JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να προκαλεσει μια υπνηλια ή καταπτωση για μερικες μερες ειδικα αν της εκανε και αντιισταμινικαΚ εγώ θα ρωτήσω κάτι. Η ένεση κορτιζόνης είναι επικίνδυνη? Τώρα η γάτα μου είναι σα να είναι λυπημένη.. την έκανε ο γιατρός γτ ξυνόταν στο σβέρκο με αποτέλεσμα να ματώσει. Λέει αλλεργία είναι γτ η καλλιέργεια τριχών κ δέρμα δεν έδειξε τπτ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι και ο φυσιολογικος χρωματισμος , χωρις να τις δω δεν μπορω να σου πω παντως αν δεν δειχνει οτι ενοχλειται μπορει αν ειναι και φυσιολογικοΘέλω και εγώ μια συμβουλή γιατρέ μου....
Οι δυο χαμηλές ρόγες του γατούλη μου είναι σκληρές και φαίνονται ερεθισμένες κοκκινωπές προς το καφέ, η μια φαίνεται λίγο ποιο φυσιολογική από την άλλη . Δεν έχω παρατηρήσει αν τις δαγκώνει. Για την ακρίβεια μοιάζουν ποιο πολύ με ροζ ελίτσα παρά με ροζ θηλή. Ο κτηνίατρος μου έδωσε Celestoderm για 8 μέρες αλλά έχουν περάσει σχεδόν 3 βδομάδες, του βάζω κρέμα μέρα παρά μέρα μετά από την πρώτη βδομάδα και δε βλέπω καμία ιδιαίτερη βελτίωση. Δεν φαίνεται να πονάει και ούτε βρίσκω κάτι άλλο παράξενο. Καμία ιδέα; Να ενημερώσω αν εχει σημασία ότι είναι στηρωμένος έχει κάνει τα εμβόλια του και έχει πάρει και αποπαρασήτοση. Επίσης βγαίνει ελάχιστα έξω, έχει πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό άδειο μπαλκόνι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
.Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι. Έχω μια γατούλα 8-9 ετών, η οποία είχε στο στόμα της πληγές, κατάλοιπα καλυκοιού. Της κάναμε μια ένεση κορτιζόνης πριν από 20 ημέρες. Περίπου πότε σταματάει η δράση της κορτιζόνης, για να καταλάβω αν πάει καλύτερα ή αν η βελτίωση που δείχνει είναι απ'την κορτιζόνη;

χριστινα
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύΜπορει να εχει καποιο αποστημα και να βγαζει σιγα σιγα υγρο ή μπορει να ειναι και κανα τσιμπουρι![]()
ΚΑι τα 2 δεν ακούγονται τραγικά οπότε νιώθω καλύτεραΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οι απλες κορτιζονες εχουν διαρκεια 12-24 ωρες. οι βραδειας αποδεσμευσης οπως μαλλον κανατε εσεις ειναι γυρω στις 3-4 εβδομαδεςΚαλημέρα γιατρέ.
Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι. Έχω μια γατούλα 8-9 ετών, η οποία είχε στο στόμα της πληγές, κατάλοιπα καλυκοιού. Της κάναμε μια ένεση κορτιζόνης πριν από 20 ημέρες. Περίπου πότε σταματάει η δράση της κορτιζόνης, για να καταλάβω αν πάει καλύτερα ή αν η βελτίωση που δείχνει είναι απ'την κορτιζόνη;![]()
konstans
Περιβόητο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Να σταματήσει τελείως να μαδάει δεν πρόκειται να συμβεί, απλώς υπάρχουν περίοδοι που εξαρτώνται απο την θερμοκρασία και την διάρκεια της μέρες που ρίχνει περισσότερη τρίχα. Μπορείς επιπλέον να του δίνεις ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα ως συμπλήρωμα διατροφής ώστε να μειωθούν οι τρίχες που πέφτουν. το κουρεμα θα μικρύνει απλώς το μήκος της τρίχα που καταπίνειΚαλημερα γιατρε, εχουμε εδω και καιρο προβλημα με τριχομπαλες, αλλα τις τελευταιες 2 μερες φαινεται να εχει ενταθει. Μαδαει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και εβγαζε απο μια τριχομπαλα σε σχεδον καθημερινη βαση. Πριν καμμια βδομαδα σταματησε να βγαζει τριχομπαλες. Χθες ομως εβγαλε 2 τριχομπαλες μαζι, και σημερα εβγαλε αλλες 2. Ενεργειται κανονικα, αλλα παρολαυτα ανησυχω μη 'κολλησει' καμμια τριχομπαλα στο εντερο του και ψαχνομαστε. Τον χτενιζουμε καθημερινα, τις περισσοτερες φορες 3 φορες τη μερα και του δινουμε παστα για τριχομπαλες μισο κουταλακι καθε 3 μερες. Του δινουμε και treats με ινες αλλα ολα αυτα ως τωρα δεν φαινεται να βοηθουν σε κατι. Καπου καπου του δινουμε και μισο κουταλακι λιωμενο βουτυρο. Δεν ξερω πλεον τι αλλο να κανω (εκτος απο το κουρεμα). Ειναι σοβαρη η κατασταση του; Ποτε περιπου θα σταματησει να μαδαει; Μαδαει εδω και εναν μηνα περιπου. Ευχαριστω!
και δεν ξέρω πως θα ήταν το αισθητικό αποτέλεσμα
. Το λιωμένο βούτυρο γιατί το δίνετε? εφόσον βέβαια ενεργήται κανονικά και βγάζει τις τριχόμπαλες δεν υπάρχει νομίζω ιδιίτερος λόγος ανησυχιας
mata_n
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα σας!! απο εχθες ειδα να εχει αρκετη κ λιγο υγρη τσιμπλα στο αριστερο ματακι ο γατος μου, 7 μηνων κ στειρωμενος-εμβολιασμενος, πραγμα που με ψιλοανησυχησε.. σημερα βλεπω πως εχει λιγο κλειστο και εχει βγαλει μια μικρη μεμβρανη.. αυριο θα παωστον κτηνιατρο για να παρει το χαπακι για τα σκουληκια κ θα τον δει. ειναι κρυωμα? κ αν ναι δεν τον προστατευει το εμβολιο? κ πως κρυωσε? ειμαστε στη ροδο κ σκαει ο τζιτζικας!!! ευχαριστω πολυ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να το εχει τσιμπησει και καποιο κουνουπικαλησπερα σας!! απο εχθες ειδα να εχει αρκετη κ λιγο υγρη τσιμπλα στο αριστερο ματακι ο γατος μου, 7 μηνων κ στειρωμενος-εμβολιασμενος, πραγμα που με ψιλοανησυχησε.. σημερα βλεπω πως εχει λιγο κλειστο και εχει βγαλει μια μικρη μεμβρανη.. αυριο θα παωστον κτηνιατρο για να παρει το χαπακι για τα σκουληκια κ θα τον δει. ειναι κρυωμα? κ αν ναι δεν τον προστατευει το εμβολιο? κ πως κρυωσε? ειμαστε στη ροδο κ σκαει ο τζιτζικας!!! ευχαριστω πολυ!
, οταν το πας στο γιατρο θα το δει προς το παρον μπορεις να το καθαρισεις με λιγο φυσιολογικο ορο
. Κρυωμα θα ειχε και μυξες και τα δυο ματια θα ειχαν τσιμπλεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lila&Lucy
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας! Είμαι νέο μέλος και χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα ότι υπάρχει ένα μέρος στο οποίο μπορώ να απευθυνθώ και να μιλήσω για τις γατούλες μου! Έχω δυο γατούλες την Λίλα και την Λούσυ που είναι αδερφές και είναι περίπου 1 έτους. Ήταν αδέσποτες όταν ήρθαν στο σπίτι μας πέρυσι τον Σεπτέμβριο και απο τότε αποτελούν μέλη της οικογένειάς μας. Τα "κορίτσια" μας λοιπόν, γέννησαν τον Φλεβάρη με 4 μέρες διαφορά. Η Λίλα γέννησε 3 και η Λούσυ 4 γατάκια εκ' των οποίων το 1 πέθανε την επόμενη ημέρα, ήταν αδύναμο. Απο τον πρώτο καιρό τις είχαμε μαζί και έτσι τα ανέθρεφαν από κοινού.
Δυστυχώς όμως πριν καλά καλά κλείσουν 1,5 μήνα ζωής τα γατάκια δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτους -ορεξάτους γάτους και από τα 6 καταφέραμε να σώσουμε τις δυο κορούλες της Λίλας, την Χιονάτη και τη Σίσσυ, που τώρα ζουν κι αυτές μαζί μας.
Η Λούσυ έμεινε χωρίς παιδιά, ωστόσο και οι δυο γάτες πέρασαν πολύ δύσκολα, για πολύ καιρό έκλαιγαν ψάχνοντας τα μικρά τους. Τώρα είναι αρκετά καλύτερα, και μάλλον είναι ξανά έγκυες και οι δυο (δεν προλαβαμε να τις στειρώσουμε) όμως η Λούσυ δείχνει πολύ πεσμένη ψυχολογικά, έχει χάσει αρκετό βάρος ,παρόλο που ήταν πάρα πολύ λαίμαργη, δεν έχει διάθεση να φάει, το βλέμμα της δείχνει θλίψη, ζητάει χάδια αλλά δεν κάθεται να της τα δώσουμε για πολύ. Υποπτεύομαι ότι πίνει και αρκετό νερό. (Οι γάτες ζουν στη αυλή του σπιτιού μας και όποτε βρουν ευκαιρία τρυπώνουν μέσα στο σπίτι)
Εχθές για πρώτη φορά βρήκαμε ούρα στο κρεβατάκι τους και υποψιαζόμαστε ότι το έκανε η Λούσυ.
Επίσης παρατήρησα ότι στα δόντια της έχει καφέ κάθετες ρίγες, ενώ η Λίλα η αδερφή της, όχι.
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε? Γνωρίζετε τι μπορεί να της συμβαίνει? Δεν ειχα ποτέ ξανα γάτα και όλα αυτά είναι καινούργια για μένα.
Είναι στρες ή συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό? Ασφαλώς θα την πάω στον Κτηνίατρο αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη...Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα!
Συνημμένα
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. Απο μακριά είναι δυσκολο να σου πούμε αν είναι κάτι απλό ή πιο σύνθετο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ο γατος μου ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και τρωει πλεον μονο ξηρα τροφη καλης ποιοτητας.Αποπαρασιτωθηκε εσωτερικα αρχες Μαρτιου,κι ενω η γιατρος μας ειπε να του δινω χαπι καθε τρεις μηνες,σημερα βρηκα στην ουρα του κολλημενα παρασιτα,αυτα που μοιαζουν με σησαμι.Στα κοπρανα του το μεσημερι υπηρχαν σκουληκακια ζωντανα.Θα του δωσω χαπι τη Δευτερα,αλλα θα ηθελα να μαθω,απο που μπορει να αναπτυχθηκαν τοσα παρασιτα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα;Ειναι ενος ετους και κατι,αποπαρασιτωση γινεται τακτικα,και δε βγαινει εξω.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Η ψωρα εφυγε και για καποιο διαστημα σταματησε να ξυνεται.Μετα ξαναρχισε.Σημερα γυρισα στο σπιτι και ειδα το δερμα του ματωμενο...Του εβαλα ιωδιο.Παρατηρω παντως πως δεν ξυνεται μονο στα αυτια αλλα και σε αλλα σημεια στο σωμα του οπως πισω απο τα μπροστινα ποδια....Τα αυτακια του δεν εχουν μαζεψει μαυρακια αρα ειναι ψωρα αυτο που εχει ?
Μηπως ειναι κανενα δερματικο προβλημα η αλεργια?
Θα τον παω στον κτηνιατρο το συντομοτερο αλλα οχι αυριο οποτε χρειαζομαι τη γνωμη σας.Ευχαριστω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Επισης εχει χασει και πολλες τριχες στην περιοχη κοντα στα αυτια....Γιατρε καλησπερα!Ο γατουλης μου πριν απο 3-4 μηνες εξυνε συνεχεια τα αυτακια του και ειχε κατι μαυρακια...Τον πηγα στον κτηνιατρο,διεγνωσε ψωρα και μου εδωσε σταγονες για τα αυτια...Η ψωρα εφυγε και για καποιο διαστημα σταματησε να ξυνεται.Μετα ξαναρχισε.Σημερα γυρισα στο σπιτι και ειδα το δερμα του ματωμενο...Του εβαλα ιωδιο.Παρατηρω παντως πως δεν ξυνεται μονο στα αυτια αλλα και σε αλλα σημεια στο σωμα του οπως πισω απο τα μπροστινα ποδια....Τα αυτακια του δεν εχουν μαζεψει μαυρακια αρα ειναι ψωρα αυτο που εχει ?
Μηπως ειναι κανενα δερματικο προβλημα η αλεργια?
Θα τον παω στον κτηνιατρο το συντομοτερο αλλα οχι αυριο οποτε χρειαζομαι τη γνωμη σας.Ευχαριστω.
chryssa
Διάσημο μέλος
Καλημέρα γιατρέ. Σήμερα η γάτα μου βρήκε ένα σακουλάκι με φυτοφάρμακο για τριανταφυλλιές και το έσκισε. Δεν ξέρω αν έχει φάει καθόλου ή απλά ήθελε να παίξει με τις μπίλιες του φαρμάκου, αλλά μάλλον την πρόλαβε ο άντρας μου εγκαίρως. Δύο ώρες μετά ήταν μια χαρά, ζωηρή και έπαιζε και τριγύριζε ως συνήθως. Επειδή δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε και μετά έφυγα για δουλειά, ανησυχώ λίγο. Τι συμπτώματα θα είχε αν είχε φάει το φάρμακο? Δύο ώρες ήταν αρκετές για να εκδηλώσει κάτι?
Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι προ πολλού ληγμένο (αν παίζει κάποιο ρόλο στις δραστικές ουσίες). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
rene4498
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους. εχω εναν γατούλη ενός χρονού στειρομένο ο οποίος εδω και 3 μέρες δεν τρώει θέλει να κανει εμετό και δεν έχει ορεξη για τίποτα.φαινεται οτι δεν έχει κουράγιο να σηκωθει. πίνει και πολύ νερό. ανησυχώ πολύ. σήμερα θα τον πάω στον γιατρό. μπορεί να ΄΄εχει τιποτα σοβαρό?????
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω μια απορια. Η γατα κολλαει βρουκελλωση? Αν ναι, ειναι μεταδοτικη στον ανθρωπο και με ποιους τροπους?
Τhanx in advance.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεί να έφαγε και καμιά μύγα που ναείχε αυγα παρασίτουΚαλησπερα γιατρε!
Ο γατος μου ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και τρωει πλεον μονο ξηρα τροφη καλης ποιοτητας.Αποπαρασιτωθηκε εσωτερικα αρχες Μαρτιου,κι ενω η γιατρος μας ειπε να του δινω χαπι καθε τρεις μηνες,σημερα βρηκα στην ουρα του κολλημενα παρασιτα,αυτα που μοιαζουν με σησαμι.Στα κοπρανα του το μεσημερι υπηρχαν σκουληκακια ζωντανα.Θα του δωσω χαπι τη Δευτερα,αλλα θα ηθελα να μαθω,απο που μπορει να αναπτυχθηκαν τοσα παρασιτα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα;Ειναι ενος ετους και κατι,αποπαρασιτωση γινεται τακτικα,και δε βγαινει εξω.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
, επίσης αν είχε ψύλους και αυτοί μπορεί να του μεταδώσουν παράσιτα, εκτός απο τους τρόπους που είπε η τζούλια
. Μπορει και να μην είχαν σκοτωθεί όλα τα παράσιτα με τις προηγούμενες αποπαρασιτώσειςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool