Γρατζουνάει και δαγκώνει!!!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση
Βασικα μου φενετε πολυ περιεργο να με δαγκωνει μονο οταν ειναι μεσα στο σπιτι
πριν αρχιση να συμπεριφερεται ετσι πιστευα πως καταλαβαινει οταν με ποναει(διοτι οταν ανεβαινει στην αγκαλια μου δεν γατζονετε πανω μου ουτε με γρατζουναει).
Ναι αυτο ειναι αληθεια ο γατος μου ειναι πιο δεμενος με εμενα απο οτι με την υπολιπι οικογενια ετσι κ αλλιως εγω τον ταιζω εγω παιζω μαζι του και γενικος οτι χριαστιαστι εγω ειμαι διπλα του.
Ο γατουλις μου δυστυχος δεν μενει εντος του σπιτιου το βραδυ που τον βαζω μεσα σε εκεινο το δοματιο του εχω τα παιχνιδια του την αμο του τα μπολακια του(
το ενα με νερο και το αλο με την ξερα τροφη)το κλουβι μεταφορας του και το κρεβατακι του και με το ζορι τον βγαζω μετα εξω αφου ειναι ζεστα εκει και δεν θελει να ειναι εξω.Ξεχασα να αναφερω πως το καλοκαιρι θα στειρωθει κιολας
τι μπορω να κανω για να σταματησει συντομα αυτο(εκανα πολυ καιρο να ξεπερασω αυτο το περιστατικο και για αυτο και φοβαμαι ομως εχω πολλη υπομονη οποτε με την καθοδηγηση σας πιστευω πως θα τα καταφερω)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να φοβάσαι, δεν το κάνει με επιθετική διάθεση αλλά επειδή νιώθει ασφάλεια μαζί σου, όσο αντιφατικό κι αν μπορεί να ακούγεται αυτό. :)
Εφόσον κοιμάται και μόνος του στο δωμάτιο αυτό, ίσως χαίρεται υπερβολικά όταν έχει την ευκαιρία να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου και στο εκδηλώνει με αυτόν τον τρόπο. ;)
Απλώς προσπάθησε όταν το κάνει αυτό να το σταματάς.
Ίσως η στείρωση να βοηθήσει και να ηρεμήσει λίγο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω παρα πολυ :D
διλαδι δεν υπαρχει καποιο προβλημα...
τωρα που εκλεισαν τα σχολεια(για το πασχα)θα περναω περισσοτερη ωρα μαζι του :yahoo:
Νομιζα οτι ειχε θυμωσει που δεν του εδινα να φαει ποπ κορν και για αυτο το εκαμνε αλλα εκανα λαθος :P
Θα τον στειρωσω μολις τελειωσω τις εξετασεις γιατι δεν θελω να το σκασει

να φανταστειτε μονο εμενα αφηνει να τον φιλαω στο προσωπακι του :-*

Κωνσταντινα μου,και εμενα μου το εκανε ο δικος μου γατος αυτο.Δεν μου ειχε αφησει ποδι για ποδι.Μην τον φοβασαι.Απλα εκεινη την ωρα ΜΗΝ τραβιεσαι αποτομα,γιατι ειναι χειροτερα,και ή απομακρυνε τον απαλα,η κανε εναν δυνατο θορυβο με το χερι σου(πχ παλαμακια),ή πειραξε του την ουριτσα για να αφησει το ποδι σου και να ασχολγηθει με την ουρα του.:)

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες να τις εφαρμοσω αν αρχισει να το ξανακανει ;)
να φανταστεις ειχα δοκιμασει τα παντα
1) να κικλοφορω με παπουτσια με φουτερ φορμα μηπως και δεν καταφερει να με δαγκωσει
2) ξυπολητη μηπως και καινιγουσε τα παπουτσια μου και οχι τα ποδια μου
3) και τελος σκεπασμενοι με μια κουβερτα
αλλα τιποτα δεν ειχα καταφερει . :(
Ο δικο σου το εχει σταματισει τελιος αυτο;
Σου πηρε πολυ καιρο για να τον κανεις να το σταματισει ;

χμ,βασικα το σταματησε..μεγαλωνοντας.Βεβαια,ακομα με δαγκωνει,αλλα το κανει οταν θελει να του βαλω φαγητο..:hehe:,οχι στα καλα καθουμενα οπως το εκανε μικρος.
Κοιτα κατι,οταν ειναι μικρα,..ειναι διαβολακια.Οκ,δεν ειναι μωρο πλεον ο γατος σου,αλλα μικρος..νεαρος ειναι ακομα.:DΘα ηρεμισει σιγα σιγα,και κυριως με τη στειρωση.:)

Ναι τα ατιμα (ολο ζημιες κανουν) οταν ειναι μικρα.
Μακαρι να ηρεμισει συντομα
και παλι ευχαριστω πολυ... :)

Γεια σας παιδιά! Χρειάζομαι τη λίγο τη βοήθειά σας εδώ γιατί είμαι λίγο άπειρη στο πως να φέρομαι σε τέτοιες περιπτώσεις..'Eχω πάρει γατάκι πριν λίγες μέρες,είναι μικρό (3 μηνών) και ενώ στην αρχή ήτανε πιο ήσυχο τώρα έχει ζωηρέψει απότομα, ειδικά την ώρα που παίζει. Φυσικά δεν έχω πρόβλημα που είναι παιχνιδιάρικο κάθε άλλο, αλλά τις τελευταίες 2 μέρες με γρατζουνάει και με δαγκώνει,την ώρα που το πιάνει όρεξη για παιχνίδι. Δεν ξέρω εάν έκανα κάτι λάθος και το κακόμαθα επειδή του έχω και μια αδυναμία,ειδικά τις πρώτες μερες δε το άφηνα σχεδόν καθόλου μόνο. Καταλαμβαίνω φυσικά πως είναι η ηλικία του τώρα που θέλει να παίξει και του αφιερώνω αρκετή ώρα και παίζω μαζί του αλλά δυστυχώς δεν έχω όλο το χρόνο μου ελευθερο,είμαι φοιτήτρια και λείπω μερικές ώρες από σπίτι,διαβάζω κτλ. Του έχω πάρει και παιχνιδάκια και παίζει αλλά ίσως τα βαριέται στην πολλή ώρα γιατί μετά έρχεται σε μένα. Όταν δεν μπορώ να του δώσω σημασία γιατί είμαι απασχολημένη έρχεται και με γρατζουνάει ζητώντας μου να παίξω μαζί του και κάπου κάπου με κουράζει αυτό συνέχεια,χρειάζομαι κ εγώ λίγο την ησυχία μου. Να σημειώσω πως το γατάκι ζούσε μέχρι αυτή την ηλικία με τη μαμα του και το αδερφάκι του με το οποίο και έπαιζε συνέχεια,οπότε σκέφτομαι πως μάλλον επειδή τώρα τους έχει αποχωριστεί να φέρεται έτσι γιατί είχε συνηθίσει. Το θέμα όμως εγώ τι πρέπει να κάνω για να το κάνω να καταλάβει πως δεν θέλω να φέρεται έτσι και θέλω να σταματήσει? Να το αγνοήσω, να του φωνάξω 'ΜΗ' κ τέτοια ή να το κλείσω σε ένα δωμάτιο για λίγο να ηρεμίσει? Κάτι τελευταίο..αυτή του η ζωηρή συμπεριφορά θ'αλλάξει όταν θα μεγαλώσει ή θα μείνει έτσι? Αν έχετε κ άλλοι παρόμοιες εμπειρίες παρακαλώ μοιραστείτε τις μαζί μου,θα με βοηθήσει.:)

vregmeni_gata, ένα μικρό γατάκι δεν είναι εύκολο να καταλάβει πότε ξεπερνάει τα όρια και σε δαγκώνει πιο δυνατά απ' όσο πρέπει ή πότε σε γρατζουνάει και σε πληγώνει.
Κανονικά, η μητέρα του του δείχνει με τον καιρό πότε το παρακάνει είτε νιαουρίζοντας του είτε ρίχνοντας του μια πολύ ελαφριά "σφαλιάρα" ώστε να σταματήσει.
Αυτό που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να του λες "ΜΗ" με σταθερή και δυνατή φωνή, χωρίς να είσαι θυμωμένη κ.λπ.
Εάν δεις ότι αυτό δεν πιάνει, μπορείς να το φυσάς πολύ απαλά στο πρόσωπο και λογικά θα σταματήσει να σε δαγκώνει ή να σε γρατζουνάει.
Τη στιγμή που το κάνεις αυτό, προσπάθησε να μην πάρεις το χέρι σου και μάλιστα μην το πάρεις απότομα διότι μπορεί να το δει ως ένδειξη παιχνιδίσματος.
Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να το πιάσεις και να τον αφήσεις κάτω απαλά, σταματώντας έτσι το παιχνίδι.
Μετά από λίγα λεπτά παίζετε πάλι κι εάν σε δαγκώνει δυνατά ή σε γρατζουνάει, κάνεις το ίδιο.
Νομίζω ότι όλα αυτά τα tips θα βοηθήσουν. :)

Γιώργο σ'ευχαριστώ για τα tips, θα τα δοκιμάσω. Γενικά το κάνει όταν βαριέται αυτό,θέλει με κάποιο τρόπο να μου τραβήξει την προσοχή. Διάβασα στα προηγούμενα ποστ που έγραψαν τ'άλλα παιδιά σ'αυτό το θέμα πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να παίζουμε μαζί του,αλλά παιχνίδια για νύχια κτλ αλλιώς του μεταδίδουμε λανθασμένα μυνήματα. Νομίζω αυτό το λάθος έκανα εγώ,θεωρούσα χαριτωμένο που με γρατζουνούσε και με δάγκωνε και του πέρασα αυτό μύνημα. Μάλλον θα του πάρω κι άλλα παιχνίδια για ν'ασχολείται και να παίζει όσο γίνεται μόνο του γιατί δεν μπορώ να κάνω και πολλά ειδικά τώρα που μπαίνω σε περίοδο εξεταστικής. Ελπίζω πως θα ηρεμίσει λίγο..

Γεια σας κι από εμένα! Ο γατούλης μου είναι ενός έτους, ημιμακρύτριχος και το τεράστιο πρόβλημά μας είναι το βούρτισμα. Το παιδί μου έχει τρομερά επιβλητικό και χαρακτήρα παρά το γεγονός ότι είναι στειρωμένος! Ακόμα και η κτηνίατρός μας απόρησε! Αν δε θέλει κάτι, θα γίνει ο πανικός ο ίδιος προκειμένου να το καταφέρει!!! Μέχρι πριν λίγους μήνες, το πρόβλημα με τις τρίχες δεν ήταν τόσο τρομερό. Γι' αυτό, θεώρησα σωστό να μην το ταλαιπωρήσω γιατί ήξερα εξ αρχής πως οι προσπάθειές μου θα ήταν άκαρπες στο τέλος. Από τον Απρίλη όμως, η κατάσταση έγινε αφόρητη κι εγώ μετανιώνω που είχα αποφασίσει να μην τον χτενίζω... Τρίχες παντού!! Έτσι, αποφάσισα να το επιχειρήσω... προσπαθούσα με το καλό, χάδια κλπ... τίποτα! Προσπάθησα με φαΐ που έλεγαν κάποια μέλη ότι αποδίδει, τίποτα... με επιβράβευση δεν πολυπρολάβαινα... στο τέλος έφτασα να έχω γρατζουνιές από τα χέρια μέχρι τα πόδια! Δε μπορώ να βρω μια λύση! Το μόνο που σκέφτομαι είναι το ηρεμιστικό!! Είναι πολύ ακραίο νομίζω!! Όμως τι να κάνω; και άντε και του δίνω την πρώτη φορά... μετά; θα του δίνω τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα; θα γίνει junkie ο γάτος!! :P

Προτείνω λίγο κάθε δυο-τρεις μέρες. Και να τον κτενίζεις πρώτα στο κεφάλι και κάτω από το σαγόνι, με αργές γρήγορες κινήσεις, σαν χαϊδεμα. Μετά να περνάς τη βούρτσα από άλλη περιοχή μια φορά και να επιστρέφεις στο κεφάλι. Μόλις αντιδράσει ο γάτος σταμάτα. Συνέχισε την επόμενη φορά. Κάπως έτσι θα το δεκτεί καλύτερα νομίζω. Το να επιμένεις και να τσακώνεστε δεν θα τον κάνει να αποδεκτεί αυτή τη διαδικασία.

Πόσο πολύ μπορεί να σε ξεσκίσει μια γάτα??...

Γεια σας! ελπιζω να μη παρεξηγηθω απ τον τιτλο του θεματος, αλλα σας γραφω γιατι πραγματικα το χω απορια..προκειται για περιστατικο που βιωσε μια φιλη μου απο την ιδια της τη γατα. λοιπον απ ο,τι μου ειπε..
"ηθελα να σκοτωσω μια αραχνη, αλλα ξαφνικα εβγαλα μια τσιριδα γιατι νομιζα πως ανεβηκα πανω μου και τοτε η εμυ πεταχτηκε με ορμη απο το κρεβατι που ηταν, εβγαζε παραξενους ηχους, γατζωθηκε απο πανω μου..δε σταματαγε με τιποτα...εγω εκλαιγα και ουρλιαζα, τρεχω προς τη τουαλετα, αυτη με ακολουθησε και με το χερι της προσπαθουσε να με ξεσκισει. μου εχει κανει τα ποδια λοριδες. πηγα στο νοσοκομειο και ο γιατρος νομιζε οτι με μαχαιρωσαν στα ποδια..μου κανανε ραμματα, αντιτετανικο ορο και μου τυλιξαν τα ποδια με γαζες. αμα πρηστουν και βγαλουν πυον θα πρεπει να κανω χειρουργειο."

σας εγραψα το περιστατικο οπως που το εγραψε κι εκεινη για να εχετε μια καλυτερη εικονα... ποια η γνωμη σας? ειναι δυνατον μια γατα να σου κανει τετοια ζημια? αυτα που ξερω γι αυτο το γατι, γιατι δε το χω γνωρισει..ειναι μια ηρεμη γατουλα..επισης ξερω οτι ειναι ρωσικη μπλε (νομιζω) και σιγουρα την εχει παρει απο εκτροφειο (η ιδια μου το ειπε).. εγω κραταω τις επιφυλαξεις μου ακομα και για τον χαρακτηρα αυτου του ζωου αφου προερχεται απο εκτροφειο. δε ξερω γιατι μου κανει περιεργο το γεγονος οτι ηταν τοσο χαδιαρα..μου λεγε οτι ουτε καν οιστρος δε της ειχε ερθει (!!) και την περιεγραφε σα "κυρια..", κι εχω να σας πω πως και μια αλλη γατα που ξερω παλι απο εκτροφεα ή πετ σοπ (θα σας γελασω) ειναι αλοιφη..τη κρατας και λιωνει. δε ξερω γιατι παει ο νους μου σε κατι περιεργο...

και οσον αφορα αυτη τη "κακια" γατουλα λοιπον, σας παραθετω και μερικες ακομη ατακες... θα φριξετε!
"και την εμυ την βγαλαμε στο κηπο..θα την προσεχουμε απο κει, δεν ειναι για μεσα στο σπιτι."
"αχαριστια εδειξε.."
"μα κινδυνευω να κανω χειρουργειο για να καταλαβεις το βαθμο..λες και ειχα τον σηριαλ κιλερ στο σπιτι ηταν."
"κι εγω στεναχωριεμαι αλλα κινδυνευω μαζι της..δε θελω να τη ξαναδω. θα τη ταιζει η μαμα μου."

απο μερικες απαντησεις της κοπελας μπορειτε να φανταστειτε τι ελεγα εγω.. "αχ τη καημενουλα μωρε..κριμα..στειρωσε την τουλαχιστον..δεν εχουν το μυαλουδακι να καταλαβουν οτι αυτο που εκανα ηταν κακο.." κλπ.... αλλα δε νομιζω οτι καταλαβε! συν ολα τ αλλα εχω να ανησυχω και γι αυτο το καημενο το γατι που δεν εχει ξαναβγει ποτε εξω απ οσο ξερω!!!!! κι ηθελα να το μοιραστω μαζι σας γιατι με τη κολλητη μου τη γατοφιλη που ειναι κι αυτη στο φορουμ δε βγαλαμε πορισμα...

Απάντηση: Πόσο πολύ μπορεί να σε ξεσκίσει μια γάτα??...

κοιτα, δεν εχει σημασια ποσο ηρεμο ειναι το ζωο, αν τρομαξει λειτουργει μονο με το ενστικτο του και το ενστικτο του του λεει οτι πρεπει να αμυνθει. Ο δικος μου ειναι πολυ ηρεμο γατι, αλλα μια μερα τον τρομαξα και μου επιτεθηκε. Με δαγκωσε στην γαμπα με απιστευτη αγριοτητα (ειχε αγκαλιασει το ποδι μου με τα μπροστινα του ποδια για να μη του φυγει και εμπηγε τα δοντια του πανω μου και καθως δαγκωνε γρυλιζε). Την επομενη μερα η περιοχη ειχε κοκκινισει, ειχε πρηστει, ειχε μελανιασει. Μαρκαρα το κοκκινισμα με μαρκαδορο, ειδα οτι την επομενη εξαπλωθηκε δραματικα και πηγα στον γιατρο. Μου εδωσε για 10 μερες ισχυρη αντιβιωση, μου εκανε αντιτετανικο και μου ειπε αν δεν υποχωρησει να ξαναπαω. Ευτυχως σταματησε να εξαπλωνεται η φλεγμονη και μετα απο 10 μερες ειχε σχεδον φυγει το κοκκινισμα και το πρηξιμο. Το ποδι μου ειχε αλλαξει 3413242 χρωματα. Ειχε συσσωρευτει αιμα κατω απο το δερμα (γι' αυτο και φαινοταν μελανιασμενο) και ειχε δημιουργησει ενα μεγαλο γρομπαλακι το οποιο εκανε αρκετο καιρο μεχρι να φυγει.

Την καταλαβαινω απολυτα την φιλη σου παντως μετα απο αυτο που περασα. Τον εβλεπα να πλησιαζει τα ποδια μου και φοβομουν. Για ενα διαστημα (μεχρι να θεραπευτει και το ποδι μου) κυκλοφορουσα με μακρυ παντελονι μεσα στο σπιτι για να μη συμβει κατι παρομοιο. Αλλα ενταξει, μετα απο ενα συντομο διαστημα επεστρεψα στην ρουτινα μου και πλεον το περιστατικο ειναι μια ξεθωριασμενη αναμνηση του παρελθοντος (εννοειται πως τον αφηνω οπως παντα να με δαγκωνει στα χερια πανω στο παιχνιδι:lol: ).

Στην φιλη σου πρεπει να της εξηγησεις οτι το περιστατικο ηταν μεμονωμενο. Οι γατες τρομαζουν ευκολα και μπορουν να επιτεθουν οταν βρεθουν σε μια τετοια κατασταση. Θα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικη με τις κινησεις της και να αρχισει σιγα σιγα να εξοικειωνει την γατα της με δυνατους ηχους, φωνες, κτλ. Παντως και ο δικος μου πανικοβαλλεται αν αρχισω να τσιριζω χωρις λογο. Ακομα και εγω θα ετρεχα πανικοβλητη αν ο διπλανος μου εβαζε τις φωνες στα καλα καθουμενα.

Κι εγώ είχα φάει μια γρατσουνιά στο πρόσωπο παλιότερα από τον γάτο μου γιατί είχε τρομάξει. Και από σκύλους έχω φάει δαγκωνιές όταν έχουν τρομάξει! Αυτά συμβαίνουν όταν ένα ζώο τρομάζει, έχει δίκιο η Ceres... Αν μάθει η γατούλα στους δυνατούς θορύβους θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε μελλοντικό σκηνικό. Αυτό που έγινε δε σημαίνει ότι η γάτα είναι άγρια! Αν ήταν άγρια θα φαινόταν, δεν κρίνουμε ποτέ από ένα μεμονωμένο περιστατικό! Καταλαβαίνω και ίσως κι εγώ να αντιδρούσα έτσι σε παρόμοια κατάσταση, όμως θα ηρεμήσει και θα σταματήσει να φοβάται πιστεύω.. Επίσης, τι σχέση έχει το ότι είναι γάτα από εκτροφείο; Ίσα ίσα, υποτίθεται ότι εφόσον είναι από εκτροφείο πήρε την καλύτερη δυνατή φροντίδα μέχρι να απογαλακτιστεί, αφού, επίσης υποτίθεται, έζησε μέχρι τουλάχιστον 2 μηνών με τη μαμά της, άρα έχει μάθει να μη δαγκώνει, δεν έχει ασθένειες κληρονομικές κλπ.. Εκτροφείο-πετ σοπ απέχουν πολύυυυυυυυυ. Στο πετ σοπ το ζώο είναι κλεισμένο σε ένα κλουβί, δεν παίρνουμε χαρτιά pedigree και κανείς δεν το δίνει με συμβόλαιο υιοθεσίας, κλπ κλπ.. Και τέλος, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί για τον χαρακτήρα του ζώου! Μπορεί να ήταν αδέσποτο και να είναι το πιο ήμερο γατί, και από την άλλη να έχει γεννηθεί σε σπίτι ή εκτροφείο και να βγει διαολάκι..

κι εγω συμφωνη με ολα οσα λετε ειμαι...αλλα η φιλη μου απ ο,τι αποδειχτηκε ειναι λιγο, εως πολυυυυ υπερβολικη. το λεει και το πιστευει οτι το γατι δε κανει για μεσα στο σπιτι!!! αμα σας πω και το αλλο θα καραφλιασετε φοβαμαι.. σημερα που μιλησαμε και τη ρωτησα τι κανει η ψιψινα μου λεει "την ταισαμε σημερα, η μαμα δεν ηθελε..τσακωθηκαμε και τη ταισε" και της λεω.. "τσακωθηκατε γιατι? δεν ηθελε να τη ταισει?" , "ναι, τι θα ταιζουμε το θηριο? λεει" ..... εχω φριξει! και ο,τι και να πω δεν καταλαβε και πολλα... μα ειναι δυνατον ρε παιδια να υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι?

τωρα οσον αφορα το εκτροφειο..απλως μου κανε εντυπωση το γεγονος οτι 2 γατες ρατσας η μια απο εκτροφεα και η αλλη μαλλον κι αυτη απο εκτροφεα..ειναι τοοοοσο μα τοσο ησυχες και χαδιαρες που δε μοιαζουν και πολυ σε γατα! κι εγω με το καχυποπτο μυαλο μου εκανα διααφορα σεναρια μηπως εκει στα εκτροφεια δε ξερω κι εγω τι θα μπορουσαν να κανουν.. (ας με συγχωρεσουν οσοι τυχον εχουν εκτροφειο απο δω μεσα, δεν ειναι κατι προσωπικο, απλα πραγματικα μ αυτα που χω ακουσει και δει σε βιντεο εχω τρομαξει).

Ανάλογα τι ράτσα! Απλά στα εκτροφεία προσέχουν περισσότερο, τις μαλώνουν όταν κάνουν σκανδαλιά, μεγαλώνουν σαν οικογένεια σε ασφαλές περιβάλλον, για αυτό βγαίνουν συνήθως πιο ήσυχα.. Ενώ τα αδεσποτάκια είναι τρομοκρατημένα, ζουν στο δρόμο, δε μεγαλώνουν προστατευμένα, μαθαίνουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.. Δε μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε κανείς να κάνει για να κάνει μια γάτα ήσυχη και χαδιάρα.. :/:
Μπορείς να φιλοξενήσεις προσωρινά τη γάτα της φίλης σου; Μέχρι να ηρεμήσει και να σταματήσουν οι τσακωμοί με τους δικούς της;

αυτο για την φιλοξενια το χα σκεφτει κι εγω..δηλαδη τι φιλοξενια, υιοθεσια ειχα σκεφτει αν ειναι να της φερονται ετσι...αλλα κι εγω το καλυτερο που θα μπορουσα να κανω ειναι να την εχω στην αυλη και μαλιστα οχι κ πολυ περιορισμενη μιας και στη πισω αυλη εχουμε το σκυλουνι.μες το σπιτι η γατα, οποτε καταλαβαινεις... και υιοθεσια σκεφτομουν γιατι το προβλημα δεν ειναι μονο με τους δικους της, αλλα και με την ιδια...αφου η ιδια μου το ειπε οτι δε τη θεωρει για γατα του σπιτιου πλεον!.... :/
τωρα που το σκεφτομαι ναι αυτο για το εκτροφειο θα μπορουσε να ειναι μια λογικη εξηγηση... οι εκτροφεις που τα προσεχουν και τους φερονται σωστα, πιθανον να διατηρουν καλο χαρακτηρα για το υπολοιπο της ζωης τους. οχι βεβαια οτι μια γατα καπως πιο ζορικια,, κλπ...δεν ειναι καλη ή δε πρεπει να εκτιμαται.αλλα τεσπα..

Δε μπορείς με τίποτα έστω προσωρινά να την κρατήσεις μες στο σπίτι; Πιστεύω ότι θα της λείψει αν την αποχωριστεί για λίγο..

θα ειναι πολυ δυσκολα..ξερεις δε θα καθεται η δικια μου σιγουρα, οποτε θα πρεπει να τις χωριζω και οι δικοι μου δεν ειναι πολυ θετικοι σε αυτα..αλλα θα "παρακολουθω" τη συμπεριφορα της προς τη γατα και θα της πω οτι μηπως θα προτιμουσε να τη χαρισει καπου? (εννοειται πως ξερω ποοσο δυσκολα ειναι αλλα ισως πιασει) και στο κατω κατω γιατι να μη θελει να τη χαρισει? αφου δε θελει να τη ξαναδει.......αυτο θα της πω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back