Δερματικό πρόβλημα άγνωστης φύσεως

...Vampi...

Νεοφερμένο μέλος

Η. ..Vampi... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Μια από τις γάτες μου, έχει παρουσιάσει ένα δερματικό πρόβλημα στην κοιλιά της το οποίο παραμένει εδώ και περίπου 8 μήνες. Της δίνουμε αντιβιώσεις και την ψεκάζουμε με pulvo, αλλά της βάζουμε και betadine. Παίρνει moxaseph και κορτιζόνη. Ο γιατρός δεν ξέρει τι άλλο να μας δώσει. Η αλήθεια είναι ότι με τα φάρμακα περνάει λίγο αλλά μετά από ένα διάστημα επανέρχεται. Κατά τ' άλλα, είναι μια χαρά. Τρώει, παίζει και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Παρακάτω είναι μια φωτογραφία με το πριν και το μετά. Τώρα βέβαια έχει ψιλοχειροτερεύσει πάλι...
2cmqkpj.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να πω εγω ειμαι μικρη και δεν ξερω αλλα μακαρι
να γινει καλα οσο το γρηγοροτερο δυνατον:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξετάσεις αίματος έχετε κάνει? Συκώτι πάγκρεας?

Vampi, μόνο ο γιατρός ίσως να μπορέσει να σου δώσει κάποια σωστή κατεύθυνση βλέποντας τις φωτό. Περαστικά του! Κι έχει τόσο όμορφη κάτασπρη κοιλίτσα...

Το έχω σκοπό να του της πάω. Και μάλλον θα της κάνουμε βιοψία.

τον εμπιστευεσαι τον γιατρο σου ? μηπως να παρεις και μια 2η γνωμη ? περαστικα ευχομαι, ειναι μεγαλη η εκταση του παντως...:/:

Πρέπει να πάρω κι άλλη γνώμη το ξέρω...Θα την πάμε και σε μία άλλη κτηνίατρο..

παιδια εσεις που ξερετε τον αιλουρο, ειναι καλος? να προτεινουμε στην κοπελα να παει εκει ? υπαρχει κανενας αλλος να ειδικευεται στα δερματικα ? :hmm:

Vampi περαστικά στη γατουλα σου! Το καλύτερο είναι να κανεις και τις αιματολογικές εξετάσεις για πιο σίγουρα...
Και μένα ο δικός μου είχε βγάλει κάτι παρόμοιο στο κεφαλάκι του και επέμενε για μήνες!Τελικά πήγα σε άλλο γιατρό και με την βοήθειά του τώρα είναι οκ.Βέβαια το τρίχωμά του είναι αραιό ακόμα εκεί που είχε μολυνθεί αλλά είναι μια χαρούλα

Αν θές 2η γνώμη βρήκα αυτό

Eμμανουηλ Παπαδογιαννακης
Καθηγητης πανεπιστημιου
DVM, Cert. SAD, Ph.D
Ειδικευμενος δερματολογος
Λ. Ποσειδωνος 55 - Π. φαληρο
Τηλ. 210 9837101 Ωρες 17:00 - 20:30
απο δώ.
https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-εξειδικευμένο-κτηνίατρο-εδώ.223003/

(δεν έχω άποψη, για τον παραπάνω γιατρό, κάτι σοβαρά δερματικά που είχα με μία με κάλυψαν οι δικοί μου. συνεργάζομαι με 4.)

θα πρεπει να γινει μια βιοψια και καλλιεργεια για να βρεθει το μικροβιο που το προκαλει και η καταληλη αντιβιωση:hmm:. Ο συναδελφος κ. παπαδογιαννακης ειναι εξειδικευμενος δερματολογος και θα μπορεσει να σου δωσει μια πιο εξειδικευμενη γνωμη:)

Αυτές τις μέρες θα την πάμε σε κτηνίατρο ή σε ειδικευμένο δερματολόγο...Πρέπει να της κάνουμε και βιοψία.

Αυτές τις μέρες θα την πάμε σε κτηνίατρο ή σε ειδικευμένο δερματολόγο...Πρέπει να της κάνουμε και βιοψία.
Τι ειναι βιοψια???????????:hmm:

Κόβουνε ένα μικρό κομματάκι από το δέρμα (το μολυσμένο) και το εξετάζουν για μικρόβια.

Ααααααα......θα πονεσει αυτο μαλον:(

Μιάς και το βρήκα, είχαμε κανένα νέο?? :redface:

Δερματικό πρόβλημα

Γεια σας.

εδώ κ 4-5 μέρες η γάτα μου ξύνεται στο σβέρκο κ το έχει γδάρει. Την πήγα στον κτηνίατρο, έκανε καλλιέργεια κ τώρα περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα. Δεν είναι ψύλλοι κ δν βγαίνει ποτέ έξω κ είναι 6 χρονών. Μου πε ο γιατρός ότι δεν ξέρει κ αυτός τι είναι κ λέει μάλλον είναι αλλεργία στους μύκητες η κάτι τέτοιο (με την υποψία ότι έχει μύκητα) ή ότι την πείραξε το bedatin που την έκανα μπάνιο πριν μια βδομάδα (ειχα να την κάνω 4 μήνες) γτ η πρων κτηνιατρος μ, μ πε να την κάνω με τέτοιο καθε 3-4 μήνες για ασφάλεια....... η ερώτηση μου είναι.. υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι πολύ πολύ σοβαρό..? γτ μου πε κ για βιοψία (άμα δεν μάθει ακόμη τι είναι) κ μου ρθε να βάλω τα κλάματα.

Αυτήν την στιγμή έχω 4.. με ανοιγμένο λαιμό... ακριβώς όπως τα λές.:redface: Άλλες με μεγάλη τρύπα άλλες στην αρχή.

Και το βλέπω συχνά κάθε χρόνο όσο καλοκαιριάζει... Κάνω θεραπεία για μύκητες, αλλά μάλλον δεν είναι γιατί θα είχαν βγάλει και σε άλλο σημείο του σώματος. (και δεν είναι στρογγυλό.. αλλά σε σχήμα ξυσίματος με πόδι...)
Εγώ βάζω και λίγο αραιωμένο μπεταντίν, ή και λίγο fucicort, και περνάει.
Μπορείς να δοκιμάσεις και με αραιωμένο χαμομήλι, αν ξέρεις ότι το ανέχετε η γάτα.
Μάλλον είναι απο την ζέστη.. έτσι έχω καταλήξει.

Δική μου άποψη όλο.:)

καλησπερα σου.Ελπιζω να λυθει το προβλημα με τη γατα σου...παντως η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα ακουω να κανουν μπανιο γατι με μπεταντιν!!μου φαινεται πολυ κουφο,καταρχην για ποιο λογο ,σου εξηγησε η κτην..?και ρωτησες κανεναν αλλο γιατρο,αν κανει να το πλενεις με αυτο?

Ναι και εγώ μπάνιο ολόκληρο πρώτη φορά.. εκτός και άν είναι γουλί όλο.. και έχει δερματικά κλπ.. και είναι χάλια.. αλλά και πάλι..:hmm:

Πολλές γάτες έχουν αλλεργία στο καθαρό μπεταντίν, είναι πολύ δυνατό. Αν το βάζουμε πάντα αραιωμένο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back