JohnDVM
Διάσημο μέλος
Παντα υπαρχει ο κινδυνος να κολλησει ψωρα αλλα αφου γινεται θεραπεια ειναι μια προφυλαξη, o FIV κολλαει συνηθως με δαγκωματα αλλα καλο ειναι να τρωνε ξεχωριστα, για εξετασεις μπορεις να του κανις με ατ τους 4-6 μηνεςΚαλημέρα γιατρέ!!Βρήκα ένα γατάκι πεταμένο, ηλικίας ενάμισυ μηνός περίπου και το φιλοξενώ. Έχει ψώρα στα αυτιά και του κάνω θεραπεία με Dexoryl.Θέλω να ρωτήσω, μπορεί να κολλήσει η γάτα μου; Αρχίζει να το πλησιάζει, μάλλον για να παίξουν. Επίσης, αν το μικρό είναι φορέας του ΑIDS, μπορεί να κολλήσει η γάτα, καθώς αυτό πίνει από το κουπάκι της νερό, παρόλο που έχει δικό του!Πότε μπορώ να του κάνω σχετικές εξετάσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Με πολυ προσοχη 1-2 ψεκασμους το πολυΓιατρε βρηκα μωρακια νεογεννητακια με κλειστα τα ματια,ομως ο αφαλος εχει πεσει.Ειναι τιγκα στους ψηλους,μπορω να τα κανω αποπαρασιτωση με σπρευ frontline?
, μπορεις να βαλεις γαντια μιας χρησης να βρεξεις καλα τα χερια σου με σπρευ και να περασεις μετα τα γατια ωστες να φυγουν τα περισσοτερα και καλο ειναι να το κανεις σε μπανιο ή σε μπαλκονι για να μην γεμισει το σπιτι σου ωυλλους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ενταξει γιατρε,ευχαριστω!Με πολυ προσοχη 1-2 ψεκασμους το πολυ, μπορεις να βαλεις γαντια μιας χρησης να βρεξεις καλα τα χερια σου με σπρευ και να περασεις μετα τα γατια ωστες να φυγουν τα περισσοτερα και καλο ειναι να το κανεις σε μπανιο ή σε μπαλκονι για να μην γεμισει το σπιτι σου ωυλλους
![]()
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ γιατρέΠαντα υπαρχει ο κινδυνος να κολλησει ψωρα αλλα αφου γινεται θεραπεια ειναι μια προφυλαξη, o FIV κολλαει συνηθως με δαγκωματα αλλα καλο ειναι να τρωνε ξεχωριστα, για εξετασεις μπορεις να του κανις με ατ τους 4-6 μηνες

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να δοκιμασετε με μια ελαφρα ηρεμηση να το τραβηξετε με την συριγγα αλλα αν ειναι κυστη τοτε θα ξανα γεμισει μονο με επεμβαση θα καθαρισειγιατρε εχουμε μια γατουλα 12 χρονων, πριν 3 βδομαδες περιπου στειρωθηκε..ειχε γεννησει 8 μερες περιπου πριν την στειρωση, αλλα ουτε γατακια βρεθηκαν ουτε φαινοταν να τα ειχε θηλασει ακομη. ο ενας της μαστος ειναι φουσκωμενος σε μεγεθος καρυδιου, αλλα οχι σκληρος, ειναι σαν να εχει υγρο μεσα. πηρε αντιβιωση για 10 μερες αλλα δεν υποχωρησε καθολου, ουτε μεγαλωσε. υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε? το προβλημα ειναι οτι φοβομαστε να την ναρκωσουμε γιατι κ ο γιατρος ειναι πολυ επιφυλακτικος. τι πιστευετε οτι εχει? εμενα μου φαινεται οτι με μια συριγγα μπορει να αφαιρεθει το υγρο, αλλα δεν ξερω αν χρειαζεται ναρκωση για να γινει αυτο..

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Απεκτησα ενα μικρο γατακι-βρεθηκε στον δρομο-περιπου 30-40 ημερων και φαινεται να εχει χλαμυδια στα ματακια(τσιμπλες,ερεθισμος,φτερνισμα),περασα απο τον κτηνιατρο σημερα και μου ειπε οτι ουτως ή αλλως ειναι πολυ μικρο για θεραπεια-περιπου 30-40 ημερων-και να συνεχισω με tobrex και καθαρισμα με φυσιολογικο ορο/χαμομηλι για μια ακομα εβδομαδα,μετα θα δουμε.
Μηπως θα επρεπε να κανω κατι πιο δραστικο?

Απο χλαμυδια εχασε την οραση στο δευτερο ματακι και η αλλη μου γατα,η Μπιζου κι εχω τρομαξει λιγο.
Επισης αιμα μπορω να παρω απο τωρα για εξετασεις(περιτονιτιδα,ΑΙDS,λευχαιμια) ή πρεπει να περιμενω επειδη ειναι μικρουλι?

kounelaki
Περιβόητο μέλος

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα συμπτωματα αυτα ειναι και για καλυκοϊο-ερπητοιο συνεχισε την θεραπεια γιατι ειναι ακομα μικρο με αντιβιωση, αν δεις οτι χειροτερευει το ματι και η τσιμπλα γινεται πρασινη τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να αρχισεις και αντιβιωσηΚαλησπερα!
Απεκτησα ενα μικρο γατακι-βρεθηκε στον δρομο-περιπου 30-40 ημερων και φαινεται να εχει χλαμυδια στα ματακια(τσιμπλες,ερεθισμος,φτερνισμα),περασα απο τον κτηνιατρο σημερα και μου ειπε οτι ουτως ή αλλως ειναι πολυ μικρο για θεραπεια-περιπου 30-40 ημερων-και να συνεχισω με tobrex και καθαρισμα με φυσιολογικο ορο/χαμομηλι για μια ακομα εβδομαδα,μετα θα δουμε.
Μηπως θα επρεπε να κανω κατι πιο δραστικο?
Απο χλαμυδια εχασε την οραση στο δευτερο ματακι και η αλλη μου γατα,η Μπιζου κι εχω τρομαξει λιγο.
Επισης αιμα μπορω να παρω απο τωρα για εξετασεις(περιτονιτιδα,ΑΙDS,λευχαιμια) ή πρεπει να περιμενω επειδη ειναι μικρουλι?![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το μιλμπεμαξ μπορει να πιασει και ψυλλους και τσιμπουριαΓιατρε υπαρχει χαπι για εξοπαρασιτα?![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σε αυτη την ηλικια ειναι δυσκολα τα πραγματα μπορεις να του δωσεις καποιο ευστομαχο η ερσεφουρυλτο οτ τρωει ειναι καλο σημαδι αλλα αυτο μπορει να αλλαξει απο λεπτο σε λεπτοΓιατρέ χρειάζομαι τη γνώμη σου.Πρίν 15 μέρες βρέθηκα να φιλοξενώ 3 ορφανά γατάκια περίπου 10 ημερών.Ολο αυτό το διάστημα φαίνονταν να μεγαλώνουν κανονικά παρόλο που όλα είχαν πρόβλημα διάροιας.Κάποια στιγμή το ένα άρχισε να τρώει λιγότερο και να κοιμάτε περισότερο και τελικά έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου.Κατόπιν ακολούθησε και το δευτερο σήμερα.Εμεινε το τρίτο πια το οποίο χθές φαινόνταν να έχει ελάχιστη διάροια ενώ σήμερα κάνει νερό .Τρώει ικανοποιητικά αραιομένη κονσέρβα για μώρα,γουργουρίζει,χαιδεύτε αλλά φαίνεται να έχει χάσει το κέφι του τώρα που είναι μόνο του.Σε όλα είχε γίνει απόπαρασίτωση και είχαν πάρει για 2 μέρες ercefuryl με ελάχιστη αλλαγή στα κοπρανά τους.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω.Πρ'επει να τα καταφέρει τουλάχιστον αυτό.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε αυτη την ηλικια ειναι δυσκολα τα πραγματα μπορεις να του δωσεις καποιο ευστομαχο η ερσεφουρυλτο οτ τρωει ειναι καλο σημαδι αλλα αυτο μπορει να αλλαξει απο λεπτο σε λεπτο
Απο χθες το βράδυ μαζί με την αραιομένη κονσέρβα του έβαλα και λίγο ριζάλευρο .Σήμερα το πρωί είχε κάνει διάροια αλλά πολύ λιγότερη ποσότητα από 'οτι χθές.Μετά από το πρωινό τάισμα με το ίδιο μίγμα όταν ξαναξύπνησε έκανε λίγο διάροια μαζί με τα πρώτα σχηματισμένα κακάκια που έκανε μέχρι τώρα.Θέλω να πανηγυρίσω αλλά φοβάμε μήπως είναι τυχαίο γεγονός.Τι νομίζεις;
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Τα συμπτωματα αυτα ειναι και για καλυκοϊο-ερπητοιο συνεχισε την θεραπεια γιατι ειναι ακομα μικρο με αντιβιωση, αν δεις οτι χειροτερευει το ματι και η τσιμπλα γινεται πρασινη τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να αρχισεις και αντιβιωση![]()
Ευχαριστω πολυ.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι ενθαρυντικο το οτι κανει σχηματισμενα κοπρανα περιμενουμς μερικες μερες για να δουμεΑπο χθες το βράδυ μαζί με την αραιομένη κονσέρβα του έβαλα και λίγο ριζάλευρο .Σήμερα το πρωί είχε κάνει διάροια αλλά πολύ λιγότερη ποσότητα από 'οτι χθές.Μετά από το πρωινό τάισμα με το ίδιο μίγμα όταν ξαναξύπνησε έκανε λίγο διάροια μαζί με τα πρώτα σχηματισμένα κακάκια που έκανε μέχρι τώρα.Θέλω να πανηγυρίσω αλλά φοβάμε μήπως είναι τυχαίο γεγονός.Τι νομίζεις;

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
2 μηνες ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα, εκτος απο τροφη και κρεμα καθημερινο χτενισμα και 2 φορες ημερησιως αλλα θα πρεπει αν διερευνηθει και αλλο γιατι μπορει να εινα απο ελκος στομαχου, μεχρι προβληματα λογω στρεςκαλησπερα σε ολους. εχς μια γατουλα 7 χρονων η οποια απο τον φεβρουαριο εχει προβλημα με το στομαχι της με τις τριχομπαλες. εχει 2 μηνες σχεδον που της δινω tagamet σε συννενοηση με τον γιατρο παντα. αλλα καθε φορα που της σταματαω τα χαπια ξανακανει εμετο με αποτελεσμα ο γιατρος να μου λεει να της ξαναδωσω. εχω παει σε 3 διαφορετικους κτηνιατρους αλλα ολοι μου λενε τα ιδια. μεχρι δραμα εφτασα και ειμαι απο Ξανθη! ρωτησα και γι εξετασεις αιματος μηπως ειναι κατι αλλο αλλα μου ειπαν δεν χρειαζεται γιατι ειναι γαστρεντερολογικο. καταλλα εχει πολυ ορεξη για φαγητο και παιχνιδι και ειναι εντελως φυσιολογικη. της δινω ειδικη τροφη για τις τριχες της royal canin και παστα. υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω για να την βοηθησω?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι πολλες οι μερες χωρις βελτιωση, θα πρεπει να επακτιμηθει η θεραπεια και ισως να αλλαξει το κολυριοΓιατρέ, καλημέρα!!!Σε αδέσποτο γατάκι 1 1/2 μηνός που βρήκα με τσίμπλες, με τις οδηγίες του γιατρού, που το εξέτασε, έχω βάλει για μια εβδομάδα Tobrexκαι για τρεις μέρες Tobradex, χωρίς την παραμικρή βελτίωση. Δεν φταρνίζεται ούτε βήχει, έχει όρεξη για φαγητό , μόνο που με την πάροδο των ημερών βλέπω να "πέφτει" σε διάθεση.Ο γιατρός λέει, ότι είναι μια τοπική μόλυνση σε συνδυασμό ,ίσως, με αλλεργία. Εσείς τί γνώμη έχετε; , να το πάω και αλλού ή να περιμένω; Δεν είναι πολλές 11 ημέρες χωρίς βελτίωση;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool