμένα τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, αν στερσάρεται πολύ αυτό είναι ένας λόγος ανησυχίας ώστε να περιοριστούν τα ταξίδια στα απολύτως απαραίτητα

Καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είναι κάποιες μέρες τώρα που παρατηρώ μία από τις γάτες μου, να σέρνει τον πωπό της όπου βρεί χαλί. Σκέφτηκα για παράσιτα αλλά της έδωσα drontal( 1 χάπι ολόκληρο) πριν ενάμιση μήνα. Είναι 2 χρονών στειρωμένη και 5,5 κιλά.
Τι μπορεί να φταίει;;

Καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είναι κάποιες μέρες τώρα που παρατηρώ μία από τις γάτες μου, να σέρνει τον πωπό της όπου βρεί χαλί. Σκέφτηκα για παράσιτα αλλά της έδωσα drontal( 1 χάπι ολόκληρο) πριν ενάμιση μήνα. Είναι 2 χρονών στειρωμένη και 5,5 κιλά.
Τι μπορεί να φταίει;;
Μπορεί να είναι οι αδένες της που θέλου αδείασμα ή έχουν κ΄λανει φλεγμονή, θα πρέπει να την δει ο γιατρός της:hmm:

Είναι κάτι ανησυχητικό;;;

Είναι κάτι ανησυχητικό;;;
Οχι εκτος αν γεμίσουν πυον και κάνουν συρίγγιο για αυτό καλό θα ήταν να τους αδείασει ο γιατρος της:hmm:

Σας ευχαριστώ πολύ. Θα φροντίσω να την δει το απόγευμα.

Γιατρέ καλησπέρα.Φιλοξενώ ένα μωρό γατάκι 30 ημερών.Πριν από δύο μέρες σταματήσαμε το μπιμπερό και αρχίσαμε κονσέρβα αραιωμένη αλλά φαινόταν να μη χορταίνει.Μια φίλη μου πρότεινε να δοκιμάσω να αναμείξω τη recovery που τις δίνω με λίγη κροκέτα baby cat εφόσον την έχω κάνει σκόνη φυσικά.Το αναμειγνείνω περίπου 2 κουταλ κονσ με μια κροκ και τις το δίνω στο στόμα με ένα κουταλακι της barby. Δεν ξέρω πιά είναι η ποσότητα που πρέπει να τις δίνω όμως.Μήπως μπορείς να μου πέις ένα τόσο μικρό πλάσμα πόσο πρέπει να τρώει,μη το σκάσω κιόλας :eek:

Καλησπέρα, γιατρέ! Έχω ανάπηρη γατούλα 21 μηνών. Της αλλάζω πάνες 3 φορές τη μέρα γιατί σέρνει τα πίσω πόδια οπότε δεν μπορεί να κάνει τις ανάγκες της στην άμμο - λερώνεται και λερώνει. Δεν κάνει κακά στην πάνα, μόνο κατουράει και όταν την αλλάζω, τη βάζω να κάνει κακά πιέζοντας λίγο την κοιλιά της. Την τελευταία φορά που την άλλαξα είδα αίμα στην πάνα και όταν την έβαλα να κατουρήσει έβγαλε λίγο αίμα. Την κοίταξα και επαλήθευσα ότι είναι από την ουρήθρα και όχι από τον πρωκτό. Τι πρέπει να κάνω; Δεν μπορεί να πάρει σιρόπι - το κάνει εμετό ή το φτύνει. Παίρνει μόνο χάπια. Μήπως είναι ουρολοίμωξη; Μήπως φταίει ότι έχει καθυστερήσει λίγες μέρες να πάρει το Drontal;

Εγώ είμαι πάλι. Ξέχασα να προσθέσω στο προηγούμενο μήνυμα ότι η γατούλα μου είναι στειρωμένη και τρώει μόνο ξηρά τροφή πολλές φορές την ημέρα, τη fibre response της royal canin, γιατί είχε παρουσιάσει στο παρελθόν προβλήματα με το έντερό της - διάρροιες / κοπρόσταση / εντερίτιδα.

Καλησπέρα, γιατρέ! Έχω ανάπηρη γατούλα 21 μηνών. Της αλλάζω πάνες 3 φορές τη μέρα γιατί σέρνει τα πίσω πόδια οπότε δεν μπορεί να κάνει τις ανάγκες της στην άμμο - λερώνεται και λερώνει. Δεν κάνει κακά στην πάνα, μόνο κατουράει και όταν την αλλάζω, τη βάζω να κάνει κακά πιέζοντας λίγο την κοιλιά της. Την τελευταία φορά που την άλλαξα είδα αίμα στην πάνα και όταν την έβαλα να κατουρήσει έβγαλε λίγο αίμα. Την κοίταξα και επαλήθευσα ότι είναι από την ουρήθρα και όχι από τον πρωκτό. Τι πρέπει να κάνω; Δεν μπορεί να πάρει σιρόπι - το κάνει εμετό ή το φτύνει. Παίρνει μόνο χάπια. Μήπως είναι ουρολοίμωξη; Μήπως φταίει ότι έχει καθυστερήσει λίγες μέρες να πάρει το Drontal;

μπορει να είναι κάποια ουρολοίμωξη ή τίποτα πετρες στην ουροδοχο κύστη:hmm:, θα πρέπει να την πας στο γιατρο να την εξετάσει:hmm:

Γεια σας και ευχαριστώ για την απάντηση, έχω ακόμη μια ερώτηση. Το τρίχωμα τις γάτας μου είναι στην πλάτη χαμηλά (πιο ψιλά λίγο από την ουρα) κάπως σαν λαδερο και έχει πιτυρίδα. Είναι η εποχή που μαδάει κιόλας. Αλλα μήπως να ανησυχήσω? Από τροφή παίρνει ειδική για στρουβίτη, είναι 8 χρονων, αλλα παράξενα συμπτώματα δεν έχει ούτε χάνει τρίχωμα πολύ, αλλα ούτε ξύνετε.

Γεια σας και ευχαριστώ για την απάντηση, έχω ακόμη μια ερώτηση. Το τρίχωμα τις γάτας μου είναι στην πλάτη χαμηλά (πιο ψιλά λίγο από την ουρα) κάπως σαν λαδερο και έχει πιτυρίδα. Είναι η εποχή που μαδάει κιόλας. Αλλα μήπως να ανησυχήσω? Από τροφή παίρνει ειδική για στρουβίτη, είναι 8 χρονων, αλλα παράξενα συμπτώματα δεν έχει ούτε χάνει τρίχωμα πολύ, αλλα ούτε ξύνετε.
Λογω της αλλαγης της τρίχας μπορεί αν έχει κάποιο πρόβλημα με την κερατινοποιηση , ισως να βοηθουσε να πάρει καποιοες βιταμινες για το τριχωμα αλλα θα πρεπει να το συζητησεις και με τον κτηνιατρο σας λόγω της ειδικης διαιτας που ακολουθει:hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back