Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γιαννη καλημερα, θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα εμβολια της μικρης μου γατας. τα πρωτα τα ειχε κανει 1-2 οκτωβρη κ η γιατρος μου ειπε να παμε για το επαναληπτικο σε 20-30 μερες. πηγα την 25η μερα αλλα για καποιο λογο η γιατρος θα ειναι κλειστη για 10 μερες, οποτε παμε αναγκαστικα στις 35 μερες απο το αρχικο εμβολιο, θα υπαρχει προβλημα να το αργησουμε λιγο ? :hmm:
Δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα αρκει να μην ξεπεραστουν οι 35 μερες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα αρκει να μην ξεπεραστουν οι 35 μερες:)

ευχαριστω :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα κι απο μενα.

Πέρσι το καλοκαιρι ειχαμε βρει την Ιουλία.
Την καλύτερη, ισως, γατα που ειχα ποτέ...
Η Ιουλία φετος το καλοκαιρι πέθανε. Αναγκαστηκα να της κανω ευθανασία δλδ... :(
Ειχε παρουσιασει βαριας μορφής επιληψία, και δεν αντιδρουσε σε καμια φαρμακευτική αγωγη. Τιε τελευταιες μερες, πιστεψτε με, η κατασταση ηταν τραγικη...:(:(:(
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι παρουσίασε επιληψία κληρονομικής μορφής, η οποια παρουσιάζεται γυρω στον πρωτο χρονο ζωής του ζώου.

Η ερωτηση μου, προς οποιον μπορει να μου απαντησει ειναι η εξης:
Στην ιουλία, για καποιους λόγους δικους μου, δεν ειχα κανει στειρωση, αλλα 2 φορές της ειχα βαλει μια ενεση που κανει την ιδια δουλεια (δεν ξερω πως αλιως να την περιγραψω :blink:
Η κορη μου λοιπον αναρωτηθηκε το εξής (και μου εβαλε κι εμενα την ιδεα....) υπάρχει πιθανότητα, αυτες οι ενεσεις να "δημιουργησαν" την επιληψία?????
Να ξερω δλδ τι να κανω ή να μην κανω για την ασπασια...

καλησπερα,
την παρασκευη το πρωι γυρισε η μια απτις γατες μου-6 μηνων- χαλια..υποθετω πως ειχε φαει φολα η καποιο αλλο δηλητηριο. Απ'τι φαινοταν ομως τα ειχε αποβαλλει ολα. Την φροντισα,την επλυνα ηπιε και λιγο νερο αλλα απο τοτε ειναι πολυ υποτονικη. εφαγε λιγο χθες μετα απο καποια αντιβιωση (augmnetin 312) και βιταμινη που της χορηγησαμε με εντολη γιατρου, τηλεφωνικως γιατι απουσιαζει. Φαινεται λιγο καλυτερα αλλα ακομα το μονο που την κανει να αντιδρα ειναι το φαρμακο υποθετω λογω δυσαρεστης γευσης. Να περιμενω μεχρι αυριο να δω βελτιωση? Μηπως ειναι κατι αλλο και οχι δηλητηριαση?

Καλησπέρα κι απο μενα.

Πέρσι το καλοκαιρι ειχαμε βρει την Ιουλία.
Την καλύτερη, ισως, γατα που ειχα ποτέ...
Η Ιουλία φετος το καλοκαιρι πέθανε. Αναγκαστηκα να της κανω ευθανασία δλδ... :(
Ειχε παρουσιασει βαριας μορφής επιληψία, και δεν αντιδρουσε σε καμια φαρμακευτική αγωγη. Τιε τελευταιες μερες, πιστεψτε με, η κατασταση ηταν τραγικη...:(:(:(
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι παρουσίασε επιληψία κληρονομικής μορφής, η οποια παρουσιάζεται γυρω στον πρωτο χρονο ζωής του ζώου.

Η ερωτηση μου, προς οποιον μπορει να μου απαντησει ειναι η εξης:
Στην ιουλία, για καποιους λόγους δικους μου, δεν ειχα κανει στειρωση, αλλα 2 φορές της ειχα βαλει μια ενεση που κανει την ιδια δουλεια (δεν ξερω πως αλιως να την περιγραψω :blink:
Η κορη μου λοιπον αναρωτηθηκε το εξής (και μου εβαλε κι εμενα την ιδεα....) υπάρχει πιθανότητα, αυτες οι ενεσεις να "δημιουργησαν" την επιληψία?????
Να ξερω δλδ τι να κανω ή να μην κανω για την ασπασια...
Οι ενεσεις αναβολης οιστρου δεν εχουν επιδραση στο κεντρικο νευρικο συστημα αλλα μονο στις ωοθηκες και στην μητρα αυξανοντας τον κινδυνο να προκληθει πυομητρα, ενδομηριωση, κυστες των ωοθηκων κλπ, δηλαδη η επιληψια ειχε αλλα αιτια και οχι τις ενεσεις

Doctor John :), σου έχω μια ερώτηση ακαδημαϊκού περιεχομένου. Το περίφημο FHS (Feline Hyperesthesia Syndrome) υπάρχει ή δεν υπάρχει;;; :hmm:

καλησπερα,
την παρασκευη το πρωι γυρισε η μια απτις γατες μου-6 μηνων- χαλια..υποθετω πως ειχε φαει φολα η καποιο αλλο δηλητηριο. Απ'τι φαινοταν ομως τα ειχε αποβαλλει ολα. Την φροντισα,την επλυνα ηπιε και λιγο νερο αλλα απο τοτε ειναι πολυ υποτονικη. εφαγε λιγο χθες μετα απο καποια αντιβιωση (augmnetin 312) και βιταμινη που της χορηγησαμε με εντολη γιατρου, τηλεφωνικως γιατι απουσιαζει. Φαινεται λιγο καλυτερα αλλα ακομα το μονο που την κανει να αντιδρα ειναι το φαρμακο υποθετω λογω δυσαρεστης γευσης. Να περιμενω μεχρι αυριο να δω βελτιωση? Μηπως ειναι κατι αλλο και οχι δηλητηριαση?
Θα πρεπει να την δει γιατρος για αν αντιδρα στην αντιβιωση ισως ειναι καποια μολυνση:hmm:

thnx doc..ολα καλα σημερα ξυπνησε επιτελουσ με ενεργεια τρωει πινει παιζει ,κανει τα παντα οπως πριν :) θα την εχω απο κοντα και θα συνεχισω για λιγο την αντιβιωση μεχρι να το σιγουρεψω! ειναι αργα οταν ειναι ηδη εξι μηνων να την δωσω σε αλλον? εχω αλλες τεσσερις και αυτη ειναι η πιο γυριστρω και πολυ φοβαμαι οτι αυτος με τις φολες δεν εχει τελειωσει :(

και κατι ακομα! περα αποτι θα τρεξω απευθειας σε γιατρο τι πρεπει να κανω αν μου τυχει αλλη περιπτωση φολας μεχρι να φτασουμε στην κλινικη?

Γιατρε εδω και περιπου 10 μερες ο Λουκουμας μου κανει πιπι του εκτος..και συγκεκριμενα πανω σε πραγματα μου συνηθως..:blink::blink: η αμμος δεν νομιζω να φταιει γιατι την ειχα αλλαξει μετα αφου ξεκινησε να το κανει αυτο..η τροφη του το ιδιο..η γιατρος που εξετασε και την κοιλιτσα του και το πουλακι του:redface: ειδε οτι δεν δειχνει να τον ενοχλει κατι σωματικο..εσυ τι πιστευεις? τι μπορει να φταιει? πρεπει να του κανω καποιες συγκεκριμενες εξετασεις?? να σου πω επισης οτι ο Λουκουμας στειρωθηκε πριν 15 μερες..οπως επισης μολυνθηκε λιγακι στο σημειο της στειρωσης επειδη το εγλυφε αλλα γι αυτο η γιατρος μας εκανε αντιβιωτικη ενεση!

Ευχαρθστω πολυ :)

Doctor John :), σου έχω μια ερώτηση ακαδημαϊκού περιεχομένου. Το περίφημο FHS (Feline Hyperesthesia Syndrome) υπάρχει ή δεν υπάρχει;;; :hmm:
Αμα κοιταξεις τα συμπτωματα του συνδρομου μοιαζουν με αυτα συμπεριφορων που σχετιζονται με το στρες οποτε θα μπορουσε να θεωρηθει οτι ειναι μια νοσολογικη οντοτητα που επηρεαζεται απο το στρες , την ποιοτητα της διατροφης και παραγοντες του περιβαλλοντος και απο οτι εχω διαβασει η θεραπεια συνισταται κατα κυριο λογω στην διατροφη και εφοσον τα αιτια ειναι ακομη ασαφη οι αποψεις διισταται αν υπαρχει η οχι

και κατι ακομα! περα αποτι θα τρεξω απευθειας σε γιατρο τι πρεπει να κανω αν μου τυχει αλλη περιπτωση φολας μεχρι να φτασουμε στην κλινικη?
Θα πρεπει να εχεις μαζι σου αμπουλες ατροπινης σε περιπτωση που δεις συμπτωματα οπως σπασμους τρεμουλο, ασταθεια να της κανεις με ενση και μετα στον γιατρο. Μπορεις να την δωσεις και σε καποιον τωρα που εινα6 μηνων αρκει να ξερει οτι γυριζει και να εχει το νου του:)

Γιατρε εδω και περιπου 10 μερες ο Λουκουμας μου κανει πιπι του εκτος..και συγκεκριμενα πανω σε πραγματα μου συνηθως..:blink::blink: η αμμος δεν νομιζω να φταιει γιατι την ειχα αλλαξει μετα αφου ξεκινησε να το κανει αυτο..η τροφη του το ιδιο..η γιατρος που εξετασε και την κοιλιτσα του και το πουλακι του:redface: ειδε οτι δεν δειχνει να τον ενοχλει κατι σωματικο..εσυ τι πιστευεις? τι μπορει να φταιει? πρεπει να του κανω καποιες συγκεκριμενες εξετασεις?? να σου πω επισης οτι ο Λουκουμας στειρωθηκε πριν 15 μερες..οπως επισης μολυνθηκε λιγακι στο σημειο της στειρωσης επειδη το εγλυφε αλλα γι αυτο η γιατρος μας εκανε αντιβιωτικη ενεση!
Αφου δεν βρεθηκε κατι παθολογικο μαλλον στρεσαρεται οταν φευγεις και προσπαθει να σε εκδικηθει, ειναι δηλαδη ψυχλογικο αυτο που κανει. Θα μπορουσες να αφιερωνεις περισσοτερο απο τον ελευθερο χρονο σου να παιζεις μαζι του για να μην νιωθει παραμελημενος:)

Αφου δεν βρεθηκε κατι παθολογικο μαλλον στρεσαρεται οταν φευγεις και προσπαθει να σε εκδικηθει, ειναι δηλαδη ψυχλογικο αυτο που κανει. Θα μπορουσες να αφιερωνεις περισσοτερο απο τον ελευθερο χρονο σου να παιζεις μαζι του για να μην νιωθει παραμελημενος:)

μα αυτο ειναι το θεμα!! οτι το κανει οταν ειμαι εγω μαζι του!:blink::blink::blink: αν ηταν παθολογικο πως αλλιως θα μπορουσαμε να το δουμε?? με καποιες εξετασεις ισως??:hmm::hmm:

ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου θα παω κιολας να εφοδιαστω με ατροπινη γιατι μου χει τυχει στο παρελθον να μην προλαβουμε εναν γατο μας και ενιωθα πολλεσ τυψεις που δε μπορεσα να κανω κατι γι αυτο :( δυστυχως ο κοσμος ειναι πολυ κακος σνιφ σνιφ

μα αυτο ειναι το θεμα!! οτι το κανει οταν ειμαι εγω μαζι του!:blink::blink::blink: αν ηταν παθολογικο πως αλλιως θα μπορουσαμε να το δουμε?? με καποιες εξετασεις ισως??:hmm::hmm:
προσπαθει να σου επιβαλει την κυριαρχια του σε θεωρει << δικια >> του:D:D:redface:

Αμα κοιταξεις τα συμπτωματα του συνδρομου μοιαζουν με αυτα συμπεριφορων που σχετιζονται με το στρες οποτε θα μπορουσε να θεωρηθει οτι ειναι μια νοσολογικη οντοτητα που επηρεαζεται απο το στρες , την ποιοτητα της διατροφης και παραγοντες του περιβαλλοντος και απο οτι εχω διαβασει η θεραπεια συνισταται κατα κυριο λογω στην διατροφη και εφοσον τα αιτια ειναι ακομη ασαφη οι αποψεις διισταται αν υπαρχει η οχι
Μερσί! :D
Από τότε που έμεινε μόνος του (μετά τον θάνατο της Ασπροπουλίνας μου :( ), ο Beeb μουρλαίνεται μια-δυο φορές τη μέρα. Όμως σύντομα θα το τακτοποιήσουμε αυτό. Θα ξαναποκτήσει παρέα!

προσπαθει να σου επιβαλει την κυριαρχια του σε θεωρει << δικια >> του:D:D:redface:

μα δικια του ειμαι δεν ειναι αναγκη να ειμαι αγκαλια και με την σφουγγαριστρα..:mad::mad::rolleyes: εχεις καποιον τροπο να μου προτεινεις ωστε να το σταματησει αυτο??:hmm::hmm:

Ξέχασα να σου πω οτι αυτο αρχισε να το κανει λιγες μερες μετα την στειρωση..πιο πριν δεν το ειχε ξανακανει ΠΟΤΕ! :hmm:

Λίγες μέρες μετά τη στείρωση, ο γατούλης, που νομίζαμε ότι ήταν γατούλα, λόγω του ότι ήταν κρυψόρχης, άρχισε να κάνει τα τσίσια του μέσα στο δοχείο με το νερό. Το δύσκολο είναι ότι στο σπίτι υπάρχουν άλλα δύο γατιά και δεν μπορούν να πιούν νεράκι. Σήμερα το μικρό το πήγα σε άλλο δωμάτιο μόνο του και το άφησα όλη τη μέρα με το κίτρινο νερό. Εκανα σωστά; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω και γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά στα καλά καθούμενα;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back