JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα
Ο γατούνος μου είναι 11 μηνών, στειρωμένος και τρώει κυρίως ξηρά τροφή για στειρωμένα (1-2 συγκεκριμένες μάρκες)..
Την τελευταία φορά το έδωσα μια Light της ίδιας εταιρίας, και από τότε (1,5 εβδομάδα τώρα) τρώει λίγο και κάνει εμετό 1-2 φορές κάθε μέρα.
Του ξαναέδωσα την τροφή που το έδινα και συνεχίζει. Τρελλαίνεται να τρώει κονσέρβα και treats αλλά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.
Γενικά είναι δραστήριος αλλά και νευρικός. Ο γιατρός μου λέει να μην ανησυχώ κι ότι δεν υπάρχει λόγος να τον δει.
Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ?
Μπορει να τρωει λαιμαργα και για αυτο να κανει εμετο ή μπορει να εχει ερεθιστει το στομαχι τουαπο τριχομπαλες. Καλο ειναι να δοκιμασεται και καποιο φαρμακο που να ηρεμει λιγο το στομαχι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νίκος Π.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γάτος μου ο Λεωνίδας είναι στειρωμένος εδώ και 1 χρόνο....όμως έχει παράξενη συμπεριφορά...
Συνεχίζει ακόμα να ζευγαρώνει με θηλυκές που είναι σε περίοδο γονιμότητας..! Έχει κυριολεκτικά μουρλάνει τις 3 θηλυκές, όλη την ώρα είναι μαζί τους, πάει μια με την μία, μία με την άλλη. Κυριολεκτικά μηχανή του σεξ...
Δεν είναι έκφραση κυριαρχίας γιατί δεντο κάνει σε κανέναν άλλον παρά μόνο στις θηλυκές που έχουν περίοδο...
Ο Λεό δεν εκφράζει ποτέ κυριαρχία, είναι υπερβολικά αγαθιάρης, θα έλεγα ότι τις τρώει απ'όλα τα αρσενικά που έχω (που και αυτά στειρωμένα είναι τα περισσότερα)
Μάλιστα, για να δώ εγώ ο ίδιος ότι δεν είναι απλό καβάλημα, σήκωσα την ουρά του και είδα πως το...μόριο του ήταν σε...στύση!!
Επίσης γίνεται κανονικά διείσδυση...
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως έχει πλάκα το σκηνικό.
Τι μπορεί να του συμβαίνει? Είναι επικίνδυνο για την υγεία του?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σε τι ηλικια στειρωθηκε? εαν ηταν μεγαλος και ειχε ζευγαρωσει ηδη μπορει η μυρωδια των θηλυκων α του θυμιζει τι πρεπει να κανει
. Επισης αφαιρεθηκαν και οι δυο ορχεις? αν ηταν κρυψορχης τοτε ο ορχης που εχει μεινει μεσα παραγει κανονικα ορμονες και τελος ενα μικρο ποσοστο ορμονων παραγεται και απο τα επινεφριδια μπορει και απο αυτο
. Παντως για την υγεια του δεν συντρεχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας , μαλλον ταλαιπωριας για τα θηλυκα
prince
Διάσημο μέλος
εγώ έβλεπα απλώς ότι είχαν λιπαρές ουρές. έκαναν κόμπους σε εκείνο το σημείο και όλοι την ώρα τις έγλυφαν.
όταν έβαλα σελεστοντέρμ τρελάθηκαν στη φαγούρα μάλλον γιατί μόλις τα αφήναμε κάτω πάλευαν να πλύνουν την ουρά. Χτες του πρίνς ήταν και πρισμένη η ουρά. Σήμερα είδα την ουρά του άλλου γάτου τόπους τόπους ματωμένη το πρωί.
Τι άλλο μπορώ να κάνω για τα γατιά; Δεν είδα τόσο καιρό ότι πονάγανε. Δεν είχα αντιληφθεί το κακό. μόνο το λίπος έβλεπα και τους κόμπους στο τρίχωμα της ουράς τους.
