Καλως σας βρηκα, ειμαι νεα στο φορουμ οποτε χαιρετω ολους τους γατοκατοχους (αν και μαλλον οι γατες μας κατεχουν πληρως!)
Θα ηθελα να ρωτησω κι εγω τον Γιατρο μας κατιτις.
θεμα 1) Η Βιρβιριτσα ειναι 6 χρονων και στειρωμενη απο 6μισι μηνων. Ζει σε διαμερισμα.
Ειναι σχετικα αδυνατουλα και ελαφρια. Γενικα τρωει κανονικα προς το λιτοδιαιτο, εχει ορεξη αλλα δε γκρινιαζει και για να τρωει ολη την ωρα. Της ειχε δωσει αντιπαρασιτικο ο Γιατρος οταν ηταν μικρη και δεν εχω δει σκουληκακια στα κακα της ή στον πισινο της. Το καλοκαιρι αδυνατιζει λιγο ακομη αλλα οσο χειμωνιαζει παιρνει το βαρος πισω. Δεν ειναι κοκκαλιαρα αλλα επειδη συνηθως οι στειρωμενες γατες ειναι παχουλουτσικες πρεπει να ανησυχω για το μεγεθος της? Οχι οτι θελω να το χοντρυνω το γατι, καθε αλλο, αλλα σα να μου φαινεται πολυ ελαφρια για την ηλικια της..
Θεμα 2) Υπαρχουν περιοδοι που με τρελλαινει στις φωνες. Πολυ φωνη και γκρινια. Τις τελευταιες δυο μερες εχει "λυσσαξει". Δεν ακουγεται σαν πονος ή φοβος, ουτε ακριβως σαν οιστρος αλλα φωναζει συνεχεια. Η μυτουλα της ειναι υγρη, τουαλετα παει κανονικα, οι αναπνοες της καλες μου φαινονται, παιζει, τρωει, πινει και ΦΩΝΑΖΕΙ.
Ειναι θεμα συμπεριφορας? θα πρεπει να την παω στο Γιατρο για εξετασεις? Μηπως κατι το ενοχλει το γατι?
Σας ευχαριστω πολυ,
edit:
Ιδου κι η ιδιοκτητρια του διαμερισματος μου