Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Έκλεισα το γατάκι μου στο σπίτι και αυτό από αντίδραση μου ψέκαζε κάθε μέρα τους καναπέδες.
Εν τέλει τον εκπαίδευσα με πολύ υπομονή και επιμονή να βγαίνει με σαμαράκι/λουράκι. Τώρα κάθε βράδυ όταν έρθει η ώρα του για βόλτα στέκεται κοντά στην εξώπορτα και νιαουρίζει. Του φοράω το σαμαράκι και γουργουρίζει. Έπιτα βολτάρουμε για μισή ώρα/4ο λεπτά. Κυλιέται χάμω, τρώει χορταράκι, επιτήθεται σε γατιά
και κάνει τον καμπόσο, περπατάει, ξαπλώνει, πηγαίνουμε ακόμα και μακριά κάποιες φορές, στο χωράφι που απλώνεται πίσω από το σπίτι μας. Βέβαια, ζω στη Κύπρο και κάποιοι γείτονες με περιγελούν. Όμως δεν τους λαμβάνω υπόψη.Το γατάκι μου έπαψε να ουρεί στους καναπέδες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο ποια πολη εισαι;Όταν το γατάκι μου δέκτηκε επίθεση από σκύλο και μάλιστα ο ιδιοκτήτης του σκύλου επειδή του στείλαμε αστυνομία έβαλε φόλα και δολοφόνησε 2 σκυλιά και 3 γατιά κατάλαβα πια πως ζούσα σε ένα πολύ επικίνδυνο/κακό κόσμο.
Έκλεισα το γατάκι μου στο σπίτι και αυτό από αντίδραση μου ψέκαζε κάθε μέρα τους καναπέδες.
Εν τέλει τον εκπαίδευσα με πολύ υπομονή και επιμονή να βγαίνει με σαμαράκι/λουράκι. Τώρα κάθε βράδυ όταν έρθει η ώρα του για βόλτα στέκεται κοντά στην εξώπορτα και νιαουρίζει. Του φοράω το σαμαράκι και γουργουρίζει. Έπιτα βολτάρουμε για μισή ώρα/4ο λεπτά. Κυλιέται χάμω, τρώει χορταράκι, επιτήθεται σε γατιάκαι κάνει τον καμπόσο, περπατάει, ξαπλώνει, πηγαίνουμε ακόμα και μακριά κάποιες φορές, στο χωράφι που απλώνεται πίσω από το σπίτι μας. Βέβαια, ζω στη Κύπρο και κάποιοι γείτονες με περιγελούν. Όμως δεν τους λαμβάνω υπόψη.
Το γατάκι μου έπαψε να ουρεί στους καναπέδες.
Και εγω μενω κυπρο....οντος ειναι χαλια εδω...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
jejebel μπορεις να με βοηθησεις με το σαμαρακι?? δεν το θελει με τπτ, μου μουγκριζει οταν της το βαζω (της το εχω τελειως χαλαρο) αν και ειναι ηρεμη γατουλα..και ειναι αναγκη να το μαθει γμτ ..
Χμ.. Αν είναι για τη Bailey..
κάτσε να σκεφτώ..
..φυσικά και μπορώ

Λοιπόν. Διάβασα αρκετά μέχρι να δω πως να το κάνω. Στην αρχή να φανταστείς, πίστεψα πως έφτανε να του φορούσα σαμαράκι και λουράκι και τότε με το που θα άνοιγα την εξώπορτα όλα θα πήγαιναν ρολόι. Το γατάκι μου έπαθε κρίση πανικού, άρχισε να πηδά πάνω κάτω και από τον τρόμο του μου κατούρησε!
Λοιπόν.. τα γατάκια εκπαιδεύονται μόνο με ένα τρόπο: Με την επιβράβευση. Αγόρασέ της λοιπόν γατογλυκά σε stick. Θα τα βρεις σε pet shop. Φόρεσέ της το σαμαράκι, όχι χαλαρό αλλά να της είναι καλό γιατί μετά θα το βγάζει και δώσε της ένα γλυκό. Έπιτα αφαίρεσε το σαμαράκι.
Αφού κάνεις αυτό το βήμα για 10 μέρες περίπου και συνδυάσει το σαμαράκι με το γλυκό τότε είμαστε έτοιμες για το επόμενο βήμα.
Περιμένω να μου πεις πως πάμε με το πρώτο βήμα. Αν θέλεις στείλε μου και προσωπικά μηνύματα.
Όπως και να χει οπλίσου με υπομονή: Ο μόνος τρόπος να μην εκπαιδευτεί το γατόνι σου είναι να τα παρατήσεις εσύ!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα treats δεν της αρεσουν ειχα αγορασει αρκετα ηδη αλλα δεν..
ευχαριστω για τις συμβουλες!!!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
της το εχω πανω της εδω και 3-4 ωρες και φαινεται μια χαρα! της το εβαλα και αμεσως της εδωσα φαι και δεν αντεδρασε εντονα, μαλλον δεν την ενοχλει, πειραζει που της το εχω τοσες ωρες????
τα treats δεν της αρεσουν ειχα αγορασει αρκετα ηδη αλλα δεν..
ευχαριστω για τις συμβουλες!!!
Κουκλίτσα μου θετικό είναι που το φοράει τόσες ώρες, αλλά εμείς θέλουμε να συνδυάσει το σαμαράκι με γλυκό, το γλυκό με βόλτα, τη βόλτα με γλυκό και μετά τη βόλτα με ευχαρίστηση. Δεν υπάρχει κάτι που της αρέσει να τρώει πολύ;

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Απο ποια πολη εισαι;Και εγω μενω κυπρο....οντος ειναι χαλια εδω...
Εγω παλι με τα γατια μου βρηκαμε μια συμβιμαστικη λυση...βγαινουμε στην αυλη για κανενα 10αλεπτο ολοι μαζι...κανουμε τον γυρο της αυλης και μετα πηγαινουμε πισω στο σπιτι, δεν χρειαστικε καν να τα περιορισω...εχω τα παραθυρα ανοιχτα και δεν βγαινουν εξω αν δεν βγω εγω, ατε το πολυ να καθησουν στο παραθυρο
![]()
Μένω Λάρνακα. Εσύ;
Κι αυτό μια πολύ καλή λύση είναι.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
μονο η τροφη της..οποτε αυτο κανω..πρωτα της το φοραω και μετα την ταιζω..για δευτερη μερα το πηγαμε καλα..ακομη οδηγο δεν βαλαμε βεβαια γιατι θελω πρωτα να συνηθησει αυτο το πραγμα στη πλατη της..
Εννοείται πως λουράκι (οδηγό) δεν θα της φορέσεις αν δεν συνδυάσει πρώτα το σαμαράκι με κάτι θετικό (τροφή).
Φόρα της το σαμαράκι και δίνε της τροφή για τουλάχιστον 10 μέρες.
Μετά, όταν είστε έτοιμες, γράψε μου και θα σου πω το επόμενο βήμα!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
σημερα παλι το ιδιο σκηνικο, ξυπνησαμε, ηθελε φαι(παντα εχει ενα μπολ φαι αλλα θελει να της το δινω εγω
) της το εβαλα και και μετα της εδωσα το φαι της, αλλα το καλυτερο ειναι οτι πηρε και την σωστη σταση για να της το φορεσω
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εμεις εχουμε σαμαρακι,και βγαινουμε βολτα,και σκαρφαλωνει ΚΑΙ σε δεντρα η γατα,μεχρι το υψος που της επιτρεπει το λουρακι.Μπορειτε να παρετε και επεκτεινομενα για να μπορει να πηγαινει οσο ψηλα θελει.Και ναι,το ευχαριστιεται παρα πολυ.Και μιλαμε για φυλη που μεχρι πριν εικοσι χρονια ζουσε ελευθερη στα δαση.Νομιζω οτι οταν τα εχουμε σε ενα περιβαλλον γεματο τσιμεντο,φολες,αμαξια,μονιμο φωτισμο,διαθεσιμη τροφη που διαταρασσει τους ρυθμους αναπαραγωγης τους και τη συμπεριφορα τους,και μεσα στο σπιτι κλεισμενα,η βολτα με το σαμαρακι ή το λουρακι με την ταυτοτητα ειναι γελοιο να θεωρειται παρεμβαση στη φυση.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
σε ποσες μερες να της βαλω τον οδηγο?![]()
Σε 10 - 15 μέρες περίπου, αφού το γατάκι συνηθίσει το σαμαράκι θα φορέσετε τον οδηγό. Αφότου κάνετε μερικά βήματα μέσα στο σπίτι, θα της δώσεις τροφή και θα της αφαιρέσεις οδηγό και σαμαράκι.
Αφού συνεχιστεί αυτό σταδιακά θα αρχίσει να συνδέει το σαμαράκι και τον οδηγό με κάτι που αγαπά (τροφή)
Μια καλή μέρα, θα ανοίξεις τη πόρτα της εξόδου και θα κάνετε μερικά βήματα προς τά έξω. Αν τρομάξει δίξε υπομονή. ΜΗΝ πιέσεις το γατάκι και ΜΗΝ τραβήξεις ποτέ τον οδηγό. Άσε την να σε καθοδηγεί εκείνη. Όταν θελήσεις να τη φέρεις μέσα σήκωσέ την στην αγκαλιά σου.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας να της μιλάς γλυκά, να την ενθαρρύνεις και να της δίνεις τροφή.
Θα δεις πως το γατάκι σου θα κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τα μπρος. Στην αρχή οι βόλτες σας θα είναι 5 λεπτά. Θα σας τρομάζουν θορύβοι, άνθρωποι κτλ. Σιγά σιγά θα αυξάνεται ο χρόνος που θα είστε έξω και θα είστε πιο άνετοι.
Καλή τύχη και θα είμαι εδώ για τυχόν ερωτήσεις αλλά και για να μου λες πως πάτε!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
και βολτες εδω δεν λεει να κανουμε μες το κεντρο της πατρας, γιατι νομιζω θα φωναξουν τους ψυχιατρους να με κοιταξουν
ταξιδευουμε στις 5 του μηνα και πρεπει να το εχει μαθει μεχρι τοτε
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος

yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω ειμαι απο λεμεσο....Μένω Λάρνακα. Εσύ;
Κι αυτό μια πολύ καλή λύση είναι.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
βασικα...σε 8 μερες πρεπει να το εχει μαθεικαι βολτες εδω δεν λεει να κανουμε μες το κεντρο της πατρας, γιατι νομιζω θα φωναξουν τους ψυχιατρους να με κοιταξουν
ταξιδευουμε στις 5 του μηνα και πρεπει να το εχει μαθει μεχρι τοτε
![]()
Κοίτα έχει δείξει καλά στοιχεία οπότε πιστεύω ότι θα εκπαιδευτεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όταν τη φέρεις Κύπρο επανάλαβε την όλη διαδικασία 2-3 μέρες μέχρι να συνηθίσει το γατί την αλλαγή και μετά δοκίμασε με τον οδηγό.
Πάντως όταν τη βγάλεις έξω μην την απομακρύνεις από το σπίτι και στην αρχή άσε την εξώπορτα ανοικτή για να έχει εύκολη πρόσβαση αν τρομάξει.
DaisyTakis
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εγω θα ξαναπροσπαθησω μολις μεγαλωσει λιγο ακομα γιατι βγηκα με πολλες γρατζουνιες απο αυτη την προσπαθεια!![]()
Θα σου πω μόνο αυτό: Από τις γρατζουνιές που έχω στα χέρια, η ξαδέρφη μου με ρώτησε μια νύχτα αν αυτοτραυματίζομαι....

Σκέψου τι θα περνά από το μυαλό ατόμων που βλέπουν τα χέρια μου και δεν ξέρω ότι έχω γατί/τέρας

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
το σαμαρακι δεν το θελω για να την βγαζω βολτα στην κυπρο..σε διαμερισμα θα μενουμε..απλα επειδη θα ταξιδεψουμε με αεροπλανο, θα πρεπει να ελεγξουν την γατοφορο, γι αυτο θα πρεπει να την βγαλω για λιγο, και δεν ξερω πως θα αντιδρασει μεσα σε ολη την φασαρια..οποτε θα νιωθω πιο σιγουρη αν της φοραω σαμαρακι..Κοίτα έχει δείξει καλά στοιχεία οπότε πιστεύω ότι θα εκπαιδευτεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όταν τη φέρεις Κύπρο επανάλαβε την όλη διαδικασία 2-3 μέρες μέχρι να συνηθίσει το γατί την αλλαγή και μετά δοκίμασε με τον οδηγό.
Πάντως όταν τη βγάλεις έξω μην την απομακρύνεις από το σπίτι και στην αρχή άσε την εξώπορτα ανοικτή για να έχει εύκολη πρόσβαση αν τρομάξει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool