goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Γιατρε, θελω να ρωτησω για ενα αδεποτο, το οποιο ταιζω καθημερινα και την τελευταια εβδομαδα παρατηρω καποιες πληγες επανω στο σβερκο της (ειναι θηλυκη, και εχει γεννησει εδω και 3-4 εβδομαδες) ειναι μεγαλη σε ηλικια και καθε μερα παρατηρω μια καινουρια πληγη.
Και ειδικα σημερα ειδα την μεγαλυτερη... Ειναι δυσκολο να την πιασω αλλα θα προσπαθησω αν χρειαστει, με πλησιαζει χωρις φοβο το πρωι που της βαζω φαγητο. Τις υπολοιπες ωρες δεν πλησιαζεται... Τι μπορω να κανω εστω εκεινη την ωρα του φαγητου?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να της βαζεις καποια αντιβιωση στο φαγητο για να αποφυγουμε καποια μολυνση στο τραυμα. Υπαρχει η πιθανοτητα να εχει παλι οιστρο και οι πληγες να ειναια απο το ζευγαρωμαΚαλημερα στον καλο μας τον γιατρουλη....
Γιατρε, θελω να ρωτησω για ενα αδεποτο, το οποιο ταιζω καθημερινα και την τελευταια εβδομαδα παρατηρω καποιες πληγες επανω στο σβερκο της (ειναι θηλυκη, και εχει γεννησει εδω και 3-4 εβδομαδες) ειναι μεγαλη σε ηλικια και καθε μερα παρατηρω μια καινουρια πληγη.
Και ειδικα σημερα ειδα την μεγαλυτερη... Ειναι δυσκολο να την πιασω αλλα θα προσπαθησω αν χρειαστει, με πλησιαζει χωρις φοβο το πρωι που της βαζω φαγητο. Τις υπολοιπες ωρες δεν πλησιαζεται... Τι μπορω να κανω εστω εκεινη την ωρα του φαγητου?
. αν καταφερεις να την πιασεις καλο θα ηταν να την δει καποιος κτηνιατρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πολλα μπορει να ειναι. Μπορει απλως να μην της αρεσει το μερος που εχει το νερο της, μπορει να θυμαται οταν ηταν μικρη που ηταν στον δρομο, μπορει να της φαινεται περιεργη η μυρωδια του απορυπαντικου και να θελει να δοκιμασει, ολα αυτα μπορει να ειναι τυχαια περιστατικα η να οφειλεται σε καποια μορφη εγκεφαλιτιδας ειτε λογω ηλικιας ειτε λογω του προβληματος στο συκωτιΓιατρέ καλησπέρα. Η Μπουμπού μου, είναι σήμερα περίπου 13 ετών. Έζησε μέχρι περίπου τα 6 της χρόνια έξω, μέχρι που με υιοθέτησε! Πέρισυ στις εξετάσεις αίματος που της κάναμε, φάνηκε ηπατική ανεπάρκεια και της δίνω ειδική τροφή. Τις τελευταίες ημέρες, κάνει κάτι περίεργο που δεν το έχει ξανακάνει ποτέ. Πίνει νερό από τις γλάστρες όταν ποτίζω, και σήμερα το πρωί προσπάθησε να κάνει "μακροβούτι" στη λεκάνη της τουαλέτας για να πιεί από εκεί. Εννοείται ότι τους έχω πάντα φρέσκο νεράκι... Α! επίσης όπου βρει μπουκάλι απορρυπαντικού ή καθαριστικού θέλει να του γλύψει το καπάκι. Τη Δευτέρα θα την πάω για εξετάσεις. Αν μέχρι τότε υπάρχει καμιά ιδέα για την ασυνήθιστη συμπεριφορά της για να μη με φάει η αγωνία όλο το ΣΚ... Ευχαριστώ
. Τωρα αυτα δεν ξερω κατα ποσο σε καθησυχαζουν η οχι αυτα μπορω να σου πω τωρα
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Η γατα μου πριν μια βδομαδα παουσιασε μια πληγη στη βαση του λαιμου της η οποια με ανησυχισε. Την πηγα στον γιατρο ο οποιος μου ειπε οτι δεν νομιζει να ειναι μυκητας αλλα για καποιο λογο το εξησε το σημειο. Μου πε να της βαζω κορτιζονουχα αλοιφη Dactador ή Fusicor.
Το θεμα ειναι οτι οποτε της βαζω αλοιφη αυτη την τρωει (σιγα μηντην αφηνε). Απο τοτε που της εβαζα αλοιφη η εντονη κοκκινιλα εφυγε αλλα τωρα εχει γινει κατι σαν σπρι...Και το κακο ειναι οτι βγαζει κι αλλο ακριβως απο κατω. Δεν ξερω τι ειναι και απο τι προερχεται. Βγαινει στην ταρατσα και περναει αρκετες ωρες εκει (της αρεσει). Δεν ερχεται σε επαφη με αλλα γατια (η ταρατσα ειναι απομονωμενη). Εχει κανει ολα τα εμβολια και τις αποπαρασιτωσεις. Θα την παω σε λιγο ξανα στον γιατρο της να δουμε τι αλλη θεραπεια ειναι. Με ανησυχει γιατι κοιμαται μαζι μου και δεν θελω καμια περιεργη εκπληξη...
Βαζω και φωτοφραφια του επιμαχου σημειου μπας και βοηθησει.
Ευχαριστω πολυ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οπως το βλεπω μπορει να ειναι και μυκητας μπορει να ειναι και καποια δερματιτιδα και για αυτο κανει τα σπυριαΓιατρε καλησπερα.
Η γατα μου πριν μια βδομαδα παουσιασε μια πληγη στη βαση του λαιμου της η οποια με ανησυχισε. Την πηγα στον γιατρο ο οποιος μου ειπε οτι δεν νομιζει να ειναι μυκητας αλλα για καποιο λογο το εξησε το σημειο. Μου πε να της βαζω κορτιζονουχα αλοιφη Dactador ή Fusicor.
Το θεμα ειναι οτι οποτε της βαζω αλοιφη αυτη την τρωει (σιγα μηντην αφηνε). Απο τοτε που της εβαζα αλοιφη η εντονη κοκκινιλα εφυγε αλλα τωρα εχει γινει κατι σαν σπρι...Και το κακο ειναι οτι βγαζει κι αλλο ακριβως απο κατω. Δεν ξερω τι ειναι και απο τι προερχεται. Βγαινει στην ταρατσα και περναει αρκετες ωρες εκει (της αρεσει). Δεν ερχεται σε επαφη με αλλα γατια (η ταρατσα ειναι απομονωμενη). Εχει κανει ολα τα εμβολια και τις αποπαρασιτωσεις. Θα την παω σε λιγο ξανα στον γιατρο της να δουμε τι αλλη θεραπεια ειναι. Με ανησυχει γιατι κοιμαται μαζι μου και δεν θελω καμια περιεργη εκπληξη...
Βαζω και φωτοφραφια του επιμαχου σημειου μπας και βοηθησει.
Ευχαριστω πολυ
![]()
![]()
, ισως χρειαστει να παρει και αντιβιωση απο το στομα. Τοπικα μπορεις να χρησημοποιησεις το σουρολαν που ειναι και για μυκητες και για βακτηρια και να κρατας κανα 10λεπτο αγκαλια τη γατα να μην το γλειφει
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για να διαγνωστει η εγκεφαλιτιδα εκτος απο νευρολογικη εξεταση θελει και εξεταση του εγκεφαλονωτιαιου υγρου που το παιρνουμε απο την σπονδυλικη στηλη και μαγνητικη τομογραφια του εγκεφαλουΜια ερώτηση ακόμη. Αν είναι εγκεφαλίτιδα με τι είδους εξετάσεις θα φανεί? Και γενικά τι άλλες εξετάσεις θα έπρεπε να κάνουμε εκτός από αιματολογικές? Ευχαριστώ και πάλι.

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
@ Γιατρε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Την πηγα στον γιατρο και της εκανε μια ενεση για να μην το ξυνει και της εβαλε και αμπουλα για τους ψυλους μπας και ...αν και μου πε οτι αμα ηταν ψυλοι θα ειχε παντου πληγες. Θα δοκιμασω το Σουρολαν ...αν και δεν παιζει να την κρατησω αγκαλια...Μισαωρο κι ολας;;; Τι λετε γιατρε ...αυτη ειναι αηκινητη σιγα μη κατσει μιση ωρα αγκαλια μου (ευτυχισμενη θα με εκανε)...Ουτε λεπτο δεν καθετε παρα μονο οταν θελει να χαλαρωσει (αφου μου χει κανει εμενα τα νευρα κροσια το χρυσο μου)
Καμια αλλη ιδεα;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
@ Ουρανια...ναι στην περιοχη τρυγιρνανε δεκαοχτουρες και περιστερια και χελιδονια....Αλλα δεν κατοικοεδρευουν στην ταρατσα γιατι το αγριμι μου τα κυνηγαει
@ Γιατρε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Την πηγα στον γιατρο και της εκανε μια ενεση για να μην το ξυνει και της εβαλε και αμπουλα για τους ψυλους μπας και ...αν και μου πε οτι αμα ηταν ψυλοι θα ειχε παντου πληγες. Θα δοκιμασω το Σουρολαν ...αν και δεν παιζει να την κρατησω αγκαλια...Μισαωρο κι ολας;;; Τι λετε γιατρε ...αυτη ειναι αηκινητη σιγα μη κατσει μιση ωρα αγκαλια μου (ευτυχισμενη θα με εκανε)...Ουτε λεπτο δεν καθετε παρα μονο οταν θελει να χαλαρωσει (αφου μου χει κανει εμενα τα νευρα κροσια το χρυσο μου)
Καμια αλλη ιδεα;
Παπουτσακια στα ποδια ισως? μπορει να μην το ξυνει πολυ και δεν ειπα μισαωρο κανα δεκαλεπτο για να αποροφηθει το φαρμακο
elenidia
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
xxx
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας παιδια!!!σημερα το πρωί ο γατος μου αρχησε να βηχει ασαταματητα για ενα τριανταλεπτο το λιγοτερο!!!μηπως εχει αρρωστηση?το εχει ξανακανει αυτο αλλα λιγοτερη ωρα και δν δωσαμε πολυ σημασια!!μηπως πρεπει να τον παμε σε κτηνιατρο?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
μαλλον προκειται για καποιο αποστημα απο τσακωμοαντι για αμοξιλ καλυτερα να της δωσεις Augmentin 156,25mg/5ml και της δινεις 0,4ml/kgΓιατρε,θα ηθελα και εγω την βοηθεια σου μια γατα μου μενει εξω,παρουσιασε το εξης προβλημα ¨πανω απο το ματι της εμφανισε καποιες κοντριτσες τις οποιες μπορω να ξεκολησω με το χερι μου χωρις να ποναει η γατα,οταν φυγουν οι κοντρες μενει ροζ δερμα,το ιδιο προβλημα παρουσιασε στα ματια της και στην ακρη της μυτης της,τις καθαρισα τα ματια με φυσιολογικο ορο και εβγαζα στην γαζα μαυρες βλενες,απο χτες παρουσιασε ενα πρηξιμο στο μαγουλο αριστερα απο το στομα της ,το πιεζω και δεν ποναει μου φαινεται δε οτι ειναι μαλακο,επειδη δεν μπορω να την παω αμεσα σε γιατρο,λογω εργασιας θα ερθω Αθηνα τριτη η Τεταρτη ,θα ηταν παρακινδυνεμενο να της εδινα amoxil και εαν ναι σε τι δοσολογια?ευχαριστω εκ των προτερων.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να τον πατε στο γιατρο γιατι τετοιος παροξυστικος βηχας μπορει να σημαινει πολλα πραγματα , απο ασθμα μεχρι βρογχοσπασμογεια σας παιδια!!!σημερα το πρωί ο γατος μου αρχησε να βηχει ασαταματητα για ενα τριανταλεπτο το λιγοτερο!!!μηπως εχει αρρωστηση?το εχει ξανακανει αυτο αλλα λιγοτερη ωρα και δν δωσαμε πολυ σημασια!!μηπως πρεπει να τον παμε σε κτηνιατρο?![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απλως παρακολουθησε την ειναι λογικο να χρειαζεται μερικες μερες να συνελθει για να αρχισει να ξανατρωει αν δεις οτι συνεχιζει μπορεις να δοκιμασεις με καποια ειδικη κονσερβα που ανοιγει την ορεξηΓιατρέ μου, καλησπέρα!!Τη Δευτέρα στείρωσα τη γάτα μου, 14 μηνών σχεδόν.Έμεινε 24 ώρες στο κτηνιατρείο, μόλις την έφερα σπίτι πήγε κατευθείαν και έφαγε λίγες κροκέτες, ήπιε νεράκι και επισκέφθηκε και την άμμο της. Από τότε, ενώ σαν διάθεση κάθε μέρα είναι και καλύτερα, εν τούτοις, δεν έχει όρεξη .Τρώει το 1/3 της τροφής που έτρωγε πριν και πριν δεν ήταν και καμιά φαγανή!!. Νεράκι πίνει ,απ'όσο βλέπω. Η πληγή πάει καλά. Πρέπει να ανησυχώ ή υπερβάλλω;

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ γιατρέ, καλό Σαβατοκύριακο!Απλως παρακολουθησε την ειναι λογικο να χρειαζεται μερικες μερες να συνελθει για να αρχισει να ξανατρωει αν δεις οτι συνεχιζει μπορεις να δοκιμασεις με καποια ειδικη κονσερβα που ανοιγει την ορεξη![]()
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
giannour
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπον τελειωσε η αγωγη της γατουλας μου για διαρροια.
Εκανε μια αγωγη διαιτας,με κονσερβα ρυζι κοτοπουλο και κατι αλλα συστατικα κατα της γαστρεντεριτιδας.
Επισης επαιρνε και ενα αντιδιαρροικο για 4 μερες και αποπαρασιτικο.
Τωρα ομως που τελειωσε η διαιτα αυτη δε ξερω τι ακριβως να το ταιζω ωστε να μη ξανακανει διαρροια.
Tι προτεινετε?
maria-christina
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Το ένα γατάκι απο τα τρία που έκανε η Κίρκη μου πρίν 24 ημέρες (το μαυρο ο Λαέρτης μου) έχει πάνω στο κεφαλάκι του και στο πίσω ποδαρακι του στο μπουτάκι κατι σαν δερματικο.Δέν έχει τριχούλες και είναι ξερό.Αρχικά πίστευα πως ίσως είναι κάτι απο τη γένα.Π.χ βλένα ξεραμένη.Η Κίρκη όμως τα περιποιείται όλη την ημέρα.Τελικα το έπιασα και το έτριψα λίγο αλλα δεν είναι τπτ κολημένο.Είναι δυνατον να έχει κατι δερματικο απο την κοιλιά της μαμάς?
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool