Γιατρέ, αρρώστησε;

• Thread starter Thread starter axni
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπέρα! Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση... Έχω μια γατούλα 4.5 χρονών, στειρωμένη. Τον τελευταίο χρόνο πάχυνε αρκετα, έφτασε 7,5 κιλά.. Το θέμα είναι οτι δεν τρώει πολύ (Hills ή Royal Canin ή Tecnical για στειρωμένες γάτες ή light) και μόνο 70 gr τη μέρα (κανονικά πρέπει 90). Πρίν 5 μέρες την πήγαμε για εξέταση αίματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι έχει ανεβασμένη τιμή στο συκώτι (176,70). Ο γιατρός, της έκανε και εξέταση θυροειδούς και δεν βγήκαν φυσιολογικές οι τιμές αλλά μας είπε οτι αυτό συμβαίνει λόγω συκωτιού. Μας έδωσε χάπι ursofalc (το 1/3) για 20 μέρες και θα ξανακάνουμε εξετάσεις αίματος μετά τη θεραπεία. Μας ανέφερε κάτι για διαβήτη ή υποθυρεοειδισμό. Συμπτώματα όμως όπως εμετος, διάρροια, πολυφαγία, πολυδιψία, πολυουρία, ίκτερο κτλ. ευτυχώς δεν έχει. Είναι απλά λίγο πιο νωθρή από ότι συθνήθως. Τι μπορέι να συμβαίνει? Είναι η πρώτη φορά που επισκεύθηκαμε τον συγκεκριμένο κτηνίατρο και θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη αν δεν σας κάνει κόπο.. Ευχαριστώ πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση... Έχω μια γατούλα 4.5 χρονών, στειρωμένη. Τον τελευταίο χρόνο πάχυνε αρκετα, έφτασε 7,5 κιλά.. Το θέμα είναι οτι δεν τρώει πολύ (Hills ή Royal Canin ή Tecnical για στειρωμένες γάτες ή light) και μόνο 70 gr τη μέρα (κανονικά πρέπει 90). Πρίν 5 μέρες την πήγαμε για εξέταση αίματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι έχει ανεβασμένη τιμή στο συκώτι (176,70). Ο γιατρός, της έκανε και εξέταση θυροειδούς και δεν βγήκαν φυσιολογικές οι τιμές αλλά μας είπε οτι αυτό συμβαίνει λόγω συκωτιού. Μας έδωσε χάπι ursofalc (το 1/3) για 20 μέρες και θα ξανακάνουμε εξετάσεις αίματος μετά τη θεραπεία. Μας ανέφερε κάτι για διαβήτη ή υποθυρεοειδισμό. Συμπτώματα όμως όπως εμετος, διάρροια, πολυφαγία, πολυδιψία, πολυουρία, ίκτερο κτλ. ευτυχώς δεν έχει. Είναι απλά λίγο πιο νωθρή από ότι συθνήθως. Τι μπορέι να συμβαίνει? Είναι η πρώτη φορά που επισκεύθηκαμε τον συγκεκριμένο κτηνίατρο και θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη αν δεν σας κάνει κόπο.. Ευχαριστώ πολυ!
Χωρίς τα πλήρη αποτέλεσματα δεν μπορω να σου πω ακριβως , απο τα συμπτώματα μάλλον προκειται για υπερθυροειδισμο και η τιμη του συκωτιου που είναι ανεβασμενη μάλλον είναι απο το κοιλιακό λίπος ππου έχει συσωρευθει στο συκώτι:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατάλαβα... στον υπερθυρεοειδισμό χρειάζεται καθημερινά χάπι ή μπορεί και να αντιμετωπιστεί και με ειδική διατροφή? Και μια τελευταία ερώτηση... Στο αυτοκίνητο ζαλίζεται τραγικά, νιαουρίζει δυνατά, κάνει οπωσδήποτε 2-3 φορές εμετό, βγάζει σάλια που της τρέχουν σαν μουστάκια Κρητικού δεξιά και αριστερά, ανασαίνει πολύ γρήγορα και την τελευταία φορά ανάσαινε από το στόμα πολύ πολύ γρήγορα που νομιζά οτι θα πάθει εμφραγμα! Και όλα αυτά σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων... Είναι επικινδυνο να πάθει τίποτα? Μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά πραγματικά τρόμαξα πολύ που την είδα έτσι. Και δεν μπορούσα να της δώσω και κάτι ηρεμιστικό γιατί πηγαίναμε στο γιατρό να της κάνει μέθη για την εξέταση αίματος. Ευχαριστώ πολυ!

Ααααα!!! Και κάτι άλλο (σας ζάλισα) στον υπερθυρεοειδισμό οι γάτες δεν αδυνατίζουν? Γιατί η δικιά μου δεν έχει χάσει ούτε γραμμάριο...! Για αυτό ανησυχώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ααααα!!! Και κάτι άλλο (σας ζάλισα) στον υπερθυρεοειδισμό οι γάτες δεν αδυνατίζουν? Γιατί η δικιά μου δεν έχει χάσει ούτε γραμμάριο...! Για αυτό ανησυχώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει...
Συγνώμη , τυπογραφικο λάθος δικό μου :redface:, υποθυρεοειδισμο εννοούσα που ταιρίαζει με τα συμπτώματα της γάτας σου. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική, για το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι επειδή αγχώενετε και συνήθως το έχει συνδυάσει με κάτι κακό , θέλει υπομονή και προσπάθεια για να το συνηθίσει:hmm:

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Πρέπει να ξεκινήσουμε με μικρές βόλτες για να το συνηθίσει έτσι δεν είναι? Παρ'όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι με την ταχυπαλμία και την γρήγορη αναπνοή?

Γεια παιδια, εχω ενα θεμα με γατακια,, Ειναι μικρα και φαινεται να εχουν προβλημα με το δερματακι τους. Πριν παω στον κτηνιατρο, μηπως γινεται να στειλω σε καποιον φωτος απο τα γατακια να δει το δερματακι και να μου πει μια ιδεα? πλζ επειγει..

Να την αναρτήσεις τη φωτο εδώ, στο θέμα του γιατρού.

DSC00024.JPG
DSC00029.JPG
DSC00032.JPG

να τονισω οτι ειναι δυο διαφορετικα γατια- αδερφακια και οτι δεν ειναι δικα μου. ειναι μερικα απο τα απειρα της γειτονιας και γι'αυτο δε ξερω τι να κανω

Συνημμένα

• DSC00024.JPG
    DSC00024.JPG
    69,1 KB · Εμφανίσεις: 269
  • DSC00029.JPG
    DSC00029.JPG
    100,9 KB · Εμφανίσεις: 138
  • DSC00032.JPG
    DSC00032.JPG
    69,9 KB · Εμφανίσεις: 279
  • DSC00024.JPG
    DSC00024.JPG
    69,1 KB · Εμφανίσεις: 269
  • DSC00029.JPG
    DSC00029.JPG
    100,9 KB · Εμφανίσεις: 138
  • DSC00032.JPG
    DSC00032.JPG
    69,9 KB · Εμφανίσεις: 279
Καλησπερα,σημερα παρατηρησα οτο το αριστερο ματι του γατου μου ειναι θαμπο.Μπορει να ειναι κατι σοβαρο η απλα το χτυπησε και θα περασει?

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Πρέπει να ξεκινήσουμε με μικρές βόλτες για να το συνηθίσει έτσι δεν είναι? Παρ'όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι με την ταχυπαλμία και την γρήγορη αναπνοή?
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του μάλλον δεν θα έχει κάποιο πρόβλημαμε την ταχύπνοια:hmm:

DSC00024.JPG
DSC00029.JPG
DSC00032.JPG

να τονισω οτι ειναι δυο διαφορετικα γατια- αδερφακια και οτι δεν ειναι δικα μου. ειναι μερικα απο τα απειρα της γειτονιας και γι'αυτο δε ξερω τι να κανω
Μοιάζει με ψώρα ή μύκητες θα πρέπει να το δει γιατρος και να δώσει την καταλληλη αγωγη:hmm:

Καλησπερα,σημερα παρατηρησα οτο το αριστερο ματι του γατου μου ειναι θαμπο.Μπορει να ειναι κατι σοβαρο η απλα το χτυπησε και θα περασει?
θα πρέπει να το δει γιατρος γιατι μπορει να ειναι κάποιος τραυματισμος του φακου :hmm:

Γεια σας! Η γατούλα μου είναι 2 χρονών περίπου και ζυγίζει 4.7 κιλά. Η απορία μου είναι, πως θέλω να της δώσω το drontal , για ενδοπαρασιτα αλλα το ενα χαπι ειναι για 4 κιλά γάτα. Θα την πιάσει το 1 χάπι? Διαθέτω και Vermox 100mg εάν χρειαστεί...

Γεια σας! Η γατούλα μου είναι 2 χρονών περίπου και ζυγίζει 4.7 κιλά. Η απορία μου είναι, πως θέλω να της δώσω το drontal , για ενδοπαρασιτα αλλα το ενα χαπι ειναι για 4 κιλά γάτα. Θα την πιάσει το 1 χάπι? Διαθέτω και Vermox 100mg εάν χρειαστεί...
Θα της δωσεις 1+1/4 απο το drontal, vermox θέλει 1 χαπι επι 3 συνεχόμενες μερες, αλλα μπορει να της προκαλεσει εμετο:hmm:

Καλημέρα σας,

Παρακαλώ πείτε μου κάθε πότε χρησιμοποιείται το Profender για γάτες. Ανά μήνα ή ανά τρίμηνο.

Ευχαριστώ πολύ

Γεια σας και ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή είμαι εκτός Αθήνας για αυτή την εβδομάδα, της ξεκίνησα το Vermox γιατί το drontal εδώ που είμαι δεν το έχουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει εμετό ευτυχώς..Θα περιμένω ωστόσο!
Το χαπάκι το παίρνει πιο πολύ προληπτικά (συνήθως βάζουμε αμπούλα advocate) γιατί τα γατάκια που φιλοξενώ παρουσίασαν σκουληκάκια και μιας και έχουν έρθει σε επαφή το θεώρησα κάπως επίφοβο.. Ωστόσο να κάνω μια ερώτηση επιπλέον? Τα γατάκια παίρνουν και αυτά Vermox (1/4) και τώρα πια δε βλέπω σκουληκάκια ( τρίτη μέρα) αλλά εξακολουθεί να υπάρχει λίγο αίμα στα κακάκια τους συν του ότι έχουν γίνει πιο υγρά (σχεδόν διάρροια). Αυτό πώς αξιολογείται? Ευχαριστώ πολύ!

Γεια σας και ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή είμαι εκτός Αθήνας για αυτή την εβδομάδα, της ξεκίνησα το Vermox γιατί το drontal εδώ που είμαι δεν το έχουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει εμετό ευτυχώς..Θα περιμένω ωστόσο!
Το χαπάκι το παίρνει πιο πολύ προληπτικά (συνήθως βάζουμε αμπούλα advocate) γιατί τα γατάκια που φιλοξενώ παρουσίασαν σκουληκάκια και μιας και έχουν έρθει σε επαφή το θεώρησα κάπως επίφοβο.. Ωστόσο να κάνω μια ερώτηση επιπλέον? Τα γατάκια παίρνουν και αυτά Vermox (1/4) και τώρα πια δε βλέπω σκουληκάκια ( τρίτη μέρα) αλλά εξακολουθεί να υπάρχει λίγο αίμα στα κακάκια τους συν του ότι έχουν γίνει πιο υγρά (σχεδόν διάρροια). Αυτό πώς αξιολογείται? Ευχαριστώ πολύ!
πιθανως να ειναι απο τον ερεθισμο του εντερου η απο το φαρμακο:hmm:

Καλημέρα σας,

Παρακαλώ πείτε μου κάθε πότε χρησιμοποιείται το Profender για γάτες. Ανά μήνα ή ανά τρίμηνο.

Ευχαριστώ πολύ
Αναλογω ς αν εχει προβλημα με σκουληκια μπορει να δινεται ακι καθε 15μερο αλλιως αναλογα με το προγραμμα προληψης που χρησιμοποιηται:hmm:

πιθανως να ειναι απο τον ερεθισμο του εντερου η απο το φαρμακο:hmm:

Α μάλιστα! Καλώς..Θα ελέγχω πως πηγαίνει και εάν συνεχιστεί, τότε θα τα πάω σε κάποιον κτηνίατρο.. Ευχαριστώ!!

Γεια σας! Χτες τελείωσε η θεραπεία του Vermox για τα μικρά (11 εβδομάδων). Σκουλήκια δεν έτυχε να δω..Εκτός και εάν μου διέφυγε..Σήμερα λοιπόν μια ολόκληρη μέρα χωρίς φάρμακο, είδα έξω από την τουαλέτα των μικρών, μια μεγαλούτσικη κοιλίδα αίμα αρκετά σκούρο και πυκνό. Κοίταξα τα πωπουδάκια τους και νομίζω πως κατάλαβα ποιο ήταν γιατί υπάρχουν εμφανέστατα υπολείμματα αίματος γύρω από τον πρωκτό.Τι να κάνω? Είναι και Σαββατο αύριο γμτ!! Πάντως το γατάκι είναι μια χαρά κατά τα άλλα!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back