ntina10
Νεοφερμένο μέλος
Πρίν απο λίγο γύρισε ο γατούλης μου σπίτι απο τη βόλτα του και έφερε μαζί του ένα φίδι....απίστευτο....το οποίο μάλλον το έχει τσιμπήσει

Δεν ξέρω τι να κάνω....έχει κανείς εμπειρία απο τσίμπημα φιδιού???
Γιατρέ σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω???
Έχει πρηστεί το ποδαράκι του μόνο,αλλά είναι πολύ χαρούμενος γενικά ..έφαγε παίζει,η μόνη διαφορά στη συμπεριφορά του είναι ότι έχει πιει αρκετες φορές νερό.
Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!Ευχαριστώ πολύ!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Του είχα δώσει και του είχε περάσει...(τότε είχε στο στόμα μαύρα σάλια) αλλά τώρα έχει στα μάτια...Θα του ξαναδώσω πάντως...Πόσες φορές την ημέρα να παίρνει; Μία ή δύο;Μπορεις να του δωσεις vibramycin σιροπι 1ml/kgγισ μερικες μερες και βλεπουμε![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις εκτος απο τις ειδικες τροφες και αντιβιωση να δωσεις και καποιο ευστομαχο οπως το diarsanyl , canikur, enterosyl , αυτα περιεχουν προβιοτικα για να φτιαχνουν την εντερικη χλωριδαπεριπου πριν 1 μηνα, αλλαξα την ξηρα του τακη απο proplan sterilised σε propal adult, αποτομα. μετα 1εβδομαδα οι κενωσεις του εγιναν μαλακες, τελειως ασχηματιστες, οχι ομως υδαρεις. επικοινωνησα με τη γιατρο, μου ειπε οτι ευθυνεται η αποτομη αλλαγη κ να επιμεινω αποκλειστικα σε ξηρα, αποκλειοντας ολα τα τσιμπολογηματα του. υπηρξε μικρη βελτιωση, οχι ομως ιαση. γιαυτο μου εδωσε ξηρα της hills ειδικη για γαστρ/κες διαταραχες, να την τρωει μιση-μιση με την ξηρα του. αλλη 1 εβδομαδα περασε κ ακομη να στερεοποιηθουν οι κενωσεις, με αποτελεσμα σημερα να ολοκληρωνεται 4ημερη θεραπεια με flagyl. παραλληλα με την αντιβιωση αλλαξαμε σε royal adult. εννοειται οτι ακομη απεχουμε πολυ απο το φυσιολογικο. ολο αυτο το διαστημα συνεχισε να πηγαινει δις ημερησιως τουαλετα, κ δν φαινοταν να ποναει. ειναι παντα δραστηριος κ ορεξατος. ομως η υπομονη μου εξαντλειται3 εβδομαδες αργοτερα πια. γιατι ακομη εχει προβλημα? τι να κανω?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλημέρα!!
Έχω έναν γατούλη ο οποίος εδώ και ένα μήνα κάνει συνέχεια διάρροιες. Του δίνω hills w/d, του έδωσα για 7 μέρες flagyl και έχουμε κάνει θεραπεία με 3 χάπια drontal: την πρώτη μέρα ένα, την επόμενη μέρα άλλο ένα και μετά από 10 μέρες το τρίτο. Οι διαρροια δεν λέει να σταματήσει. Βέβαια είναι ευδιάθετος, τρώει κανονικά και πίνω και αρκετό νεράκι. Να σημειώσω ότι βγήκε θετικός σε περιτονίτιδα 1/400 αλλά θα επαναληφθούν οι εξετάσεις γιατί πολύ πιθανόν να μην ήταν έγκυρες. Τι μου προτείνετε να κάνω????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Μπορεις να δοκιμασεις καποια ευστομαχα που επαναφερουν την ενετρικη χλωριδα οπως το Diarsany, vanikur, enterosyl
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
natalouko
Επιφανές μέλος
Μπορεις να δοκιμασεις καποια ευστομαχα που επαναφερουν την ενετρικη χλωριδα οπως το Diarsany, vanikur, enterosyl
Σε ευχαριστώ πολύ Γιατρέ!!!

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
εδώ και 4 ημέρες φιλοξενώ ένα γατάκι το οποίο είναι από το πολύ γνωστό στέκι του φλοίσβου.
Το γατάκι αυτό εδώ και ένα μήνα φιλοξενούνταν μέσα σε κτηνιατρείο όπου του έκαναν στείρωση και αυτόν τον μήνα στις 13/10 έκανε την δεύτερη δόση τριπλούν και στις 22/10 α' δόση περιτονιτιδας.
Το γατάκι το πήρα Παρασκευή βράδυ, Κυριακή άρχισε να βήχει σαν να έχει χλαμύδια ή ρινοτραχιτιδα. Δεν έχει μύξες αλλά βήχει περιοδικά και ανησυχώ γιατί έχω άλλες 5 γάτες στον ίδιο χώρο.
Γίνεται γατί που είναι εμβολιασμένο να εμφανίσει χλαμύδια ή ρινοτραχιτιδα?
Τι πρέπει να κάνω τώρα?

Λέω αποψε να πάω στον κτηνιατρό μου να το δει και να μου πεί.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορει α εμφανισει χλαμυδια αμα εχει εμβολιαστει μονο με το τριπλο καλο ειναι να ειναι σε ξεχωριστο χωροΓεια σας ,
εδώ και 4 ημέρες φιλοξενώ ένα γατάκι το οποίο είναι από το πολύ γνωστό στέκι του φλοίσβου.
Το γατάκι αυτό εδώ και ένα μήνα φιλοξενούνταν μέσα σε κτηνιατρείο όπου του έκαναν στείρωση και αυτόν τον μήνα στις 13/10 έκανε την δεύτερη δόση τριπλούν και στις 22/10 α' δόση περιτονιτιδας.
Το γατάκι το πήρα Παρασκευή βράδυ, Κυριακή άρχισε να βήχει σαν να έχει χλαμύδια ή ρινοτραχιτιδα. Δεν έχει μύξες αλλά βήχει περιοδικά και ανησυχώ γιατί έχω άλλες 5 γάτες στον ίδιο χώρο.
Γίνεται γατί που είναι εμβολιασμένο να εμφανίσει χλαμύδια ή ρινοτραχιτιδα?
Τι πρέπει να κάνω τώρα?
Λέω αποψε να πάω στον κτηνιατρό μου να το δει και να μου πεί.![]()
μεχρι να δουμε πως θα εξελιχθει
brigite
Διάσημο μέλος
Γιατρε μας,καλησπερα.Θελω τη γνωμη σου.Εχω μια περσιδα γατα 21 μηνων σε κατασταση οιστρου εδω και 5 μερες.Σημερα βρηκαμε γατο περσικο 6,5 χρονων ,ο οποιος ομως εχει κανει 3 προσπαθειες στο παρελθον οχι με τη δικια μου να ζευγαρωσει αλλα δεν...Το αφεντικο του μας ειπε οτι ειναι υγειης αλλα πολυ νωχελικος και το δικαιολογησε ετσι.Εχω τις επιφυλαξεις μου και δεν ξερω τι να κανω.Να το ρισκαρω να τα βαλω να ζευγαρωσουν η οχι;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρεπει να εξεταστει ο αρσενικος μηπως εχει καποιο προβλημα με τους ορχεις την παραγωγη σπερματος κλπ, αλλα αμα δεν εχει ζευγαρωσει τις αλλες φορες και ειναι νωχελικος τωρα τι διαφορετικο υπαρχει?Γιατρε μας,καλησπερα.Θελω τη γνωμη σου.Εχω μια περσιδα γατα 21 μηνων σε κατασταση οιστρου εδω και 5 μερες.Σημερα βρηκαμε γατο περσικο 6,5 χρονων ,ο οποιος ομως εχει κανει 3 προσπαθειες στο παρελθον οχι με τη δικια μου να ζευγαρωσει αλλα δεν...Το αφεντικο του μας ειπε οτι ειναι υγειης αλλα πολυ νωχελικος και το δικαιολογησε ετσι.Εχω τις επιφυλαξεις μου και δεν ξερω τι να κανω.Να το ρισκαρω να τα βαλω να ζευγαρωσουν η οχι;
brigite
Διάσημο μέλος
θα πρεπει να εξεταστει ο αρσενικος μηπως εχει καποιο προβλημα με τους ορχεις την παραγωγη σπερματος κλπ, αλλα αμα δεν εχει ζευγαρωσει τις αλλες φορες και ειναι νωχελικος τωρα τι διαφορετικο υπαρχει?
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου .Συμφωνω ,κι εγω το ιδιο σκεφτομουνα ,οτι θα ειναι τσαμπα κοπος και ισως ταλαιπωρηθει και η γατουλα μου χειροτερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ουρία 18 mg/dL με ορια 16-36
κρεατινίνη 1.9 mg/dL με ορια 0.8-2.4
μου ειπε αν και ειναι πιο ψηλη η κρεατινινη , οτι ειναι καλη γιατι εχει διαφορετικα ορια το μηχανημα της. τελικα παιζουν τοσο ρολο τα όρια? σου φαινονται ενταξει τωρα οι τιμες? μου ειπε πλεον να τρωει κανονικες τροφες και να κοψει τις renal...ευχαριστω
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Φαινονται ενταξει μεσα στα φυσιολογικα ορια, η απαντηση καθε εργαστηριου δινεται συμφωνα με τα ορια που ειναι ρυθμισμενο το μηχανημα που κανει τις αναλυσεις και παντα συνοδευουν τις απαντησεις. 1-2 μηνες αφου τρωει κανονικες τροφες θα πρεπει να ελεγχθει παλι μηπως ειναι κατι στην τροφηγιατρε πριν 2 βδομαδες βρηκαμε με αναλυσεις οτι η γατουλα μου 2,5 ετων ειχε νεφρικο προβλημα με κρεατινινη 1,75 και ουρια 190. σημερα καναμε επαναληπτικες με το μηχανημα της γιατρου μου (την προηγουμενη φορα το εστειλε σε εργαστηριο γιατι μετρησαμε κι αλλα πραγματα) και οι σημερινες τιμες ειναι:
ουρία 18 mg/dL με ορια 16-36
κρεατινίνη 1.9 mg/dL με ορια 0.8-2.4
μου ειπε αν και ειναι πιο ψηλη η κρεατινινη , οτι ειναι καλη γιατι εχει διαφορετικα ορια το μηχανημα της. τελικα παιζουν τοσο ρολο τα όρια? σου φαινονται ενταξει τωρα οι τιμες? μου ειπε πλεον να τρωει κανονικες τροφες και να κοψει τις renal...ευχαριστω

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ή με το ματακι της που δακρυζει και μετα τον ενα μηνα θεραπειας με tobradex??
φυσικα και τα φακελακια που τρωει με τονο τωρα της κανουν λιγη φαγουρα αλλα πολυ ελαχιστη σε σχεση με πριν που ετρωγε καθαρο κοτοπουλο, κανενα δυο ξυσιματα ριχνει λιγο μετα που το τρωει..στην αναλυση δεν γραφει συγκεκριμενα τι αλλα κρεατικα εχει μεσα γραφει poultry meats..λετε να της την σταματησω??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
σημερα παρατηρησα στο Λουκουμα οτι στο σημειο που εκανε την στειρωση ετρεξε λιγο αιμα..

γιατι λες να συμβαινει αυτο??
υπαρχει περιπτωση μετα απο 2 εβδομαδες να υπαρχει προβλημα με τα ραμματα?
Γενικα το σημειο δειχνει να επουλωνεται κανοντας ενα σκληρο κακαδι..ετσι πρεπει κανονικα?
Το μονο που σκεφτηκα και εκανα ηταν να του βαλω λιγο betadine..εκανα καλα? μπορω να κανω κατι αλλο? παντως ο Λουκουμας δεν δειχνει να ενοχλειται..παιζει κανονικα και απο ορεξη..αριστη!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
οταν λεει poultry εννοει κρεας πουλερικων και υποπροίοντα πουλερικων οποτε εχει και λιγο κοτοπουλο, βλεπεις πως θα παει σε ενα μηνα με την παλια της τροφη και αναλογα πρατειςγιατρε με εβαλες σε σκεψη τωρα που μου ειπες οτι μπορει να ειναι απο την τροφη..οταν την πηγα πριν 2 βδομαδες ειχαμε ανακαλυψει αλλεργια στο κοτοπουλο λογω εντονης φαγουρας στο προσωπο, και απο τοτε το κοψαμε και τρωμε μονο τροφες με υδρολυμενες πρωτεινες και ψαρικα και σταματησε και η φαγουρα..λετε να ειχε σχεση αυτο με τα νεφρα??ή με το ματακι της που δακρυζει και μετα τον ενα μηνα θεραπειας με tobradex??
φυσικα και τα φακελακια που τρωει με τονο τωρα της κανουν λιγη φαγουρα αλλα πολυ ελαχιστη σε σχεση με πριν που ετρωγε καθαρο κοτοπουλο, κανενα δυο ξυσιματα ριχνει λιγο μετα που το τρωει..στην αναλυση δεν γραφει συγκεκριμενα τι αλλα κρεατικα εχει μεσα γραφει poultry meats..λετε να της την σταματησω??

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα το βάλω σε ξεχωριστό δωμάτιο αλλά θα το πάω και στον κτηνίατρο για να το δεί από κοντά για να μου πει τι είναι τελικά.μπορει α εμφανισει χλαμυδια αμα εχει εμβολιαστει μονο με το τριπλο καλο ειναι να ειναι σε ξεχωριστο χωρομεχρι να δουμε πως θα εξελιχθει
![]()
Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σας.

ιβανα
Επιφανές μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool