Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπορει να ειναι και εναποθεση μελνινης χωρις ιδιαιτερη σμασια. Για να ειναι μελανωμα θα επρεπε να ειναι εξω συνεχεια και σε μεση επαφη με τον ηλιο![]()
ευχαριστω πολυ γιατρε, τουλαχιστον ηρεμισα λιγο τωρα

. Εξω τον βαζω πολυ σπανια τον χειμωνα με λουρι για λιγα λεπτα και οταν ειναι καλος ο καιρος το καλοκαιρι τον βγαζω σχεδον καθημερινα αλλα δεν εχει ηλιο γιατι η περιοχη ειναι γεματη ψηλα κτιρια και κανουν σκια. Στο παραθυρο δεν καθεται συχνα, οποτε η εκθεση του στον ηλιο ειναι σχεδον μηδενικη 
Πριν που το ειδα καλυτερα στο φως μου φανηκε πιο ανοιχτοχρωμο απο οτι στις 2 τελευταιες φωτογραφιες

Θα τον παω στον κτηνιατρο να τον δει αυτες τις μερες, αλλα με προβληματιζει το αν θα μπορεσει ο γιατρος να τον εξετασει με προσοχη. Ειναι στην ακρη του ματιου και δεν φαινεται αν δεν στρεψει το ματι του προς τα δεξια. Να παρω και φωτογραφια μαζι μου να του δειξω;
Υπαρχει περιπτωση αυτη η εναποθεση μελανινης να γινει μελανωμα στο μελλον; Να τον πηγαινω προοληπτικα για εξεταση καθε εξαμηνο;

Σε ευχαριστω πολυ και παλι!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν χρειαζεται να πηγαινεις καθε εξαμηνο μια φορατον χρονο αρκει, αν δεις οτι μεγαλωνει αποτομα ή κανει φλεγμονη τοτε ειναι λογος να τον πας. Εγω πιστευω οτι απλως ειναι λιγο πιο χρωματιστη η ιριδα σε αυτο το σημειοκαι δεν υπαρχει λογος ανησυχιαςευχαριστω πολυ γιατρε, τουλαχιστον ηρεμισα λιγο τωρα. Εξω τον βαζω πολυ σπανια τον χειμωνα με λουρι για λιγα λεπτα και οταν ειναι καλος ο καιρος το καλοκαιρι τον βγαζω σχεδον καθημερινα αλλα δεν εχει ηλιο γιατι η περιοχη ειναι γεματη ψηλα κτιρια και κανουν σκια. Στο παραθυρο δεν καθεται συχνα, οποτε η εκθεση του στον ηλιο ειναι σχεδον μηδενικη
Πριν που το ειδα καλυτερα στο φως μου φανηκε πιο ανοιχτοχρωμο απο οτι στις 2 τελευταιες φωτογραφιες
Θα τον παω στον κτηνιατρο να τον δει αυτες τις μερες, αλλα με προβληματιζει το αν θα μπορεσει ο γιατρος να τον εξετασει με προσοχη. Ειναι στην ακρη του ματιου και δεν φαινεται αν δεν στρεψει το ματι του προς τα δεξια. Να παρω και φωτογραφια μαζι μου να του δειξω;
Υπαρχει περιπτωση αυτη η εναποθεση μελανινης να γινει μελανωμα στο μελλον; Να τον πηγαινω προοληπτικα για εξεταση καθε εξαμηνο;
Σε ευχαριστω πολυ και παλι!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
επισης συχνα και σχεδον καθε μερα την πιανει λοξυγγας..ειναι ανηχυχητικο?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αλλεργία εκτος απο τη τροφη μπορει να κανει εκτος απο την τροφη και σε διαφορα αλλα αλλεργιογονα απο το περιβαλλον , οπως ειναι η σκονη , η γυρηαπο τα λουλουδια , καποιο καθαριστικο, θελει προσοχη για να δεις τι τον πειραζει μπορει να ειναι και καποιο παιχνιδι τουγιατρε η γατα μου παλι εχει φαγουρα γυρω απο το προσωπο οχι εντονη, αλλα καθημερινη..αποπαρασιτωση εκανε πριν 2 βδομαδες, επισης και τα αυτακια της ειναι καθαρα..εκτος απο αλλεργια παιζει να ειναι κατι αλλο? και αν ειναι αλλεργια, σε τι εκτος απο την τροφη? επισης τα ματακια της δεν σταματησαν τελειως να δακρυζουν , κατι που με κανει να πιστευω οτι και αυτο σχετιζεται με αλλεργια..
επισης συχνα και σχεδον καθε μερα την πιανει λοξυγγας..ειναι ανηχυχητικο?
. Στα μικρα γατακια ο λοξξυγγας δεν ειναι ανησυχιτικος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Αλλεργία εκτος απο τη τροφη μπορει να κανει εκτος απο την τροφη και σε διαφορα αλλα αλλεργιογονα απο το περιβαλλον , οπως ειναι η σκονη , η γυρηαπο τα λουλουδια , καποιο καθαριστικο, θελει προσοχη για να δεις τι τον πειραζει μπορει να ειναι και καποιο παιχνιδι του. Στα μικρα γατακια ο λοξξυγγας δεν ειναι ανησυχιτικος
![]()
ευχαριστω για την απαντηση γιατρε..η γατα μου δεν ειναι πολυ μικρη, ειναι 2,5 χρονων..ειναι ανησυχιτικος ο λοξυγγας?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οχι ιδιαιτερα, μπορει απλως να ειναι λαιμαργη η ειναι να ειναι λιγο πιο χαλαρος ο οισοφαγος τηςευχαριστω για την απαντηση γιατρε..η γατα μου δεν ειναι πολυ μικρη, ειναι 2,5 χρονων..ειναι ανησυχιτικος ο λοξυγγας?![]()

stav
Νεοφερμένο μέλος
stav
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα αδεσποτα ειναι λογικο να εχουν παρασιτα και πιθανως παραπανω απο ενα ειδος και πολλα σε αριθμο και ισως χρειαστον 2-3 θεραπειες για να καθαρισει απολυτα. Για την διαρροια θα βοηθουσε ειδικη τροφη και καποια ευστομαχα ισωςΤο γατί είναι έξι μηνών πρώην αδεσποτάκι. Το πήγα πρώτη φορά στον κτηνίατρο για τα δέοντα. Έκανε το εμβόλιο, μια δεύτερη ένεση, του έβαλε την αμπούλα, πήρε δείγμα από τα κόπρανα, δεν βρήκε παράσιτα.Ρώτησε αν στη διάροια υπάρχει αίμα (συμπτωμα αγκυλοστόματος όπως διάβασα αργότερα) του ξεκαθάρισα ότι ποτέ δεν υπήρξε αίμα. Είπε ότι αν συνεχιστεί η διάρροια να του πάω δείγμα για να τα στείλει για εξέταση για αγκυλοστόματα, γιατί λέεει θέλει ειδική καλλιέργια που δεν μπορεί να την κάνει ο ίδιος. Φοβάμαι μήπως πήρε γραμμή ότι είμαι άσχετη και πάει να με 'μαδήσει' (ούτε απόδειξη δεν έκοψε). Γι'αυτό ρωτάω και ξαναρωτάω . Αν έχετε παρόμοια εμπειρία με τέτοια παράσιτα πείτε μήπως τον έχω παρεξηγήσει τον άνθρωπο

