Έχει αρκετές συμβουλές στο ίντερνετ για το πώς να καλοπιάσεις το γατί και να το κάνεις να συνηθίσει το λουρί με τον καιρό- είτε δίνοντάς του λιχουδιές παράλληλα, είτε δοκιμάζοντας να το αφήνεις να το φοράει για μικρά χρονικά διαστήματα και μέχρι να το συνηθίσει, αλλά όλα εξαρτώνται πάντα και από την ίδια τη γάτα.
Εγώ δοκίμασα να βάλω λουρί στη Shiba όταν ήταν 4 μηνών, δεν της άρεσε η αίσθηση και προσπαθούσε να το βγάλει την πρώτη μέρα, αλλά συνήθισε αρκετά γρήγορα. Το πρόβλημα ήταν ότι, όταν κάποια στιγμή το έβγαλα, είδα ότι το τρίχωμα στο λαιμό της στο μέρος όπου φόραγε το λουρί, είχε εξαφανιστεί. Η κτηνίατρός μου είπε ότι συμβαίνει αυτό, καθώς η ευκινησία της γάτας έχει ως αποτέλεσμα να είναι σε διαρκή τριβή το δέρμα με το λουρί. Αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και πληγή στο ζώο.
Μετά από κάποιους μήνες, το τρίχωμά της επανήλθε, αλλά από τότε δεν της ξαναέβαλα, και δεν έχω βρει πουθενά κάποια συμβουλή σχετικά, αν είναι δηλαδή θέμα υλικού ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο για να αποφευχθεί αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.