Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις που επιβάλλεται να μοιραζόμαστε!!

Gianduia7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ευτυχία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 1.999 μηνύματα.
Σε ένα άλλο θέμα σας έχω τρελάνει με τις φωτογραφίες και τις περιγραφές που γράφω από τα γλυκά και τα αλμυρά που φτιάχνω ..πολύ συχνά!:whistle::whistle:
Και επειδή όλο και κάτι ανακαλύπτω και μαγειρεύω και επίσης μερικοί και μερικές από εδώ μέσα ξέρω ότι κάνετε το ίδιο,εδώ θα μοιραζόμαστε τα γευστικά ταξίδια που κάνουμε και θέλουμε να δοκιμάσουν όλοι!:D

Kissbill από σένα περιμένω τη πίτσα με κολοκύθι,Jejebel από σένα σίγουρα εκείνο το κινέζικο κοτόπουλο,Pasiphae μου έχεις διαφημίσει το cheese cake σου!!:D:D:D:D

υποσημείωση:Αν θέλετε μπορείτε να γράφετε και τη πηγή της συνταγής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο που αρέσει σε όλους και φτιάχνεται τόσο έυκολα ακόμα και από άτομα που δεν έχουν μαγειρέψει ποτέ!

ΠΙΡΟΣΚΊ :slourp:

ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη): για περίπου 20 τμχ

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τσαγιου χλιαρο φρέσκο γάλα
1 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 φακελ. ξερή μαγιά
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο

ΓΕΜΙΣΗ:
Ότι θέλουμε η' ότι έχουμε :)

Εγώ βάζω τυρί emmental (μετά από δοκιμές ταιριάζει πιο πολύ και δεν είναι αλμυρό)
και λουκανικάκια φρανκφούρτης
Αν δεν έχω βάζω πάριζα η' γαλοπούλα
Ταιριάζει πολύ και το μειγμα φέτα-σπανακι που βάζουμε στη σπανακόπιτα
Και μόν ο τυρί και πατάτα η' κιμα

Βαζουμε σε μια λεκάνη-μεγάλο μπωλ το αλέυρι(κοσκινισμένο),τη μαγιά,τη ζάχαρη το αλάτι,το αυγό,το βούτυρο και τέλος το χλιαρό γάλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μια μαλακή εύπλστη ζύμη,σκεπάζουμε με μια πετσέτα η' μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα.
Μετά την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.Μετά πέρνουμε το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε (ομοιόμορφα,το "πατάμε")
και βάζουμε μια λεπτή φετούλα τυρί ένα λουκανικάκι και πρώτα κλείνουμε τις δυο άκρες στο πλάι και μετά τις άλλες δυο και το ρολάρουμε στα χέρια μας η' πάνω στον πάγκο για να κλείσει καλά!
DSC06198.jpg

DSC06199.jpg

DSC06200.jpg

Μετά βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι η' γουόκ αν έχουμε(για μένα ακόμα καλύτερα) και βάζουμε μπόλικο λάδι.Αφήνουμε να κάψει καλά το λάδι στο τέρμα και όταν ξεκινάμε να ρίχνουμε τα πιροσκι το χαμηλώνουμε λίγο,ρίχνουμε 4-5 τα γυρνάμε μέχρι να πάρουν ελαφρά σκούρο χρώμα (φουσκώνουν κι'αλλο στο τηγάνισμα)

Εχουμε έτοιμη μια πιατελα με στρωμένο χαρτί κουζίνας και τα ακουμπάμε,βάζουμε χαρτί κουζίνας σε κάθε στρώση που θα κάνουμε και έτοιμα!!
DSC06207.jpg

DSC06206.jpg

DSC06208.jpg

Σημαντικά tips:
Πρώτα αγόραζα μακριά λουκάνικα φρανκ. και τα έκοβα στη μέση αλλά ανακάλυψα στο Lidl με 35-40 λεπτά τη συσκευασία,λουκανικάκια που έχουν το ιδανικό μέγεθος για αυτά τα πιροσκι :)
Το βούτυρο το λιώνω (στο φουρνο μικροκυμάτων) πριν το ρίξω στα άλλα υλικά,επειδή θα πλάσω πιο εύκολα και χρησιμποποιώ τύπου κερκυρας που είναι αρωματικό
Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια σας απλά προσθέστε σταδιακά λίγο αλεύρι ακόμα
Το γάλα αν έχω ξεχάσει να το βγάλω από το ψυγείο νωρίτερα απλά το βάζω για λίγο στον φουρνο μικροκυμάτων
Οταν θα τα φτιάχνετε ας έχει λίγο αλέυρι ο πάγκος σας για να ρολάρουν πιο εύκολα
Στο τηγάνι βάζω ελαιόλαδο σε συνδυασμό με καλαμποκελαιο η΄ηλιελαιο,δίνει μια πιο ελαφριά γέυση,αν δεν έχετε δεν πειράζει σκέτο ελαιόλαδο
Το σημαντικότερο απ'ολα όμως είναι να κάψει καλά το λάδι πριν ρίξετε τα πιροσκι,έτσι όταν τα τρώτε θα είναι τόσο στεγνά που θα νομίζουν οι άλλοι ότι τα ψήσατε στο φουρνο!

Καλή επίτυχία!:clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μοιραζόμαστε!!

:slourp: φαίνονται τέλεια
εντάξει, δε θα διαβάσω άλλο αυτό το θέμα:pfff: (πεινάω :redface:)

Εγώ έχω μπροστά μου ένα μισοφαγωμένο πιροσκι :whistle:

εντάξει, τώρα δε θα ξαναπεράσω από αυτό το θέμα :pfff:

:P

Αν και δεν θα μπορούσα να το φάω, εντούτοις φαίνεται πολύ καλό! :hehe:

μμμμμμ...... φαίνεται πεντανόστημο..... :beer:

Ok,Ευτυχια...με σκοτωνεις τουτη την ωρα.Μολις εχω γυρισει απο οδοντιατρο,και ΔΕΝ μπορω να φαω τιποτα μεχρι το βραδυ!!:hehe::hehe::hehe:Μιλαμε οι φωτο με...ξελιγωσαν!:eek:

Κοτόπουλο με ginger
Υλικά
- 1 – ¼ φλυντζάνι κολοκύθι κομμένο σε φέτες (3 κολοκυθάκια)
- ½ φλυντζάνι καρότο κομμένο σε φέτες (2 καρότα)
- ½ φλυντζάνι κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (1 μεσαίο)
- 1 μικρή κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε φέτες (3/4 φλυντζάνι)
- 2-1/2 φλυντζάνι τεμαχισμένο λάχανο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι τιγανίσματος
- 12 ounces στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκκαλο κομμένο σε κομματάκια μιας ίντζας
- ½ φλυντζάνι stir-fry sauce
- ½ κουταλάκι του γλυκού ginger
- ¾ φλυντζάνια κομμένα φυστίκια (cashew nuts)

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα γουόκ με λάδι και μεσαία φωτιά, ανακάτεψε το μισό κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και πράσινο λάχανο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (να ναι όμως ακόμα τραγανά). Αφαίρεσέ τα από το γουόκ και πρόσθεσε τα υπόλοιπα. Βγάλε τα από του γουοκ.
Αν είναι αναγκαίο πρόσθεσε περισσότερο λάδι στο ζεστό γουόκ. Βάλε το κοτόπουλο μέσα στο γουοκ. Μαγείρεψε και ανακάτεψε για 3-5 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο δεν είναι πια ροζ. Διώξε το κοτόπουλο από το κέντρο του γουκ. Πρόσθεσε τη stir-fry sauce και το ginger στο κέντρο του γουκ. Ανακάτεψε και άσε μέχρι να βράσει. Πρόσθεσε τα λαχανικά. Ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα του κοτόπουλου και των λαχανικών έχει βράσει καλά. Ράντισε το μείγμα με τα κομμένα φυστίκια.
Συνοδεύουμε με ρύζι.

Τελευταία επεξεργασία:
μμμμμμ...... φαίνεται πεντανόστημο..... :beer:

Τα εχω δοκιμασει απο τα χερακια της Ευτυχιας και πραγματικα ειναι 5νοστιμα!
Μου ειχε στειλει τη συνταγη και τα εχω φτιαξει 4-5 φορες.
Την πρωτη φορα τα εβαλα στο φουρνο για πιο υγειινα και καλα, αλλα χανουν πολυ σε γευση.
Συμφωνω οτι το εμμενταλ ταιριαζει περισσοτερο αλλα Ευτυχια προτιμω να βαζω τα λουκανικα Εν Ελλαδι απο αυτα του lidl,
που τα θεωρω πολυ κατωτερα, αν οχι αμφιβολου ποιοτητας.

Δεν κατάλαβα, προτιμάς να βάζεις κατώτερα λουκάνικα; :confused:

Δεν κατάλαβα, προτιμάς να βάζεις κατώτερα λουκάνικα; :confused:

Ισως δεν εκφραστηκα καλα.
Προτιμω να βαζω καλυτερης ποιοτητας λουκανικα.
Αυτα του lidl δε τα θεωρω τοσο καλα.

Μια χαρά είναι και αυτά,γιατί νομίζεις ότι τα δικά μας είναι καλύτερα?όλα τα αλλαντικά στην ουσία σαβούρα είναι,αλλά νόστιμη σαβούρα!!:P
Ιδια γεύση έχουν απλά πιο φθηνά γιατί είναι και πιο μικρά!Γιατί του Ικεα τα λουκάνικα σε τι διαφέρουν?

- 1 μικρό κόκκινο γλυκό πιπέρι κομμένο σε φέτες (3/4 φλυντζάνι)
- 2-1/2 φλυντζάνι τεμαχισμένο κραμπί

έχω απορίες..τι είναι το κραμπί,που το βρίσκω και τι έννοεις πιπέρι κομμένο σε φέτες??
Εγω σε κοκκους το έχω η' σε σκόνη!:confused:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μια χαρά είναι και αυτά,γιατί νομίζεις ότι τα δικά μας είναι καλύτερα?όλα τα αλλαντικά στην ουσία σαβούρα είναι,αλλά νόστιμη σαβούρα!!:P
Ιδια γεύση έχουν απλά πιο φθηνά γιατί είναι και πιο μικρά!Γιατί του Ικεα τα λουκάνικα σε τι διαφέρουν?

Επειδη ξερω ποια λες και τα εχω δοκιμασει παλιοτερα, για μενα γευστικα και ποιοτικα απεχουν χιλιομετρα.
Τα Εν ελλαδι εχουν αντικαταστησει τα ζωικα λιπη με εξαιρ.παρθ.ελαιολαδο και εχουν διπλη παστεριωση.
Το πιο φτηνα δεν ειναι γιατι ειναι πιο μικρα αλλα γιατι δεν αξιζουν. Παντα πληρωνεις το κιλο και οχι το μεγεθος. ;)

έχω απορίες..τι είναι το κραμπί,που το βρίσκω και τι έννοεις πιπέρι κομμένο σε φέτες??
Εγω σε κοκκους το έχω η' σε σκόνη!:confused:

Το κραμπι ειναι το λαχανο στα κυπριακα. Γι'αυτο αν δεις παρακατω στη συνταγη αναφερει πρασινο λαχανο που δεν υπαρχει στα υλικα!
Το πιπερι κομμενο σε φετες, λογικα ειναι πιπερια! :D
Θα μαθουμε και τα κυπριακα σιγα σιγα. :)

κοιτά αν τα φας σκέτα για να το λες θα έχει διαφορά ,επίσης και εγώ εν ελλάδι αγοράζω όλα τα αλλάντικά που τρώμε :)!

Αλλά χτες που τα αγόρασα και τα έβαλα μέσα στο πιροσκί δεν καταλάβαμε καμιά διαφορά!
Εξάλλου σιγά πόσο συχνα τρώμε τέτοια πράγματα,είχα να φτιάξω από την τελευταία φορά που φάγαμε μαζί γιατί έχουμε κόψει τα τηγανιτά,χτες ήταν απλά για να δοκιμάσω τα λουκάνικάκια,

Αφου έχεις ένσταση Βασίλη μου δεν τα ξαναβάζω γιατί είχα σκοπό να ξαναφτιάξω στην επόμενη συνάντηση μας ;):P μόνο εν ελλάδι τότε

κοιτά αν τα φας σκέτα για να το λες θα έχει διαφορά ,επίσης και εγώ εν ελλάδι αγοράζω όλα τα αλλάντικά που τρώμε :)!

Αλλά χτες που τα αγόρασα και τα έβαλα μέσα στο πιροσκί δεν καταλάβαμε καμιά διαφορά!
Εξάλλου σιγά πόσο συχνα τρώμε τέτοια πράγματα,είχα να φτιάξω από την τελευταία φορά που φάγαμε μαζί γιατί έχουμε κόψει τα τηγανιτά,χτες ήταν απλά για να δοκιμάσω τα λουκάνικάκια,

Αφου έχεις ένσταση Βασίλη μου δεν τα ξαναβάζω γιατί είχα σκοπό να ξαναφτιάξω στην επόμενη συνάντηση μας ;):P μόνο εν ελλάδι τότε

Σε λατρευω!

Και εγώ και εγώ!!:kissing:

Κι εγώ θέλω!
Λοιπόν! Πρόχειρη το πιο απλό cheesecake του κόσμου, και αργότερα θα φέρω το τετράδιο να σας γράψω κι άλλα!

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ παπαδοπούλου
1 βιτάμ
1 κιλό φυτική σαντυγί (η μικρή συσκευασία, νομίζω 1 κιλό είναι)
250 γρ τυρί κρέμα
1,5 λίτρο χυμός της επιλογής σας, εγώ βάζω βύσσινο(οι Amita είναι πιο ωραίοι)
2 κουτάκια κάστερ πάουντερ ζαχαροπλαστικής (με το κοριτσάκι)
μπόλικη ζάχαρη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω το βούτυρο στο μάτι και ταυτόχρονα θρυμματίζω τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα απλώνω σε ένα πυρέξ (μεσαίου μεγέθους, βαθύ). Όταν λιώσει το βούτυρο το ρίχνω στα μπισκότα και ανακατεύω καλά (με τα χέρια κατά προτίμηση :P )για να γίνουν όλα τα μπισκότα βουτυρωμένα. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπώ τη σαντιγύ στο μίξερ και ρίχνω σιγά σιγά το τυρί κρέμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα το απλώνω πάνω στα μπισκότα (που λογικά μέχρι τώρα θα έχουν κρυώσει).
Βάζω 4 κούπες χυμό σε μια κατσαρόλα να βράζουν, και τις υπόλοιπες 2 που μένουν τις ρίχνω σε ένα μπολ με 12 κουταλιές ζάχαρη και 12 κουταλιές κάστερ πάουντερ. Ανακατεύω ταυτόχρονα καθώς ρίχνω το χυμό μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κάστερ πάουντερ. Όταν αρχίσει να βράζει ο χυμός που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα, ρίχνω και το μίγμμα από το μπολ μέσα και ανακατεύω καλά. Και τώρα χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω συχνά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει πολύ καλά, το αφήνω να κρυώσει (προσοχή! Αν δεν κρυώσει θα μας βγει με άσπρες βούλες το τζίσκεικ!) και έπειτα το απλώνω πάνω στο πυρεξ μου. Αφήνω για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back