JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον απο το φαρμακο ειναι , αν δεις οτι χειροτερευει η διαρροια θα πρεπει να παρει και καποια παστα ή σκονη ή χαπια που φτιαχνουν την εντερικη χλωριδαΚαλησπέρα γιατρέ και καλή χρονιά και απο μένα. Ο γατούλης μου μετά απο λήψη ANTIROBE που παίρνει απο την Δευτέρα το βράδυ γιατι ο γιατρός μας βρήκε ερεθισμένα τα ούλα του εκει που αλλάζει δόντι και μυρίζει και το στόμα του, κάνει διάρροια. όχι ακατάσχετα, αλλά ότα πηγαίνει στο σκαφάκι του, είναι πάντα διάρροια και μυρίζουν πολύ άσχημα. Την σντιβίοση την παίρνει με πολύ λίγη κονσέρβα πατέ (μια με δυο κουταλιές). Μπορεί να είναι απο το φάρμακο??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος

σε ευχαριστουμε για τις συμβουλες που μας δινεις...
να εισαι παντα καλα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Μονο ο καλυκοϊος και ο ερπητοϊος ειναι κολλητικοι . αλλα αν ειναι εμβολιασμενα τα γατια δεν υπαρχει προβλημα. Ο κτηνιατρος σου θα το εξετασει με προσοχη και θα δει αν πρεπει αν κανει καποιοες ειδικες εξετασεις , μπορειται να κανεται και καλλιεργεια δακρυων![]()
ευχαριστώ πολύ!
εντάξη, τα άλλα είναι όλα εμβολιασμένα κλπ. α, επίσης παρατήρισα και τα κακά του γατιού, είνι κανονικής υφής και χρώματος, και δεν έχει αδένες πρησμένουσ(αν παίζει ρόλο αυτό, γιατί με τις ασθένειες έχω κάποια ψύχωση, και τα ψάχνω όλα!)... θα το πάω άμμεσα κτημίατρο να δω...![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλήθεια?! Εμένα μου είχαν πει ότι οφείλεται σε αλεργία στα συντηρητικά των τροφών και είναι αναλογα το ζώο. Παλιά στην γάτα μου κορτιζόνουχα φάρμακα (αν θυμάμαι καλάΗ ακμη ειναι μολυνση με σταφυλοκκοκο και θεραπευεται με αντιβιοτικα, θα το ψαξω πιο λεπτομερως και θα σου πω
![]()
)της έδινα.Αν θεραπεύεται με αντιβίωση ναι παρακαλώ ψάξτετο για να τους δώσω . Μην μου γίνουν και αυτά φαλακρά

τα ζουζουνάκια μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η ακμη στη γατα δεν εχει εξακριβωθει η αιτιολογια της ακομη, υποψιαζονται διαταραχες της κερατινοποιησης και η θεραπεια ειναι πλυσεις της περιοχης γυρω απο το στομα με ειδικα απολυμαντικα σαμπουαν, και χορηγηση αντιβιωτικων για την αποφυγη επιμολυνσεων απο βακτηρια. Επισης συχνα επανεμφανιζεται και θα το εχει για ολη της τη ζωη, ισως βοηθουσε το κουρεμα στην περιοχη αυτηΑλήθεια?! Εμένα μου είχαν πει ότι οφείλεται σε αλεργία στα συντηρητικά των τροφών και είναι αναλογα το ζώο. Παλιά στην γάτα μου κορτιζόνουχα φάρμακα (αν θυμάμαι καλά)της έδινα.
Αν θεραπεύεται με αντιβίωση ναι παρακαλώ ψάξτετο για να τους δώσω . Μην μου γίνουν και αυτά φαλακράτα ζουζουνάκια μου.

ιβανα
Επιφανές μέλος

η ερωτηση αφορα στη μικρη μου γατα, η οποια ειναι περιπου 7 μηνων..δεν εχει καθολου τα κλασικα σημαδια οιστρου, αλλα 2-3 εβδομαδες τωρα εχει τρομερη υπερενταση κ κανει παρα πολλες ζημιες..
αλλα παρα πολλες ομως, αφυσικα πολλες..
μηπως ολα αυτα ειναι οιστρος που ομως βγαινει με αλλη μορφη???
εγω θα την παω για στείρωση ετσι κι αλλιως πολυ συντομα, αλλα θα ηθελα να ξερω παρολα αυτα....
ευχαριστωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για συμπτωματα αρχης οιστρου μοιαζουν , λογω των ορ,ονωνκαλημερα ξανα γιατρε μας
η ερωτηση αφορα στη μικρη μου γατα, η οποια ειναι περιπου 7 μηνων..δεν εχει καθολου τα κλασικα σημαδια οιστρου, αλλα 2-3 εβδομαδες τωρα εχει τρομερη υπερενταση κ κανει παρα πολλες ζημιες..αλλα παρα πολλες ομως, αφυσικα πολλες..
μηπως ολα αυτα ειναι οιστρος που ομως βγαινει με αλλη μορφη???εγω θα την παω για στείρωση ετσι κι αλλιως πολυ συντομα, αλλα θα ηθελα να ξερω παρολα αυτα....
ευχαριστω

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για συμπτωματα αρχης οιστρου μοιαζουν , λογω των ορ,ονων![]()
γιατρε μιας και λετε για ορμονες, θα ειχε καμια πρακτικη αξια αν μετρουσα στον γατουλη μου ορμονες σεξουαλικες στο αιμα προ της στειρωσης καθως και ικανο χρονο μετα απο αυτην για να δω τι μελλει γενεσθαι (λειτουργια κατωτερου ουροποιητικου λχ) η το βλεπετε ματαιο;
ιβανα
Επιφανές μέλος
Για συμπτωματα αρχης οιστρου μοιαζουν , λογω των ορ,ονων![]()
ευχαριστω

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Τις πλύσεις με σαπούνια και κρέμες τις γνωρίζω και ήδη έχω κάνει.Η ακμη στη γατα δεν εχει εξακριβωθει η αιτιολογια της ακομη, υποψιαζονται διαταραχες της κερατινοποιησης και η θεραπεια ειναι πλυσεις της περιοχης γυρω απο το στομα με ειδικα απολυμαντικα σαμπουαν, και χορηγηση αντιβιωτικων για την αποφυγη επιμολυνσεων απο βακτηρια. Επισης συχνα επανεμφανιζεται και θα το εχει για ολη της τη ζωη, ισως βοηθουσε το κουρεμα στην περιοχη αυτη![]()
Πράγματι έτσι και ξεκινήσει δεν σταματάει με τίποτα.
Δηλαδή με τον καιρό και αυτά θα μου φαλακρέψουν
:cry::cry::cry::cry:Όταν λέτε αντιβιωτικά εννοείτε χάπια ή κρέμες?
Κούρεμα? Αφού είναι στο πηγούνι!
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα εβλεπες να πεφτει δραματικα το επιπεδο τους αλλα οι ορμονες δεν επηρεαζουν το ουροποιητικο συστημαγιατρε μιας και λετε για ορμονες, θα ειχε καμια πρακτικη αξια αν μετρουσα στον γατουλη μου ορμονες σεξουαλικες στο αιμα προ της στειρωσης καθως και ικανο χρονο μετα απο αυτην για να δω τι μελλει γενεσθαι (λειτουργια κατωτερου ουροποιητικου λχ) η το βλεπετε ματαιο;

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα εβλεπες να πεφτει δραματικα το επιπεδο τους αλλα οι ορμονες δεν επηρεαζουν το ουροποιητικο συστημα![]()
το (α σκελος ειναι προφανες για μενα
το (β) σκελος καταρριπτει εναν γνωστο μυθο:πως η απωλεια των αρσενικων ορμονων βλαφτει την λειτουργια της ουρηθρας!
(καταραμενη εκλαικευση...κακος χρονος σε αυτους που μας κρυβουν τα επιστημονικα ψηφιακα βιβλια!)
ευχαριστω πολυ γιατρε
υγ.δλδ η στειρωση δεν αυξανει τον κινδυνο αποφραξης απο ουρολιθους;;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οι αντρικες ορμονε εχουν εμμεση δραση, οταν δεν υπαρχουν πεφτει ο μεταβολισμος οποτε δυνητικα αν δεν τρεφεταισωστα κι δεν ασκεται συσωρευεται λιπος τοποποιο ειναι προδιαθετικος παραγοντας ιδιως για τα αρσενικα που λογω κατασκευης ειναι πιο ευαισθητατο (α σκελος ειναι προφανες για μενα
το (β) σκελος καταρριπτει εναν γνωστο μυθο:πως η απωλεια των αρσενικων ορμονων βλαφτει την λειτουργια της ουρηθρας!
(καταραμενη εκλαικευση...κακος χρονος σε αυτους που μας κρυβουν τα επιστημονικα ψηφιακα βιβλια!)
ευχαριστω πολυ γιατρε
υγ.δλδ η στειρωση δεν αυξανει τον κινδυνο αποφραξης απο ουρολιθους;;
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι αντρικες ορμονε εχουν εμμεση δραση, οταν δεν υπαρχουν πεφτει ο μεταβολισμος οποτε δυνητικα αν δεν τρεφεταισωστα κι δεν ασκεται συσωρευεται λιπος τοποποιο ειναι προδιαθετικος παραγοντας ιδιως για τα αρσενικα που λογω κατασκευης ειναι πιο ευαισθητα
εμ αυτο το εμμεση μας καιει γιατρε!ευχαριστω και παλι!
aretha
Περιβόητο μέλος

Θέλω να σε ρωτήσω για τη νωπή μαγιά. Ο γάτος μου έχει κάποια κινητικά προβλήματα νευρολογικής αιτιολογίας (τον βρήκαμε στο δρόμο, ήταν μωρό και μολυσμένος με κάποιον ιό που του προκάλεσε βλάβες στα μάτια και την παρεγκεφαλίδα με αποτέλεσμα να έχει κακή ισορροπία, κακό συντονισμό κινήσεων και ένα ελαφρύ τρέμουλο). Ο κτηνίατρος μου έχει πει να του δίνω πρόσθετη βιταμίνη Β, γι' αυτόν τον λόγο. Επειδή με τα χάπια δεν τα πάει καθόλου καλά, του δίνω νωπή μαγιά, που του αρέσει πολύ και την τρώει σαν λιχουδιά. Τρώει περίπου ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα.
Είναι ασφαλές να του δίνω τόση ποσότητα καθημερινά επ' άπειρον; Ή περιέχει τίποτα που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να τον επιβαρύνει (π.χ. σε συκώτι ή νεφρά); Μήπως θα έπρεπε να του τη δίνω ανά διαστήματα;

Η υπόλοιπη διατροφή του είναι κυρίως ξηρή τροφή (Sterilized της Royal Canin) και πότε πότε λίγο βραστό κοτόπουλο ή ψάρι. 1-2 φορές την εβδομάδα τρώει και λίγη πάστα για τις τριχόμπαλες.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Λογικα η μαγια δεν εχει ιδιατερους κινδυνους, αλλα περιεχει ζυμομυκητες και βακτηρια αυτα μπορει να του αλλαξουν την χλωριδα του εντερου η σε υπερβολικες ποσοτητες να του προκαλεσουν τυμπανισμο. Επισης δεν ειναι ευκολο να υπολογιζεις την ημερησια τιμη σε βιταμινη Β που παιρνει λογο του οτι στην μαγια δεν ειναι σταθερη η συγκεντρωση της. Καλο θα ηταν οταν κανεται εξετασεις αιματος να μετρησετε και την συγκεντρωση της βιταμινης Β στο αιμα για να ξερετε ποσοσ πρεπει να συμπληρωνεται την ημερα και αν χρειαζεται να γινονται περιοδικες διακοπες στην χορηγηση τηςΚαλημέρα doc
Θέλω να σε ρωτήσω για τη νωπή μαγιά. Ο γάτος μου έχει κάποια κινητικά προβλήματα νευρολογικής αιτιολογίας (τον βρήκαμε στο δρόμο, ήταν μωρό και μολυσμένος με κάποιον ιό που του προκάλεσε βλάβες στα μάτια και την παρεγκεφαλίδα με αποτέλεσμα να έχει κακή ισορροπία, κακό συντονισμό κινήσεων και ένα ελαφρύ τρέμουλο). Ο κτηνίατρος μου έχει πει να του δίνω πρόσθετη βιταμίνη Β, γι' αυτόν τον λόγο. Επειδή με τα χάπια δεν τα πάει καθόλου καλά, του δίνω νωπή μαγιά, που του αρέσει πολύ και την τρώει σαν λιχουδιά. Τρώει περίπου ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα.
Είναι ασφαλές να του δίνω τόση ποσότητα καθημερινά επ' άπειρον; Ή περιέχει τίποτα που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να τον επιβαρύνει (π.χ. σε συκώτι ή νεφρά); Μήπως θα έπρεπε να του τη δίνω ανά διαστήματα;
Η υπόλοιπη διατροφή του είναι κυρίως ξηρή τροφή (Sterilized της Royal Canin) και πότε πότε λίγο βραστό κοτόπουλο ή ψάρι. 1-2 φορές την εβδομάδα τρώει και λίγη πάστα για τις τριχόμπαλες.

aretha
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool