zoi1
Νεοφερμένο μέλος
να σας ενημερώσω ότι έκλεισα ραντεβού τη Τρίτη να πάω το παιδί σε ειδικό αλλεργιολόγο στο Παίδων. Να δω τι θα μου πει.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει λύση μιλάμε για μια ψυχούλα και όχι για μια μοκέτα ή μια τροφή που προκαλεί αλλεργία και απλά την πετας.Δεν το βάζω κάτω γιατί στην ξαδέλφη μου παιδιά δεν μπορεί να συνηθίσει το γατί δεν πλησιάζει τις άλλες γάτες (τα αδέλφια και την μάνα του) με τίποτα και την ξαδέλφη μου την πλησιάζει με δυσπιστία. Εκτός του ότι κι εγώ όσο παιρνούν οι μέρες αντί να είμαι καλύτερα μου λείπει ακόμα πιο πολύ.Σήμερα θα πάω να το δω και θα σας πώ περισσότερα.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που με ακούτε και ειδικά στη Sardela που αυτη μου έδωσε μεγαλύτερο κουράγιο και ελπίδες(λογω του ότι έχει και αυτη αλλεργία)να το ψάξω περισσότερο.
Ζωή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Να σου πω και εγω οτι η μητερα μου την παρασκευη εκανε μερικα αλλεργικα τεστ σε καποιο νοσοκομειο και η αλλεργια της για της γατες εχει σχεδον ξεπεραστει.
Ο γιατρος της ειπε οτι αυτο οφειλεται στην γατα που ζει μεσα στο σπιτι.
Χαρα μου που σου εδωσα κουραγιο και για οτι θελησεις θα ειμαι στη διαθεση σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα σε όλους,
να σας ενημερώσω ότι έκλεισα ραντεβού τη Τρίτη να πάω το παιδί σε ειδικό αλλεργιολόγο στο Παίδων. **
Καλή τύχη μ'αυτό!

Πώς και κατάφερες κι έκλεισες ραντεβού έτσι γρήγορα; Στις ειδήσεις είπαν πως κλείνουν ραντεβού για μετά από πολλούς μήνες. Μας τα λένε "φουσκωμένα";;;
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
'Οταν διάβασα το μήνυμα σου αυτό που με άγγιξε απο την ιστορία ήταν η φράση του μικρού: "Είναι η παρέα μου, ο φίλος μου, ο αδελφός που δεν έχω" μου είπε πως θα τον δώσω '.
Και με συγκίνησε ως μάνα και ως μοναχοπαίδι που έχω βιώσει περίπου ίδιες εμπειρίες. Μια φίλη μου επίσης μοναχοπαίδι είχε πει στη μητέρα της προκειμένου να τη πείσει να πάρουν σκυλάκι, όταν αυτή της αγόρασε ένα λούτρινο "θέλω μια ζωντανή αγκαλιά".
Πάντα αυτή η ιδιότυπη μοναξιά που βιώνουν τα μοναχοπαίδια με αφήνει αδύναμη. Όμως εαν επιλέξουμε απο άποψη ή απο ανάγκη να μεγαλώσουμε ένα μοναχοπαίδι, αυτού του είδους η μοναξιά είναι κάτι απο το οποίο δεν θα μπορούμε και δεν θα μπορέσουμε να το προφυλάξουμε.
Άποψη μου ειπωμένη με αγάπη για τον "συνάδελφο" γυό σου είναι ότι το βασικό δεν είναι να γυρίσει πίσω το συγκεκριμένο γατάκι με οποιδήποτε κόστος, γιατί τότε το μήνυμα που του δίνεις είναι λάθος. "Εσύ (για το γυό σου μιλάω) ειδικά για να έχεις αυτό που θέλεις θα ταλαιπωρηθείς απο λίγο ή πολύ αλλά θα τα καταφέρεις". Και αυτό είναι η αρχή για μια σειρά απο "στρεβλές" συμπεριφορές που αναπτύσσουμε εμείς τα μοναχοπαίδια, πάντα να πληρώνουμε με κάποιο τρόπο για πράγματα που για άλλους είναι δεδομένα. Απο την άλλη επειδή η μια κόρη μου για λόγους υγείας μέχρι τα 12 δεν πρέπει να κάνει βουτιές, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσεις σε ένα παιδί γιατί αυτό που για τους άλλους είναι καθημερινή πρακτική στη θάλασσα το καλοκαίρι για αυτήν απαγορεύεται. Δεν θα μπώ όμως στη διαδικασία να την υποβάλλω σε μια διαδικασία μέχρι να βρώ το γιατρό που θα μου πεί ότι μπορεί να κάνει βουτιές. Εαν υποθέσουμε ότι βρείς ένα γιατρό που θα σου πεί μετά απο εξετάσεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα θα ξαναφέρεις το γατάκι σπίτι; Και τι θα γίνει εαν η αλλεργία μέχρι να "αποχωρήσει" σου κληροδοτήσει στη καλύτερη περίπτωση ένα άσθμα;
Στη θέση σου θα έκανα το πακέτο των εξετάσεων που θα μου επιτρέψει να δω εαν η συνολική εικόνα του παιδιού επιτρέπει να ζήσει με ένα ζώο, οποιοδήποτε ζώο και εαν όλα πήγαιναν καλά θα του έπαιρνα το ζώο που και ευτυχισμένο θα τον έκανε και την ανάγκη του για παρέα θα κάλυπτε μέχρις ενός σημείου και δεν θα διακυνδύνευα έστω και με μηδαμινή πιθανότητα την υγεία του.

zoi1
Νεοφερμένο μέλος
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
με πληρωμή sardela μου στα απογευματινά τα πρωινά ραντεβου είχαν κλείσει μέχρι 20/11/2006
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Αθανασία (όχι σαρδέλα καλέ!!!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Αθανασία (όχι σαρδέλα καλέ!!!)
Συγνώμη μπερδεύτικα

Ίσως η Ελένη μπορέσει να σου προτείνει ένα σκύλο κατάλληλο για τις συνθήκες ζωής σου.
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη μου δεν ξέρω για το αν το παιδί θα υποβλιθεί σε εξετάσεις. Εγώ για μια γνώμη πάω σε ειδικό αλλεργιολόγο κι αυτό το πολεμάω γιατί τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά. Αν είχε άσθμα ή έστω αλλεργική ρινίτιδα δεν θα το πάλευα καθόλου. Εδώ όμως μιλάμε για μια ελαφρια αλλεργική επιπεφυκίτιδα που δεν ξέρω καν αν είναι εποχιακή.Τώρα αν είναι να μπει σε μια σειρά απο εξετάσεις χρονοβόρες που θα ταλαιπωρήσουν το παιδί τότε.....δεν νομίζω να συνεχίσω.Ζωη, ο γιος σου τι λεει για τις εξετασεις? Θελει να τις κανει?
Περιμενουμε εν αγωνιως τα νεα σου την τριτη!

ladycat
Διάσημο μέλος
δεν νομιζω οτι ααυτες οι εξετασεις ειναι χρονοβορες κ ταλαιπωρουν τα παιδια της εχω κανει κ εγω για να δω τι με πειραζε κ εφραζε ο λαιμος μουΕλένη μου δεν ξέρω για το αν το παιδί θα υποβλιθεί σε εξετάσεις. Εγώ για μια γνώμη πάω σε ειδικό αλλεργιολόγο κι αυτό το πολεμάω γιατί τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά. Αν είχε άσθμα ή έστω αλλεργική ρινίτιδα δεν θα το πάλευα καθόλου. Εδώ όμως μιλάμε για μια ελαφρια αλλεργική επιπεφυκίτιδα που δεν ξέρω καν αν είναι εποχιακή.Τώρα αν είναι να μπει σε μια σειρά απο εξετάσεις χρονοβόρες που θα ταλαιπωρήσουν το παιδί τότε.....δεν νομίζω να συνεχίσω.
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
πήγαμε σήμερα στον αλλεργιολόγο, του έκανε δερματικά τεστ. Έδειξε μια μικρή αλλεργία στη γατά, κατά πολύ στην ελιά και στην υγρασία. Του έγραψε όμως να κάνει και αιματολογικές εξετάσεις οι οποιές κάνουν να βγούν τα αποτελέσματα ένα μήνα περίπου.Μου είπε ότι καλό είναι μέχρι να σιγουρευτούμε το γατάκι να μείνει μακριά.Τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να πάθει ανοσία το παιδί στην αλλεργία μένοντας με το γατί αλλα εκείνος μου είπε ότι αυτό θα γίνει άν γίνει μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι να γίνει αυτό το παιδί θα ταλαιπωρείται απο τα συμπτώματα της αλλεργίας που μπορεί να χειροτερέψουν και θα πρέπει να παίρνει αντισταμινικά.Την μόνη ελπίδα που μου έδωσε είναι ότι αν τα επίπεσα στο αίμα είναι χαμηλά στο αλλεργιογόνο της γάτας υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρουμε το γατάκι πίσω κάτω απο κάποιες οδηγίες που θα μας δώσει ο γιατρός. Και τώρα να θέσω το παρακάτω ερώτημα. Μετα απο ένα μήνα που ο Μπαγκίρα θα έχει συνηθίσει πάλι στην ξαδέλφη μου πώς θα τον ξαναπάρω πίσω;Θα ξανασυνηθίσει πάλι το γατί σε μένα ή θα βγάλει τάσεις επιθετικότητας που το πάμε μια εδώ και μια εκεί; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.....
Ζωή

zoi1
Νεοφερμένο μέλος
[/quote]Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ Nerina μου είναι κρίμα να του ξανααλλάξω περιβάλον. Το θετικό είναι ότι θα το βλέπω το μανάρι μου.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Zoi, επειδή οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να σου πώ την επιστημονική μου άποψη... σου παραθέτω κάποια στοιχεία που βρήκα με την ελπίδα να βοηθήσουν όσο γίνεται...
Τα αλλεργιογόνα της γάτας
Τα αλλεργιογόνα της γάτας έχουν μελετηθεί εκτενώς από σειρά ετών. Έτσι έχει διαπιστωθεί ότι ο σίελος της γάτας είναι εκείνος που περιέχει όλα τα κύρια αλλεργιογόνα (Fel d 1) τα οποία στη συνέχεια επαλείφονται στην επιφάνεια του τριχώματος της γάτας λόγω της συνήθειας του ζώου για συχνό καθάρισμα της γούνας του. Όταν ο σίελος στεγνώνει στην επιφάνεια του τριχώματος του ζώου σχηματίζεται μια ιδιαίτερα λεπτή σκόνη η οποία εν συνεχεία διασπείρεται στην ατμόσφαιρα. Έχει αναφερθεί ότι όταν η γάτα «γουργουρίζει» οι κραδασμοί που προκαλούνται διαχέουν τα αλλεργιογόνα στον γύρω χώρο. Τα αλλεργιογόνα της γάτας έχουν δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά ελαφρά και παραμένουν εν αιωρήσει για ώρες ή και περισσότερο. Έτσι, όταν η γάτα παραμένει συνεχώς μέσα στο σπίτι, τα επίπεδα των αλλεργιογόνων της είναι εξαιρετικά αυξημένα. Εκτιμάται ότι όταν η γάτα εισέρχεται σε ένα δωμάτιο, εντός 2 λεπτών τα επίπεδα των αλλεργιογόνων της είναι τέτοια που να επιτρέπουν την πρόκληση συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα. Πέραν αυτών, τα αλλεργιογόνα της γάτας συνδέονται με ηλεκτροστατικές δυνάμεις με τις επιφάνειες των τοίχων και του ταβανιού με αποτέλεσμα να παραμένουν στην ατμόσφαιρα ακόμη και πολλούς μήνες μετά την απομάκρυνση του ζώου από το σπίτι. Αλλεργιογόνα γάτας έχουν μετρηθεί ακόμη και στον διαστημικό σταθμό “MIR”
ΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
- Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι η απομάκρυνση του ζώου από το ενδοοικιακό περιβάλλον. Μετά την απομάκρυνση του ζώου επιβάλλεται επιμελές καθάρισμα με την προσθήκη στο καθάρισμα διαλύματος ταννικού οξέος 3% το οποίο καταστρέφει τα υπολείμματα από τα αλλεργιογόνα των ζώων ή τα καθιστά μη αλλεργιογονικά
- Σε διαφορετική περίπτωση το ζώο πρέπει να παραμένει στην αυλή ή στη βεράντα ή τουλάχιστον να μην εισέρχεται ΠΟΤΕ στα υπνοδωμάτια.
- Το τακτικό πλύσιμο του σκύλου και της γάτας (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) απομακρύνει σημαντικά φορτία αλλεργιογόνων από το τρίχωμα τους.
- Το πλύσιμο των χεριών μετά την επαφή με σκύλο ή γάτα, καθώς και η αλλαγή ρούχων περιορίζει την έκθεση του ατόμου στα αλλεργιογόνα των κατοικίδιων.
- Το χαλάκι που κοιμάται το ζώο ή το σπιτάκι του πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.
- Λόγω του ότι τα χαλιά συγκεντρώνουν μέχρι και 100 φορές μεγαλύτερα επίπεδα αλλεργιογόνου από ότι το γυμνό πάτωμα, συνίσταται η απομάκρυνσή τους και η αντικατάσταση της ταπετσαρίας των επίπλων από υλικό (δέρμα ή πλαστικό) το οποίο να μπορεί να πλένεται εύκολα
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
το γατάκι που αγάπησα. Eύχομαι να λύσετε το πρόβλημα 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool