Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

Έφη ποια υγρή τροφή τους δίνεις?? Ειναι για στειρωμένα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έφη ποια υγρή τροφή τους δίνεις?? Ειναι για στειρωμένα"
Λοιπον..βασικα τωρα τους δινω αυτες της ρουαγιαλ σε φακελακια..που ναι..ειναι για στειρωμενα..αλλα εχω παραγγειλει και την aplaws,που θεωρειται πολυ καλη υγρη τροφη.Δεν την εχω ακομα..οταν δω συστατικα..θα σας πω.Αλλα σε αλλο θεμα..γιατι εδω γραφουμε για την ξηρη..:hehe::hehe::hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, μου θυμίζει τη Χιονάτη μου. Τα ίδια τραβώ κι εγώ ένα χρόνο τώρα. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάρε τροφές ξηρές διαφόρων ειδών (αυτές που είναι σε 450gr ) να δεις αν αρέσει καμιά.
Μέχρι σήμερα η Χιονάτη αν ξεκινούσε να τρώει κάποια μετά από 2-3 μήνες το παρατούσε κι αρχίζαμε από την αρχή, Αυτή την εποχή τρώει πότε την Tonus και πότε τη Prosterlize της Perfect. Η κονσέρβα που την τρελαίνει της την δίνω δυο φορές τη βδομάδα ( πέμπτη και κυριακή). Συνέχισε το ανακάτωμα που του δίνεις αλλά κάθε φορά μείωνε τη ποσότητα του mouse. Δοκίμασε και το κοτόπουλο (βραστό με ελάχιστο λάδι και δίχως αλάτι) μήπως δεις καλυτέρευση. (κόψε το σε μερίδες και βάζε το στη κατάψυξη)
Είμαστε άτυχοι κι οι δύο στο θέμα αυτό. Πρέπει να το συνηθίσεις όπως έγινε και με μένα. Κάθε φορά μου νιαουρίζει όταν πηγαίνω στη κουζίνα αλλά της βάζω τις κροκέτες μπροστά της. Της μυρίζει και φεύγει αλλά μετά από 5-10 λεπτά πηγαίνει και τρώει λίγες.
Κι εμένα δεν τρώει περισσότερο από 50-60 γραμμάρια τη μέρα.
Το κακό είναι πως πρέπει να τρώνε ξηρά τροφή. Αλλοιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα με τις κονσέρβες.

Αυτά που ακούγονται... ότι πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με ξηρά τροφή, είναι εντελώς λάθος. Αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, είναι καλύτερα να τρώνε περισσότερη υγρή τροφή παρά ξηρά. Οπότε αν μπορείς να της δίνεις υγρή τροφή, go for it ;)

να σου πω τωρα οτι δεν χαρηκα που αντιμετωπιζει και αλλος το προβλημα μου??? ψεμματα θα πω!! μιλαμε εχω καταστεναχωρηθει με την κατασταση...και ασε που αυριο θα τον παω για το δευτερο εμβολιο... οποτε και αυριο φακελακι θα του βαλω...λιγο ομως ουτε καν το μισο του μισου..και θα κανω την ιδια δουλεια παλι με το μπλεντερ.. ασε σου λεω...
:(:(:(

Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα. Ήταν τόσο επιλεκτικός που είχε φτάσει σε σημείο να τρώει μόνο μια συγκεκριμένη μάρκα κονσέρβας και μόνο μια γεύση. Αν του έδινες άλλη γεύση ή άλλη μάρκα δεν άγγιζε την τροφή του και μπορεί και να περνούσε ακόμα και μια ολόκληρη μέρα χωρίς να φάει τίποτα. Το λάθος μου ήταν που τον κυνηγούσα να φάει. Βάλτου να φάει και φύγε από το σπίτι για όσο περισσότερο μπορείς. Αν δεν το έχει φάει όταν επιστρέψεις απομάκρυνε το πιάτο και μη του δώσεις τίποτα μέχρι το επόμενο γεύμα. Αν δεν φάει, αφήνεις το πιάτο του για μισή ώρα και μετά το απομακρύνεις (και δεν του δίνεις τίποτα άλλο). Κάνεις το ίδιο στο επόμενο γεύμα. Κάνε την αδιάφορη. Δεν θα πάθει και τίποτα αν δεν φάει μια μέρα. Αν δεν φάει για 24 ώρες, του δίνεις την κονσέρβα που τρώει και προχωρείς στο σχέδιο Β :lol:

Σχέδιο Β:
Του δίνεις μόνο από αυτό που τρώει, αλλά αφήνεις έξω ένα μπολάκι με τροφή. Δεν δίνεις κανονική ποσότητα από αυτήν που τρώει. Στόχος σου είναι να πεινάει, αλλά να τρώει από λίγο για να μη πάθει τίποτα (δεν κάνει να μένουν πάνω από 24 ώρες εντελώς νηστικά). Όταν πεινάσει αρκετά θα πάει στο μπολ με την ξηρά και θα αναγκαστεί να φάει, αρκεί να μην υποκύψεις. Συνήθως πιάνει... αν δεν πιάσει, πας στο σχέδιο Γ...

Σχέδιο Γ:
Ανακατεύεις 9 μέρη κονσέρβας με 1 μέρος ξηράς και κάθε μέρα ή εβδομάδα (ανάλογα με τον ρυθμό και την ανοχή του γατιού), αυξάνεις τα μέρη ξηράς.

Εγώ πάντως δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα τώρα. Ότι του βάλω στο πιάτο το τρώει. Μπορεί να οφείλεται στην ωμή διατροφή σε συνδιασμό με το γεγονός ότι δεν έτρεχα από πίσω του με το πιάτο του για να φάει. Αν τύχει καμια μέρα και δεν φάει το πρωινό του γεύμα, δεν σκάω. Το πετάω και του δίνω από το ίδιο το μεσημέρι και αναγκάζεται να το φάει. Δεν είναι χαζά, ξέρουν ότι ανησυχείς που τα βλέπεις να μη τρώνε και σε εκμεταλλεύονται.

μαλον το σχεδιο γ θα του κανω...οπως και του κανω αλλωστε γιατι για το αδιαφορη να το παιξω λιγο χλωμο το κοβω....σ ευχαριστω πολυ ομως για τις συμβουλες σου ειναι οντως χρησιμες!!!!

α και κατι αλλο εγω δεν του εχω γευματα...του εχω παντα τροφη μεσα στο μπολακι του και οποτε θελει παει και τσιμπολογαει λογω του οτι λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι... κακο αυτο??? αλλα καθε βραδυ του την αλλαζω εννοειται..οπως και το νερο του..

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
μαλον το σχεδιο γ θα του κανω...οπως και του κανω αλλωστε γιατι για το αδιαφορη να το παιξω λιγο χλωμο το κοβω....σ ευχαριστω πολυ ομως για τις συμβουλες σου ειναι οντως χρησιμες!!!!

α και κατι αλλο εγω δεν του εχω γευματα...του εχω παντα τροφη μεσα στο μπολακι του και οποτε θελει παει και τσιμπολογαει λογω του οτι λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι... κακο αυτο??? αλλα καθε βραδυ του την αλλαζω εννοειται..οπως και το νερο του..

εμ, αυτό είναι η πηγή του προβλήματος. Έτσι είχα και τον δικό μου και είχε γίνει επιλεκτικός. Αν είναι μικρό (κάτω των 12 μηνών) άφηνε του τροφή έξω, αν είναι μεγάλο δίνε του 2-3 γεύματα την ημέρα. Για να μάθει να τρώει ότι του σερβίρεις, πρέπει να του φύγει η σιγουριά που νιώθει ότι θα έχει πάντα τροφή διαθέσιμη στο πιάτο του. Γάτα που πεινάει τρώει τα πάντα;).

α μωρεεεε 4 μηνων ειναι....μικρουληηηηηηηηη... χτες το μεσημερι παρεπιπτοντως χτυπησα στο μουλτι 40γρ ξηρη και το μισο του μισου περιπου απο το φακελακι ..και το φαγε ολο ετσι.... δεν υπηρχε σημερα το πρωι ,,βαδιζουμε καλα νομιζω....:clapup:

Πρόβλημα με την διατροφή του

Λοιπόν θα μπω κατευθειαν στο θεμα...ο μεγαλος μου παντα ηταν περιεργος με το φαι του....οποτε η μητερα μου ειχε καταληξει να του δινει μονο κονσερβα οοοσο και αν γκρινιαζα πως δεν θα μαθει ποτε να τρωει κροκετουλεεες....λοιπον τωρα που το στειρωσαμε το τερας εχει αρχισει να παχαινει πολυυυ απο την κονσερβα,και ετσι καταλαβε πως πρεπει να του αλλαξουμε διατροφη για πολλους λογους....αλλα δεν εχει την υπομονη και δεν της παει η καρδια να τον αφησει νηστικο.....πειτε μου καμια ιδεα......εγω σκεφτηκα κροκετουλες με λιγο ζουμακι απο τονο μπας και αρχισει δειλα δειλα εστω λιγες για αρχη.....καμια ευγευστη κροκετα να δοκιμασουμε?οποιαδηποτε συμβουλη καλοδεχουμενη....:ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρόβλημα με την διατροφή του

Χμ..
Βασικά, μη βάλεις ζουμί από τόνο για ανθρώπους, είναι μες στο αλάτι!
Από τη δική μου εμπειρία, όλες οι κροκέτες RoyalCanin, sterilized ή kitten sterilized γίνονται ανάρπαστες. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμες.
Κάντο σταδιακά. Πχ, την πρώτη μέρα βάλτου την κονσέρβα του και ανακάτεψε μέσα 10 κροκετούλες! Τόσο λίγες. Την άλλη μέρα λίγο περισσότερες κ.ο.κ.
Δεν χρειάζεται να μείνει νηστικός. Κι αν δυσανασχετήσει (που δε νομίζω αν γίνει τόσο σταδιακά η αλλαγή) πιστεύω ότι στο τέλος θα φάει, δεν θα επιλέξει να μείνει νηστικός.
Άντε! Ο χοντρελάκος! Δίαιτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμ..
Βασικά, μη βάλεις ζουμί από τόνο για ανθρώπους, είναι μες στο αλάτι!
Από τη δική μου εμπειρία, όλες οι κροκέτες RoyalCanin, sterilized ή kitten sterilized γίνονται ανάρπαστες. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμες.
Κάντο σταδιακά. Πχ, την πρώτη μέρα βάλτου την κονσέρβα του και ανακάτεψε μέσα 10 κροκετούλες! Τόσο λίγες. Την άλλη μέρα λίγο περισσότερες κ.ο.κ.
Δεν χρειάζεται να μείνει νηστικός. Κι αν δυσανασχετήσει (που δε νομίζω αν γίνει τόσο σταδιακά η αλλαγή) πιστεύω ότι στο τέλος θα φάει, δεν θα επιλέξει να μείνει νηστικός.
Άντε! Ο χοντρελάκος! Δίαιτα!

το βουβαλακι μου...φαντασου ειναι τοοοσο περιεργος στο φαι που αμα του βαλεις κονσερβα πχ αντι για πατε που τρωει του βαλεις αυτα με τα κομματακια, δεν προκειται να την φαει..προτιμαει να μεινει νηστικος....ενω η μικρη οτιδηποτε και να της βαλεις το χλαπακιαζει στο δευτερολεπτο......

το βουβαλακι μου...φαντασου ειναι τοοοσο περιεργος στο φαι που αμα του βαλεις κονσερβα πχ αντι για πατε που τρωει του βαλεις αυτα με τα κομματακια, δεν προκειται να την φαει..προτιμαει να μεινει νηστικος....ενω η μικρη οτιδηποτε και να της βαλεις το χλαπακιαζει στο δευτερολεπτο......

Ε για πόσο μένει νηστικός δηλαδη;!!:D:hmm:

Ε για πόσο μένει νηστικός δηλαδη;!!:D:hmm:

α μην φανταστεις πως εχουν δοκιμαστει τα ορια του....της μητερας μου δεν της παει η καρδια και του δινει τελικα κονσερβα αφου παει και κλαψουριζει στα ποδια της...ξερεις πως την εχει του χεριου του.....ειμαι φοιτητρια και δεν τον εχω στην πολη που ειμαι...ειναι στο πατρικο μου,αλλιως θα του ειχα κανει μια διαιταααα.....τον εχω μεγαλωσει και στα χερια παο νεογεννητο και τον ειχε καλομαθει απο τοτε...εγω να παλευω να του μαθω τις κροκετες αμεσως μολις απογαλακτιζοτανε και εκεινη να του δινει ζαμπονακια και τυρακια...ε τι να κανει και αυτος...σιγα μην διαλεγε τις κροκετες.....στην μικρη που την εχω μαζι μου της εμαθα αμεσως κροκετουλες και καμια φορα καμια κονσερβουλα σαν μεζεδακι και εχω το κεφαλι μου ησυχο.....

Απάντηση: Πρόβλημα με την διατροφή του

Κατάλαβα...
Φαντάσου, άμα κάνεις κανένα παιδί πως θα σου το γυρίζει τα καλοκαίρια!! Μαμάδες, τί να πεις!
Ε, νομίζω μπορείς να την τρομάξεις λίγο με κινδυνολογία (στις μαμάδες πιάνει συνήθως), δηλαδή ότι "είπε ο γιατρός.." ότι θα πάθει αυτό κι αυτό γιατί δεν τρέφεται σωστά και είναι χοντρτός κλπ κλπ.. Αυτοσχεδίασε! Όχι ότι δεν είναι όντως επικίνδυνο βέβαια.. Πες της για καρδιές κλπ και πείσε την ότι δε θα σταματήσει να την αγαπάει ο γατούλης αν δεν του δίνει πια κονσέρβα!
Κι η δικιά μου τα ζώα της μπόγους τα είχε πάντως..

Κατάλαβα...
Φαντάσου, άμα κάνεις κανένα παιδί πως θα σου το γυρίζει τα καλοκαίρια!! Μαμάδες, τί να πεις!
Ε, νομίζω μπορείς να την τρομάξεις λίγο με κινδυνολογία (στις μαμάδες πιάνει συνήθως), δηλαδή ότι "είπε ο γιατρός.." ότι θα πάθει αυτό κι αυτό γιατί δεν τρέφεται σωστά και είναι χοντρτός κλπ κλπ.. Αυτοσχεδίασε! Όχι ότι δεν είναι όντως επικίνδυνο βέβαια.. Πες της για καρδιές κλπ και πείσε την ότι δε θα σταματήσει να την αγαπάει ο γατούλης αν δεν του δίνει πια κονσέρβα!
Κι η δικιά μου τα ζώα της μπόγους τα είχε πάντως..

χαχαχαχαχα...ναι....αυτος ακριβως εχω κανει τωρα και εγω και ο πατερας μου και το προσπαθει....περισσοτερη προσαρμογη θελει η μητερα μου απο οτι ο Ρασπουτιν....γι'αυτο ψαχνω ιδεες....της λεω και για τα δοντακια του,που θα χρειαζεται καθαρισμο συνεχεια,πως θα φραξουν οι αρτηριες του απο το λιπος....ο πατερας μου της φωναζει πως θα γινει σαν τον Μητακο(ο σκυλαρος της οικογενειας:inlove::inlove: ) τον οποιο ευτυχως εβαλε σε προγραμμα ο πατερας μου επειδη μετα την στειρωση ειχε γινει μπογαλακι...ενω τωρα ειναι μοντελο το καμαρι μου....βλεπεις μυς και ενεργεια που εχει....αααντε να δουμε....

παιδια σε ενα γατακι 2 μηνων και 10 ημερων του δινω royal kitten,ειναι περσικο,πρεπει να του μουλιαζουμε την ξηρα τροφη η να την δινουμε σκετη?

Όταν δεν είναι μουλιασμένη μπορεί να την φάει κανονικά;
Γιατί εάν μπορεί, δεν βρίσκω το λόγο να του τη μουλιάζετε.
Θυμάμαι ότι όταν πήρα το δικό μου σε αυτήν την ηλικία έτρωγε τις κροκέτες μια χαρά, δέκα δέκα τις πήγαινε κάτω. :hehe:

Έχω ένα γατάκι το οποίο μόλις σταμάτησε να θηλάζει κάναμε το λάθος να του δίνουμε δικό μας φαγητό! Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν τρώει γατοτροφή όπως η μητέρα του.... Μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή;

καλημερα,επειδη τυχαινει να ειμαι πονεμενος απο αυτην την ιστορια,περνοντας ΟΤΙ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,στην αγορα μηπως και δεν της αρεσε της δικιας μου αφου απλα τις προσπερναγε,απλα του αφησα την ξηρα τροφη και αν θελει ας φαι αν θελει ας μην φαει,θα πεινασει και θα παει,δεν υπαρχει περιπτωση να μην παει να φαει γιατι απλα θελει να ζησει.την αποφαση αυτην την πηρα οταν εβλεπα τα αδεσποτα της γειτονιας να τρωνε αυτα που ειχα αγορασει για την δικια μου,τι ετρωγαν? απο orijen,acana,applaws.royal canin!!!!!κανε την καρδια σου πετρα λοιπον και θα κερδισεις.ωστοσο δεν ξερω (θα σου πουν τα παιδια)αν πρεπει λογο οτι ειναι μικρο πολυ να την μουσκευεις την τροφη τωρα στην αρχη.

Δυστυχώς το δοκίμασα για 3 μέρες και παρααδυνάτισε... Βέβαια του έβαζα κανονικά την τροφή,θα δοκιμάσω να του την μουλιάσω με γάλα. Ευχαριστώ:)!

3 μερες δηλαδη εμεινε νυστικο? ποσο ειναι 2 μηνων περιπου ?

Ναι , ειναι 2,5 μηνών

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back