Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Πριν μια βδομαδα περιπου μαζεψα ενα γατακι απο το δρομο
Είναι σχεδον 2 μηνων τωρα
Τις πρωτες 2 μερες του εδωσα κονσερβα και εκανε κανονικα κακακια
Την τριτη δεν ηθελε κονσερβα κι αρχισε να κανει διαρροια
Αφου το πηγα και στο γιατρο μου ειπε να του δινω ξηρη τροφη
Δεν την τρωει ομως με τιποτα..Την ανακατεψα με ρυζι, με γαλα, με σαλτσα αλλα τρωει μια μπουκια και το αφηνει
Οποτε 2 μερες τωρα του εδωσα κοτοπουλο και τοννο..Το εφαγε αλλα και παλι νομιζω δεν ειναι ευχαριστημενο
Τι να κανω για να σταματησει η διαρροια και να τρωει κατι που του αρεσει;; :/:
θα πρεπει να εχει γινει αποπαρασιτωση για τα εντερικα παρασιτα και να τρωει μια ειδικη τροφη για την διαρροια ισως χρειαστει και μια αντιβιωση για μερικες μερες. αν η κονσερβα ειναι καλης ποιοτητας μπορει αν τρωει κονσερβα αμα του αρεσει τωρα μπορει να μην θελει την ξηρα τροφη επειδη ειναι σκληρη και ακομα αλλαζει δοντακια:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O γιατρος μου εδωσε μια κρεμα, Banminth λεγεται, για τα σκουλικακια...Αλλα μου ειπε να του την δωσω αφου σταματησει η διαρροια..Αυτο ειναι η αποπαρασιτωση;;

Ευτυχως βρηκα μια κονσερβα που της αρεσει ειναι της purina με κοτοπουλο εφαγε οσο της εδωσα :up: Αρα προς το παρον μεχρι να παρει λιγο τα πανω της συνεχιζω με αυτην κι αργοτερα βλεπουμε :happy:

Σ'ευχαριστω ftw (το πρωτο το κινεζικο δεν το καταλαβαινω :P) δεν του ξαναδινω τονο!!

Αν συνεχιστει και αυριο η διαρροια παιρνω τηλεφωνο και τον γιατρο μου να μου δωσει αντιβιωση οπως προτεινατε! Ευχαριστω πολυ :happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;411843:
Γιατρε, χρειαζομαι επειγοντως τα φωτα σου. Θα μιλησω και με αλλους μεχρι να παρω απαντηση, αλλα απο οσο περισσοτερους ακουσω το ιδιο πραγμα, τοσο καλυτερα θα δικαιολογουμαι που θα παρω μπουλντοζα να περασω πανω απο το κτηνιατρειο της γιατρου που πηγα τον μικοτο μου χθες, η οποια διεγνωσε ωτιτιδα στα αυτακια του. Προς αντιμετωπισην αυτης μου εδωσε μια λοσιον, το SanDitan enzyme ear cleanser, και για συνεχεια την κρεμουλα της Vetoquinol, την Οridermyl, και μου ειπε να τα χρησιμοποιω 2 φορες την μερα για 14 μερες. Πριν πεσω για υπνο χθες, και αφου ειχα ηδη κανει την δευτερη εφαρμογη στον γατουλη μου, που διολου εμοιαζε να το απολαμβανει ολο αυτο, λεω και δεν διαβαζω τα βιβλιαρακια των φαρμακων, μην κανω καμια βλακεια. Το Oridermyl λεει οτι προοριζεται για χρηση ΜΟΝΟ σε σκυλους, και στις αντενδειξεις λεει ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΓΑΤΕΣ. :blink: Επισης συνιστωμενη χρηση ειναι ανα δυο μερες, μια φορα την μερα. Περιττο να σας πω οτι εχω κοιμηθει 4 ωρες απο την ανησυχια και τα νευρα μου. Πειτε να μου να χαρειτε οτι δεν εκανα κακο στον γατουλη μου, και οτι μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω την κρεμα. Οχι για κανενα αλλο λογο, αν δεν ειναι ετσι θα εγκληματισω.:down:
Γραφει μονο για σκυλους για λογους αδειας( 2 χρονια το περιμεναμε να παρει αδεια) στην υπολοιπη ευρωπη κυκλοφορει και για γατες απλως πρεπει να το βαζεις καθε 2 ημερα για την ψωρα και θα πρεπει αν πιει ολο το σωληναρο η γατα για να ειναι τοξικο ετσι μας ειπε στην ενημερωση η εταιρια:)

O γιατρος μου εδωσε μια κρεμα, Banminth λεγεται, για τα σκουλικακια...Αλλα μου ειπε να του την δωσω αφου σταματησει η διαρροια..Αυτο ειναι η αποπαρασιτωση;;

Ευτυχως βρηκα μια κονσερβα που της αρεσει ειναι της purina με κοτοπουλο εφαγε οσο της εδωσα :up: Αρα προς το παρον μεχρι να παρει λιγο τα πανω της συνεχιζω με αυτην κι αργοτερα βλεπουμε :happy:

Σ'ευχαριστω ftw (το πρωτο το κινεζικο δεν το καταλαβαινω :P) δεν του ξαναδινω τονο!!

Αν συνεχιστει και αυριο η διαρροια παιρνω τηλεφωνο και τον γιατρο μου να μου δωσει αντιβιωση οπως προτεινατε! Ευχαριστω πολυ :happy:
Η banminth ειναι κρεμα για αποπαρασιτωση αφου εχει ορεξη να φαει μπορεις να του βαλεις και λιγο ρυζακι μαζι με την κονσερβα αλλα αν συνεχιζει η διαρροια να το πας στο γιατρο

Κανονικα δεν θα πρεπει να φαινεται, η τομη γινεται στη λεγομενη λευκη γραμμη που ειναι το σημειο που ενωνονται οι απονευρωσεις των μυων και εχει λιγοτερες αιμορραγιες , η ιδια η λευκη γραμμη εχει υφη ουλης οποτε μπορει να βλεπεις την λευκη γραμμη εκτος αν δεν εχει γινει εκει και εχει γινει στο πλαϊ και εχει αφεθει να κλεισει κατα δευτερο σκοπο:hmm:
Στη μέση της κοιλιάς είναι (εμένα επειδή άργησε να της κλείσει έθρεψε λίγο σταβά)..όλες οι γάτες που έχω δεί στο ίδιο σημείο είναι η τομή.Όσο για τα σπυράκια που έλεγα, της έβαλα λίγο betadine και δεν πρόλαβα να πάμε στο γιατρό γιατί εξαφανίστηκαν..μάλλον τσάμπα ανησύχησα..:)

Γιατρε, για την θεραπεια της ψωρας δινεται παντα αυτο το φαρμακο? Και σε αυτην την δοσολογια? Γιατι εμενα το γατι μου, με το να του βαζω την κρεμα δυο φορες την μερα, χθες παρουσιασε...πως να το πω? Ευαισθησια? Τρελαθηκε το γατι. Φωναζε και κυλιοτανε αναποδα στο πατωμα και ετριβε τα αυτια του. Σε περιπτωση ωτιτιδας εσεις παιρνετε επιχρισμα απο το αυτι για να διεκρινιστει τι μικροβιο ειναι, ή κατι σχετικο? Σας ρωταω γιατι ανησυχω, καλεσα την κτηνιατρο μου στο κινητο σε λογικοτατη ωρα (που η ιδια το εχει στην καρτα της και απαιτει να την παιρνεις τηλεφωνο για οτι χρειαστεις, και ενω με ακουσε που ημουν πανικοβλητη και ετοιμη να βαλω τα κλαματα, μου ειπε οτι δεν μπορει να μιλησει - ουτε καν ενα "παρε με σε 10' "- και μου το κλεισε:down:) και εχω απογοητευτει. Αν ειναι καμια ασχετη αυτη , γιατι εξ αρχης δεν μου γεμιζει το ματι, να μην της το ξαναπαω το πλασματακι μου. Η΄ αν ειναι αυτη η στανταρ αγωγη, τουλαχιστον να συνεχισω με την συνιστωμενη συχνοτητα, και οχι δυο φορες την μερα.:/:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;414009:
Γιατρε, για την θεραπεια της ψωρας δινεται παντα αυτο το φαρμακο? Και σε αυτην την δοσολογια? Γιατι εμενα το γατι μου, με το να του βαζω την κρεμα δυο φορες την μερα, χθες παρουσιασε...πως να το πω? Ευαισθησια? Τρελαθηκε το γατι. Φωναζε και κυλιοτανε αναποδα στο πατωμα και ετριβε τα αυτια του. Σε περιπτωση ωτιτιδας εσεις παιρνετε επιχρισμα απο το αυτι για να διεκρινιστει τι μικροβιο ειναι, ή κατι σχετικο? Σας ρωταω γιατι ανησυχω, καλεσα την κτηνιατρο μου στο κινητο σε λογικοτατη ωρα (που η ιδια το εχει στην καρτα της και απαιτει να την παιρνεις τηλεφωνο για οτι χρειαστεις, και ενω με ακουσε που ημουν πανικοβλητη και ετοιμη να βαλω τα κλαματα, μου ειπε οτι δεν μπορει να μιλησει - ουτε καν ενα "παρε με σε 10' "- και μου το κλεισε:down:) και εχω απογοητευτει. Αν ειναι καμια ασχετη αυτη , γιατι εξ αρχης δεν μου γεμιζει το ματι, να μην της το ξαναπαω το πλασματακι μου. Η΄ αν ειναι αυτη η στανταρ αγωγη, τουλαχιστον να συνεχισω με την συνιστωμενη συχνοτητα, και οχι δυο φορες την μερα.:/:
Καλυτερα μα διακοψεις την χορηγηση του φαρμακου για μερικες μερες και μετα να δοκιμασεις καθε 2 μερες μικρη ποσοτητα , αν κανει παλι τα ιδια θα πρεπει να αλλαξεις θεραπεια, με την χρησησ αμπουλας stronghold ή advocate καθε 15 μερες για 1-2 μηνες και παραλληλα καποιες αντιμικροβιακες σταγονες για την ωτιτιδα. η καινουργια δοσοσλογια του φαρμακαου ειναι καθε 2η μερα για 21 μερες, για αν επιβεβαιωθει η ψωρα κανουμε επιχρισμα απο τα αυτια και καλλιεργια:)

σας ειχα ξαναγραψει για κατι μαυρες τσιμπλες που χε στα ματακια του ο τακης, με το που γυρισε απτην πανσιον που τον ειχα για καλοκαιρι. η γιατρος ειχε την ιδια διαγνωση που μου δωσατε για επιπεφυκιτιδα, κ βαλαμε τομπρεξ για 1 βδομαδα αρχικα, αλλα δν καθαρισε κ συνεχισαμε αλλες 4 μερες. συνεχιζουμε με πλυσεις με φυσιολογικο ορο, γιατι παρολο που εχουν μειωθει αισθητα,συνεχιζουν να υπαρχουν. γιατι παιρνει τοσο για να περασει? κοντευει 3 εβδομαδες κ περισσοτερο πια. κ κυριως ανησυχω μηπως του κανει καμια πιο σοβαρη ζημια, καμια κερατιτιδα η κατι τετοιο?

Γιατρε σημερα ειδα οτι ο Λουκουμας εβγαλε δοντακια..συγκεκριμενα προσεξα οτι του λειπουν τα 2 πανω δοντακια..τα ''δρακουλιαρικα'':P:redface:..ολο κοιμαται απο χθες..μηπως ποναει..??:/::/:

σας ειχα ξαναγραψει για κατι μαυρες τσιμπλες που χε στα ματακια του ο τακης, με το που γυρισε απτην πανσιον που τον ειχα για καλοκαιρι. η γιατρος ειχε την ιδια διαγνωση που μου δωσατε για επιπεφυκιτιδα, κ βαλαμε τομπρεξ για 1 βδομαδα αρχικα, αλλα δν καθαρισε κ συνεχισαμε αλλες 4 μερες. συνεχιζουμε με πλυσεις με φυσιολογικο ορο, γιατι παρολο που εχουν μειωθει αισθητα,συνεχιζουν να υπαρχουν. γιατι παιρνει τοσο για να περασει? κοντευει 3 εβδομαδες κ περισσοτερο πια. κ κυριως ανησυχω μηπως του κανει καμια πιο σοβαρη ζημια, καμια κερατιτιδα η κατι τετοιο?
Μπορει απο την φλεγμονη να εχει φραξει ο δακρυϊκος πορος και να μην παροχετευαται τοσο καλα το δακρυ, αν συνεχιζει η φλεγμονη ισως χρειαστει να αλλαξει και αντιβιωση:hmm:

Γιατρε σημερα ειδα οτι ο Λουκουμας εβγαλε δοντακια..συγκεκριμενα προσεξα οτι του λειπουν τα 2 πανω δοντακια..τα ''δρακουλιαρικα'':P:redface:..ολο κοιμαται απο χθες..μηπως ποναει..??:/::/:
Αμα του πεσανε και τα δυο μαζι λογικο ειναι να ποναει λιγο και να ειναι ακεφος λογικα 1-2 μερες το πολυ αλλιως θα πρεπει να το δει ο γιατρος του:)

Καλημερα Γιατρε.
Θα μπορουσατε να με διαφωτισετε λιγο σχετικα με τις παρενεργειες του Flagyl στια γατες;Υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει προβληματα στο αναπνευστικο;

Καλημερα Γιατρε.
Θα μπορουσατε να με διαφωτισετε λιγο σχετικα με τις παρενεργειες του Flagyl στια γατες;Υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει προβληματα στο αναπνευστικο;
οι πιο συνηθισμενες παρενεργειες εχουν να κανουν με νευρικα συμπτωματα σπασμους τρεμουλο κλπ, απο το αναπνευστικο μονο εαν κανει καποιοα πνευμονια λογο καταποσης εαν χορηγηται σιροπι και το στραβοκαταπιει η γατα οτα το δινουμε με τη συριγγα:hmm:

οι πιο συνηθισμενες παρενεργειες εχουν να κανουν με νευρικα συμπτωματα σπασμους τρεμουλο κλπ, απο το αναπνευστικο μονο εαν κανει καποιοα πνευμονια λογο καταποσης εαν χορηγηται σιροπι και το στραβοκαταπιει η γατα οτα το δινουμε με τη συριγγα:hmm:
Αυτο σκεφτηκα κι εγω,μηπως το εκανα εγω,αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ηταν παρενεργεια του φαρμακου,γιατι παρουσιασε και φτερνισμα και βηχα.Υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργικη αντιδραση;Το επαιρνε οκτω μερες και την ενατη το παρουσιασε.Το σταματησαμε και παιρνει ενα αλλο αντιβιωτικο,παει καλυτερα.Επισης,εχει ουλιτιδα αν και ειναι πεντε μηνων.Επειδη ειχε καιρο διαρροια,και επαιρνε και τοσες μερες αντιβιωση χωρις βιταμινες,υπαρχει περιπτωση να ειναι απο εκει,ή να φοβαμαι για κατι χειροτερο;

Αυτο σκεφτηκα κι εγω,μηπως το εκανα εγω,αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ηταν παρενεργεια του φαρμακου,γιατι παρουσιασε και φτερνισμα και βηχα.Υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργικη αντιδραση;Το επαιρνε οκτω μερες και την ενατη το παρουσιασε.Το σταματησαμε και παιρνει ενα αλλο αντιβιωτικο,παει καλυτερα.Επισης,εχει ουλιτιδα αν και ειναι πεντε μηνων.Επειδη ειχε καιρο διαρροια,και επαιρνε και τοσες μερες αντιβιωση χωρις βιταμινες,υπαρχει περιπτωση να ειναι απο εκει,ή να φοβαμαι για κατι χειροτερο;
Καλο θα ειναι τα μικρα γατακια να παιρνουν και βιταμινες μαζι με την αντιβιωση ηδη εχει παρει πολλες μερες αντιβιωση καλο ειναι να του δωσεις και καποιο ευστομαχο οπως το Canikur, diarsanyl,enterosyl που φτιαχνουν την εντερικη χλωριδα:)

Γιατρέ η πεντάχρονη γάτα μου έχασε σήμερα τον πάνω αριστερό της κυνόδοντα.Το καλοκαίρι είχε χάσει τον κάτω δεξιό.Τότε το απέδωσα σε στοματίτιδα που είχε κολλήσει στις διακοπές που ήταν κάπως πιο ελεύθερη.Τις δίνω dentisept κάθε μέρα από τότε και τα ούλα δεν είναι καθόλου ερεθισμένα κάτι που επιβεβαίωσε και ο γιατρός μας που την είδε.Κάναμε πλήρη αιματολογικό έλενχο τέλος Απριλίου και ήταν όλα τέλεια.Ζει μόνο μέσα σε διαμέρισμα και είναι υπερβολικά νοχελική γατά, δεν κάνει τρέλλές ούτε την έχω δει ποτε να δαγκώνει κάτι άλλο εκτό από το φαγητό της . Τι μπορεί να συμβαίνει και χάνει τα δόντια της;

Καλο θα ειναι τα μικρα γατακια να παιρνουν και βιταμινες μαζι με την αντιβιωση ηδη εχει παρει πολλες μερες αντιβιωση καλο ειναι να του δωσεις και καποιο ευστομαχο οπως το Canikur, diarsanyl,enterosyl που φτιαχνουν την εντερικη χλωριδα:)
Ευχαριστω γιατρε,του δινω Nutrical.Οσο για το diarsanyl,δεν εχει πια διαρροια,κι ο γιατρος δεν το εκρινε απαραιτητο.Για την ουλιτιδα λετε να μην ανησυχω;Η βοηθος του μου εεγε κατι για λευχαιμια κτλ...δεν εχει ερθει σε επαφη με μη εμβολιασμενες γατες,και ειναι και οι δυο του γονεις ελεγμενοι,απο εκτροφειο τον πηρα,και μου φαινεται υπερβολικο,τους εχουν κανει εξετασεις ακομα και για PKD,HCM κτλ.
Ευχαριστω πολυ και παλι!

Γιατρέ η πεντάχρονη γάτα μου έχασε σήμερα τον πάνω αριστερό της κυνόδοντα.Το καλοκαίρι είχε χάσει τον κάτω δεξιό.Τότε το απέδωσα σε στοματίτιδα που είχε κολλήσει στις διακοπές που ήταν κάπως πιο ελεύθερη.Τις δίνω dentisept κάθε μέρα από τότε και τα ούλα δεν είναι καθόλου ερεθισμένα κάτι που επιβεβαίωσε και ο γιατρός μας που την είδε.Κάναμε πλήρη αιματολογικό έλενχο τέλος Απριλίου και ήταν όλα τέλεια.Ζει μόνο μέσα σε διαμέρισμα και είναι υπερβολικά νοχελική γατά, δεν κάνει τρέλλές ούτε την έχω δει ποτε να δαγκώνει κάτι άλλο εκτό από το φαγητό της . Τι μπορεί να συμβαίνει και χάνει τα δόντια της;

μπορει να εχει και καποια αλλη παθηση των δοντιων , πολλοι λενε οτι εαν βγει ενα δοντι τα αλλα χανουν την συνοη τους και ειι πιο ευκολο να πεσουν, επισης δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την περιπτωση να δαγκωνει κατι αλλο πανω στο παιχνιδι της:hmm:

Μπορει απο την φλεγμονη να εχει φραξει ο δακρυϊκος πορος και να μην παροχετευαται τοσο καλα το δακρυ, αν συνεχιζει η φλεγμονη ισως χρειαστει να αλλαξει και αντιβιωση:hmm:
το τομπρεξ το σταματησαμε ηδη, χρησιμοποιω μονο φυσ.ορο. μπορειτε να μου πειτε ποσο να συνεχισω με αυτο? κ αν υπαρχει αποφραξη του δακρυικου πορου, θα φυγει με μια αλλαγη αντιβιωσης? μηπως χρειαζεται καποιο αλλο ειδος παροχετευσης?

μπορει να εχει και καποια αλλη παθηση των δοντιων , πολλοι λενε οτι εαν βγει ενα δοντι τα αλλα χανουν την συνοη τους και ειι πιο ευκολο να πεσουν, επισης δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την περιπτωση να δαγκωνει κατι αλλο πανω στο παιχνιδι της:hmm:
Είναι γάτα μπιμπελό βαριέται που ζει δεν την έχω δει να δαγκώνει κάτι μέχρι τώρα.Υπάρχει περίπτωση να είναι γονιδιακό το θέμα της;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back