Δεν έχω ιδέα για γάτες...

steliosagk

Νεοφερμένο μέλος

Ο steliosagk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλημερα σε ολους... ειμαι νεο μελος στο φορουμ.

Χτες, βρηκα στο δρομο ενα πολυ πολυ ομορφο γατακι, κατασπρο με ενα πρασινο ματι και ενα μπλε. Το μεγεθος του ειναι λιγο μεγαλυτερο απο μια χουφτα. Μπορειτε να μου πειτε περιπου την ηλικια του;

Ηταν πολυ πεινασμενο αλλά δε φαινεται ταλαιπωρημενο. Ειναι πολυ παιχνιδιαρικο και φιλικο. Το τάισα γαλατακι με λιγο ψωμακι μεσα, αλλα δεν ξερω αν εκανα καλα, αφου ειναι πρωτη μου επαφη με γατες. Σημερα θα παω σε ενα pet να παρω τα βασικα.

Τι εχετε να μου προτεινετε;
Ειναι πολυ μικρο για να του παρω κροκετες;

Επισης το εχω στο μπαλκονι, υπαρχει περιπτωση να κανει καμια βουτια στο κενο;

Sorry για το μακροσκελες του μηνυματος, αλλά οπως σας ειπα ειναι η πρωτη μου επαφη με γατες και δεν εχω ιδεα για το τι πρεπει να κανω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα,καλωσηρθες,και μπραβο σου που πηρες σπιτι σου ενα πλασμα που εχει αναγκη.Ριξε μια ματια στα αρθρα,θα σου λυθουν ολες σου οι αποριες.Προς το παρον μπορεις να του βρασεις λιγο κοτοπουλακι με ρυζι και να δεις αν μπορει να φαει.Φανταζομαι δοντακια εχει ετσι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα και από το team μουσταρδούλα και σία!
κι εγώ ήμουν γατουλο-άσχετη και ξαφνικά μέσα σε ένα μήνα, έγινα γατουλο-τα-πάμε-καλούτσικα με 2 υπέροχες γατούλες που η μία είναι περίπου σαν το δικό σου το πανέμορφο...

να έχεις εμπιστοσύνη στην αγάπη που αισθάνεσαι και γενικότερα στα αισθήματά σου και να ακούς τη moukelis στις συμβουλές της:lol::up:.. εγώ αυτά τα δύο έκανα και σώθηκα

και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί παίρνω σωστές πρωτοβουλίες για τις γάτες μου, βέβαια ρωτώντας αν νιώθω ανασφάλεια σε κάτι...

το φόρουμ είναι τέλειο, καλώς μας ήρθε φίλε μου!
να χαίρεσαι το γατουλάκι σου! περιμένουμε τις πρώτες φωτογραφίες του, αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση!:up::)

Ναι εχει δοντακια... μικρα βεβαια, αλλα εχει.
Κατι που με ανησυχει, ειναι οτι απο χτες το βραδυ που το πηρα, γυρω στις 8:00, δεν εχει ενεργηθει καθολου. Επισης δεν ξερω αν εχει κατουρησει! Εψαξα στις γλαστρες, εψαξα παντου αλλα δε βρηκα τιποτα. Του εκανα μερικες μαλαξεις στην κοιλια του (το διαβασα στο φορουμ), αλλα παλι τιποτα.

Οταν λες να δω αν μπορει να φαει τι εννοεις; Το γαλατακι με το ψωμακι παντως το τσακισε.

Σας παραθετω και μερικες προχειρες φωτο που μολις τραβηξα.

Σε μια απο αυτες φαινονται τα δοντακια του... μπορειτε να καταλαβετε την ηλικια του και το αν μπορει να φαει κροκετες;;

Συνημμένα

• DSC00350.jpg
    DSC00350.jpg
    130 KB · Εμφανίσεις: 95
  • DSC00351.jpg
    DSC00351.jpg
    178,2 KB · Εμφανίσεις: 94
  • DSC00354.jpg
    DSC00354.jpg
    67 KB · Εμφανίσεις: 85
Μπορει να φαει μια χαρα!Και ειναι και κουκλι!
Μην του δινεις γαλα αγελαδινο,οι γατες εχουν δυσανεξια στη λακτοζη.Η κοιλιτσα του ειναι πρησμενη;Κανε του λιγο κοτοπουλο με ρυζι οπως σου ειπα και πηγαινε το το απογευμα σε εναν κτηνιατρο για αποπαρασιτωση και εμβολιο.Επισης,παρε του αμμο για να μη συνηθισει να τα κανει στο χωμα,και μην το αφηνεις να βγαινει εξω,υπαρχουν παρα πολλοι κινδυνοι για ενα τοσο μικρο γατακι.Κοπρανα μπορει να μη βρηκες γιατι οι γατες τα θαβουν.

μην άγχεσαι φίλε στέλιο....
τα κορίτσια του φόρουμ θα σε κατατοπίσουνε!!:up:

υπάρχει ένα ειδικό γαλατάκι για μικρά γατάκια, το cat milk, λογικά μπορείς να το βρεις σε πετ-σοπ... ρώτα εδώ τα παιδιά, να σου πούνε...

ίσως αν φέρεις άμμο, να πάει στην τουαλετίτσα του..να το βάλεις μέσα και να σκάψεις λίγο με τα πατουσάκια του για να το δει σαν παιχνιδάκι.. και μπορεί μετά να πάει

γρήγορα στο πετ-σοπ...!!
πάρε μια άνετη λεκανίτσα για γάτες και άμμο.... και γαλατάκι ειδικό

γιατί δεν κάνεις μια βόλτα και σε κάποιον κτηνίατρο να το περιεργαστεί λιγάκι, να δει με λεπτομέρεια την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κουκλάκι και συναδερφάκι με την ασπρούλα μας.....

Υπεροχο γατακι και πολυ γουρικο που εχει διαφορετικα ματια! Να σου ζησει ο γατοσυγκατοικος!:up: Θα το κρατησεις?

Εννοειται πως θα το κρατησω...

Τελικα να του παρω γαλατακι ή κροκετες;; Ή μηπως κροκετες που να τις βαλω μεσα σε γαλατακι :);

Αυριο που θα εχω περισσοτερο χρονο θα το παω και στο γιατρο και θα του βρασω και κοτοπουλακι. Σημερα λιγο δυσκολο. Ισως το απογευμα αργα...

Ξεκίνα αγοράζοντας μια αμμολεκάνη, μια άμμο, κονσερβάκια και κροκέτες για μικρά γατίνια. Είναι απαραίτητη η άμμος για να μη σου παρουσιάσει τίποτε... θησαυρούς στο πάτωμα χωρίς να θέλει:/: Μια χαρά θα φάει και κροκέτα, δεν είναι τόσο μωρό, αλλά πάρε και κανένα κονσερβάκι μην τυχόν και σου κάνει ναζάκια. Φτιάξ'της μια αυτοσχέδια φωλίτσα μέχτι να της πάρεις δική της. Ένα πουλόβερ σου παλιό ή ένα πρόχειρο κουβερτάκι αρκεί. Αν δεν έχεις, τα jumbo και τα IKEA έχουν πολύ ωραία και φτηνά κουβερτάκια.

Ο γιατρός και αύριο μια χαρά είναι.

Καλή συμβίωση! Κούκλα είναι:)

Εννοειται πως θα το κρατησω...

Τελικα να του παρω γαλατακι ή κροκετες;; Ή μηπως κροκετες που να τις βαλω μεσα σε γαλατακι :);

Αυριο που θα εχω περισσοτερο χρονο θα το παω και στο γιατρο και θα του βρασω και κοτοπουλακι. Σημερα λιγο δυσκολο. Ισως το απογευμα αργα...

Καλωσήρθατε!!! Πολύ όμορφο είναι το μικρό, να το χαίρεσαι. Εγώ όταν βρήκα την μικρή μου, τις έδινα κροκέτες μουσκεμένες με το ειδικό γάλα για γατάκια για να συνηθίσει να τρώει ξηρά τροφή. Βέβαια αυτό κράτησε μία εβδομάδα γιατί μετά έτρωγε μόνο κροκέτες.:):):)

Για αρχη μουλιασε του τις κροκετες σε νερακι 'η παρε του μαλακη κονσερβουλα και λιωσε με ενα πηρουνακι αν εχει χοντρα κομματια...
Πηγαινε το και απο τον κτηνιατρο να το κοιταξει και να του κανει οπωσδηποτε αποπαρασιτωση μιας και ηταν αδεσποτακι!:P

Θελουμε κι αλλες φωτο απο το κουκλι!!!!!!!!!!!:D:D:D

Μπορείς να του αγοράσεις κροκέτες kitten από κάποιο pet shop. Μην πάρεις τις τροφές που πουλάνε στα super market, είναι πολύ κακής ποιότητας. Επίσης, δεν είναι ανάγκη τώρα να πίνει γάλα, οι κροκέτες έχουν ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά. Να έχεις υπ' όψιν σου ότι τα γατάκια σ' αυτήν την ηλικία χρειάζονται αποπαρασίτωση, εσωτερική και εξωτερική. Γι' αυτά όμως θα σε κατατοπίσει καλύτερα ο γιατρός. Και θα συμφωνήσω με τη moukelis, μην το αφήνεις να βγαίνει έξω, αν υπάρχει η δυνατότητα κράτα το μέσα στο σπίτι, σε ζεστό μέρος με μια μικρή κουβερτούλα ή ένα παλιό σου ρούχο.
Μπράβο σου που το έσωσες το καημενάκι από το δρόμο και μην αγχώνεσαι. Θα τα μάθεις όλα σιγά-σιγά :)

Καλημέρα κι'από μένα και συγχαρητήρια για το νέο μέλος της οικογένειας!!Είναι φτυστή η δικιά μου μωρό!!!:P Μήπως ν'ανοίγαμε θεματάκι εμείς με τ'ασπρουλάκια??:hmm:

μαζί σου συναδέλφισσα!!!:D

εσείς έχετε όλες τις ευλογίες και την τιμητική γιατί είστε πιο παλαιά... και σεβασμός στους πιο παλαιούς με την μεγαλύτερη εμπειρία

εμείς έχουμε την ευτυχια να ανήκουμε στο club 5 μέρες περίπου...οπότε σας παραχωρούμε με όλη μας την καρδιά την πρωτοβουλία.. άλλωστε ήταν και δική σου ιδέα!:)

Tρελαινομαι για διχρωμα ματακια!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Μολις του εβαλα κροκετουλες και εχει ξετρελαθει...

Βρισκομαστε σε καλο δρομο...

Μπραβο,θα μαθει και την αμμο του και ολα θα πανε καλα!

Μολις του εβαλα κροκετουλες και εχει ξετρελαθει...

Βρισκομαστε σε καλο δρομο...

Πολύ ευχάριστο αυτό!!!:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back