Υπάρχει κάποιο άρθρο που να εξηγεί από τι προήλθε; Κάνω κάποιο λάθος στη φροντίδα τους; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να τα ανακουφίσω;
Πές μου σε παρακαλώ.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Οταν ηταν 2 μηνων ηταν γκρι με ασπρο (μεχρι και οι ριγες του δεν φαινονταν καλα), στην πορεια εμφανισε πιο σκουρες ριγες, και στα ποδια και στο στηθος απο ασπρο-γκρι εγινε κιτρινωπο γκρι. Τον τελευταιο καιρο ομως αρχισε να κοκκινιζει στους ωμους και στην εξωτερικη-πανω πλευρα των μπροστινων ποδιων. Το χρωμα που παιρνει φαινεται τελειως ασχετο με το χρωμα που εχει. Ειναι δυνατον ενα γκρι τιγρε γατι να αποκτησει κοκκινο κανελι χρωμα; Το πιο περιεργο ειναι οτι το χρωμα στην τριχα ειναι μονο στην ακρη και δεν ξεκιναει απο την ριζα και ο γατουλης δεν εκτιθεται στον ηλιο για να πεις οτι αλλαξε χρωμα λογω ηλιου. Επισης στο κεφαλι και στο πανω μερος του λαιμου οι τριχες του εχουν ασημι χρωμα λιγο στην ακρη τους και φαινεται λες και ειναι σκονισμενος. Να πω την αληθεια περιμενα να γινει πιο σκουρος, οχι να κοκκινισει κιολας! Μηπως ειναι κατι σοβαρο και προερχεται απο την διατροφη του; (btw ειναι 9 μηνων)
thanx in advance
μερικες φωτογραφιες του:
https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11818&d=1234128076
https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11819&d=1234128076
JohnDVM
Διάσημο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Hello doc!!! Βασικα θα σκασω, δεν μπορω να περιμενω μεχρι το Σαββατο που εχω ραντεβου με τον κτηνιατρο για γενικη εξεταση του γατου μου για να μαθω γιατι αλλαζει το χρωμα του. Ας παρουμε ομως το 'προβλημα' απο την αρχη.
Οταν ηταν 2 μηνων ηταν γκρι με ασπρο (μεχρι και οι ριγες του δεν φαινονταν καλα), στην πορεια εμφανισε πιο σκουρες ριγες, και στα ποδια και στο στηθος απο ασπρο-γκρι εγινε κιτρινωπο γκρι. Τον τελευταιο καιρο ομως αρχισε να κοκκινιζει στους ωμους και στην εξωτερικη-πανω πλευρα των μπροστινων ποδιων. Το χρωμα που παιρνει φαινεται τελειως ασχετο με το χρωμα που εχει. Ειναι δυνατον ενα γκρι τιγρε γατι να αποκτησει κοκκινο κανελι χρωμα; Το πιο περιεργο ειναι οτι το χρωμα στην τριχα ειναι μονο στην ακρη και δεν ξεκιναει απο την ριζα και ο γατουλης δεν εκτιθεται στον ηλιο για να πεις οτι αλλαξε χρωμα λογω ηλιου. Επισης στο κεφαλι και στο πανω μερος του λαιμου οι τριχες του εχουν ασημι χρωμα λιγο στην ακρη τους και φαινεται λες και ειναι σκονισμενος. Να πω την αληθεια περιμενα να γινει πιο σκουρος, οχι να κοκκινισει κιολας! Μηπως ειναι κατι σοβαρο και προερχεται απο την διατροφη του; (btw ειναι 9 μηνων)
thanx in advance
μερικες φωτογραφιες του:
https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11818&d=1234128076
https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11819&d=1234128076
Ο χρωματισμος της τριχας ειναι αποτελεσμα πολλων γονιδιων και οχι μονο ενος, απο οτι φαινεται ο δικος σου εχει ενα κοκτεηλ γονιδιων που του δινουν αυτο τον χρωματισμο
, εκτος και αν εβαψες κατι πορτοκαλι και πηγε και τριφτηκε
. αν ηταν θεμα της διατροφης(πολλα καροτα π.χ.) θα ειχε ομοιομορφο χρωματισμο καφετι σε ολες τις τριχες. απο οτι φαινεται οι γονεις του ηταν διαφορετικου χρωματος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ο χρωματισμος της τριχας ειναι αποτελεσμα πολλων γονιδιων και οχι μονο ενος, απο οτι φαινεται ο δικος σου εχει ενα κοκτεηλ γονιδιων που του δινουν αυτο τον χρωματισμο, εκτος και αν εβαψες κατι πορτοκαλι και πηγε και τριφτηκε
. αν ηταν θεμα της διατροφης(πολλα καροτα π.χ.) θα ειχε ομοιομορφο χρωματισμο καφετι σε ολες τις τριχες. απο οτι φαινεται οι γονεις του ηταν διαφορετικου χρωματος
![]()
ευχαριστω πολυ!!!!!!
δεν εχω βαψει τιποτα πορτοκαλι, οποτε μαλλον ειναι θεμα γονιδιων (παντα το λεγα πως ειναι μεταλλαγμενος
). Τον πηρα απο εκτροφειο himalayan οι οποιοι πειραματιζονται και με αλλα χρωματα/ρατσες και σε μια φαση εδιναν ενα γατακι το οποιο ηταν ολο κανελι/κοκκινο τιγρε οπως αρχισε να γινεται ο δικος μου, αλλα με τιποτα δεν ηταν πορτοκαλι. Δεν ειχα ξαναδει τετοιο χρωμα γατας στη ζωη μου! Θα επικοινωνησω και μαζι τους να δω τι παιζει.Αν τρωνε πολλα καροτα αλλαζουν χρωμα; Υπαρχουν και αλλες τροφες που προκαλουν αλλαγες χρωματος;
Ελπιζω μονο να μην πρασινισει στο μελλον

Νίκος Π.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνηθως μετα την στειρωση περναει ενα διαστημα μεχρι να ηρεμησουν αν και ενας χρονος ειναι αρκετα μεγαλο διαστημα.Σε τι ηλικια στειρωθηκε? εαν ηταν μεγαλος και ειχε ζευγαρωσει ηδη μπορει η μυρωδια των θηλυκων α του θυμιζει τι πρεπει να κανει
. Επισης αφαιρεθηκαν και οι δυο ορχεις? αν ηταν κρυψορχης τοτε ο ορχης που εχει μεινει μεσα παραγει κανονικα ορμονες και τελος ενα μικρο ποσοστο ορμονων παραγεται και απο τα επινεφριδια μπορει και απο αυτο
. Παντως για την υγεια του δεν συντρεχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας , μαλλον ταλαιπωριας για τα θηλυκα
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση γιατρε!
Πληροφοριακά, ο Λεωνίδας στειρώθηκε αφού απέκτησε πολλούς απογόνους!
Ήταν σχεδόν 2 χρονών. Επίσης δεν ήταν καθόλου κρυψόρχης! Απ'ότι φαίνεται, έχει γερά επινεφρίδια!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
"Σήμερα ήρθα σπίτι και άρχισα να φωτογραφίζω τα μωρά γιατί μου ζήτησαν τα δύο μαύρα. Οπότε τα έπιασα ένα ένα και το ένα μαύρο έχει μια μεγάλη πληγή στη κοιλιά και μια μικρη στο κεφάλι. Δε καταλαβαίνω τι έγινε από το πρωί ως σήμερα.Η πληγή στη κοιλιά με ανησυχεί περισσότερο γιατί είναι σαν να του τράβηξαν τον ομφαλιο λωρο και εχει μεινει κενο.Εχω ψιλοφρικαρει, δε το χω ξαναδει αυτο και αγχωνομαι μηπως το ειδε η μαμα του αρρωστο και αρχισε να το σκοτωνει/τρωει για να μη μολυνει τα αλλα. Δεν φαινεται να εχει τιποτα το κακομοιρο, αλλα οι μαμαδες πολλες φορες το κανουν.
