Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

Η SHEBA είναι μόνο διαφήμηση από ποιότητα μετριότατη.Άλλωστε από τη στιγμή που μόνο 4% είναι κρέας κι αυτό υποπροιόντα τι περιμένει κανείς .Μακάρι να μπορούσαμε να τους μαγειρεύαμε ,θα ήταν και πιο οικονομικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H Mπιανκα αν μπορούσε να τρώει μόνο Seba κοτόπουλο στρογγυλή ή θαλασσινά (μυρίζουν υπέροχα πάντως, αν έτρωγα κρέας θα δοκίμαζα!) με αυτή θα ζούσε. Γι αυτό πρέπει να είναι έτσι αδύνατη :hmm: Περιμένει όλη μέρα αυτό να φάει και τσιμπάει και καμμιά κροκέτα εν τω μεταξύ. Tι να της πεις... :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι μια κυρία και προσέχει τη σιλουέτα της. Η Μίτσυ μας είναι έτσι, ανέκαθεν ήταν εκλεκτική αλλά τώρα στα γεράματα έχει γίνει πολύ παράξενη με το φαγητό.

H Mπιάνκα όταν γεράσει θα γίνει σκια :cry: Mε 2 μπουκες ξερά τη μέρα πως θα γίνει κανονική στο σώμα; H Kαρμέλα θα έλεγα οτι προσέχει ενώ η Σακίρα σκουπιδοφάγος σκέτος!

Γμτ κι εγω θα το ηθελα. Αλλα που χρονος... Τουλαχιστον να τρωνε ξηρα τροφη αλλα οχι κονσερβα.....
:/: :/: :/:
Ισως αν δεν τους εδινα απο την αρχη.... Τωρα ξερουν τις ωρες του "μεζε" και το περιμενουν με λαχταρα

Eκει είναι το μυστικό. Nα μην τη γνωρίσουν καν :hmm: Aπαξ και αρχίσει η ώρα του μεζέ...

Εμένα ο Χίονης ούτε να τις δει! Ενώ όταν ήταν αρρωστούλης κι έμενε στο δρόμο έτρωγε μόνο κονσέρβες και που και που τόνο ή σαρδελίτσες γιατί λόγω ρινοτρχείτιδας δεν μπορούσε να μύρίσει καλά και του έβαζα τέτοια που είχαν έντονη μυρωδιά, από τότε που τον άφησα στον γιατρό 13 μέρες για να το συνεφέρει μου γύρισε άλλος γάτος. Υγειής, τα έκανε μόνο στην άμμο του και έτρωγε ΜΟΝΟ κροκέτες!:confused: Όποτε του δίνω κονσέρβα δεν την τρώει και μόνο καμμιά φορά τα φακελάκια Wiskas, απ΄όπου τρώει μόνο το ζελέ και τα κομμάτια τα αφήνει...:hmm: Τώρα και ο μικρούλης Πίπης, αν εξαιρέσουμε τις πρώτες 7-8 μέρες που έτρωγε τις δυναμοτικές κονσέρβες Recovery της Royal Canin τώρα τρώει αποκλειστικά κροκέτες. Μάλλον είμαι τυχερή...:happy:

Tυχερή φιλενάδα! Mανούρα οι κονσέρβες και κακός μπελάς! Mακάρι να μην τις είχαν δοκιμάσει :/: H Mπιάνκα ξέρει ακόμα και το ντουλάπι που τις έχω, για αυτό θέλει να μπει στην κουζίνα.

Κι η Αρήθα ξέρει σε ποιο ντουλάπι είναι οι κροκέτες της και όποτε το ανοίγουμε πηδάει μέσα και μυρίζει τη συσκευασία :rolleyes:
Σ' αυτό το θέμα πάντως, ήμασταν κι εμείς τυχεροί. Κονσέρβα της έδινα μόνο την πρώτη βδομάδα που την είχαμε βρει, επειδή ήταν πολύ μικρούλα και είχα αγχωθεί ότι δεν έτρωγε αρκετά... Μετά, όταν περάσαμε στην ξηρά τροφή, τις ξέχασε εντελώς τις κονσέρβες.:up:
Νομίζω ότι τους αρέσει και το κριτς-κριτς που κάνουν οι κροκέτες... :P

Κι η Αρήθα ξέρει σε ποιο ντουλάπι είναι οι κροκέτες της και όποτε το ανοίγουμε πηδάει μέσα και μυρίζει τη συσκευασία :rolleyes:

Τυχερή είσαι. Εμένα έχουν μάθει να ανοίγουν το ψυγείο...:blink:
Είναι απ' τα μικρά, τα "φοιτητικά" και είναι εύκολο. Κονσέρβα τους βάζω λίγη το πρωί κάθε 2-3 μέρες, έτσι για να νοστιμεύονται, αλλά έτσι και καταλάβουν ότι υπάρχει κονσέρβα στο ψυγείο τα πιάνει λύσσα. :P Κατά τ' άλλα μόνο κάτι κολοκύθες και πράσα έχω μέσα, και ευτυχώς δεν ενδιαφέρονται γι' αυτά.

Ο Σιβα δεν τρώει κροκέτες με τίποτα. Τον έχω αφήσει και δύο μέρες μόνο με κροκέτες και ΔΕΝ ΕΝΈΔΩΣΕ....
Τωρα με τα δύο για να πω την αληθεια εχει προκυψει πρόβλημα. Αναγκάζομαι να κλεινω την Αργυρω, που είναι φαταούλας, μέχρι να φάει ο Σιβα (αν τη δει εστω και να πλησιάζει στο πιάτο του, φεύγει για να φάει αυτή).
Ο Σιβα θέλει την κονσέρβα για μωρά μονο... Επίσης τρώει μόνο τη σάλτσα, τα κομματάκια τ αφήνει!
(Τα νεύρα μου....)

ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...:P

Ο Φοιβος τρωει μονο κονσερβες εκτος αν τον ταισω :P .Ο Μυρτος τρωει απο ολα :D απο λιγο και συχνα.:mad:

Ισμηνη και η Φαιδρα ετσι περιεργη ειναι με τις κονσερβες μονο αυτες για μωρα τρωει προχθες ομως της δοκιμασαμε τις Shiba αυτες με τα φιλετακια τονου τις μικρες και ξετρελαθηκε τις εχει και με φιλετακια κοτοπουλου και αυτο που ελεγε και η Ολγα τις βλεπεις και σου ερχεται να τις δοκιμασεις ασε που μυριζουν τελεια. Δοκιμασε τες μπας και τον δελεασουν :cool:

Ισμηνη και η Φαιδρα ετσι περιεργη ειναι με τις κονσερβες μονο αυτες για μωρα τρωει προχθες ομως της δοκιμασαμε τις Shiba αυτες με τα φιλετακια τονου τις μικρες και ξετρελαθηκε τις εχει και με φιλετακια κοτοπουλου και αυτο που ελεγε και η Ολγα τις βλεπεις και σου ερχεται να τις δοκιμασεις ασε που μυριζουν τελεια. Δοκιμασε τες μπας και τον δελεασουν :cool:
Τις εχω δοκιμάσει.....
Ασε...ο γατος αυτος ειναι η περίπτωση που γράφει κάπου ο Αίλουρος " Αν ενδώσετε στις απαιτήσεις της να ξέρετε πως σας...εκπαίδευσε αυτή.", :(
και δεν μπορω και να τον αφηνω για πολυ νηστικο "μεχρι να αναγκαστει να φαει" γιατί είναι πάρα πολύ αδύνατος.

Συμπληρωματικά, η βικυπαίδεια αναφέρει ότι η γάτα είναι από τα ελάχιστα θηλαστικά που μπορούν να κάνουν απεργία πείνας επ' αόριστον, ακόμα κι όταν τους δίνουν μια χαρά φαγητό.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το όργανο Jacobson (το οσφρητικό όργανο που έχουν στο στόμα τους) έχει συνηθίσει σε ένα μόνο είδος τροφής.
Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε απλή κακομαθησιά. :D
Ό,τι και να είναι εμείς οι δύστυχοι γατογονείς δεν έχουμε πολλές επιλογές.

Εμένα μου έκανε μια ψιλοιδιοτροπία την αρχή όταν του άλλαξα τροφή για αρκετό καιρό μάλιστα καμιά 10αριά μέρες..:/: . δεν έτρωγε την καινούργια ξηρα και ας ήταν γεμάτο το μπωλάκι του αυτός νιαούριζε κάθε που πήγαινα στην κουζίνα..:mad: .
Το μενού όμως δεν είχε κάτι άλλο και αφού το κατάλαβε τώρα τρώει με όρεξη αυτό που πρίν σνόμπαρε!!!:D :D :D

εμεις εχουμε μονο εναν παραξεν0ο το ζυλιτο

Συμπληρωματικά, η βικυπαίδεια αναφέρει ότι η γάτα είναι από τα ελάχιστα θηλαστικά που μπορούν να κάνουν απεργία πείνας επ' αόριστον, ακόμα κι όταν τους δίνουν μια χαρά φαγητό.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το όργανο Jacobson (το οσφρητικό όργανο που έχουν στο στόμα τους) έχει συνηθίσει σε ένα μόνο είδος τροφής.
Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε απλή κακομαθησιά. :D
Ό,τι και να είναι εμείς οι δύστυχοι γατογονείς δεν έχουμε πολλές επιλογές.
Aυτό είναι η δική μου περίπτωση. Εκτός των άλλων θέλει και μια ποικιλία. Δηλαδή ακόμη και την "αγαπημένη" του κονσέρβα τη βαριέται πολύ σύντομα και κάνει μούτρα...."Ολο ουζο ουζο το βαρέθηκα..." κτλ....:P

Εγώ στην αρχή τα είχα κακομάθει με την κονσέρβα. Σιγά σιγά τους την ελάττωσα και τώρα τρώνε και ξηρή τροφή. Αλλά δεν κατάφερα να τους την κόψω. Κονσέρβα τρώνε για πρωινό και την υπόλοιπη μέρα ξηρή τροφή.
Κάποια πρωινά που επιχείρησα να τους βάλω ξηρή τροφή, μόλις την έβαζα στο πιατάκι και τη βλέπανε γύριζαν το κεφάλι και με κοιτούσαν με ένα ύφος << μας δουλεύεις πρωί-πρωί; >>.
Εννοείται ότι δεν άγγιζαν!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back