stav
Νεοφερμένο μέλος
TITO6
Νεοφερμένο μέλος
Πριν 5,5 μήνες βρήκα στο χωριό μου το μικρό μου Τίτο.Τον είχαν αφήσει στην αυλή του σχολείου γιατί δεν το ήθελε ο ιδοκτήτης του.Ήταν νεογέννητο και το λυπήθηκα το μικρούλη και το πήρα.Το είχα σπίτι τόσο καιρό και δεν είχε κάνενα πρόβλημα αν εξαιρέσουμε οτι με δάγκωνε συνέχεια χωρίς λόγο,αλλα πιστεύω πως έπαιζε.Το πήγα 2 φορές στον κτηνίατρο και μου είπε πως ήταν μια χαρά.
Ομως πριν 2 μερες το έδωσα σ'εναν φίλο για να το κρατήσει τωρα στις γιορτές γιατι ειμαι φοιτητρια και έπρεπε να φυγω.Ο φιλος μου το πηγε χθες σε καποιον κτηνιατρο και αυτος του ειπε πως το γατακι εχει λύσσα.Εμένα παλι μου φαινεται απιθανο γιατι τοσο καιρο το ειχα μονο στο σπιτι και εκτος απ'αυτο πως το καταλαβε ο κτηνιατρος χωρις να το εξετασει καθολου???
Τοσους μήνες δε θα ειχα καταλάβει κατι κι εγω???Σας παρακαλώ δωστε μου καποια συμβουλη γιατι δε ξερω τι να κανω....
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μαλλον το γατι εχει μαθει να παιζει ετσι και επιπλεον αλλαζει δοντια και για αυτο θελει κατι να δαγκωνειΚι εμενα μου φανηκε πολυ μπακαλικο γι αυτο και ψαχνω απο χθες για τη λυσσα και τα συμπτωματα της.Οσο για τη στειρωση το εχω σκεφτει αλλα το θεμα ειναι και τα οικονομικα.Δυσκολα τα βγαζω περα.Τεσπα θα το παω αυριο σε αλλον κτηνιατρο να δω τι θα μου πει.Γιατι πιστευω πως ολα αυτα ειναι χαζομαρες!Α και κατι τελευταιο...ειναι φυσιολογικο η μυτη του να ειναι υγρη?
, στις γατες η λυσσα εκδηλωνεται στην πλειοψηφια των περιπτωσεων , με την παραλυτικη μορφη και οχι την επιθετικη που δαγκωνει οτι βλεπει μπροστα του. Η απαντηση αυτη του "κτηνιατρου" μου κανει περισσοτερο σε απαντηση συγγενη που δεν ηθελε ο φιλος σου να φιλοξενησει το γατι
, παρα σε επιστημονα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...κατα τα αλλα,δειχνει μια χαρα...υπαρχει περιπτωση να ειναι τριχομπαλα,που δεν μπορει να την βγαλει??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
σε ευχαριστω τζουλια.....Πουπουλίνα, άστο λίγο νηστικό....κανα 3ωρό, Να ηρεμήσει το στομάχι, γιατί όσο τρώει αμέσως θα τα βγάζει, και το κοκκινοπό ίσως να ήταν αιματάκι απο τον ερεθισμό, τόσες φορές....![]()

Το εμβολιο της λυσσας ειναι υποχρεωτικο να γινεται καθε χρονο στην Ελλαδα απο τον νομο. Στην γατα το εμβολιο της λευχαιμιας κατα κριο λογο λλα και αλλα ανδρανοποιημενα εμβολια οπως της λυσσας εχουν αυξημενη πιθανοτητα να εμφανισουν μια μορφη καρκινου (ινοσαρκωμα), λογω πιθανως των ανοσοενισχυτικων ( αλουμινιο) που χρησιμοποιουνταν για τα εμβολια. Τα καινουργας τεχνολογιας εμβολια εχουν πιο ασφαλη ανοσοενισχυτικα οποτε και ο κινδυνος ειναι μειωμενος. Μην νομιζεται οτι δεν υπαρχει λυσσα στην Ελλαδα μονο και μονο επειδη δεν εχει αναφερθει, οι γυρω χωρες μας ειναι γεματες και το μονο που μας σωζει οτι δεν εχουμε μεγαλο πληθυσμο αγριων σαρκοφαγων ( αλεπουδες, λυκοι) τα οποια μεταδιδουν τον ιο. Στα σκυλια δεν εχει παρατηρηθει αναλογη αυξηση της συχνοτητας των καρκινων λογω εμβολιασμων.
βρε γιατρε....λυσε μου μια απορια....πως μπορει να παθει η γατα μου λυσσα,οταν μενει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και δεν ερχεται σε επαφη με αλλα ζωα??? γιατι να το επιβαρυνω με κατι το οποιο του ειναι εντελως αχρηστο??

JohnDVM
Διάσημο μέλος

, αλλα ζωα που μενουν στην υπαιθρο ή μπαινοβγαινουν ιδιως σε αγροτικες περιοχες πρεπει να το κανουν, γιατι εκτος απο αλεπουδες λυκους την λυσα την μεταδιδουν και διαφορα τρωκτικα
, δεν σε υποχρεωνει και κανεις να το κανεις εκτος απο τον νομο
Hlianna
Διάσημο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αμα δεν ερχεται σε επαφη με αλλα ζωα δεν κινδυνευει εκτος αν λυσσαξει ο ιδιοκτητης του, αλλα ζωα που μενουν στην υπαιθρο ή μπαινοβγαινουν ιδιως σε αγροτικες περιοχες πρεπει να το κανουν, γιατι εκτος απο αλεπουδες λυκους την λυσα την μεταδιδουν και διαφορα τρωκτικα
, δεν σε υποχρεωνει και κανεις να το κανεις εκτος απο τον νομο
![]()
αρα...κινδυνευουν ....απο μενα...

ευτυχως που δεν βγαινουν καθολου εξω,γιατι εμεις ζουμε σε αγροικη περιοχη...αλλα μου φαινεται κομματι δυσκολο λυσσα στη ζακυνθο,γιατι ειναι και νησι...

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool