AggelikiX
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα, θα πρέπει να της κάνεις εξετάσεις αίματος για να ελέξεις τα νεφρά και το συκώτι της και να της κάνεις ακτινογραφία για να δουμε τους πνεύμονες και αν έχουν κάνει μεταστασεις, αν όλα είναι καθαρά τότε μπορεί να αντέξει το χειρουργείο αλλά υπάρχει η πιθανότητα σε λίγους μήνες το καρκίνωμα να επανεμφανιστεί, και στο χειρουργείο εξαρτάται μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει για να το καθαρίσει. Το οτι έχει πιαστεί το τύμπανο του αυτιού και ο λεμφαδένας δεν ειναι καλή πρόγνωση![]()
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Της έκανα το χειρουργείο χωρίς να έχω κάνει εξετάσεις πριν και υπέκυψε μερικές ώρες μετά. Της αφαίρεσαν όλο τον όγκο , έφτανε πολύ βαθειά μέχρι την τραχεία και της πίεζε τον οισοφάγο, απόρησε ο γιατρός πως κατάφερνε να φάει
Από ότι μου είπε ο όγκος πρέπει να άρχισε να δημιουργείται τουλάχιστον 6 μήνες πριν παρόλο που εγω ειμαι σίγουρη ότι δεν έπιανα κάτι στο λαιμό της. Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε 1-2 μήνες οι αλλαγές ήταν ραγδαίες και σκέφτομαι μήπως τελικά ήταν κάτι πολύ επιθετικό που δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβω. Μάλλον όπως λέτε είχε κάνει μεταστάσεις γι αυτό δεν άντεξε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
magique
Νεοφερμένο μέλος
εχω μια γατουλα που τον σεπτεμβρη -οκτωβρη ειχε δερματοφυτα, εκανε θεραπεια με εμβολια κ τωρα εχει πανω απο ενα μηνα που ειναι μια χαρα! μετα απο αυτην κολλησε κ ο γατος μου κ ο γιατρος μου ειπε να μην τα εχω μεσα στο σπιτι για να μην κολλησουμε (εγω βεβαια κολλησα..) αλλα κυριως να προσεχουμε (ειναι μαλλον λιγο υπερβολικος..)να μην κολλησουμε στο κεφαλι, γιατι ειναι σαν τα τριχοφυτα κ ειναι δυσκολη η θεραπεια κ τετοια... κ ετσι αναγκαστηκα κ πηγα τις γατουλες μου στο εργαστηριο μου. Αυτες τις μερες ομως θα στειρωσω την θηλυκια μου κ θελω να την ξαναφερω σπιτι, ετσι κ αλλιως ειναι καλα! ομως οι υπολοιποι στο σπιτι ανησυχουν πως επειδη εχει επαφη με τον γατουλη, που ακομα δεν ειναι τελειως καλα, μπορει να μας κολλησει.. σκεφτομαι να την παρω σπιτι κ να τις κανω ενα μπανιο με fungoral. Θα βοηθησει? συνηθως κοιμαται κ μαζι μου...θα εχω καποιο προβλημα? ποτε θα μπορεσω να τα ξαναφερω κ τα 2 στο σπιτι τελικα?
Θα ηθελα πολυ κ την γνωμη σας! Γιατι οπως σας ειπα ο κτηνιατρος μου μαλλον ειναι λιγο υπερβολικος κ ισως με τρομαζει χωρις λογο...
Ευχαριστω πολυ!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα, θα ηθελα κ εγω να κανω μια ερωτηση...
εχω μια γατουλα που τον σεπτεμβρη -οκτωβρη ειχε δερματοφυτα, εκανε θεραπεια με εμβολια κ τωρα εχει πανω απο ενα μηνα που ειναι μια χαρα! μετα απο αυτην κολλησε κ ο γατος μου κ ο γιατρος μου ειπε να μην τα εχω μεσα στο σπιτι για να μην κολλησουμε (εγω βεβαια κολλησα..) αλλα κυριως να προσεχουμε (ειναι μαλλον λιγο υπερβολικος..)να μην κολλησουμε στο κεφαλι, γιατι ειναι σαν τα τριχοφυτα κ ειναι δυσκολη η θεραπεια κ τετοια... κ ετσι αναγκαστηκα κ πηγα τις γατουλες μου στο εργαστηριο μου. Αυτες τις μερες ομως θα στειρωσω την θηλυκια μου κ θελω να την ξαναφερω σπιτι, ετσι κ αλλιως ειναι καλα! ομως οι υπολοιποι στο σπιτι ανησυχουν πως επειδη εχει επαφη με τον γατουλη, που ακομα δεν ειναι τελειως καλα, μπορει να μας κολλησει.. σκεφτομαι να την παρω σπιτι κ να τις κανω ενα μπανιο με fungoral. Θα βοηθησει? συνηθως κοιμαται κ μαζι μου...θα εχω καποιο προβλημα? ποτε θα μπορεσω να τα ξαναφερω κ τα 2 στο σπιτι τελικα?
Θα ηθελα πολυ κ την γνωμη σας! Γιατι οπως σας ειπα ο κτηνιατρος μου μαλλον ειναι λιγο υπερβολικος κ ισως με τρομαζει χωρις λογο...
Ευχαριστω πολυ!!!
Ένα μπάνιο με φουνγκοράλ θα καθησυχάσει τους υπόλοιπους, γενικως αφου κανουν θεραπεια και ειναι σε αποδρομη η ασθενεια και εσεις τηρειται τους κανονες υγειινης δεν θα εχετε προβλημα με τα γατια μεσα στο σπιτι

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Εσάς η γνώμη σας ποια είναι για τα εμφυτεύματα σκύλων Suprelorin σε θηλυκή γάτα?

(δε μπορεί να στειρωθεί λόγο του προβλήματος καρδιάς που είχαμε συζητήσει πριν λίγς ημέρες)
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας Γιατρέ!
Εσάς η γνώμη σας ποια είναι για τα εμφυτεύματα σκύλων Suprelorin σε θηλυκή γάτα?
(δε μπορεί να στειρωθεί λόγο του προβλήματος καρδιάς που είχαμε συζητήσει πριν λίγς ημέρες)
Αυτά είναι για χημικό ευνουχισμό των αρσενικων σκύλων και δεν ξερω αν μπορει να εφαρμοσθει σε γατα ή σε θηλυκο ζώο

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτά είναι για χημικό ευνουχισμό των αρσενικων σκύλων και δεν ξερω αν μπορει να εφαρμοσθει σε γατα ή σε θηλυκο ζώο![]()
Ευχαριστώ πολύ!
Το γνωρίζω..Μου το πρότινε γιατρός γατών.
Αλλά θα ήθελα να πάρω και 2η και 3η γνώμη....
aggeliki84
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατούλης μου είναι 2μιση μηνών και τον έχω εδώ και μια εβδομάδα. Όταν τον πήρα του άλλαξα τροφή γιατί δεν βρήκα την ίδια με αυτή που του έδιναν πριν. Παρ' όλο που είναι χαρακτηριστική η λαιμαργία του απ' όταν γεννήθηκε, μάλλον δεν τις λάτρεψε τις καινούριες του κροκέτες, οπότε θεωρώντας ότι θέλει χρόνο να τις συνηθίσει συμπληρωματικά του έβαζα μέρα παρά μέρα και ελάχιστο από κάποια κονσέρβα, ανακατεμένη με κροκέτες. Να σας πω ότι τα κόπρανά του είναι μαλακά και 2 φορές μου έκανε και διάρροια. Μίλησα με την κοπέλα που τον είχε και που έχει εμπειρία και μου είπε οτι ίσως είναι λόγω τροφής η διάρροια. Θεωρητικά είναι και αποπαρασιτωμένος (έκανε την τρίτη του αποπαρασίτωση 3 εβδομάδες πριν με αμπούλα). Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχει προσαρμοστεί εξαρχής στο σπίτι μου και έπαιζε και έτρωγε και χοροπηδούσε κι όλα καλά, από χθες παρατήρησα μειωμένη δραστηριότητα και παραπάνω ύπνο, ωστόσο είπα ότι μπορεί να είναι τυχαίο. Σήμερα κοιμάται όλη μέρα όμως! Έχει μείνει ξύπνιος ελάχιστα (συνολικά μισή ώρα περίπου), δεν έχει καμια όρεξη να παίξει, δεν πήγε στην άμμο του και δεν έτρωγε καθόλου, μέχρι που του έδωσα λίγο τόνο. Για τα δεδομένα του έφαγε ελάχιστα και δεν έχει πιεί ούτε νερό. Να σας πω ότι επίσης κοιμήθηκε και το βράδυ, δεν είναι ότι έμεινε ξύπνιος. Πήρα τον κτηνίατρο νωρίς αλλά μάλλον δεν τα αξιολόγησε ως επείγοντα όλα αυτά και μου είπε να τον ξαναπάρω αύριο να τον ενημερώσω. Ωστόσο από το λίγο που τον έχω σπίτι τον μικρούλη δεν τον έχω ξαναδεί να μην μπορεί να μείνει ξύπνιος! Όσες φορές τον ξύπνησα και τον μετακίνησα έκατσε σε ένα σημείο για 1-2 λεπτά και κατέληξε ξανά στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί. Τί μπορεί να συμβαίνει; Σας φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας!
Ο γατούλης μου είναι 2μιση μηνών και τον έχω εδώ και μια εβδομάδα. Όταν τον πήρα του άλλαξα τροφή γιατί δεν βρήκα την ίδια με αυτή που του έδιναν πριν. Παρ' όλο που είναι χαρακτηριστική η λαιμαργία του απ' όταν γεννήθηκε, μάλλον δεν τις λάτρεψε τις καινούριες του κροκέτες, οπότε θεωρώντας ότι θέλει χρόνο να τις συνηθίσει συμπληρωματικά του έβαζα μέρα παρά μέρα και ελάχιστο από κάποια κονσέρβα, ανακατεμένη με κροκέτες. Να σας πω ότι τα κόπρανά του είναι μαλακά και 2 φορές μου έκανε και διάρροια. Μίλησα με την κοπέλα που τον είχε και που έχει εμπειρία και μου είπε οτι ίσως είναι λόγω τροφής η διάρροια. Θεωρητικά είναι και αποπαρασιτωμένος (έκανε την τρίτη του αποπαρασίτωση 3 εβδομάδες πριν με αμπούλα). Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχει προσαρμοστεί εξαρχής στο σπίτι μου και έπαιζε και έτρωγε και χοροπηδούσε κι όλα καλά, από χθες παρατήρησα μειωμένη δραστηριότητα και παραπάνω ύπνο, ωστόσο είπα ότι μπορεί να είναι τυχαίο. Σήμερα κοιμάται όλη μέρα όμως! Έχει μείνει ξύπνιος ελάχιστα (συνολικά μισή ώρα περίπου), δεν έχει καμια όρεξη να παίξει, δεν πήγε στην άμμο του και δεν έτρωγε καθόλου, μέχρι που του έδωσα λίγο τόνο. Για τα δεδομένα του έφαγε ελάχιστα και δεν έχει πιεί ούτε νερό. Να σας πω ότι επίσης κοιμήθηκε και το βράδυ, δεν είναι ότι έμεινε ξύπνιος. Πήρα τον κτηνίατρο νωρίς αλλά μάλλον δεν τα αξιολόγησε ως επείγοντα όλα αυτά και μου είπε να τον ξαναπάρω αύριο να τον ενημερώσω. Ωστόσο από το λίγο που τον έχω σπίτι τον μικρούλη δεν τον έχω ξαναδεί να μην μπορεί να μείνει ξύπνιος! Όσες φορές τον ξύπνησα και τον μετακίνησα έκατσε σε ένα σημείο για 1-2 λεπτά και κατέληξε ξανά στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί. Τί μπορεί να συμβαίνει; Σας φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
πιθανως να τον ποναει η κοιλια του λογω διαρροιας ή να εχει [υρετο
καλο θα ηταν να τον πας στον κτηνιατρο αν εχει ξεπερασει τις 24 ωρες και ειναι σε αυτην την κατασταση
aggeliki84
Νεοφερμένο μέλος

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύ! Σήμερα το πρωί μόλις ξύπνησε φάνηκε ελάχιστα πιο ζωντανός, είχε την τάση να θέλει να κοιμηθεί ξανά όμως. Πήγε στην τουαλέτα του, ούρησε και έκανε εμετό 5 λεπτά μετά. Επειδή τον έκανε στην άμμο του, δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω αν ήταν τριχόμπαλα, παρά μόνο ότι εμπεριείχε και τρίχες. Δεν είχε και καμια όρεξη να φάει ή να πιεί νερό οπότε τον πήγα στον κτηνίατρο. Του πήρε τη θερμοκρασία, ήταν φυσιολογική και του έκανε μια ένεση με αμπικιλλίνη και μία για τον εμετό. Θεώρησε ότι είναι γαστρεντερικό το πρόβλημα. Ήρθαμε σπίτι και εξακολουθεί να είναι υποτονικός και να κοιμάται (φαντάζομαι ότι ούτως ή άλλως θα ήταν με την αντιβίωση). Ο γιατρός μας είπε να μην φάει και να μην πιεί τίποτα σήμερα. Αύριο αν αρχίσει να πίνει νερό μόνος του, να του δώσω λίγη τροφή. Ίσως μόνο να προσπαθήσω να του δώσω με σύριγγα μερικές σταγόνες νεράκι. Να επισημάνω ότι χθες έφαγε ελάχιστα και δεν ήπιε σταγόνα νερό. Δεν ξέρω τον κτηνίατρο ώστε να τον εμπιστεύομαι τυφλά, δεν έχω και εμπειρία, οπότε ανησυχώ πολύ! Αν δε σας φέρνω σε δύσκολη θέση και δε σας κουραζω, θα χαρώ να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.![]()
Μαλλον προκειται για ερεθισμο του στομαχου απο τις τριχες και αυτο του φερενει καουρες και ανορεξια, αν δεν πιει νερο μονος του αυριο θα πρεπει να του δωσεις εσυ ή να του κανει ο κτηνιατρος ορο

JohnDVM
Διάσημο μέλος
παρουσίασε αδιαφοροποίτο σάρκωμα στην κοιλιά ο Δίας, πρίν 2 1/2 μήνες ¨έχασα¨την Ήρα μου απο ινοσάρκωμα (και τα δύο είναι και ήταν 11 χρονών), γιατί;;;; τι φταίει; έχω κάνει κάτι λάθος; δεν τους έχω κάνει ποτέ τα εμβόλια για λευχαιμία και λύσσα. είναι δυνατόν; τυχαίο γεγονός;;;;;
ο καρκινος ειναι κατι που συμβαινει υπο την επιδραση πολλων παραγοντων,τα εμβολια της λευχαιμιας και της λυσσας ενοχοποιουνται τα εκδοχα που εχουν . Επισης παιζουν ρολο και οι γεννετικοι παραγοντες, αν επιδρουσαν συχνα ερεθιστικοι παραγοντες στο δερμα, επισης ειναι προκειται για διαφορετικο ειδος ειδος καρκινου

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όλα αυτά τα γράφω καθώς έκανα μια έρευνα για το τι το προκαλεί και προσπαθώ να αποκλείσω κάποια πράγματα.
Το δεδομένο είναι πως πριν δυο μήνες μετακομίσαμε σε ένα πολύ μικρό χώρο και δεν μπορεί να τρέχει και να ξεδίνει βλέπει λιγότερο κόσμο από πριν αλλά γενικά εδώ είμαστε στην εξοχή και από το παράθυρο παρατηρεί πουλιά και φύση γενικότερα.
Υποψιάζομαι πως όλο αυτό είναι από το στρες και την αλλαγή, η αλήθεια είναι πως είναι κάπως πιο γκρινιάρης ενώ παλιότερα δε νιαουρίζει αλλά δεν έχει χάσει τη διάθεσή του. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση και αν πρέπει να εχω υπόψη μου οτι μπορεί να φταίει και κάτι άλλο;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ μας, ο γατούλης μου αισίως πλέον 3 1/2 ετών, στειρωμένος και εμβολιασμένος, καθόλα υγιέστατος και δραστήριος, "συνηθισμένος" να κάνει ένα μπανάκι μια φορά το δίμηνο με σαμπουάν για γατιά εμφάνισε εδώ και λίγες μέρες έντονη πιτυρίδα. Αν και έχει ξαναεμφανίσει πιτυρίδα την αντιμετωπίζαμε με το μπανάκι αυτή τη φορά όμως το μπάνιο δε φαίνεται να βοήθησε. Η τροφές που του δίνω γενικά είναι καλής ποιότητας για στειρωμένα γατιά όπως hills και royal, τρώει μόνο ξηρά τροφή και μια φορά το μήνα ίσως φάει και καμιά κονσερβούλα, τις περισσότερες μέρες πίνει και αρκετό νεράκι,επίσης δεν είναι παχουλός ζήτημα να είναι 300 με 500 γραμμάρια παραπάνω από το φυσιολογικό.
Όλα αυτά τα γράφω καθώς έκανα μια έρευνα για το τι το προκαλεί και προσπαθώ να αποκλείσω κάποια πράγματα.
Το δεδομένο είναι πως πριν δυο μήνες μετακομίσαμε σε ένα πολύ μικρό χώρο και δεν μπορεί να τρέχει και να ξεδίνει βλέπει λιγότερο κόσμο από πριν αλλά γενικά εδώ είμαστε στην εξοχή και από το παράθυρο παρατηρεί πουλιά και φύση γενικότερα.
Υποψιάζομαι πως όλο αυτό είναι από το στρες και την αλλαγή, η αλήθεια είναι πως είναι κάπως πιο γκρινιάρης ενώ παλιότερα δε νιαουρίζει αλλά δεν έχει χάσει τη διάθεσή του. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση και αν πρέπει να εχω υπόψη μου οτι μπορεί να φταίει και κάτι άλλο;
θα πρεπει να το δει γιατρος γιατι μπορει να ειναι απο μια απλη ξηροδερμια που αντιμετωπιζεται με βιταμινες,η καποιος μυκητας η δερματιτιδα, θα πρεπει ν γινει και μια καλλιεργεια απο τις τριχες για να εχουμε μια πιο πληρη εικονα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η Μπριάμ, που κάνει θεραπεία με σαπουνάκι για την ακμή της, έχει στην άκρη του ενός ρουθουνιού της ένα μαύρο σημαδάκι, που δεν υπήρχε πριν. Αρχικά νόμιζα ότι της είχε κολλήσει κάποιο χνούδι, αλλά μάλλον είναι κάτι δερματικό. Να ανησυχήσω; Να κάνω κάτι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορει να ειναι συγκεντρωση μελανινης που συμβαινει συχνα σε γατια που εχουν λευκη μυτηΓιατρέ καλησπέρα,
Η Μπριάμ, που κάνει θεραπεία με σαπουνάκι για την ακμή της, έχει στην άκρη του ενός ρουθουνιού της ένα μαύρο σημαδάκι, που δεν υπήρχε πριν. Αρχικά νόμιζα ότι της είχε κολλήσει κάποιο χνούδι, αλλά μάλλον είναι κάτι δερματικό. Να ανησυχήσω; Να κάνω κάτι;

είναι λίγο σαν κακκαδάκι. Προσπάθησα να το βγάλω φωτογραφία, αλλά δεν είναι φωτογενές...

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μήπως είναι βρωμίτσα; Χθες προσπάθησα να το πασπατεύσω, και μέρος του έφυγε...
είναι λίγο σαν κακκαδάκι. Προσπάθησα να το βγάλω φωτογραφία, αλλά δεν είναι φωτογενές...![]()
Μπορεί να ειναι και ξεραμένες βλέννες
, αυτο ισως σημανει καποια ρινιτιδα
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα πρεπει να το δει γιατρος γιατι μπορει να ειναι απο μια απλη ξηροδερμια που αντιμετωπιζεται με βιταμινες,η καποιος μυκητας η δερματιτιδα, θα πρεπει ν γινει και μια καλλιεργεια απο τις τριχες για να εχουμε μια πιο πληρη εικονα![]()
Eυχαριστώ πολύ, ελπίζω να μην είναι τίποτα.

Να μία φωτογραφία. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να πείτε εξ'αποστάσεως, και δε θέλω να μονοπολώ το θέμα για μία μυξούλα, αλλά ΑΝ σας λέει κάτι η εικόνα, και ΑΝ είναι κάτι που θέλει θεραπεία ή προσοχή, τουλάχιστον θα το ξέρω. Ευχαριστώ πολύ!!!!
Συνημμένα
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool