Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

μηπως εχει καποιο προβλημα στα δοντακια κ δε μπορει να μασησει? περιεργο μου φαινεται τοσο πολυ πια...:hmm:

οχι, μια χαρα ειναι....μαλλον ειναι ιδιοτροπος ο κυριος :cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βοήθεια για θέματα διατροφής

Καλημέρα!

Απέκτησα εδώ και λίγες μέρες ένα μικρό γατάκι (σκέτη γλύκα!!!) 2,5 μηνών βιρμανικής (μάλλον) καταγωγής. Ο κύριος από τον οποίο το πήρα μου είπε ότι πρέπει να τον μάθω να τρώει ξηρά τροφή και να μην τον συνηθίσω στις κονσέρβες. Ο μικρούλης όμως δεν θέλει με κανένα τρόπο να φάει. Έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες, αλλά είναι .... αγύριστο κεφάλι.. και δεν θέλει να φάει. Εγώ τώρα από την άλλη σαν χαζο-γατομαμά δεν μπορώ να τον αφήσω νηστικό και του δίνω κονσέρβα...
Μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι να κάνω ή μήπως πρέπει να τα παρατήσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλως μας ηρθατε!
Αν του ανακατευατε λιγη κονσερβα με κροκετες και μετα σιγα σιγα μειωνατε την ποσοτητα της κονσερβας;Τι ετρωγε το γατακι εκει απο οπου το πηρατε;

Αν είναι 2,5 μηνών μπορεί άνετα να φάει κροκέτες kitten σκέτες ή μουλιασμένες με λίγο νεράκι.:redface:
Να αποφεύγετε το γάλα, μπορεί να κάνει διάρροια, και να προτιμήσετε κάποια καλή τροφή, όχι απο super market, ή φτηνή απο πετ σοπ. Θα είναι πιο ακριβή, αλλά είναι πιο ισορροπημένη, πιο πλήρης, και θα γλυτώσετε χρήματα απο τον Κτηνίατρο αργότερα, απο τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν εξαιτίας της πιο χαμηλής ποιοτικής τροφής.

Να σας ζήσει το μωρό, μια φώτο θα ήταν ότι πρέπει.
Τί εννοείτε ίσως Βιρμανίας? Να υποθέσω ότι πληρώσατε....

Κατ΄αρχήν να ζητήσω συγνώμη, -διότι καθότι καινούργια στο forum- νομίζω ότι μπήκα "σφήνα" σε κάποια άλλη συζήτηση... Το γατάκι το αγόρασα από αγγελία. Το είδα ...ξετρελάθηκα... και το αποφάσισα... Λέω ότι είναι Βιρμανίας διότι παρ΄όλο που έχει όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της ράτσας δεν έχει τα κλασικά παπουτσάκια στα ποδαράκια του... Αυτό όμως δεν με σταμάτησε, ούτε το μετάνιωσα. Τώρα για το θέμα της διατροφής, μήπως δεν πρέπει να επιμείνω και να άρχισω να τον ταίζω κοτόπουλο και κονσέρβα.... Έχει τόση σημασία αν δεν μάθει στην ξηρά τροφή;

Ναι,εχει σημασια μεγαλη,για τα δοντακια και την αναπτυξη του.
Οσο για τα καλτσακια,νομιζω οτι συνηθως φανερωνουν επιμειξια με αλλη φυλη.Αν θελετε μπειτε στους Birman-maniacs να σας διαφωτισουν καλυτερα και να μας συστησετε και το γατακι σας!:)

Κατ΄αρχήν να ζητήσω συγνώμη, -διότι καθότι καινούργια στο forum- νομίζω ότι μπήκα "σφήνα" σε κάποια άλλη συζήτηση...
Όχι, μην ανησυχείς :) Εγώ συγχώνευσα το νήμα που είχες ανοίξει με αυτό που υπήρχε ήδη, επειδή έχουν το ίδιο θέμα.

Καλό θα είναι να μάθει στην ξηρά τροφή το γατάκι σου, σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη επιλογή από τις κονσέρβες για πολλούς λόγους (βάρος, δοντάκια αλλά και υγιεινή, καθώς οι κονσέρβες χαλάνε αν δεν φαγωθούν αμέσως). Δοκίμασε τη μέθοδο που σου πρότεινε η moukelis, δηλαδή ανάμιξη ξηρής με κονσέρβα σε όλο και μεγαλύτερη αναλογία. Χρειάζεται όμως επιμονή και μια σχετική σταθερότητα εκ μέρους σου (μην τον αφήνεις να σε τουμπάρει δηλαδή :P)

Ευχαριστώ, για την υποστήριξη, η αλήθεια είναι όμως, ότι επειδή άργησα να αποφασίσω να βάλω ξανά στην ζωή μου γατογουργουριτό (κοντά στα 20 χρόνια) δεν θα μπορέσω να μην του κάνω όλα τα χατίρια.... Αυτός είναι και ο λόγος που σας ενόχλησα... προσπάθησα να βρω δικαιολογίες ...
χι! χι!

Τα δικά μου τρώνε ξηρά τροφή χωρίς πρόβλημα. Αλλά μια φορά την εβδομάδα τους δίνω και κονσέρβα, γιατί πως να το κάνουμε...τρελαίνονται για κονσέρβες (ειδικά για whiskas. Τι είναι αυτό το πράγμα μ αυτή τη μάρκα? Πως τρελαίνονται ετσι όλες οι γάτες για πάρτη της?! Μου φαίνεται λίγο υποπτο :hmm:, γι αυτό τον τελευταίο καιρό τους το γύρισα στα κουτάκια sheeba που κάνουνε σαν τρελα γι αυτά).

Κάτι που πρεπει να προσεχουμε πολύ στις κονσέρβες (και το λεω εκ πειρας), ειναι οι συνθήκες αποθήκευσης τους απο το σουπερ μάρκετ ή το πετ-σοπ. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν αφησαν για ώρες τις κονσέρβες στον ήλιο πριν τις βαλουν στα ράφια.
Ειχα πάθει το 1998 μεγάλη νίλα με τα 2 γατιά μου από κονσέρβα που δεν ήταν ούτε ληγμένη, ουτε χτυπημένη. Απλώς οι υπευθυνοι του σουπερμάρκετ είχαν αφήσει τις παλέτες με τις τροφές για ωρες στον ήλιο πριν τις αποθηκευσουν.
Ετσι τα γατάκια μου επαθαν τροφική δηλητηρίαση. Και τεσσάρων μηνών γατάκια τα ετρεχα στον κτηνίατρο για ενέσεις. Εγιναν ομως καλά.

Ούτε η δικιά μου γατούλα δεν τρώει κροκέτες...;) Από μικρή ούτε που τις πλεισιάζει:hmm:Της έχω πάρει σχεδόν όλες τις μάρκες...:(

Παιδια οι κονσερβες ειναι απο τις χειροτερες τροφες...ειναι λογικο να τους αρεσουν,ειναι σαν να τρωμε εμεις καθε μερα σοκολατες και σουβλακια.Αν θελετε να τους δινετε λιχουδιες μπορειτε να τους βραζετε λιγο κοτοπουλακι μια-δυο φορες την εβδομαδα,ή ψαρακι.Μπορειτε να το χωριζετε σε μεριδες και να το εχετε στην καταψυξη.

H πεινα κανει θαυματα παιδια...:D

κ ο δικος μου δν τρωει κροκετες σκετες με τπτ. κ ουτε κ εγω ηθελα να τον αφηνω να πειναει μεχρις οτου περασει το δικο μου. ετσι, βρηκαμε συμβιβαστικη λυση: ανακατευουμε με λιγη κονσερβουλα κ τις τσακιζει κανονικοτατα:)

Δεν τρώει την τροφή του

Ενα απο τα μικρα μου γατακια δεν τρωει την τροφη του αλλα καταβροχθιζει τα σνιτσελ.Την συγκεκριμενη τροφη μου την εδωσε ο κτηνιατρος και ειναι ειδικη για την ηλικια τους λεγεται royal cannin,επισης θα τους κανει καλο στο πεπτικο τους συστημα.Ομως ο ενας μικρουλης τη μυριζει και την αφηνει,αρνειται να την φαει.Φοβηθηκα μηπως δεν εχει ορεξη και δοκιμασα να του δωσω λιγο σνιτσελ.Το καταβροχισε τοσο γρηγορα που φοβηθηκα μην πνιγει.Τι να κανω?Να δοκιμασω αλλη τροφη?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν τρωει την τροφη του.

Το θέμα είναι ότι εφόσον οι γονείς σου τα τάιζαν με ανθρώπινη τροφή..είναι πολύ λογικό στην αρχή να μην θέλουν την καινούργια τροφή.Η ρουαγιαλ κανιν που πηρες θεωρείται μια απο τις καλύτερες επιλογές για μικρά γατάκια (την kitten εννοώ).Μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις με υγρή τροφή ,φακελάκια δηλαδη..και στη συνέχεια θα ανακατεύεις μέσα στην υγρή τροφή..και λίγη ξηρή.Σιγά σιγά θα αυξάνεις την ποσότητα της ξηρής τροφής.Επίσης ρώτα το γιατρό σου και για κάποιες τροφές που είναι ιδιαίτερα εύγεστες..και δεν μπορούν να αντισταθούν τα γατιά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικα Εφη μαλλον ηταν της στιγμης γιατι τωρα πριν λιγο την εφαγε οση του εβαλα και φωναζε και για αλλη.Ποιος ξερει ισως εκεινη την ωρα του μυρισαν τα σνιτσελ γι αυτο δεν ηθελε...:beer:

Απάντηση: Δεν τρωει την τροφη του.

:clapup::clapup::clapup:...πολύ χαίρομαι..

Δεν τρώνε την ξηρά τροφή τους

Ενας φιλος μου αφησε τις γατες του για ενα μηνα σε μια κοπελα ,υποτιθετε για να τις προσεχει γιατι θα ελειπε,και η ηλιθια (για να μη πω καμια αλλη λεξη:mad:) τους εδινε αποφαγια ενω της ειχε αφησει 2 σακουλες ξηρα . Για να μη πω σε τι κατασταση τις βρηκε ...τελος παντων,δε τις ξαναφηνει εκει. Τωρα τα γατονια ξεσυνηθισαν και δε τρωνε τη ξηρα τους... τι κανουμε ;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δε τρωνε τη ξηρα τους

Αν ειναι δυνατον..:worry:
Η μονη λυση που σκεφτομαι τωρα,ειναι..καταρχην κονσερβες καλης ποιοτητας(φακελακια καλυτερα)..και σιγα σιγα,ανακατεμα με ξηρα τροφη...ουτως ωστε να επανελθουν παλι.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν τρώνε τη ξηρά τροφή τους

Προσπαθησε σημερα να βαλει ξηρα τροφη με λιγο ζουμακι απο φαγητο ...αλλα δεν το τιμησαν . Θα του πω να δοκιμασει και κονσερβες...
Αφηστε η κοπελα χανει λαδια, η μια μαλιστα γατα ειναι ημιμακρυτριχη και εγινε το τριχωμα χαλια,ειμαι σιγουρη ουτε μια φορα δε τις χτενισε. Τωρα μαδανε σαν τρελες ,θελουν 3 ωρες χτενισμα η καθεμια !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back