Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ευχαριστώ γιατρέ..
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κάτι ,αν μπορεί κανείς να μου απαντήσει.. Η αδερφή μου έχει στην αυλή της γάτες μια εκ των οποίων έχει τρεις μέρες που παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά. Έχει πρηστεί , εγινε δυσκίνητη και αναπνέει με δυσκολία.. επίσης εκκρίνει σάλια και μερικές φορές είναι σαν να έχει σπασμούς. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να μην υποφέρει το ζωάκι? Δεν είναι εμβολιασμένη γιατί είναι (της γειτονιάς) απλώς η αδερφή μου την ταϊζει. Γνωρίζει κανείς να μου πεί τι μπορεί να έχει πάθει και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ για την απάντηση.Είναι αρσενικός οπότε το θέμα εγκυμοσύνη το αποκλείουμε. Και εγώ επίσης σκέφτηκα μήπως είναι δηλητηρίαση αλλά πιστέυω αν ήταν κάτι τέτοιο θα είχε πεθάνει ή θα έκανε συχνούς εμετούς. Το ένα του το μάτι είχε πρόβλημα με τσίμπλες από καιρό τώρα.
ήπιε μονο λίγο γάλα και λίγο νερό..
για πυρετό και τα σχετικά δεν γνωρίζω και δεν ξέρω τον τρόπο που μπορεί κανείς να μετρήσει τη θερμοκρασία μιας γάτας. Σκεφτήκαμε μήπως κάποιος το χτύπησε και έσπασε τίποτα γιατί έδειχνε να πονάει στο εσωτερικό ενδιάμεσα των δύο μπροστινών ποδιών, (μπορείς να το πεις και θωρακική κοιλοτητα). Επίσης έχει πρηστεί στο σβέρκο και στην κοιλιά..

Καλημερα οπως το περογραφεις μαλλον με ωτιτιδα μοιαζει. Το οτι ειναι καθαρα δεν σημαινει οτι δεν εχει προβλημα στο εσωτερικο γιατι ο ακουστικος πορος κανει καμπυλη και δεν φαινετε σε ολο το μηκος του. Το καλυτερο θαηταν να το πας σε καποιον κτηνιατρο να το κοιταξει με το ωτοσκοπιο:)

Ε θα ήθελα να σας ρωτήσω πως κάνεις δίαιτα σε μία γάτα που μοιάζει με έγκυο ενω΄είναι εδώ και 6 μήνες στειρωμένη και όλοι με ρωτάνε πότε περίπου θα γεννήσει?:lol::lol::lol::lol:

Καλημερα οπως το περογραφεις μαλλον με ωτιτιδα μοιαζει. Το οτι ειναι καθαρα δεν σημαινει οτι δεν εχει προβλημα στο εσωτερικο γιατι ο ακουστικος πορος κανει καμπυλη και δεν φαινετε σε ολο το μηκος του. Το καλυτερο θαηταν να το πας σε καποιον κτηνιατρο να το κοιταξει με το ωτοσκοπιο:)
Καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση. Αυτό διέγνωσε και ο κτηνίατρος.

Απο τη στιγμη της στειρωσης και για αρκετο χρονικο διαστημα ο μεταβολισμος της ειναι λιγο ασυντονιστος, αυτο που πρεπει να γινει ειναι να μειωσεις την ποσοτητα της τροφης στο ελαχιστο και να αυξησεις την ασκηση της μεσω του παιχνιδιου:)

Καλημέρα γιατρέ ο γάτος του φιλου μου στειρώθηκε και έχω την εντύπψση ότι έγινε από χασαπι.Τέσπα, εδώ και 2,3 μέρες κάνει νερό αντί για κακάκια ενώ η διαθεση του δεν είναι καθόλου πεσμένη...Τι λέτε να έχει πάθει??Λέτε να είναι σχετικό με την στείρωση?

μπορει να ειναι απο σκουλημια η μπορει να ειναι απο την αντιβιωση που παιρνει μετα την επεμβαση. Αν δεν εχει κανει αποπαρασιτωση καλο ειναι να παρει και ισως χρειαστει καποια προβιοτικα για το εντερο του:)

Οι εξετάσεις που γίνονται στα γατάκια για AIDS, λευχαιμία και περιτονίτιδα πρέπει να γίνουν μετά από συγκεκριμένη ηλικία; Και χρειάζεται να επαναληφθούν (κι αν ναι, πότε) εάν η γάτα δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι; Τα φώτα σας, παρακαλώ!:)

Καλημερα συμφωνα με την βιβλιογραφια οι εξετασεις για τις παραπανω ασθενειες καλο ειναι να γινονται σε ηλικια ανω των 6 μηνων για να αποφυγουν τα μητρικα αντισωματα. και εαν ενα γατακι βγει θετικο για την λευχαιμια θα πρεπει να επαναληφθει σε 6 μηνες και να γινει και μια ακομα ειδικη αιματολογικη εξεταση. Για την λοιμωδη περιτονιτιτα τα τεστ δεν εχουν ευαισθησια μονο για τον συγκεκριμενο ιο αλλα για ολη την οικογενεια των εντεροιων που οι περισσοτεροι βρισκονται στο εντερο φυσιολογικων ζωων. Οποτε ενα θετικο αποτελεσμα ισως να μην σημαινει και απαραιτητα οτι νοσει το ζωο. Για τον FIV τα τεστ ειναι πιο αξιοπιστα και αν βγουν θετικα θα πρεπει να απαλαμβανονται σε τακτα χρονικα διαστηματα για να ελεγχεται η κατασταση. Εαν ενα γατι βγει αρνητικο σε ολα και μενει συνεχεια με σα στο σπιτι εχει πολυ λιγες πιθανοτητες να κολησει κατι, αν ομως εμεις ερχομαστε σεεπαφη και με αλλα γατακια εκτος σπιτιου υπαρχει ο κινδυνος να του μεταδωσουμε εμεις κατι.Οποτε καλο ειναι μετα την ηλικια των 3-4 χρονων τουλαχιστον μια φορα το χρονο να κανει γενικες αιματος και ανχρειαστει να παμε σε πιο εξειδικευμενες διαγνωστικες εξετασεις:). ελπιζω να σου ελυσα τις αποριες:)

Αναλυτικότατος και απολύτως κατανοητός! Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια.:)

μπορει να ειναι απο σκουλημια η μπορει να ειναι απο την αντιβιωση που παιρνει μετα την επεμβαση. Αν δεν εχει κανει αποπαρασιτωση καλο ειναι να παρει και ισως χρειαστει καποια προβιοτικα για το εντερο του:)
Τώρα το είδα γιατρέ..Συγνώμη...!!!:redface:Ευχαριστώ πολύ πολυ!!!:)Να κανω και αλλη μια ερώτηση???Τα δικά μου μετά από την στείρωση τους(2 βδομαδες και κάτι) έχουν γίνει πολύ λαίμαργα και όλο νιαου και νιάου!!!Πρόσφατα λεηλάτησαν την σακούλα με την τροφή τους και τρώνε όσο θέλουν πια...Δεν ρωτάω αν είναι ανησυχητικό αλλά ΠΩΣ τους κόβω το φαί όταν φέρονται σαν λυσασμένα...???????:mad:Το φαγητο τους είναι κροκέτες για μωρά γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα...ΚΑι είναι 7,5 μηνών!

Κατερινα τους βαζεις την αναλογη ποσοτητα για την ηλικια τους και κλειδωνεις την υπολοιπη να μην την βρισκουν:lol:. Αν δεν δειχνουν να παχαινουν τοτε καλα ειμαστε:D

Κατερινα τους βαζεις την αναλογη ποσοτητα για την ηλικια τους και κλειδωνεις την υπολοιπη να μην την βρισκουν:lol:. Αν δεν δειχνουν να παχαινουν τοτε καλα ειμαστε:D
:D:DΕπιστημονικά μου το θέσατε αλλά ελλπίζω να βρω την λύση...!!!:redface::redface::redface::redface:Συγνώμη απλά έχω απελπιστεεί με το θέμα φαί!!!!!:redface::redface:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πάντως!!:redface:

Καλημέρα σας,

έχω πρόβλημα με το γατάκι μου (15 χρονών). Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάποια έκκριση (χθες ήταν ακόμα πιο πολύ) απο τον ποπο της ενός υγρου σαν πύον το οποίο έχει πολυυυ δυσάρεστη οσμή . :( σας αημειών ότι η γατούλα μου δεν έχει επαφή με αλλα γατάκια και ζωάκια καθώς είμαστε σε διαμέρισμα και είναι στειρωμένη!

Ο γιατρος μας μας είπε ότι είναι μάλλον απο δυσκοιλιότητα αλλα δεν περνάει με τίποτα παρ' όλη την περιποίηση και καθαρισμό που της κάνουμε!!! Επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι τα κακάκια της είναι πιο μαύρα και διψάει πολυ!!!

Ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι η Ιριδούλα έχει και καρδιοπάθεια λόγο ηλικίας και τις δίνουμε και χάπια για την καρδιά.vasotop των 1,25 mg το 1/4 του χαπιού και zantac των 150mg πάλι το 1/4 του χαπιού.

Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να είναι??? Δεν το έχουμε ξανα συναντήσει και ανησυχούμε ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

εγω και η γατούλα μου (η Ίριδα):)!!!

Μπορεί να είναι οι περιπρωκτικοί αδενες οι οποίοι είναι γεματοι πυον και αυτο είναι που τρεχει. Μυριζεί σαν ψάρι? Ο κτηνιατρός δεν την εξέτασε? Παίρνει αντιβίωση? εχει κανει γενικες εξετάσεις να δουμε πως είναι τα νεφρά της?

Καλημέρα να κάνω μια ερώτηση. Ο πρίνς μου έβγαλε κάτι σαν σπύράκι κάτω από το σαγόνι του πάνω στο κόκαλο. Δεν είναι εξωτερικό. Το κοίταξα πολλές φορες. Είναι κάτω από το δέρμα. Πετάνε σπυράκια οι γάτες; (του δίνω αντιπαρασιτική αμπούλα κάθε μήνα. αύριο είναι να του κάνω την επόμενη δόση.)

Είναι αρκετά σοβαρό; Τι με συμβουλεύετε να κάνω. (δεν θα πήγαινα κτηνίατρο για αμπούλες καθώς έχω σπίτι.) Πρέπει να τον δει γιατρός;

ευχαριστώ

Εαν ειναι στο δερμα το σπυρακι συνηθως υποδηλωνει καποια μολυνση η τραυματισμο, εαν εχει ορεξη τρωει παιζει δεν ειναι κατι ανησυχιτικο και μπορεις να το παρακολουθεις για να δεις πως εξελισεται και μπορεις να του βαλεις την αμπουλα, αν εχει χασει την ορεξη του καλο θα ειναι να το δει κτηνιατρος μηπως ειναι κατι πιο σοβαρο:hmm:

ευτυχώς έχει όρεξη και παίζει όπως πριν. Ενδέχεται να είναι τραυματισμόςή μόλινση; με τη ρέινα μου παίζουν φάπες όλη την ώρα μπορεί να τον γρατζούνισε. Ευχαριστώ θα τον παρακολουθήσω.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back