Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Η ομοιοπαθητικη ειναι πολυ περιεργη μπορει να κανει θαυματα σε ενα γατι και η ιδια σε ενα αλλο να μην εχει κανενα αποτελεσμα, ουτως η αλλως θα πρεπει να εισι πολυ προσεκτικη με την δοσολογια για να μην ειναι τοξικο![]()
Ευχαριστω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι αντιδραση στο εμβολιο πολλες γατες το παθαινουν θα του περασει σε 24-48 ωρεςΚαλημερα γιατρε!!χθες εκανα στον μικρο μου τον Κικο την 1η δοση του τετραπλου (Felovax) και απο τοτε ειναι χαλια!!ολο το βραδυ το περασε στο κρεβατι, αν τον παρω αγκαλια διαμαρτυρεται σαν να ποναει και δεν εχει φαει σημερα καθολου(μονο χθες λιγη κονσερβα), ουτε νερο.εχει σηκωθει μονο να παει στην αμμο του και μετα κατευθειαν πηγε κατω απο τον καναπε και στοιχηματιζω οτι ολο το πρωινο θα το βγαλει εκει... αγχωνομαι και φοβαμαι πολυ.... τι μπορει να φταει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
για να αποφευχει ο κινδυνος πυομητρας η καρκινου. Αφαιρουνται οι ωοθηκες και η μητρα μεχρι τον τραχηλο οπου γινεται περιδεση και κοβεται.Γιατι στη στειρωση δεν αφαιρουνε μονο τις ωοθηκες αλλα ολοκληρη τη μητρα?
Δλδ ο κολπος ειναι ραμμενος και σταματαει σε ενα σημειο?![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Στειρωση σημαινει ολικη αφαιρεση της μητρς και των ωοθηκων , η αφαιρεση των ωοθηκων εχει εγκαταληφθει εδω και δεκαετιες, απλως υπαρχουν διαφορετικες τεχνικες , απο το πλάι ή τη μεση γραμμή.νομιζω υπαρχει και επεμβαση που αφαιρει μονο τις ωοθηκες και η τομη ειναι σαφως μικροτερη![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα φαρμακα θα πρεπει να εκαναν τουλαχιστον 25-30 ευρω , η περιοδοντιτιδα μπορει να επηρεαζει τα ματια αν εχει μολυνθει με ερπητοιοΓιατρε πηγα σημερα τον Σηφη στον κτηνιατρο.Του εδινα tobrafen για 2 εβδομαδες αλλα δεν ειδα διαφορα.
Αυτος ο γιατρος μου ειπε οτι εναι κατι αλλο,οχι στα ματια γιαυτο καναμε και εξετασεις αιματος.Οι τιμες βγηκαν φυσιολογικες και τελικα εχει περιοδοντιτιδα.Τα ουλα του ειναι κοκκινα γυρω απο τα δοντια.
Μου εδωσε Metacam ποσιμο εναιωρημα και Stomorgyl 10 χαπια που θα του δινω για 10 μερες και μετα θα τον παω παλι για καθαρισμο.
- Αληθεια ειναι τοσο ακριβα αυτα τα φαρμακα?Μαζι με την εξεταση αιματος μου ζητησε 75 ευρω!Μπορειτε να μου πειτε ποσο περιπου κανει το καθενα?
- Ειναι οντως δυνατον η περιοδοντιτιδα να επηρεαζει τα ματια τοσο?

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Τι ερπητοιο?Δεν θα φαινοταν στη γενικη αιματος?Τα φαρμακα θα πρεπει να εκαναν τουλαχιστον 25-30 ευρω , η περιοδοντιτιδα μπορει να επηρεαζει τα ματια αν εχει μολυνθει με ερπητοιο![]()

Hlianna
Διάσημο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θελει ειδικες αιματολογικες εξετασεις για να φανειΤι ερπητοιο?Δεν θα φαινοταν στη γενικη αιματος?![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
ερπητοιος στα δοντια και στα ματια?Ντεν καταλαβαινω!θελει ειδικες αιματολογικες εξετασεις για να φανει![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Με δυο μηνες θεραπεια θα πρεπει να εχουν υποχωρησει οι μυκητες , καλο ειναι να παρει και αντιβιωση απο το στομα για τον σταφυλοκοκκογιατρε εχω τον γατο μου με μυκητα..κανει θεραπεια 2 μηνες τωρα με κρεμα fyngoral και επειδη εχει και σταφυλοκοκο στις πληγες που δημιουργει ξυνοντας το δερμα του βαζουμε celestoderm 2 φορες την μερα..επισης 1/6 του χαπιου καθημερινα fungoral..ειναι οκ η θεραπεια ή εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ο ερπητοϊος ειναι ενας απο τους ιους που ροκαλουν ρινοτραχεϊτιδα στις γατες , που εχουν τσιμπλες στα ματια και καταροη απο την μυτη και επισης συνδεεται με την προκληση στοματιτιδας και ουλιτιδας στην γαταερπητοιος στα δοντια και στα ματια?Ντεν καταλαβαινω!![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Μα δεν ειχε ποτε καταρροη!Ουτε καν τρεχουν τα μαθια ντου,ουτε τσιμπλες!Ο ερπητοϊος ειναι ενας απο τους ιους που ροκαλουν ρινοτραχεϊτιδα στις γατες , που εχουν τσιμπλες στα ματια και καταροη απο την μυτη και επισης συνδεεται με την προκληση στοματιτιδας και ουλιτιδας στην γατα![]()
Τωρα οσο για την ουλιτιδα...τι να πω...τα ουλακια του ειναι κοκκινα γυρω απο τα δοντια....Ο καθαρισμος ειναι απαραιτητος?Εννοω αν γιανει με τα φαρμακα πρεπει να του κανω οπωσδηποτε και καθαρισμο?Παντως δεν εχει πετρα εξωτερικα...Παρολα αυτα ακομη δεν καταλαβαινω πως συνδεονται τα πρησμενα και κοκκινα βλεφαρα με την περιοδοντιτιδα!

jolene1
Νεοφερμένο μέλος
. Ήθελα να ρωτήσω το εξής , για την άμμο ενώ αμέσως κατάλαβε οτι εκεί θα αφοδεύει... σκάβει μανιωδώς (και δεν με ενοχλεί οτι τα πετάει παντού) απλά ότι δύο φορές έχω βγάλει πετραδάκι απο το ματάκι του... Φοβάμαι μην πάθει καμιά μόλυνση.. Τι μπορώ να κάνω γι αυτο?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ο γατος σου μπορει να ειναι φορεας του ιου απο την μητερα του , ο ερπητοϊος επηρεαζει τα ματια και τα ουλα προκαλωντας ουλιτιδες ή επιπεφυκιτιδες ή και τα 2. Τα δοντια δεν χρειαζονται καθαρισμο παρα μονο αν εχουν πετραΜα δεν ειχε ποτε καταρροη!Ουτε καν τρεχουν τα μαθια ντου,ουτε τσιμπλες!Τωρα οσο για την ουλιτιδα...τι να πω...τα ουλακια του ειναι κοκκινα γυρω απο τα δοντια....Ο καθαρισμος ειναι απαραιτητος?Εννοω αν γιανει με τα φαρμακα πρεπει να του κανω οπωσδηποτε και καθαρισμο?Παντως δεν εχει πετρα εξωτερικα...
Παρολα αυτα ακομη δεν καταλαβαινω πως συνδεονται τα πρησμενα και κοκκινα βλεφαρα με την περιοδοντιτιδα!![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να καθαριζεις την αμμο αρκετα συχνα , τωρα για την μανια του να σκαβει μηπως εχει λιγη αμμο και δεν του φτανει να σκεπασει τα κακακια τουΓειά σας και απο μένα! Πρίν δύο βδομάδες απέκτησα ένα αρσενικό γατάκι 4 μηνών. Λόγω του ότι ήταν αδέσποτο είναι λίγο άτακτο όποτε το πιάνει. Ήθελα να ρωτήσω το εξής , για την άμμο ενώ αμέσως κατάλαβε οτι εκεί θα αφοδεύει... σκάβει μανιωδώς (και δεν με ενοχλεί οτι τα πετάει παντού) απλά ότι δύο φορές έχω βγάλει πετραδάκι απο το ματάκι του... Φοβάμαι μην πάθει καμιά μόλυνση.. Τι μπορώ να κάνω γι αυτο?

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αυτο δε θελει ειδικο φαρμακο?Με αυτα που σας ειπα οτι μου δωσανε θα φυγει ο ιος?Γιατι αυτα ειναι για τα δοντια...Τα ματια του ομως?Ο γατος σου μπορει να ειναι φορεας του ιου απο την μητερα του , ο ερπητοϊος επηρεαζει τα ματια και τα ουλα προκαλωντας ουλιτιδες ή επιπεφυκιτιδες ή και τα 2. Τα δοντια δεν χρειαζονται καθαρισμο παρα μονο αν εχουν πετρα

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Καλα την εκοψε?Γιατι νομιζω οτι ειναι πολυ ψηλα?
:cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Με δυο μηνες θεραπεια θα πρεπει να εχουν υποχωρησει οι μυκητες , καλο ειναι να παρει και αντιβιωση απο το στομα για τον σταφυλοκοκκο![]()
δηλαδη ειναι ανησυχητικο που δεν εχει περασει?λετε να παρω και 2η γνωμη γιατρου ειναι να το συζητησω με τον δικο μου?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μηπως να παρεις μια αμμο που να ειναι σαν σκονη για να μην μπορει να πληγωσει το ματι?Κά8ε Κυριακή την αλλάζω όλη κ κα8ε μέρα την κα8αρίζω... περίπου στα 5 εκατοστά είναι η άμμος του.. Εμένα μου δίνει την εντύπωση οτι πιο πολυ παίζει παρα τον ενδιαφέρει να καλύψει τα κακάκια του..κ αυτο γιατί συνή8ως δεν τα καλύπτει εντελώς.. Απλά φοβάμαι μην κάνει καμιά πληγή στο μάτι του και επειδή λείπω και στο γραφείο καποιες ώρες...ανησυχώ. Δεν σχολιάζω οτι για να του βγάλω τη πετρούλα δίνουμε μάχη.. Μήπως πρέπει να αλλά3ω άμμο? Την friskies του βάζω...
![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
λογικα μετα απο 2 μηνες θεραπειας θα πρεπει αν εχει αρχισει να φυτρωνει το μαλλι αλλιως θα πρεπει να το συζητησεις και με τον γιατρο σου μηπως εχει και κατι αλλο και να θελει περισσοτερο ψαξιμοδηλαδη ειναι ανησυχητικο που δεν εχει περασει?λετε να παρω και 2η γνωμη γιατρου ειναι να το συζητησω με τον δικο μου?

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
κ αυτο γιατί συνή8ως δεν τα καλύπτει εντελώς.. Απλά φοβάμαι μην κάνει καμιά πληγή στο μάτι του και επειδή λείπω και στο γραφείο καποιες ώρες...ανησυχώ. Δεν σχολιάζω οτι για να του βγάλω τη πετρούλα δίνουμε μάχη.. Μήπως πρέπει να αλλά3ω άμμο? Την friskies του βάζω...