Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις που επιβάλλεται να μοιραζόμαστε!!

έχω απορίες..τι είναι το κραμπί,που το βρίσκω και τι έννοεις πιπέρι κομμένο σε φέτες??
Εγω σε κοκκους το έχω η' σε σκόνη!:confused:

Απολογούμαι, εκφράστηκα λάθος, εννοούσα κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Θα το επεξεργαστώ το ποστ μου
Κραμπί όταν λέμε στην Κύπρο, εννοούμε το λάχανο, δηλαδή αυτό:
laxano.jpg

Ευτυχία δοκίμασε τη συνταγή και ΔΕΝ θα χάσεις!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απολογούμαι, εκφράστηκα λάθος, εννοούσα κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Θα το επεξεργαστώ το ποστ μου
Κραμπί όταν λέμε στην Κύπρο, εννοούμε το λάχανο, δηλαδή αυτό:
laxano.jpg

Έχω και εγώ μια απορία, αλλά εγώ είμαι νέο ρεύμα στη μαγειρική και δεν τα κατέχω όλα ακόμα! Τι είναι το stir-fry sos?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stir fry sauce είναι κινέζικη αρωματική σάλτσα, την βρίσκεις συνήθως σε σακουλάκι, στο σουπερμάρκετ

product_2375_large.jpg

Απάντηση: Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μοιραζόμαστε!!

θενκ γιου!

Stir fry sauce είναι κινέζικη αρωματική σάλτσα, την βρίσκεις συνήθως σε σακουλάκι, στο σουπερμάρκετ

product_2375_large.jpg

Εχει και στον Βασιλόπουλο Φλώρα :)

Θα το φτιάξω σίγουρα,όλα τα υλικά που έχει μέσα μου αρέσουν!

Με τον Πέτρο θα έχω πρόβλημα που δεν τα τρώει αυτά..:/:

Κοτόπουλο με ginger
Υλικά
- 1 – ¼ φλυντζάνι κολοκύθι κομμένο σε φέτες (3 κολοκυθάκια)
- ½ φλυντζάνι καρότο κομμένο σε φέτες (2 καρότα)
- ½ φλυντζάνι κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (1 μεσαίο)
- 1 μικρή κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε φέτες (3/4 φλυντζάνι)
- 2-1/2 φλυντζάνι τεμαχισμένο λάχανο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι τιγανίσματος
- 12 ounces στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκκαλο κομμένο σε κομματάκια μιας ίντζας
- ½ φλυντζάνι stir-fry sauce
- ½ κουταλάκι του γλυκού ginger
- 3-4 φλυντζάνια ρύζι
- ¾ φλυντζάνια κομμένα φυστίκια (cashew nuts)

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα γουόκ με λάδι και μεσαία φωτιά, ανακάτεψε το μισό κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και πράσινο λάχανο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (να ναι όμως ακόμα τραγανά). Αφαίρεσέ τα από το γουόκ και πρόσθεσε τα υπόλοιπα. Βγάλε τα από του γουοκ.
Αν είναι αναγκαίο πρόσθεσε περισσότερο λάδι στο ζεστό γουόκ. Βάλε το κοτόπουλο μέσα στο γουοκ. Μαγείρεψε και ανακάτεψε για 3-5 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο δεν είναι πια ροζ. Διώξε το κοτόπουλο από το κέντρο του γουκ. Πρόσθεσε τη stir-fry sauce και το ginger στο κέντρο του γουκ. Ανακάτεψε και άσε μέχρι να βράσει. Πρόσθεσε τα λαχανικά. Ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα του κοτόπουλου και των λαχανικών έχει βράσει καλά. Ράντισε το μείγμα με τα κομμένα φυστίκια.

Απορια.
Το ρυζι ποτε το βαζουμε Ριανα μου;

Και ας γράψω και τον κορμό σοκολάτας σε αυτό το θέμα!

Κορμός σοκολάτας

Υλικά:
Για την σοκολάτα (τύπου gianduja)
2 κούπες τσαγιού γεμάτες φουντουκια
1 κούπα κακάο
1 1/2 η' 1 κούπα άχνη ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε)
1/2 κούπα σπορέλαιο/ηλιέλαιο

150 gr βούτυρο
Γέμιση
1 ζαχαρούχο γάλα
μπισκότα πτι μπερ
μπισκότα ΟREO

Το πρώτο που κάνουμε μέρες πριν η' ώρες πριν είναι να αφαιρέσουμε την ετικέτα από το τενεκεδάκι με το ζαχαρούχο γάλα και το βυθίζουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό να βράσει για 4 ώρες σε σιγανή φωτιά.Ελέγχουμε να μην εξατμιστεί το νερό και βρεθεί εκτος νερού το τενεκεδάκι,αν συμβεί απλά προσθέτουμε νερό!Μπορείτε να βράσετε όσα τενεκεδάκια θέλετε και μετά να τα διατηρησετε μέχρι για πολλούς μήνες στο ψυγείο.Το αποτέλεσμα από το βράσιμο είναι να φτιάξουμε με απλό τρόπο καραμέλα γάλακτος που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε!:whistle:
DSC06180.jpg

Πριν ανακατέψουμε όλα τα υλικά για την σοκολάτα σπάμε τα φουντούκια με οποιο τρόπο θέλουμε :P για να ανακατευτούν πιο εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά στο μιξερ η' το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα με σχεδόν καθόλου κομματάκια από τα φουντούκια.Μέχρι εδώ έχουμε μια σπιτική μερέντα που σε άλλη περίπτωση την βάζουμε απλά σε βαζάκι και στο ψυγείο!:D

Ξαναγυρνάμε στο γλυκό,όταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε και 150 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρινη) και το ξαναχτυπάμε.Το βούτυρο το βάζουμε για να σφίξει το γλυκό στο πάγωμα.

Πέρνουμε μια φόρμα και βάζουμε μεβράνη σταυρωτά να πιάσει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα της φόρμας.Ρίχνουμε σοκολάτα να καλύψει τον πάτο μετά βάζουμε μια στρώση μπισκότα oreo και ανάμεσα η' πάνω ρίχνουμε κουταλιές από την πηχτή καραμέλα.Από πάνω βάζουμε και μια στρώση πτι-μπερ και μετά ξαναρίχνουμε σοκολάτα σε όλο το μήκος.ξαναβάζουμε με την ίδια σειρά μπισκοτα ,καραμέλα ,μπισκότα και ρίχνουμε την τελευταία δόση σοκολάτας!
Αφου τελειώσουμε με τη τοποθέτηση των υλικών στη φόρμα πιάνουμε την μερβράνη που περισσεύει και την κλείνουμε σταυρωτά από πάνω σαν καπάκι και πιέζουμε λίγο το μείγμα μεσα στη φορμα για να απλωθει η σοκολάτα παντού και το βάζουμε κατάψυξη η' ψυγείο.Οταν θα έχει παγωσει θα το γυρίσουμε σε μια πιατέλα θα βγάλουμε τη μεμβράνη και έτοιμο για σερβίρισμα!
DSC06132.jpg

DSC06136.jpg

DSC06134.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

επίτηδες βάζετε φωτογραφίες; :P φαίνεται τέλειος! :clapup:

Και τώρα μια γρήγορη λύση για παγωτό σε μορφή τούρτας!
Αυτή είναι δικιά μου έμπνευση!:P

Τούρτα παγωτό με καρύδια brownies και καραμέλα :slourp:

ένα κουτί μείγμα για παγωτό Γιώτης
καρύδια (όσα θέλουμε η' φουντουκια η φυστίκια)
brownies η΄ soft kings (το ίδιο είναι η' εκτος αν φτιάχνει ο φουρνος της γειτονιάς)
1 κουτί καραμέλα γάλακτος (οπως φαίνεται στην παραπάνω συνταγή για τον κορμό σοκολάτας)

για τη βάση
1 μπάρα σοκολάτα κουβερτουρα
λίγο γάλα
60 γρ βούτυρο
1 κουτί μπισκότα της αρεσκείας μας

Ετοιμάζουμε το μείγμα παγωτό όπως αναγράφονται στο κουτί,μετά προσθέτουμε τα κομμάτια από brownies και τα καρύδια
DSC06177.jpg
DSC06178.jpg
DSC06179.jpg

Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και λίγο γάλα μέχρι να βγει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνουμε στα μπισκότα που έχουμε σπάσει και τρίψει.Ανακατεύουμε καλά.
DSC06183.jpg

DSC06188.jpg

DSC06187.jpg

DSC06191.jpg

Τοποθετουμε το τσέρκι σε μια πιατέλα και στη συνέχεια το μείγμα από μπισκότοστη βάση και το στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα παγωτού.Στη συνέχεια ρίχνουμε "κουταλιές" καραμέλας σε όλη την επιφάνεια της τούρτας,αφού βουλιάξουν το βάζουμε στην κατάψυξη όταν παγώσει βγάζουμε το τσέρκι και διακοσμούμε από πανω όπως θέλουμε!
DSC06193.jpg

DSC06180.jpg

DSC06195.jpg

DSC06215-1.jpg

DSC06216-1.jpg

Σας γραφω μια ωραια συνταγη για κολοκυθοπιτσα.

1 ετοιμο φυλο για ταρτες (ζυμη κουρου)

700 γρ. κολοκυθακια
1 κρεμμυδι ξερο μετριο ψιλοκομμενο
1/2 πρασο ψιλοκομμενο
100 γρ. μανιταρια κομμενα (κονσερβα)
100 γρ. φετα θρυμματισμενη
100 γρ. ανθοτυρο θρυμματισμενο
μπολικη τριμενη μοτσαρελα ή εμμενταλ ή οποιο κιτρινο τυρι προτιματε
150 γρ στραγγιστο γιαουρτι
1 αυγο XL
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
ελαιολαδο
1 φλυτζανακι του καφε γαλα
αλατι, πιπερι

Απλωνετε το φυλο σε ενα στρογγυλο 32αρι ταψακι. Επειδη η ζυμη ειναι παραλληλογραμη, την κοβετε απο τις μεριες
που περισευει και συμπληρωνετε ετσι ωστε να καλυπτονται με ζυμη ολα τα πλαινα τοιχωματα.
Τρυπατε ολη την επιφανεια με πιρουνι

Καθαριζετε τα κολοκυθακια και τα τριβετε απο τη χοντρη πλευρα του τριφτη. Τα βαζετε σε τρυπητο και
τα αφηνετε να στραγγισουν

Ζεσταινετε σε ενα μεγαλο τηγανι λιγο ελαιολαδο και σωταρετε το κρεμμυδι με το πρασο και τα μανιταρια.
Προσθετετε τα τριμμενα κολοκυθακια, αλατοπιπερωνετε και τα αφηνετε για λιγα λεπτα να μαλακωσουν και
να πιουν τα υγρα τους.

Αποσυρετε το τηγανι απο τη φωτια και ριχνετε τον ανηθο, τον δυοσμο, τη φετα , το ανθοτυρο και λιγο
απο τη τριμμενη μοτσαρελα ή οποιο αλλο τυρι επιλεξατε

Χτυπατε το αυγο με το γαλα και το γιαουρτι και το ριχνετε και αυτο στο μιγμα με τα κολοκυθακια.
Απλωνετε το μιγμα στο ταψακι και ριχνετε απο πανω αρκετη τριμμενη μοτσαρελα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα ή μεχρι να ροδισει καλα η επιφανεια.

Kαλοφαγωτη!!!!!

Απορια.
Το ρυζι ποτε το βαζουμε Ριανα μου;

Παιδιά είμαι απαράδεκτη!! Πως τα χω γράψει!! Το ρύζι είναι συνοδευτικό... :redface::redface:

Αυτή την κολοκυθόπιτσα είμαι σίγουρη ότι θα την τιμούσε ο Γιώργος!!

Βασίλη ευχαριστώ που την έγραψες,την περίμενα πως και πως!:clapup:

Η κολοκυθόπιτσα πρέπει να είναι λουκούμι! :hehe:

Αχαχαχ!! Τον κορμό σοκολάτας θα τον φτιάξω για τα γενέθλια του βαφτηστικού μου!! Ευτυχία είσαι φοβερή!!!!!!

Με ξελιγώσατε! :slourp:

Βασικά τώρα που την μελετάω καλύτερα τη συνταγή σου Βασίλη μοιάζει πολύ με την κοτοτάρτα που φτιάχνω εγώ με το πράσο και τις πιπεριές που θα σας γράψω μια από αυτές τις μέρες!Την θεωρώ σπεσιαλιτέ μου!:P

Γιώργο έχω ρίξει παραγελλιά για πάρτη σου απλά ξέχασα να πω στον Βασίλη "ένας σημαντικός λόγος να την φτιάξει είναι επειδη εσύ δεν τρως κρέας"!!:P:D

Στα ώπα - ώπα με έχετε! :hehe:

Αχ τι μου κανεις.Δεν εχω φαει ΤΙΠΟΤΑ απο χτες το βραδυ.Υποτιθεται οτι θα ετρωγα τωρα,αλλα δεν εχω προλαβει ακομα.Ξερογλυφομαι λεμε..:hehe::hehe:

Τεσπα,ας βαλω και μια συνταγη δικια μου,.Οχι ακριβως δικια μου δηλαδη.Την ειχα δει σε ενα βιλιο μαγειρικης,αλλα την παραλλαξα αρκετα μπορω να πω.Κλασικα.:hehe:
Κελαηδι λεγεται η αυθεντικη συνταγη και ειναι Λαρισινη.Η πλακα ειναι οτι ειχα εναν φιλο που του αρεσε παρα πολυ.Οταν λοιπον του ειπα για μια νεα σχεση μου,μου ειπε το εξης:Του μαγειρεψες το κελαηδι...για να κελαηδησει;;:hehe: Ε..μας εχει μεινει απο τοτε..

Υλικα:

• Χοιρινο μπουτι,ή παντσετα ή σπαλα σε κομματια μεσαιου μεγέθους.περιπου σπιρτοκουτου ή λιγο παραπανω.
  • μπέηκον(προαιρετικο)
  • ντοματες σε ροδελες λεπτες
  • πιπεριες σε ροδελες λεπτες
  • σκορδο σε κομματια ή τριμμενο
  • φετα και γραβιερα,ή οποιοδηποτε κιτρινιο τυρι σας αρεσει.Αν δεν σας αρεσει φετα,απλα δεν βαζετε φετα.
  • ελαιολαδο
  • μπαχαρικα της αρεσκειας σας.Εγω βαζω ριγανη,κυμινο που το λατρευω,εννοειται αλατοπιπερο.
Κανονικα αυτο το φαγητο γινεται στην γαστρα.Εκει ειναι ολη η ουσια.Χωρις καθολου νερο.Θα βγαλει η ντοματα πολυ υγρο.Μαλιστα εγω στα μεσα του ψησιματος ελεγχω,και αν εχει πολλα υγρα τα βγαζω,και προσθερτω απλα λιγο λαδι.

Εκτελεση
Σε γαστρα τοποθετουμε μια στρωση απο τα κομματια χοιρινου.Πασπαλιζουμε με σκορδο
Μετα τοποθετουμε το μπεηκον σε κομματια(οχι πολυ μικρα)
Απο επανω βαζουμε την ντοματα
Μετα τις πιπεριες
Τα τυρια
Στη συνεχεια τη δευτερη στρωση του χοιρινου,και επαναλαμβανουμε τα υπολοιπα οπως πριν.
Ριχνουμε μονο λαδι,καθολου νερο.
Σε μετρια φωτια,και εννοειται κλειστο το καπακι.
Ελεχγουμε για περισσευμα υγρων.Αν ειναι πολλα,τα αδειαζουμε και συνεχιζουμε το ψησιμο αφου προσθεσουμε λιγο ελαιολαδο.
Καντε την για να............κελαηδισετε..:hehe::hehe::hehe:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back