Για τον Μπαγκίρα μου

Maxi... Πω πω... Καλά που δεν έχω αλλεργία στις γάτες!!!
Άρα, συνιστάται να τα έχουμε σε βεράντα/αυλή (όπως παλιά).
Την ημέρα (και με καλό καιρό) στο μπαλκόνι μένει περισσότερο. Το θέλει από μόνη της!
Σιγά μην την άφηνα όμως με τέτοιον καιρό!!! Κοιμάται μέσα, μαζί μας, κι ευτυχώς που δεν είμαστε αλλεργικοί. Και οι δυο μας!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ξαδέλφη μου έχει αυλή και τα έχει έξω κι αυτό είναι που με απασχολεί αν θα συνηθίσει πάλι μέσα στο σπίτι γιατί στην ξαδέλφη μου είναι πιο ανεξάρτητος τώρα.Περνάει καλά απ' ότι μαθαίνω όμως είναι ΕΞΩ απο το σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω θα σου προτεινα να παρεις πισω τον γατο σου(εφ οσον οι συνθηκες το επιτρεψουν φυσικα)γιατι με αυτο το γατι εχεις δεθει και εσυ και ο γιος σου. Ισως ο χαρακτηρας του γατου, επειδη μεγαλωσε(εστω και για τοσο λιγο) μεσα σ ενα σπιτι να "αντεξει" την επιστροφη του σε αυτο. Μπορεις η εσυ η γιος σου να τον βγαζετε βολτα εξω καμια φορα.
Πιστευω πως αξιζει τον κοπο να ξαναδοκιμασετε(επαναλαμβανω πως αν οι συνθηκες το επιτρεψουν) με αυτο το γατο που δεθηκατε τοσο και σε εκανε να θελεις να παλεψεις και ενδεχομενως να αντιμετωπισεις την αλλεργια του παιδιου σου.
Οσο για να υιοθετησετε γατο αδεσποτο και να τον βαλετε μεσα στο σπιτι σας, εκτος απο το γεγονος οτι μπορει να ειναι αρρωστος, το ιδιο δεν θα κανεις και σε αυτον???Θα του στερησεις την ελευθερια που εχει μαθει αρκετο καιρο, και θα τον εχεις μεσα στο σπιτι.

μολις διαβαζα οτι οι μαυρες γατες προκαλουν πιο εντονες αλλεργικες αντιδρασεις σε σχεση με τις αλλες γατες λογω μεγαλυτερης παραγωγης αλλεργιογονων:blink:

Ναι αλλα οι μαυρες γατες ειναι πιο επιρεπης στη μαγεία:D

Το παιδί σε άθλια ψυχολογική κατάσταση "Είναι η παρέα μου, ο φίλος μου, ο αδελφός που δεν έχω" μου είπε πως θα τον δώσω. Και τι να του εξηγήσω και τι κουράγιο να του δώσω αφού κι εγώ το ίδιο χάλια ήμουνα.Τι να σκεφτώ το παιδί ή και το γατούλι μου που ένα μήνα μας είχε συνηθίσει μας είχε εμπιστευθεί μας πρόσφερε την αγάπη του κι εμείς.......θα έπρεπε να το διώξουμε.Σήμερα θα έρθει ο ξάδελφός μου να το πάρει πίσω. Φρόντισα να μην είμαι σπίτι, να είναι ο άντρας μου εκεί.Δεν αντέχω να το δω να φεύγει, δεν το εχω πιστέψει ακόμα ότι θα πάω σπίτι και δεν θα ακούσω το κουδουνάκι του να χτυπάει και να έρθει να δει στην πόρτα ποιος είναι

Καλημέρα, Ζωή! (σαν τίτλος σίριαλ ακούγεται!!!!):lol:
Αφού τώρα έχει βρει καλό σπίτι ο Μπαγκίρα, και μάλιστα θα μπορείτε να τον βλέπετε όποτε θέλετε, ίσως θα ήταν καλύτερα να τον αφήσεις εκεί που είναι. Διαβάζοντας τα μηνύματά σου, δεν ξέρω ποιος νιώθει πιο άσχημα, εσύ ή ο γιος σου. Μήπως αν δεν ήσουνα εσύ τόσο φορτισμένη συναισθηματικά, θα μπορούσε και ο γιος σου να αντιμετωπίσει καλύτερα τον αποχωρισμό από το γατάκι του; Τώρα ο Μπαγκίρα είναι μια χαρά, δώσε λοιπόν έμφαση στο πώς θα νιώσει και ο γιος σου καλύτερα. Ίσως θα μπορούσες να απαλύνεις τη στενοχώρια του αν τον έστρεφες περισσότερο σε συναναστροφές με άλλα παιδιά, αφού ο ίδιος δείχνει να νιώθει μοναξιά. Π.χ. Να τον εγγράψεις σε κάποια δραστηριότητα που να τον ενδιαφέρει (προσκόπους, μπάσκετ, κολύμπι...), να φιλοξενείς κανένα φίλο του το Σαββατοκύριακο για να έχει παρέα κτλ. κτλ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να έχεις "φίλο και αδελφό ένα γατάκι" (λειτουργεί σαν "βοηθητικό Εγώ"), όμως καλύτερα να μην είναι αυτό ο αποκλειστικός "φίλος και αδελφός". Με την ανθρώπινη συναναστροφή "μπαίνεις στο παιχνίδι", μαθαίνεις τη διεκδίκηση, την ανταλλαγή κ.ά. Κι ύστερα, γατάκι μπορείτε να ξαναπάρετε όποια στιγμή θέλετε - δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει έλλειψη!
Σου εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα που περνάς όσο πιο εύκολα και ανώδυνα γίνεται.:inlove:

Καλημέρα, Ζωή! (σαν τίτλος σίριαλ ακούγεται!!!!):lol:
Αφού τώρα έχει βρει καλό σπίτι ο Μπαγκίρα, και μάλιστα θα μπορείτε να τον βλέπετε όποτε θέλετε, ίσως θα ήταν καλύτερα να τον αφήσεις εκεί που είναι. Διαβάζοντας τα μηνύματά σου, δεν ξέρω ποιος νιώθει πιο άσχημα, εσύ ή ο γιος σου. Μήπως αν δεν ήσουνα εσύ τόσο φορτισμένη συναισθηματικά, θα μπορούσε και ο γιος σου να αντιμετωπίσει καλύτερα τον αποχωρισμό από το γατάκι του; Τώρα ο Μπαγκίρα είναι μια χαρά, δώσε λοιπόν έμφαση στο πώς θα νιώσει και ο γιος σου καλύτερα. Ίσως θα μπορούσες να απαλύνεις τη στενοχώρια του αν τον έστρεφες περισσότερο σε συναναστροφές με άλλα παιδιά, αφού ο ίδιος δείχνει να νιώθει μοναξιά. Π.χ. Να τον εγγράψεις σε κάποια δραστηριότητα που να τον ενδιαφέρει (προσκόπους, μπάσκετ, κολύμπι...), να φιλοξενείς κανένα φίλο του το Σαββατοκύριακο για να έχει παρέα κτλ. κτλ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να έχεις "φίλο και αδελφό ένα γατάκι" (λειτουργεί σαν "βοηθητικό Εγώ"), όμως καλύτερα να μην είναι αυτό ο αποκλειστικός "φίλος και αδελφός". Με την ανθρώπινη συναναστροφή "μπαίνεις στο παιχνίδι", μαθαίνεις τη διεκδίκηση, την ανταλλαγή κ.ά. Κι ύστερα, γατάκι μπορείτε να ξαναπάρετε όποια στιγμή θέλετε - δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει έλλειψη!
Σου εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα που περνάς όσο πιο εύκολα και ανώδυνα γίνεται.:inlove:

Καλημέρα σε όλους,
σ' αυτό που αναφέρεις rotonda έχεις δίκιο εγώ ήμουν πιο χάλια απο το παιδί τα παιδιά άλλωστε έχουν μεγαλύτερη δύναμη απο εμάς τους μεγάλους σε πολλα θέματα και ξεχνούν πιο εύκολα.Σιγά σιγά βέβαια αρχίζω και το παίρνω απόφαση για τον Μπαγκίρα εκτός κι αν το παιδί δεν είναι αλλεργικό.Όπως και να το κάνουμε το γατί αυτο το αγάπησα παρα πολύ. Τώρα όσο για τον γιο μου έχει παρέες και φίλους που συναναστρέφεται και είναι σε μια ηλικία που οι δραστηριότητες του είναι τόσες πολλές που λείπει το παιδί αρκετές ώρες απο το σπίτι (σχολείο,αγγλικά,ποδόσφαιρο,σκάκι).Έχει ήδη ξεχαστεί με το θέμα του Μπαγκίρα άλλωστε δεν του το συζητώ καθόλου και του έχω εξηγήσει ότι μπροστά στην υγεία του και στο δικό του το καλό δεν βάζω πιο πάνω κανέναν.

μολις διαβαζα οτι οι μαυρες γατες προκαλουν πιο εντονες αλλεργικες αντιδρασεις σε σχεση με τις αλλες γατες λογω μεγαλυτερης παραγωγης αλλεργιογονων:blink:

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, αν και ο κτηνίατρος μου είχε πει οτι μπορεί να είναι αλλεργικός στο συγκεκριμένο γατί και όχι σε αλλα (όχι βέβαια λόγω χρώματος) ο αλλεργιολόγος όμως δεν συμφώνησε με αυτό.
Ζωή

Ο κτηνιατρος μπορει να εχει δικιο Ζωη. Δεν ξερω βεβαια για το αλλεργικο ασθμα αλλα για απλη αλλεργια (ξερω λαθος ιατρικος ορος αλλα γραφω παρακατω τα συμπτωματα).

Αυτο το λεω απο δικη μου προηγουμενη εμπειρια με ενα συγκεκριμενο γατο (Καισαρας-Σιαμ). Με επιανε φταρνισμα και δακρυζαν τα ματια μου οταν τον χαϊδευα, παρολο που με κανενα αλλο γατι δεν μου ειχε συμβει αυτο. Ουτε και τωρα ουτε και τοτε.

Αυτο με το μαυρο χρωμα ειναι φως φαναρι οτι δεν ισχυει βεβαια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back