ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
απλα παιζει λιγο πιο εντονα,εχω 4 μικρα 6 μηνων,απ την αρχη ειχαν δειξει το χαρακτηρα τους,το ενα το πορτοκαλι(πατατινα)μες στη γρινα,απο μωρο αυτο ακουγονταν,αλλα χαδιαρα και παιχνιδιαρα οσο τιποτα.ο αλλος ο ασπρομαυρος(ριρης)οταν ηταν μωρο με καταδαγκωνε κι εμενα και τ αδελφια του,το πιο ζωηρο απ ολα κι εχει γινει χαλβας τωρα χαχα φαντασου να μεγαλωσει.η ταρταρουγα(τιτινα)φοβικη απο μωρο,με τασεις φυγης,παντα εκεινη εχω το νου μου οταν τα βγαζω στην αυλη και παντα το σκαει,κι εχει κι ενα χρωμα η ατιμη που δεν φαινεται οταν κρυβεται.η αλλη η μπουρδιτσα ολο τρωει και κανει ζημιες,αλλα ναζια και χαρες οσο τιποτα,δε ξερω τι περναει αλλα οταν βλεπει αρσενικο,ητε αντρα,ητε γατο,κανει σαν τρελη απο χαρα,αν και στειρωμενη.
ολα αυτα στα εγραψα για να καταλαβεις οτι καθε ζωακι εχει τα δικα του(καλα μ αρεσει να μιλαω για τα γατακια μου ωρες χεχε).κι απο ζημιες και γραντζουνιες αλλο τιποτα,αφου εχω συνηθησει πλεον τα χερια μου γραντζουνισμενα χρονια τωρα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Αυτο το ρολο πρεπει να παιξεις εσυ τωρα.
Οταν σε ποναει μπορεις να φωναξεις δυνατα και να δειξεις οτι σε πονεσε μιμουμενη τη συμπεριφορα της γατας, κανοντας δλδ οτι γλειφεις το πονεμενο σου χερι. Σταματας το παιχνιδι για λιγο ωστε να καταλαβει πως τετοια συμπεριφορα δε την ενθαρρυνεις.
Επισης σε καποια αλλη στιγμη, ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ μεσα στα πλαισια του παιχνιδιου να την πονεσεις εσυ, ωστε να καταλαβει οτι οπως πονεσε αυτη ποναει και ο αλλος. Προσεχε ομως να την πονεσεις με μετρο και πανω στο παιχνιδι ωστε να το εκλαβει ως ''ατυχημα'' και οχι ως αντιδραση ή τιμωρια. Μπορεις π.χ να της πιεσεις το πατουσακι σιγα-σιγα αναμεσα στα δυο σου δακτυλα μεχρι να βρεις τα ορια της και να δεις οτι ενοχλειται. Να εισαι σιγουρη, θα μαθει πολυ γρηγορα.
Αυτο ακριβως εφαρμοσα εγω με τον Τζιμακο μου και αν δεις τωρα πως παιζουμε θα παθεις πλακα. Καθε μερα σχεδον κανουμε ενα ''αγριο'' παιχνιδι με ''δυνατα'' δαγκωματα, αδυσωπητες επιθεσεις, τραβηγματα και κωλοτουμπες.
Ολα αυτα φαινονται επικινδυνα για καποιον που δε μας ξερει. Για μενα ειναι σχεδον χαδια και τα χερια μετα απο τετοιο παιχνιδι δεν εχουν ουτε γρατζουνια.
Αυτο που μου αρεσει ειναι οταν μου εχει αρπαξει το χερι με τα δοντια του, και χρησιμοποιει μονο τη δυναμη που χρειαζεται ωστε να μη μπορω να το βγαλω αλλα και να μη με πονεσει.
Μερικες φορες οταν το παιχνιδι εχει αναψει, βρισκεται ξαπλα με το χερι μου στο στομα του, ξεφυσαει απο τη μυτη σα δρακος, με το αλλο μου χερι τον εχω ακινητοποιησει και κοιτιομαστε στα ματια. Νοιωθω τα δοντια του στο χερι μου να αυξομοιωνουν τη ενταση τους και ξερω οτι αν θελει μου εχει κανει το χερι κομματια. Μα ετσι οπως τον κοιτω στα ματια τον αγαπω περισσοτερο και του εχω εμπιστοσυνη. Ξερω οτι δε θα το κανει. Με αγαπαει κι αυτος και δε θελει να με πονεσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό που θα σε συμβούλευα όμως να κάνεις είναι να μην χρησιμοποιείς ποτέ τα χέρια σου για να παίξετε, γιατί του μεταδίδεις λανθασμένα μηνύματα. Να χρησιμοποιείς πάντα παιγνίδια ειδικά για γάτες δεμένα με κορδόνι ή καλάμι.

efi13
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα...
όπως βλέπετε είμαι καινούρια στο "στεκι" πολυ απλά γιατί χρειαζομαι βοήθεια!!
έχω πολλά χρόνια γάτες, αλλά πάντα στην αυλή...
Τον ιούλιο του 2010 μετακόμισα σε μια μονοκατοικία κ βρήκα απέξω ένα γατάκι (θηλυκό) με τη μαμά του..
από μικρό ήταν άγριο αλλά σιγά σιγά και ταΐζοντας το, άρχισε να έρχεται μέσα στο σπίτι
κ το άφηνα να κοιμάται κ μέσα που κ που. σε ηλικία 8 μηνών του έκανα στείρωση κ πλέον έμενε μέσα
απλά όταν έλειπα στη δουλειά την άφηνα έξω, το ζήταγε κ αυτή άλλωστε.
γενικά όμως δεν καθολου καλή σχέση με τους υπόλοιπους που μπαίνανε σπίτι.
ήταν πάντα φοβισμένη κ δεν πλησιαζόταν. σε μας όμως ερχόταν αγκαλιά.
το μάρτιο του 11 μετακόμισα σε πολυκατοικια κ φυσικά την πήρα μαζί.
γενικά προσαρμόστηκε πολύ εύκολα , πράγμα που δεν το περίμενα, αλλα κ πάλι όταν έρχεται κόσμος
εξαφανίζεται! επειδή μετακομίσαμε καλοκαίρι, προφανώς λόγς ζέστης, δεν ερχόταν
καθόλου αγκαλιά, αλλα ήταν μια χαρά με μας, μας έκανε χαρές παιχνίδια κτλ.
με το που χειμώνιασε άρχισε πάλι να έρχεται αγκαλιά κ σε μένα κ στο αγόρι μου,
αλλα το θέμα έιναι ότι εκει που κάθεται κ την χαιδεύεις, στα καλά καθούμενα κατεβάζει τα αυτιά
κ κανει μια κινηση πανω μας με το ποδι κ φευγει βολιδα!
σε μενα δεν εχει βγαλει ποτε νυχια, αλλα χτεσ σε τετοια φαση, εκει που καθοταν στο αγορι μου
ξαφνικα τον γρατζουνισε στο προσωπο κ εφυγε τερχοντας!
δεν μπορω να καταλαβω αν το κανει για να παιξει η αν επιτιθεται!
μετα απο λιγο μπορει να ξαναερθει μονη της αγκαλια!σαν να μην τρεχει τπτ!
τι πρεπει να κανω????γενικα κ καλα που καθεται στην αγκαλια τη βλεπεις οτι ειναι
στην τσιτα, αν κουνηθεις η ακουσει κατι πεταγεται κ φευγει...
αλλα να γρατζουναει δεν το καταλαβαινω!
αλλες φορες παλι μου πιανει το χερι κ το δαγκωνει φανερα εκνευρισμενη
κ μετα πεταγεται κ φευγει παλι...
συγνωμη αν σας κουρασα αλλα επρεπε να τα πω ολα για να βγαλετε συμπερασμα..
Havana
Διάσημο μέλος
Δεν έχω καταλάβει γιατί ηαν πολύ μεγάλο το κείμενο..
το γατακι ζει μέσα ή έξω?
ή και τα 2?
αν ζει μέσα πόσο καιρό ζει μέσα, και τι ηλικία έχε?
efi13
Νεοφερμένο μέλος
οταν εγινε 6 μηνων αρχισε να μπαινοβγαινει σπιτι,
κ οταν ηταν 10 μηνων μετακομισα σε πολυκατοικια κ απο τοτε ειναι
μονιμα μεσα μεχρι τωρα που ειναι 1,5 χρονων.
Ευχαριστω!
my kristi
Νεοφερμένο μέλος
...δαγκωνει και δερνει τη βουρτσα με μανια και οχι μονο και το χερι μου μαζι. Της δινω λιχουδιες για να τη ξεγελασω και παλι τα ιδια. Αρχιζει και μαδαει και θελει βουρτσισμα καθημερινα. Τι να κανω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
1. Οταν είναι νεαρά δαγκώνουν διότι απο τη φύση τους έτσι παίζουν με τα αδερφάκια τους
2. όταν τους χαιδέυουμε την κοιλιά (μετά απο κάποια ώρα δεν τους αρέσει)
3. όταν πονάνε
4. οταν θέλουν να μας σταματήσουν απο το να κάνουμε κάτι
5 . όταν επιτίθονται.
Για το 3 και το 5 πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στα οποιά οδήγησαν στον πόνο ή στην επιθετικότητα, έχει πχ περάσει κάποια ασθένεια? έχει σταρμπουλήξει κάποιο πόδι? έχει στρεσαριστεί με κάτι έχει υπάρξει αλλαγή περιβάλλοντος το έχει τρομάξει κάτι.
Πέρα από τα παραπάνω πολλές φορές ευθυνόμαστε και εμείς οι άνθρωποι, όταν η γάτα είναι νεαρή και γρατζουνάει και δαγκώνει μας φαίνεται χαριτόμενο και δεν το κόβουμε άμεσα , όμως πρέπει αν την αποθαύνουμε γαιτί οταν γίνει γάτα 6 κιλά δεν θα είναι μικες γρατζουνιές ή δαγκωματάκια, ενώ εκείνη θα έχει στο μυαλό της οτι παίζει εμεις θα υποφέρουμε.
Το δάγκωμα είναι στη φύση τους όμως αναφορικά με τα χέρια μας , πρέπει να κόβεται απο νεαρή ηλικία.
Τέλος σχετικά με το βούρτσισμα, δοκίμασε μια διαφορετική χτένα και κράτα πάνυα τις ρίζες των τριχών εμ το χέρι σου για να μην πονάει η γάτα, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα γάντι , που κάνει ήποιο μασαζ και βούρτσισμα για να το συνδιάσει εμ κάτι ευχάριστο, τέλος μπορείς να δεις βιντεάκια στο youtube γαι το πως να τη βουρτσίζεις σωστά χωρίς να πονάει ή τι βούρστες-χτένες να χρησιμποιήσεις.
Καλή επιτυχία και στις 2 σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
my kristi
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Τι άλλαξε;
Μεγάλωσε λίγο (ήταν 10 μηνών)
Άρχισα να τη χτενίζω πιο απαλά, και με κοφτές κινήσεις. Δεν ξέρω αν πριν την πονούσα ή απλά συνήθισε, αλλά της αρέσει έτσι.
Δίνω έμφαση πού και πού εκεί που της αρέσει πιο πολύ, δηλαδή στη βάση της ουράς της (τουρλώνει κωλαράκι, χιχι)
Παράλληλα της χαϊδεύω με το άλλο χέρι άλλα σημεία που της αρέσουν, όπως κάτω από τα μαγουλάκια!
Λίγο-λίγο και κάποια στιγμή μόνο που δε θα σου φέρνει μόνο του τη βούρτσα!!!
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Με τον καιρο ομως συνηθιζει και το αποδεχεται.
Συμφωνω απολυτα με οσα λεει η ''Γιδι''
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν της αρέσει να ακουμπάνε τα δόντια της χτένας στο πετσί της.
sourikata80
Νεοφερμένο μέλος

my kristi
Νεοφερμένο μέλος
Με υπομονη, με καλοπιασμα... της μιλαγα συνεχεια και τρυφερα. Αυτη τη φορα το απολαμβανε.
Στο τελος την επιβραβευσα με λιχουδια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Οπότε προσπάθησε να κάνεις ακριβώς το ίδιο και την επόμενη φορά.

sourikata80
Νεοφερμένο μέλος

Konstantina690
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας παιδια
αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον γατουλη μου και θα ειθελα την βοηθεια σας.
αρχικα να πω πως τον γατουλη μου τον βρηκα πριν 4 μηνες αδεσποτο(βασικα δεν τον βρηκα εγω αλλα αυτος) .
πλεον ειναι 6 μηνων και τον λατρευω τον αγαπαω παρα πολυ και σε 3 χρονια που θα μεινω σε δικο μου σπιτι(θα νοικιαζω ενοω)θα τον παρω μαζι μου.Οταν τον βρηκα τον εβαζα μεσα στο σπιτι το μεσημερι εως το απογευμα μια μερα που τον ειχα μεσα του ειχα βαλει να φαει και ετρωγα και εγω(ποπ κορν)μολις τελιωσε ηρθε σε εμενα για να του δωσω (ενοωειτε πως δεν του εδωσα) και μολις πλησιαζε το μπολ το σηκωνα για να μην το φτανει μολις τελιωσα με πλισιασε καθισε στα ποδια μου και τυλιχτειτε γυρω απο την γαμπα μου και με δαγκασε τον επιασα απο το σβερκο του ειπα μη και τον αφισα κατο μετα ηρθε παλι καθισε στα ποδια μου και με παταει μια δαγκονια(τοτε αρχισα να φοβαμαι)τον πλιανω απο το σβερκο του φωναζω ΜΗ(εκεινη τη στιγμη του το ειπα πιο δυνατα)μην το ξανα κανεις και τον βγαζω εξω.Απο τοτε οταν τον βαζω μεσα στο σπιτι αυτο μου κανει αλλα οταν ειναι εξω ειναι πολυ καλο γατι δεν ξερω τι να κανω αρχισα να φοβαμαι (πλεων εχω σταματισει να τον βαζω μεσα)κυνηγαει τα ποδια μου και τους επιτιθεται ενοω παλια κοιματαν στην αγκαλια μου.

αυτο εχει αρκετο καιρο που εγινε (πλεον το βραδυ τον βαζω σε ενα κλειστω δοματιο εξω απο το σπιτι και κοιμαται δεν θελει να βγαινει απο εκει)και σημερα το μεσιμερι που τον χαιδευα τυλιχθηκε γυρω απο την γαμπα μου και αμεσος τον σταματισα και εφυγα θελω να αρχισω να τον βαζω παλυ στο σπιτι αλλα φοβαμαι τι να κανω;

ειναι πολυ φιλικος με ολους ακομα και με τους γνωστους δεν εχει προβλιμα τριβετε σε ολο το κοσμο
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κωνσταντίνα, πολλές φορές το δάγκωμα για τη γάτα είναι μέρος του παιχνιδιού τους, ακόμη και μεταξύ τους.
Το γεγονός ότι δαγκώνει μόνο εσένα μπορεί να σημαίνει ότι είσαι αυτή που νιώθει πιο κοντά του και πιο οικείο πρόσωπο σε αυτόν.
Εσύ φυσικά πονάς κι ενοχλείσαι από αυτήν τη συνήθεια αλλά εκείνος δεν το καταλαβαίνει.
Νομίζω ότι το "μη" που του λες και το γεγονός ότι τον πιάνεις και τον απομακρύνεις από το πόδι σου, ίσως είναι αυτό που πρέπει.
Δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα να τον βγάζεις έξω από το σπίτι ή να τον απομονώνεις, δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο στη δική μου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool