Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γιατρε πριν φυγεις, και για να επανερχομεθα στην ταξη, :P:P:P:P
εχω και εγω μια ερωτηση. Πριν 4 μερες γυρισα σπιτι και βρηκα τη γατα μου 11 μηνων με βρεγμενη ραχη, οχι υπερβολικα, και χωρις να μυριζει καποια ουσια. Η γατα ποναγε πολυ. Την πηγα στη γιατρο, την ψηλαφισε, δεν υπαρχει κατι σπασμενο γιατι απο την επομενη μερα χοροπηδουσε αν και ειχε πυρετο. Της εκανε μακρα αντιβιωση και αντιφλεγμονωδη ενεση.
Σημερα ομως διαπιστωσα οτι αν και δεν δειχνει να ποναει ακομα, οταν παω να τη χαιδεψω στη ραχη (εκει που ηταν βρεγμενη) δε με αφηνει, ποναει, χανει πολλες τριχες κυριως απο εκει και το δερμα της ειναι αρκετα κοκκινο και ερεθισμενο. Απο ορεξη παιχνιδι κλπ ολα καλα.Υπαρχει περιπτωση να ηταν καποιο χημκο ισως?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν ηταν χημικο θα ειχε κανει δραση αμεσως:hmm:, μπορει να ηταν και καποιο δαγκωμα και τωρα να σχηματιζεται καποιο αποστημα, η μπορει αυτο το υγρο να προκαλεσε καποιου ειδους αλλεργια:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν ηταν χημικο θα ειχε κανει δραση αμεσως:hmm:, μπορει να ηταν και καποιο δαγκωμα και τωρα να σχηματιζεται καποιο αποστημα, η μπορει αυτο το υγρο να προκαλεσε καποιου ειδους αλλεργια:hmm:

Ευχαριστω πολυ. Αν ηταν ομως δαγκωμα, δε θα περιοριζοταν σε καποια σημεια? Ειναι σχεδον ολο το δερμα της ραχης της ετσι χωρις να ψηλαφιζω καποιο αποστημα :hmm:

Περιεργο:hmm:μπορει οντως ν ακανει ελλεργια ή να ητα ν καποιο χημικο αρκετα αραιωμενο ομως ωστε να προκαλεσει αντιδραση αρκετα αργοτερα:hmm:, εκτος και αν ειναι καποια δερματιτιδα και αντι να σχηματιστει αποστημα με πυον το πυον απλωντεαι στο δερμα:hmm:

Η αληθεια ειναι οτι και η γιατρος μας μιλησε για χτυπημα η δαγκωμα. Τις δυο πρωτες μερες ομως ηταν αδυνατο να την πλησιασω σε εκεινο το σημειο. Ακομα δε με αφηνει αλλα την επιασα με το ζορι για να δω. Οποτε αν ηταν απο την πρωτη μερα, προφανως μας ξεφυγε. Να ανυσηχω απο τη στιγμη που εχει καλη διαθεση και νορμαλ συμπεριφορα, ή να περιμενω καποιες μερες να δω τι γινεται?

αφου εχει φυσιολογικη συμπεριφορα δεν χρειζεται να ανησυχεις ιδιαιτερα και επιλεον αφου της εχεις δωσει αντιβιωση ειναι καλυμενη, λιγες μερες παρατηρηση και αν δεις κατι ανησυχιτικο την πας στο γιατρο

Τhank you πολυ doctor!!! :)

Γιατρέ θα ήθελα κι εγώ να σε ρωτήσω κάτι. Ο Αιμιλιάκος μου βγάζει πολλά σάλια ειδικά όταν κοιμάται. Θα πρέπει να ανησυχώ για κάτι?:hmm:

εαν η γενικη του συμπεριφορα ειναι φυσιολογικη δεν νομιζω να χρειαζεται αν ανησυχεις. Να ανησυχεις αν του τρεχουν τα σαλια συνεχεια και δειχνει να τον ποναει κατι στο στομα του και να δυσκολευεται να καταπιει:)

εαν η γενικη του συμπεριφορα ειναι φυσιολογικη δεν νομιζω να χρειαζεται αν ανησυχεις. Να ανησυχεις αν του τρεχουν τα σαλια συνεχεια και δειχνει να τον ποναει κατι στο στομα του και να δυσκολευεται να καταπιει:)

Ευχαριστώ doc γενικά καλά είναι τρώει. Ρώτησα και γενικά μου είπαν ότι ΄΄ισως είναι υπερδιέγερση επειδή φιλοξενώ μια γατούλα που θά δώσω εδώ και 5 μέρες:)

Καλημέρα γιατρέ!!!Τελικά ο Κούκης κόλησε από την χιονούλα και βήχει.Τον πήγα στον γιατρό και του έδωσε αντιβίωση RONAXAN20 μία φορά την ημέρα,δύο χαπάκια.Τα κάνω σκόνη και τα βάζω στο φαγητό του.Αλλά συνεχιζει να βήχει και ίσως να είναι και λίγο χειρότερα απο εχτές.Δέν έχει εκρίσεις απο την μυτούλα του απλώς είναι λίγο χλωμή σαν απαλό ροζ ενώ συνηθως είναι κοκκινη.Λέτε να είναι σοβαρό?Γιατί δεν καλυτερευεί?Είναι καλή η αντιβίωση που του έδωσε?Ανυσηχώ!!!!!:hmm:

Οι ώρες μετά τη στείρωση...

Γιατρέ καλημέρα!Την Πέμπτη το βράδυ στειρώθηκε η Μπιάνκα.Όπως είναι λογικό από τότε είμαστε κάπως...Δεν έχει φάει ούτε έχει πιει νερό, ενεργήθηκε το βράδυ μετά την επέμβαση και χθες βράδυ (μικρή ποσότητα:redface:).Ο γιατρός της μου είπε να της δώσω 2ml Moxacef ανά 12ωρο από την Παρασκευή το πρωί μέχρι να ενεργηθεί οπότε και το σταμάτησα χθες.Επειδή δεν τρώει της δίνω Calopet. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι σήμερα, όπως και μετά την εγχείρηση τρέμει...Ανησυχώ...Πότε θα καλυτερέψει;Πρέπει να κάνω κάτι;

γιατρε βοηθειαααααααααααααααααα :cry::cry::cry:
Πρωτα απο ολα γ$#ω την τυχη μου. Πηγα σημερα στον κτηνιατρο αλλα οταν ηρθα σπιτι ειδα το προβλημα :(
Ας παρω τα πραγματα απο την αρχη. Χθες τον εκανα μπανιο και ολα ηταν μια χαρα. Μετα το μπανιο τον στεγνωσα αλλα παρατηρησα πως η ουρα του δεν στεγνωνε (λιγο πιο κατω απο την βαση, απο την πανω πλευρα (proximal στην βαση της ουρας του και dorsal αν βοηθαει καλυτερα αυτη η περιγραφη)). Δεν εδωσα σημασια, ηταν και βραδυ, οποτε την στεγνωσα οσο μπορουσα και τον αφησα να στεγνωσει μονος του (δεν του αρεσει το πιστολακι). Σημερα μολις γυρισα απο τον κτηνιατρο, ειδα οτι η ουρα του ηταν καπως λιπαρη στο συγκεκριμενο σημειο. Ειμαι 100% σιγουρη οτι πριν τον κανω μπανιο η ουρα του δεν ηταν ετσι (τον χτενιζω καθημερινα και θα το ειχα παρατηρησει σιγουρα!). Ανησυχω πολυ μηπως ειναι stud tail (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα). Δεν φαινεται να μαδαει ή να τον ενοχλει, απλα ειναι καπως λιπαρη η περιοχη και δεν εχει τιποτα αλλο.
Τι μπορει να ειναι; Να τον ξανακανω μπανιο στο συγκεκριμενο σημειο; Να περιμενω μερικες μερες μηπως του φυγει;
Η γρουσουζα η κτηνιατρος φταιει που οταν τον ειδε ειπε οτι ειναι υγειεστατος και σε αριστη κατασταση.

Καλημέρα γιατρέ!!!Τελικά ο Κούκης κόλησε από την χιονούλα και βήχει.Τον πήγα στον γιατρό και του έδωσε αντιβίωση RONAXAN20 μία φορά την ημέρα,δύο χαπάκια.Τα κάνω σκόνη και τα βάζω στο φαγητό του.Αλλά συνεχιζει να βήχει και ίσως να είναι και λίγο χειρότερα απο εχτές.Δέν έχει εκρίσεις απο την μυτούλα του απλώς είναι λίγο χλωμή σαν απαλό ροζ ενώ συνηθως είναι κοκκινη.Λέτε να είναι σοβαρό?Γιατί δεν καλυτερευεί?Είναι καλή η αντιβίωση που του έδωσε?Ανυσηχώ!!!!!:hmm:

Η αντιβιωση ειναι αρκετα ισχυρη και λογικα θαλει 2-3 μερες για να δεις αποτελεσματα, αν συνεχιζει ισως χρειαστει καποια αποσυμφορητικα για ν αναπνεει καλυτερα:hmm:

Γιατρέ καλημέρα!Την Πέμπτη το βράδυ στειρώθηκε η Μπιάνκα.Όπως είναι λογικό από τότε είμαστε κάπως...Δεν έχει φάει ούτε έχει πιει νερό, ενεργήθηκε το βράδυ μετά την επέμβαση και χθες βράδυ (μικρή ποσότητα:redface:).Ο γιατρός της μου είπε να της δώσω 2ml Moxacef ανά 12ωρο από την Παρασκευή το πρωί μέχρι να ενεργηθεί οπότε και το σταμάτησα χθες.Επειδή δεν τρώει της δίνω Calopet. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι σήμερα, όπως και μετά την εγχείρηση τρέμει...Ανησυχώ...Πότε θα καλυτερέψει;Πρέπει να κάνω κάτι;
Μπορει να εχει παθει υποθερμια , βαλτην καπου ζεστα αλλα αν συνεχισει να μην τρωει θα πρεπει να μπει ορος η να της δωσεις ειδικε ς κονσερβες για ζωα σε αναρρωση πολυ θρεπτικες για να της ανοιξει η ορεξη:hmm:και καλο θα ηταν να συνεχιζες την αντιβιωση

γιατρε βοηθειαααααααααααααααααα :cry::cry::cry:
Πρωτα απο ολα γ$#ω την τυχη μου. Πηγα σημερα στον κτηνιατρο αλλα οταν ηρθα σπιτι ειδα το προβλημα :(
Ας παρω τα πραγματα απο την αρχη. Χθες τον εκανα μπανιο και ολα ηταν μια χαρα. Μετα το μπανιο τον στεγνωσα αλλα παρατηρησα πως η ουρα του δεν στεγνωνε (λιγο πιο κατω απο την βαση, απο την πανω πλευρα (proximal στην βαση της ουρας του και dorsal αν βοηθαει καλυτερα αυτη η περιγραφη)). Δεν εδωσα σημασια, ηταν και βραδυ, οποτε την στεγνωσα οσο μπορουσα και τον αφησα να στεγνωσει μονος του (δεν του αρεσει το πιστολακι). Σημερα μολις γυρισα απο τον κτηνιατρο, ειδα οτι η ουρα του ηταν καπως λιπαρη στο συγκεκριμενο σημειο. Ειμαι 100% σιγουρη οτι πριν τον κανω μπανιο η ουρα του δεν ηταν ετσι (τον χτενιζω καθημερινα και θα το ειχα παρατηρησει σιγουρα!). Ανησυχω πολυ μηπως ειναι stud tail (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα). Δεν φαινεται να μαδαει ή να τον ενοχλει, απλα ειναι καπως λιπαρη η περιοχη και δεν εχει τιποτα αλλο.
Τι μπορει να ειναι; Να τον ξανακανω μπανιο στο συγκεκριμενο σημειο; Να περιμενω μερικες μερες μηπως του φυγει;
Η γρουσουζα η κτηνιατρος φταιει που οταν τον ειδε ειπε οτι ειναι υγειεστατος και σε αριστη κατασταση.
δεν χρειαζεται να ανησυχεις το πιο πιθανο ειναι να παραγεται εκει λιγο περισσοτερο σμηγμα, παρατηρησε το για μερικες μερες και αν δεις σημαδια οτι τον ενοχλει θα μπορουσε να γινει καποια θεραπεια:hmm:

Σας ευχαριστούμε πολύ γατρέ,κι εγώ κι ο Κούκης.:)!!!!!!!!

δεν χρειαζεται να ανησυχεις το πιο πιθανο ειναι να παραγεται εκει λιγο περισσοτερο σμηγμα, παρατηρησε το για μερικες μερες και αν δεις σημαδια οτι τον ενοχλει θα μπορουσε να γινει καποια θεραπεια:hmm:

ουφ, ευχαριστω! Πανικοβληθηκα γιατι φοβηθηκα οτι θα του πεσει η τριχα του στο σημειο και θα εχουμε προβληματα. Ευτυχως ειναι ελαχιστα λιπαρη η περιοχη και δεν φαινεται να τον ενοχλει προς το παρον :confused:

Καλημέρα γατρέ συγνωμη που ενοχλώ παλι αλλά ο κουκης που βηχει και του δίνω RONAXAN σήμερα 1 ώρα αφου του έδωσα την αντιβίωση έκανε εμετό.Εχω στεναχωρηθεί πολύ.Πήρα τηλ.τον γιατρό του και μου είπε να μην του δώσω αλλα αντιβίωση για σήμερα.Δεν θα χειροτερέψει που θα περάσει μια ολόκληρη ημέρα χωρίς φάρμακο?Λέτε να επαναλαμβάνεται καθε μέρα αυτό τώρα?Τις 2 προηγουμενές μέρες δεν έκανε τίποτα μια χαρα την δέχτηκε.Επίσης μου΄είπε ο γιατρός οτι και η ενέσιμη 10 ημέρες θα χρειαστεί οπότε δεν υπάρχει΄λόγος να τον ταλαιπωρούμε.Ευχαριστώ πολύ!!!!:hmm:

Καλυτερα να του δινεις οταν ειναι φαγωμενος η μαζι με λιγο φαγητο γιατι η ενεργη ουσια που έχει το Ronaxan (Δοξυκυκλινη) μπορει να προκαλεσει ερεθισμο του στομαχου αν την παιρνει σκετη:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back