Έχω βρει αδεσποτούλα τη Νεφελίτσα μου περίπου 1/2 μήνα με 20 ημέρες. Είναι περίπου 5 μηνών.
Της έχω κάνει αποπαρασίτωση, και 2 φορές αγωγή για ψύλλους και της έδωσα και βιταμινούλα nurish um, καθώς και της έκανα μπάνιο μετά από προτροπή της κτηνιάτρου, αλλά πάνε 10 ημέρες περίπου από τότε. Η κτηνίατρος μας έδωσε τότε και αντιβίωση stomorgyl για 7 ημέρες γιατί είχε πιθανά ίωση μου είπε και είχε ξεραμένη μυτούλα και τσίμπλες στα μάτια. Θερμοκρασία 38,6.
Η μικρή έχει από την αρχή μια διάρροια που είχε ηρεμήσει λίγο με ημισχηματισμένα κόπρανα, γιατί πριν 12-15 ημέρες της έδωσα επί 3μέρου finidiar χάπι, αλλά επειδή είμαι σε αυλή και πηγαίνει και στον κήπο, δεν μπορώ να είμαι τελείως σίγουρη.
Τις τελευταίες ημέρες η διάρροια επιδυνώθηκε και παρ΄ότι πήρε Diarsanyl για 3 ημέρες ( είπε η ιατρός να μην πάρει άλλη αντιβίωση), τίποτα.
Παρατηρώ δε εδώ και 2 ημέρες (μετά τη λήψη του Diarsanyl), ότι έχει μερικές φορές σαλάκια, πολύ υγρή μύτη και μυρίζει η αναπνοή της άσχημα. Το τελευταίο το είχε και όταν την βρήκα και είχε φτιάξει.
Να σημειώσω δε ότι αλλάζει τους σωφρονιστήρες. Σκουλήκια επίσης δεν έχει. Σε επαφή με άλλα ζώα δεν έρχονται.
Τι μπορώ να κάνω με την διάρροια;

Να προχωρήσω σε κ/α κοπράνων;
Αν είναι μικροβιακής φύσεως, πως να προφυλάξω και τον 4 1/2 μηνών γάτο μου, που και τα 2 πάνε τρώνε και πίνουν από τα πιάτα του άλλου; Δυνατότητα για απομόνωσή τους για να είναι χώρια, δεν υπάρχει, εκτός αν βγάλω τη μικρή μέσα στο κρύο έξω στην αυλή...κάτι που δεν θέλω.
Συγνώμη για το μεγάλο μύνημα, αλλά προσπαθώ να βρω μια λύση.