"Εχετε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. Καλο θα ηταν να το δει κτηνιατρος γιατι αν η τρυπα επεικοινωνει με την κοιλιακη κοιλοτητα μπορει να εχουμε σοβαρα προβληματα. Αν οι πληγες ειναι μονο στο δερμα τοτε θελουν μονο περιποιηση και μπορει να εγιναν κατα τη διαρκεια καποιου μαλωματως. αν ειναι σε εξωτερικο χωρο μπορει να τους επιτεθηκε καποιο αλλο γατι
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι περίπου 10 ημερών.Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με τη Μαρίνα που τα φροντίζει και δεν έχω πλήρη εικόνα.Σίγουρα πάντως θα πρέπει να το δει γιατρός..Ευχαριστώ πολύΤι ηλικια εχει το γατι? Στα πολυ μικρα καμια φορα με επιμονο καθαρισμο η μανε ς ανοιγουν τοον ομφαλιο λωρο αν δεν εχει κλεισει καλα. Καλο θα ηταν να το δει κτηνιατρος γιατι αν η τρυπα επεικοινωνει με την κοιλιακη κοιλοτητα μπορει να εχουμε σοβαρα προβληματα. Αν οι πληγες ειναι μονο στο δερμα τοτε θελουν μονο περιποιηση και μπορει να εγιναν κατα τη διαρκεια καποιου μαλωματως. αν ειναι σε εξωτερικο χωρο μπορει να τους επιτεθηκε καποιο αλλο γατι
![]()

ruko
Διάσημο μέλος
Καλημέρα, γιατρέ! Ο γατούλης μου έχει βγάλει ένα περίεργο καρουμπαλάκι στο κεφάλι, δίπλα στο αφτί. Είναι ένα μεγαλούτσικο εξόγκωμα που πατιέται. Δεν φαίνεται να έχει υγρό, απλώς είναι σαν να έχει φουσκώσει το δέρμα σ' εκείνο το σημείο.
Κατά τ' άλλα είμαστε μια χαρά, τρώμε και έχουμε κέφια. Μήπως έφαγε καμιά κουτουλιά απ' τα υπόλοιπα;
Τελικά έκανα λάθος.
Σήμερα το έσπασε και έτρεξε υγρό. Είδα και λίγο αίμα, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έξυνε την περιοχή μετά το σπάσιμο. Ο γάτος φαίνεται καλά και έχει όρεξη. Προς το παρόν, του έχω βάλει λίγο μπεταντίν. Πρέπει να κάνω τίποτα άλλο;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, απλως επειδη το ιωδιο ισχωρει σε βαθος και "τσουζει" λιγο ειναι ερεθιστικογια τις γατες και τις ενοχλει λιγο παραπανω , ειναι ιδανικο ομως για αποστηματα. αν την λουσετε βαζοντας ενα μπουκαλι ολοκληρο Betadine υπαρχει τοτε κινδυνος τοξικωσης αλλα μερικες σταγονες δεν ειναι τοσο βλαβερες
ruko πιθανον ηταν καποιο αποστηματακι μπορεις να του δωσεις και μια αντιβιωση για μερικες μερες και να καθαρισεις λιγο τηνπληγη με λιγο οξυζενε οχι καθε μερα ομως για να φυγουν πιθανα κομματια πυον
ruko
Διάσημο μέλος
Τι αντιβίωση μπορώ να χρησιμοποιήσω και για πόσο καιρό; Πέντε μέρες, ας πούμε; (είμαι ντιπ άσχετη)
Θα δοκιμάσω και τον καθαρισμό με οξυζενέ και ελπίζω να ζήσω μετά απ' αυτό.

alice
Πολύ δραστήριο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool