Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό αν το φτιάξω θα το τιμήσει ο Πέτρος σίγουρα!!!!
Αφου έχει κρέας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
και η τούρτα φαίνεται τέλεια

γενικά όλα εδώ (αν και δεν έχουν φωοτογραφίες)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Γιώργο έχω ρίξει παραγελλιά για πάρτη σου απλά ξέχασα να πω στον Βασίλη "ένας σημαντικός λόγος να την φτιάξει είναι επειδη εσύ δεν τρως κρέας"!!![]()
Αν ειναι ετσι φτιαχνω μια μονο για παρτι του.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μην φοβάστε, το φαγητό δεν με απασχολεί.

Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να τα πιούμε και να περάσουμε καλά!

alesa
Νεοφερμένο μέλος
Ποπο μου τρεχουν τα σαλια και ειδικαμε την πρωτη συνταγη,τα πιροσκι...

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Είδες όμως,είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξεις!!

MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
αρκεί να ξέρεις πώς, γιατί μπορεί να δηλητηριάσεις κανένανΕίδες όμως,είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξεις!!![]()

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Έχει κανείς καμία συνταγή για τηγανίτες με σως βατόμουρα;
Υ.Γ. Βατόμουρα γιατί δεν βλέπω πουθενά στα super markets;

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Αλήθεια ποια εποχή μπορούμε να τα βρούμε σε φρουταγορές ή σουπερμάρκετ;
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
εμένα μου αρέσουν τα μπισκότα σοκολάτα-βατόμουροΑχ δεν έχω όχι και όποιος έχει ας βάλει. Πεθαίνω για βατόμουρα, τα λατρεύω!!! Πέρσι που πήγαμε διακοπές στη Νορβηγία, κάναμε βόλτα στο δάσος του Όσλο και κόβαμε αμέτρητα βατόμουρα και τρώγαμε
Αλήθεια ποια εποχή μπορούμε να τα βρούμε σε φρουταγορές ή σουπερμάρκετ;

Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα digestive/παπαδοπούλου
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
Κρέμα:
- 1 πακέτο τυρί κρέμα (philadelphia)
- 1 πακέτο mascarpone
- Κρέμα γάλακτος 250 ml
- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια ή τα βάζουμε απλά στο multi και αφού ζεστάνουμε το βούτυρο τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το mascarpone. Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί . (Εμείς δεν το θέλαμε τόσο γλυκό οπότε βάλαμε 2 κουταλιές ζάχαρη). Μετά προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στο τυρί κρέμα και το mascarpone και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μια αφράτη κρεμούλα.
Μετά τοποθετούμε την κρέμα στην βάση και από πάνω την μαρμελάδα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Καλή όρεξη!

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Υ.Γ. Βατόμουρα γιατί δεν βλέπω πουθενά στα super markets;![]()
Εγώ έχω βρει μόνο σε ένα μανάβικο στο Κολωνακι και πίστεψε με δεν θες να μαθεις τιμή...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον,μια πολυ ωραια ιδεα,ευκολη και κυριως πολυ νοστιμη ειναι οι τεμπελοπιτες.Δηλαδη πιτες,χωρις φυλλο ετοιμο,χωρις καν φυλλο που θα το ανοιξουμε εμεις,απλα με "κουρκουτι"
Οποιαδηποτε πιτα φτιαχνουμε,μπορουμε να την φτιαξουμε και με αυτον τον τροπο.
Μην μου ζητησετε αναλογιες,με το ματι παιζω παντα εγω.
Εστω οτι θελουμε να φτιαξουμε πρασοπιτα.
Βαζουμε το τυρι μας (πολυ ψιλοκομμενο ή στον τριφτη),τα πρασσα μας ψιλοκομενα και αυτα,τα αυγα μας,το γαλά μας ,το λαδι μας ή βουτυρο και οτι αλλο θελουμε,σε λεκανη.
Στην συνεχεια προσθετουμε αλευρι,και νερο οσο πρεπει ετσι ωστα να γινει ενα κουρκουτι οχι πολυ σφιχτο,αλλα ουτε και πολυ νερουλο.
Το αδειαζουμε στο ταψι,το οποιο εχουμε αλειψει ειτε με λαδι ειτε με βουτυρο(οτι προτιμαει ο καθενας).Εγω μετα την λιπαρη ουσια πασπαλιζω ,και με αλευρι και επισης με σουσαμι.
Αφου το αδειασω στο ταψι,παλι απο επανω πασπαλιζω με αλευρι,αλλα ραντιζω και με νερο και παλι σουσαμι.
Γινεται πολυ νοστιμο.

Και τωρα θα δωσω μια συνταγη αυτου του τυπου,που ειναι βασικα τεμπελοπιτα-πιτσα.
Βασικα μπαινουν ολα τα υλικα της πιτσας σε ενα μπωλ.Δηλαδη:
- Ντοματες κομμενες σε κυβους
- Πιπεριες ψιλοκομμενες
- Τυρια κιτρινα ,οτι θελετε
- Κετσαπ
- Κρεμμυδι(σε οσους αρεσουν οι πιοτσες με κρεμμυδι)
- Μανιταρια
- Αλλαντικα σε κυβους.(μπεηκον βαζω εγω και καπνιστη γαλιοπουλα ή χοιρινο) και οτι αλλο υλικο βαζετε σε πιτσα.
Ακολουθουμε την διαδικασια που εχω γραψει παραπανω.
Το εχω κανει σε παρτυ,και ολοι ζηταγαν την συνταγη.

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Υ.Γ. Βατόμουρα γιατί δεν βλέπω πουθενά στα super markets;![]()
Εγώ έχω βρει μόνο σε ένα μανάβικο στο Κολωνακι και πίστεψε με δεν θες να μαθεις τιμή...![]()
Γιώργο Βρήκα βατόμουρα στον ΑΒ βασιλόπουλο,ένα μικρό κεσεδάκι 3,45 ευρώ η' 4,45 ευρώ
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Thanks!

Έχει κοντά στην περιοχή μου ένα πολύ μεγάλο κατάστημα οπότε θα το έχω κατά νου!

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα σουδάκια που έβαλα μέσα τα έφτιαξα εγώ (δεν τη γραφω τη συνταγη,οποιος θέλει ας με ρωτήσει
) για να γίνει πιο εύκολο αγοράστε σουδάκια κατόπιν παραγγελίας άδεια από ένα ζαχαροπλαστείο!
Προφιτερόλ πανεύκολο
12 περιπου σου
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής λευκή η' κρεμα για μιλφειγ
2 φακελάκια κρεμα στιγμης γιώτης σοκολάτα
μια σοκολάτα κουβερτουρα
λίγο βούτυρο
γάλα
γλυκιά πάπρικα η' λίγο λικερ
Απλά φτιάχνετε τη κάθε κρέμα όπως αναγράφετε στη συσκευασία τους με γάλα!
Γεμίζετε τα σου με τη λευκή κρέμα και τα βάζετε σε ένα φαρδυ μπωλ η' πιρεξ.Ριχνετε από πάνω τη μια δόση κρέμα γιώτης σοκολάτα.Στη συνέχεια έχετε φτιάξει σε μπεν μαρι ζεστή σοκολάτα απο τη κουβερτουρα το βουτυεο και λίγο γάλα (+παπρικα η' λικερ) έτσι έστω να είναι ρευστή και περιχύνετε έτσι όπως είναι ζεστή τα σου και τη κρυα κρεμα σοκολάτα.
Από πάνω ρίχνετε τη δέυτερη δόση κρέμας και το βάζετε να παγώσει.Μετά με τη λευκή κρέμα που είχατε γεμίσει τα σου κάνετε ότι διακόσμηση θέλετε!Από εκει και πέρα αν θελετε βάζετε κερασάκια και τριμμένη σοκολάτα η' ξηρους καρπούς!
Το βάζετε πάλι στο ψυγείο και όταν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι έχει γίνει το πιο ελαφρυ προφιτερολ που έχετε φάει!

Φυσικά τέλεια ιδέα είναι αν έχετε όμορφα ποτηράκια να κάνετε το προφιτερολ κατευθείαν ατομικά με 1 η' 2 σουδάκια στο κάθε ποτηράκι για γεμιση

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας γραφω μια ωραια συνταγη για κολοκυθοπιτσα.
1 ετοιμο φυλο για ταρτες (ζυμη κουρου)
700 γρ. κολοκυθακια
1 κρεμμυδι ξερο μετριο ψιλοκομμενο
1/2 πρασο ψιλοκομμενο
100 γρ. μανιταρια κομμενα (κονσερβα)
100 γρ. φετα θρυμματισμενη
100 γρ. ανθοτυρο θρυμματισμενο
μπολικη τριμενη μοτσαρελα ή εμμενταλ ή οποιο κιτρινο τυρι προτιματε
150 γρ στραγγιστο γιαουρτι
1 αυγο XL
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
ελαιολαδο
1 φλυτζανακι του καφε γαλα
αλατι, πιπερι
Απλωνετε το φυλο σε ενα στρογγυλο 32αρι ταψακι. Επειδη η ζυμη ειναι παραλληλογραμη, την κοβετε απο τις μεριες
που περισευει και συμπληρωνετε ετσι ωστε να καλυπτονται με ζυμη ολα τα πλαινα τοιχωματα.
Τρυπατε ολη την επιφανεια με πιρουνι
Καθαριζετε τα κολοκυθακια και τα τριβετε απο τη χοντρη πλευρα του τριφτη. Τα βαζετε σε τρυπητο και
τα αφηνετε να στραγγισουν
Ζεσταινετε σε ενα μεγαλο τηγανι λιγο ελαιολαδο και σωταρετε το κρεμμυδι με το πρασο και τα μανιταρια.
Προσθετετε τα τριμμενα κολοκυθακια, αλατοπιπερωνετε και τα αφηνετε για λιγα λεπτα να μαλακωσουν και
να πιουν τα υγρα τους.
Αποσυρετε το τηγανι απο τη φωτια και ριχνετε τον ανηθο, τον δυοσμο, τη φετα , το ανθοτυρο και λιγο
απο τη τριμμενη μοτσαρελα ή οποιο αλλο τυρι επιλεξατε
Χτυπατε το αυγο με το γαλα και το γιαουρτι και το ριχνετε και αυτο στο μιγμα με τα κολοκυθακια.
Απλωνετε το μιγμα στο ταψακι και ριχνετε απο πανω αρκετη τριμμενη μοτσαρελα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα ή μεχρι να ροδισει καλα η επιφανεια.
Kαλοφαγωτη!!!!!
Βασίλη!!!!Η κολοκυθόπιτσα τελικά ήταν και είναι πεντανόστιμη !!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
2 πακέτα cream crackers παπαδοπουλου!
1 φακελάκι garni
1 φακελάκι κρέμα μιλφειγ
1 φακελάκι κρέμα γιώτης λευκή
γαλα
φουντούκια η' αμύγδαλα!
Φτιάχνετε όλες τις κρέμες όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Βάζετε μια στρώση κρακερς (σε μεγάλο πιρεξ)και από πάνω τη κρεμα γιωτης,μετά άλλη μια στρώση κρακερς και από πάνω τη κρεμα μιλφειγ και τέλος απλώνετε ομοιόμορφα τη σαντυγι garni και με ένα πηρουνάκι κάνετε γραμμούλες!Από πάνω ρίχνετε τριμμένο φουντούκι η' αμυγδαλο.Βέβαια αν το θέλετε πιο ιδιαίτερο οι ξηροί καρποί είναι καλή ιδέα να μπουν και στη μαι από τις δυο κρέμες.
Μια φορά (αυτο ισχυει αν το γλυκο καταναλωθει σε μια μέρα ) είχα βάλει πάνω από τη δευτερη στρωση κρακερς και μια στρώση φράουλες και ήταν πεντανοστιμο!!

Χτες που το έφτιαξα έβαλα λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής να το κάνω πιο καλοκαιρινό!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool