Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

Βρε παιδια νε ρωτησω το εξης. Βασικα τα δικα μου τρεφονται με ξηρα τροφη. Κονσερβα δινω πολυ λιγη. αν αντι αυτης, δινω λιγο τονο σε νερο (αυτον που τρωμε εμεις) πειραζει;;;
Απλα εμπιστευομαι λιγο περισσοτερο τον τονο που ειναι για ανθρωπινη καταναλωση. Τα απαραιτητα συστατικα δεν τα παιρνουν απο τη ξηρα τροφη;;;
:hmm: :hmm: :hmm:
Να το κανω;;; Πειραζει σε κατι;;; Το εκανα παλια αλλα μετα ξεκινησα κονσερβες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να το κανω;;; Πειραζει σε κατι;;;
Από ό,τι διάβασα, κάνει μόνο αν δίνεις πολύ μικρές ποσότητες (λιγότερο από 8% της συνολικής τροφής τους -ίσα ίσα μια μικρή μπουκίτσα δηλαδή...)
Δες εδώ, εδώ κι εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και η σαρδελα οταν ηταν μικρη ετρωγε αποκλειστικα κονσερβα.
Τωρα τρωει μονο ξηρη τροφη και πολυ σπανια καμια κονσερβα sheba.
Παντως η κονσερβα δεν της προκαλει διαρροια.
Ο μικρουλης, τις πρωτες μερες ετρωγε και αυτος κονσερβα, αλλα τωρα τρωει μονο ξηρη τροφη. Δυστυχως, τρωει απο της σαρδελας(που ειναι ειδικη για διαβιτικες γατες)!Ειναι τοσο σκανταλιαρικο, που ολη την μερα δεν τρωει, και μολις πεσω για υπνο και δεν τον βλεπω, τρεχει στι φαι της!:P
Και οι γατες του κηπου, τρωνε ξηρη τροφη με κονσερβα καθε μερα...
Μονο η αραπινα που ειναι κακομαθημενη, τρωει μονο κονσερβα και αρνειται την ξηρη τροφη μεχρι να λημοκτονισει!:mad:

ουτε η ζουζουνιτσα μου τρωει ευκολα κροκρετες και ειδικα της royal canin. δεν νομιζω οτι ενθουσιαζεται με τιποτα στο φαι. εχθες εφαγε γαριδα και της αρεσε αλλα μετα εκανα διαρροια οποτε θα την ξεχασει τη γαριδα. ασε που κανει διαρροιες με το παραμικρο τι να το ταισω???????????

Εχει κάνει αποπαρασίτωση? Μεχρι να γινει 4 μηνων χρειάζεται καθε 15 μέρες banminth (βρισκεις στο pet shop και γραφει ποση ποσοτητα χρειαζεται πανω, ανάλογα με το βαρος. Δινεις για 3 μερες τη φορα. 1 φορά την ημέρα).
Παρε επισης κονσερβα i/d της hills και δωσε της για 3-4 μέρες μεχρι να σταματησει η διάροια. Μην τη συνεχίσεις ομως γιατί της λειπουν τα απαραιτητα συστατικά για μωρά γατάκια.
Καλο ειναι να αποφευγεις να της δινεις ανθρωπινες λιχουδιες.
Οι κροκέτες για μωρα της purina νομιζω ειναι καλυτερες.

Αφού έχει τόση ευαισθησία στο πεπτικό, καλύτερα να αποφύγεις εντελώς να της δίνεις λιχουδιές όπως γαρίδες, αλλαντικά και τέτοια. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποια ειδική τροφή για γάτες με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, υπάρχουν και για μικρά γατάκια (της ProPlan πχ λέγεται Kitten Delicate, της Hill's λέγεται i/d)

To βραστό κοτόπουλο στηθος είναι μια πολύ υγειηνη τροφή εναλλακτικά της κροκέτας που βοηθαει στη διάρροια :happy:

Βραστο κοτοπουλο στηθος με λιγο ρυζακι σουπιτσα δοκιμασα και εγω στην Ιολη εχθες και το τιμησε δεοντος που φτασαμε να πρεπει να μαγιρευω για την Ιολη εγω που απο την βαρεμαρα μου τρωω ολο γαλα με δημητριακα :lol::lol: ειπα μπας και γλυτωσω με κοτοπουλο καλαμακι απο το διπλα σουβλατζιδικο αλλα ηταν τοσο σκληρο που το εκανε μπαλακι και μου το ανεβασε και στο κρεβατι :lol::redface:

του Φρού μια φορά του το μαγείρεψα αυτό και γέμισε το σπίτι ρύζια και κοτόπουλα γιατί αντί να το φάει προτίμησε να το παίξει!!!!!:D :D

Εχει κανει αποπαρασιτωση, βεβαια ο γιαοτρος δεν μου ειπε τιποτα για καθε δεκαπεντε μερες. χρειαστηκε δυο φορες η θεραπεια. ισως εχει κολλιτιδα το μικρο μου (και ρινοτραχιτιδα, ολα τα εχει) οποτε θα καταφυγουμε σε τροφες για ευαισθητο πεπτικο. δεν ηξερα οτι υπαρχουν και για γατακια. γενικα τιμαμε την i/d της hill's αλλα ουτε με αυτο ενθουσιαζεται! της βραζω κοτοπουλο με ρυζακι συχνα το τρωει, αλλα δεν μπορω να της δινω μονο κοτοπουλο με ρυζι!!!! απο εχθες της ειχα αφησει μονο κροκετες, καποια στιγμη εφαγε τι να εκανε. της εδωσα σημερα κοτοπουλο με ρυζι. μες τη βδομαδα θα παμε γιατρο για δευτερο εμβολιο οποτε θα τσεκαρει και για την κολλιτιδα (γιατι η διαγνωση ηταν τηλεφωνικη). δεν εχω χρηματα τωρα για να της παρω καινουρια τροφη εχω παρει και 2 κιλα royal cannin!!!! αλλα δεν νομιζω πως θα αλλαξει κατι αφου δεν της αρεσει η ξηρα τροφη, αλλα τι θα τρωει αφου με την κολλιτιδα δεν κανει να τρωει οτιδηποτε αλλο???????????οεο??????????????????????:hmm: :hmm: :( :(

Οι γάτες τρώνε ό,τι συνηθίσουν.
Αν της δίνεις μόνο κροκέτες θα τις μάθει και δε θα έχει πρόβλημα. Αν όντως έχει κολίτιδα, έχεις ένα λόγο παραπάνω να είσαι λίγο "αυστηρή" μαζί της σ' αυτό το θέμα, αφού είναι για το καλό της.

Το ότι χρειάζεται αποπαρασίτωση κάθε 15 μέρες με Banminth το λένε ολοι οι γιατροί. Αυτό μεχρι να γινει 4 μηνών.
Για τη ρινοτραχείτιδα μην ανησυχείς καθόλου, αφού πήρε την αντιβίωση το πιθανότερο είναι να μην ξανανοσήσει.
Ολα σχεδόν τα αδεσποτάκια είναι φορείς της ασθένειας αυτής, αλλά τα περισσότερα δεν νοσούν.
Επίσης κολίτιδες παρουσιάζουν συχνά τα μικρά γατάκια, γι αυτο αφού οι κροκέτες δεν της προκαλούν κολίτιδα να της δινεις αυτές ΜΟΝΟ.

Σημαντικό: Η I/D ΤΗς HILLS δεν πρέπει να δίνεται συνέχεια!!!!!!! Ειναι τροφή που πρέπει να δίνεται μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Με την τροφή έχω αποκτήσει σοβαρότατο πρόβλημα με τη Λούσυ που πάσχει από διαβήτη. Είναι μια απίστευτη λιχούδα, νομίζω ότι μόνο εκεί βρίσκει το νόημα της ζωής. Αλλά πρέπει να τρώει τις άγευστες m/d της Hills, ξηρά ή κονσέρβα, κ τίποτα μα τίποτα άλλο. Τις έχει βαρεθεί όμως κ δεν τις θέλει καθόλου, περιττό να πω ότι έχει μείνει πετσί κ κόκαλο. :/: Η μόνη υποχώρηση που έχω κάνει είναι ένα κουταλάκι του γλυκού τη μέρα Gourmet λιχουδιές, όπου λιώνω κ το χαπάκι της. Ε, περιμένει πώς κ πώς τη στιγμή που θα φάει το χάπι, θα έλεγα ότι ζει για αυτή. Την υπόλοιπη μέρα την κυνηγάω με το πιατάκι για να την ταΐσω καμιά μπουκιά m/d.
Η Sil από την άλλη δεν τρώει τίποτα άλλο παρά αυτές τις κροκέτες, το κανονικό φαΐ κ τις λιχουδιές ούτε να τα μυρίσει, κουφό γατί :blink:

Μήπως αυτή την κουταλιά gourmet που της δίνεις να της την ανακάτευες με τις κροκέτες για να πάρουν λίγη γεύση και μυρωδιά; :hmm:

Ερωτηση επειδη το εχω δει πολλες φορες εδω πως καταλαβατε οτι το γατακι σας εχει διαβητη ? ειχε συμπτωματα ? γιατι εγω δεν εχω κανει εξετασεις αιματος σε καμμια απο τις 2 αλλα ο γιατρος καθε φορα τις βρισκει υγιεστατες οποτε δεν μου αναφερε τιποτα :hmm:

Μήπως αυτή την κουταλιά gourmet που της δίνεις να της την ανακάτευες με τις κροκέτες για να πάρουν λίγη γεύση και μυρωδιά; :hmm:

Έχω ήδη δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους ανακατέματος, αλλά δεν πιάνει :/: Το κουφό είναι ότι άμα της δώσω την κονσέρβα m/d με το χέρι μου, τότε θα φάει καμιά μπουκιά, αλλιώς καθόλου :(
Είχε διάφορα συμπτώματα κ την έτρεχα καιρό σε κτηνιάτρους. Ο διαβήτης ήρθε αργότερα, μάλλον απόρροια των προβλημάτων της. Προφανώς ο διαβήτης είναι από βλάβη στο πάγκρεας κ φάνηκε από την ανεβασμένη γλυκόζη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει, ή μάλλον δεν μου έχει εξηγηθεί ακριβώς πώς προκλήθηκε

οκ ευχαριστω ειχε συμπτωματα λοιπον η γατουλα ετσι εξηγειται γιατι ο γιατρος τους δεν μου εχει πει τιποτα για εξετασεις

καθε φορα που παει να φαει τις κροκετες με βαρια καρδια η κακομοιρα(τρωει λιγο και μετα φευγει) σκεφτομαι πως ενοιωθα οταν ημουν μικρη και δεν μου αρεσε το φαι και το ετρωγα με το ζορι. κατεληγα καπως ετσι :sick:΄. δεν θελω να νοιωθει ετσι το κατσουλι!!!!Στεναχωριεμαι:(

Με την τροφή έχω αποκτήσει σοβαρότατο πρόβλημα με τη Λούσυ που πάσχει από διαβήτη. Είναι μια απίστευτη λιχούδα, νομίζω ότι μόνο εκεί βρίσκει το νόημα της ζωής. Αλλά πρέπει να τρώει τις άγευστες m/d της Hills, ξηρά ή κονσέρβα, κ τίποτα μα τίποτα άλλο. Τις έχει βαρεθεί όμως κ δεν τις θέλει καθόλου, περιττό να πω ότι έχει μείνει πετσί κ κόκαλο. :/: Η μόνη υποχώρηση που έχω κάνει είναι ένα κουταλάκι του γλυκού τη μέρα Gourmet λιχουδιές, όπου λιώνω κ το χαπάκι της. Ε, περιμένει πώς κ πώς τη στιγμή που θα φάει το χάπι, θα έλεγα ότι ζει για αυτή. Την υπόλοιπη μέρα την κυνηγάω με το πιατάκι για να την ταΐσω καμιά μπουκιά m/d.
Πίκρα:( :(
Τι ηλικία έχει;

Ε, είναι κ σχετικά έως πολύ γριούλα, 15 χρονών...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back