Γιατρε μας, θα ηθελα να κανω και εγω καταχρηση της καλοσυνης σας και να ζητησω την ιατρικη σας αποψη για τις προσφατες εξετασεις που εκανα στην Μυρτω.Η Μυρτουλα ειναι 5 (και κατι) χρονων ,στειρωμενη απο 6 μηνων και ζυγιζει 5.800 κιλα.Προσφατα της εκανα αιματολογικες και βιοχημικες εξετασεις.Οι αιματολογικες ειναι πολυ καλες.Λευκα(ουδετεριφιλα Ω και Α, Εωσινοφιλα, Βασιφιλα, Λεμφοκυτταρα, Μεγ.Μονοπυρηνα)και αιμοπεταλια πολυ φυσιολογικες τιμες.Ο Αιματοκριτης
45 (δηλαδη στο οριο) αλλα ο κτηνιατρος μας το αποδιδει στο γεγονος οτι η αιμοληψια εγινε με προναρκωση και δεν θεωρει οτι υπαρχει λογος ανησυχιας.

Απο τις βιοχημικες η γλυκοζη(88), BUN και η Κρεατινινη πολυ καλες.
Στο ανωτερο οριο εχουμε τις Ολικες Πρωτεινες
8,5 (6-8,5g/100ml)
SGPT(SALT), που μου ειπε οτι ειναι η αλκαλικη φωσφαταση, στο οριο
50 (10-50U/L).Oι δυο τρανσαμινασες SGOT(SAST)
28 (10-40IU/L) και SAP
97 (10-100IU/L).Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι η SGPT και SAP στο οριο, δειχνουν
δυσκολια στην ηπατικη λειτουργια.Και μαλιστα μου εξηγησε οτι οι γατες εχουν την ιδιαιτεροτητα να συσωρευουν λιπος γυρω απο το ηπαρ(κατι που δεν εχει ο ανθρωπος) πραγμα που επηρεαζει το ηπατικο περεγχυμα με αποτελεσμα να εχουμε πιο βραδυ ρυθμο μεταβολισμου πραγμα που φαινεται και στις Ολικες Πρωτεινες που ειναι στο ανωτερο οριο. Τελος μου ειπε οτι αφου το SGOT εχει καλη τιμη δεν ανησυχει.Αυτο ανεβασμενο πιθανως να εδειχνε καρδιαγγειακο προβλημα.
Και τελος παρα πολυ ανεβασμενο ηταν και το LDH
230 (10-100IU/L)ειναι ενα μυικο ενζυμο μου ειπε, αλλα αυτο το απεδωσε στο μυοχαλαρωτικο που χορηγησε στη προναρκωση.
Αν δεν γινομαι πολυ κουραστικη θα μπορουσατε να μου πειτε και την δικη σας γνωμη.
Ευχαριστω πολυ
Νικη