Δερματικό πρόβλημα άγνωστης φύσεως

Θα πρεπει να το πας στο γιατρο να το δει μπορει να ειναι και τιποτα μπορει αν ειναι και καποια δερματιτιδα και να θελει φαρμακευτικη αγωγη
:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βοήθεια!!!Πληγές και φαγούρα!!

Γεια σας!!!!Ο γατούλης μου τα Χριστούγεννα που ήρθαμε απ την Αθήνα στο χωριό μου, εβγαλε μια πληγή στο κεφαλάκι του, επειδή είχε φαγούρα την έξυνε και άρχισε να εξαπλώνεται.Η γιατρός του έδωσε αντιβίωση και ενα χάπι για τη φαγούρα για καποιες μερες, αυτό δεν επιασε όμως και τον ξαναπήγαμε στη γιατρό η οποία του εκανε εξετάσεις για ψώρα και μύκητες!Οι εξετασεις για τους μύκητες δεν εχουν βγει ακόμα (και η γιατρος βεβαια πιστευει πως δεν ειναι), επισης ομως δεν εδειξε οτι εχει ψωρα αλλα παρ ολα αυτα του ξεκινησαμε πριν 10 μερες μια θεραπεία με ενέσεις και αντιβίωση και ενα υγρο φάρμακο που του βαζαμε στις πληγες!και ενώ μέχρι χθες ειχαν κλεισει ολες και αρχιζε να βγάζει μαλλάκια απο το βράδυ αρχισε να ξύνεται πάλι και ουρλιάζει ταυτοχρονα απ τον πόνο!Τι άλλο μπορεί να έχει??!Αν δε βρούμε τι έχει δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε!!Βοηθεια!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σϋμφωνοι, αλλά και εμείς (που δεν είμαστε Κτηνίατροι) και δεν βλέπουμε και την γάτα τί να πούμε???

Αν δεν είδατε βελτίωση μιλήστε και ξαναπηγαίντε στον Κτηνίατρο, ή αν δεν μείνατε ευχαριστημένοι να πάτε σε άλλον...
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά...:/::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοηθεια!!!Πληγές και φαγούρα!!

Προχθες ξαναπήγαμε στον κτηνίατρο!Δεν μας είπε κατι καινούριο και απλά μεχρι να τον πάω σε καποιον αλλον θελησα και μια γνωμη απο κάποιον που ισως ειχε παρομοιο προβλημα!

Μπορεί να είναι πολλά.. και δεν αναφέρεις και ΤΙ φάρμακα παίρνει.. και δεν κάνουν τίποτα.
Θα σου απαντήσει και ο γιατρός εδω...

Γνώμη μου πάντως, να πάτε σε άλλον, και ίσως μια γενική αίματος να έδειχνε κάτι, αλλά πρέπει να σταματήσει την αντιβίωση βέβαια πρώτα...:hmm:

ΥΓ. Επίσης ΠΟΣΟ κάνουν πιά να βγούν τα αποτελέσματα για τους μύκητες???....:confused:

Τελευταία επεξεργασία:
Δυσκολο να πει κανεις τι εχει,:hmm: φαινεται οτι η θεραπεια για ψωρα δουλεψε ως ενα βαθμο , θα πρεπει αν ελεγχθουν και τα αυτια του μηπως εχει καποια ωτιτιδα και ξυνεται και προκαλει μονο του τις πληγες, θα πρεπει να το συζητησεται παλι με τον κτηνιατρο και θα βοηθουσε να ξεραμε τι αγωγη του κανατε:hmm:

Απάντηση: Βοήθεια!!!Πληγές και φαγούρα!!

Ναι θα πάω, αλλα επειδή ειμαι σε μικρό μερος με έναν μόνο κτηνίατρο πρεπει να τον πάω σε άλλη κοντινή πόλη!ΑΑ και τις εξετάσεις τις έχει στείλει η γιατρός σε εργαστήριο στην Αθήνα νομιζω και εχουν καθυστερήσει να βγουν!

Απάντηση: Βοήθεια!!!Πληγές και φαγούρα!!

Η αντιβίωση που παίρνει λέγεται cefaseptin μισή το πρωί και το βραδυ εχει κανει δύο ενεσεις για ψώρα και επισης του βαζουμε ένα φαρμακο το οποίο το εφτιαξε η κτηνίατρος καθε 2η μέρα στις πληγές για ψώρα κ αυτο!Και παρατήρησα οτι πριν δημιουργηθούν οι πληγεσ το δερμα του σ εκεινο το σημειο ειναι ξερό και σκληρό σαν μικρόσ όγκος.

Μαλλον θα χρειαστει και αντιβιογραμμα για αν δουμε σε ποιο αντιβιοτικο ειναι ευαισθητο το μικροβιο γιατι μοιαζει με δερματιτιδα επιπλεον της ψωρας:hmm:

Σπιτόγατα με κάτι σαν δερματική πάθηση!

Καλησπέρα σας γατοοικογενειάρχες!
Έχω μια γατούλα 2 περίπου ετών πρόσφατα λόγω δικής μου αμέλειας για αποπαρασίτωση γέμισε ψύλλους(φαντάζομαι από τα φυτά στο μπαλκόνι καθώς δεν βγαίνει εκτός σπιτιού και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα τριχωτά ζώα!) Σήμερα το πρωί της έβαλα αμπούλα για ψύλλους bio- κάτι λεγόταν η μάρκα και είναι για μικρόσωμα σκυλιά. Μου την έδωσαν στο πετ- σοπ γιατί τους είχαν τελειώσει οι frontline και μου είπαν ότι είναι το ίδιο πράμα...

Παρατήρησα, πριν λίγο, απώλεια τριχών στο πόδι πάνω από την πατούσα της, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Στο σημείο που έχουν πέσει οι τρίχες υπάρχει κι ένα μικρό γρομπαλάκι σαν σπυρί μεγάλο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο άλλο της εμπρόσθιο άκρο.

Δεν ξέρω αν φταίει η αμπούλα και δεν ξέρω από πότε είναι έτσι τα πόδια της, πάντως για να το δω σήμερα δεν έχει πολύ καιρό...
Το πρόσφατο ιστορικό της είναι ότι την Παρασκευή 18/6 την έκανα μπάνιο με ειδικό σαμπουάν για ζωάκια με ευαίσθητη επιδερμίδα(δεν έχει ευαίσθητη επιδερμίδα και την έχω ξανακάνει άλλες 2 φορές μπάνιο με το συγκεκριμένο σαμπουάν κ δεν έπαθε τίποτα) και εδώ και 5 μέρες άλλαξε η τροφή της από royal canin για στειρωμένα σε friskies για στειρωμένα.

Τι να κάνω??? Θα της περάσει? Πρέπει να αγχωθώ και να τρέξω σε γιατρό αμέσως? Γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται?

Συνημμένα

• catpr2.JPG
    catpr2.JPG
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 91
  • catpr1.jpg
    catpr1.jpg
    110,8 KB · Εμφανίσεις: 381
Απάντηση: Σπιτόγατα με κάτι σαν δερματική πάθηση!

καλησπερα.:)..εγω θα την πηγαινα οπωσδηποτε στο γιατρο...δεν μπορω να ξερω τι ειναι..παιζει να ειναι και απο την αμπουλα...παντως ο γιατρος μου ,μου εχει πει οτι σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να βαζουμε τις αμπουλες για σκυλους,σε γατες..ειναι πολυ πιο ισχυρες..και γενικα εγω,δεν θα εμπιστευομουνα με τπτ αυτα που λενε οι πετσοπαδες..εμποροι ειναι και οχι γιατροι..ευχομαι περαστικα στη γατουλα σου..:)

Eυχαριστώ πολύ... Αύριο πρωί πρωί έχουμε επίσκεψη στον ντόκτορ! Για να μου φύγει και το άγχος... απλά στεναχωρήθηκα που την είδα έτσι. Όσον αφορά την ισχύ της σκυλο-αμπούλας... η μικρή μυρίζει από χιλιόμετρα φάρμακο και μέσα σε λίγες ώρες έχει σταματήσει να ξύνεται! Μόνο που μαζί με το τσίρκο των ψύλλων αναχώρησαν και οι τρίχες της!!! :(

Μπορεί να ειναι και μύκητες, και απλά με το μπάνιο έφυγαν οι νεκρές τρίχες μαζί αμέσως.
Και πάλι δεν είναι κάτι τρομερό, θα σου πεί ο γιατρός άλλωστε, και αν είναι θα σου δώσει θεραπεία.:redface::)

Μπορεί να ειναι και μύκητες, και απλά με το μπάνιο έφυγαν οι νεκρές τρίχες μαζί αμέσως.
Και πάλι δεν είναι κάτι τρομερό, θα σου πεί ο γιατρός άλλωστε, και αν είναι θα σου δώσει θεραπεία.:redface::)

ναι..δεν αποκλειεται...αυτο που με προβληματιζερι εινια τα γρουμμπαλακια...:hmm::hmm::hmm:..ξερεις τζουλια αν οι μυκητες κανουν και γρουμπαλακια;;..:)

Κάνουν κάτι σαν φουσκαλίτσες/πληγούλες ναι...:hmm: Αν έχει και πιτυρίδα γύρω γύρω είναι μάλλον σίγουρα.

Κάνουν κάτι σαν φουσκαλίτσες/πληγούλες ναι...:hmm: Αν έχει και πιτυρίδα γύρω γύρω είναι μάλλον σίγουρα.

Άλλη φορά θα την λούσω με ούλτρεξ! :P
Όχι δεν έχει κόρα γύρω γύρω και το γρομπαλάκι, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον είναι επειδή σε εκείνο το σημείο υπάρχουν σκληρές τρίχες- μουστάκια.

Απάντηση: Δερματικό πρόβλημα

Καλησπέρα!!!Εχθές ανακάλυψα πως η γάτα μου ,στο ένα δάχτυλό της,λείπει το δέρμα της...Δεν ξέρω αν έχει χτυπήσει κάπου ή αν είναι δερματικό πρόβλημα.Λέτε να είναι σοβαρο;Θα μιλήσω το απόγευμα με τον κτηνίατρο.

ΣΟΣ γατάκι ξεφλουδίζει

Όπως είχα γράψει έχουμ αρκετα νεογεννητα γατακια στην γειτονια τα οποια τα φροντιζω οσο μπορω. Η μια μανα τα μετακομισε πριν μερικες μερες και τα βρηκα σημερα. Οσο ειχαν προβλημα με τα ματακια τους τα καθαριζα οσο μπορουσα με φυσιολογικο ορο και φαινεται να εχουν καλυτερεψει. Σημερα που τα ειδα ομως πηγα να χαιδεψω το ενα και αισθανθηκα το δερματακι του αγριο και απλα υπεθεσα οτι θα κουτουλησε καπου. Προσεξα μετα ομως οτι και στην κοιλιτσα του φαινεται σαν α ξεφλουδιζει, κατι που δεν γινοταν πιο πριν. Μπορει να ειναι κατι σοβαρο? Καμια ιδεα πριν παω σε κτηνιατρο γιατι δυστυχως δεν εχω τα λεφτα για να το φροντισω ολα :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΣΟΣ γατάκι ξεφλουδίζει

παιδιά κάποιος που να ξέρει; :(:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως έχει κάποιο δερματολογικό πρόβλημα.
Ξέρω γω, μύκητες;
Αλλά κάλο είναι να πας το γατάκι σε έναν γιατρό, γιατί διάγνωση μέσω του σαιτ λίγο δύσκολο να γίνει.
Αν θες ρώτα και τον γιατρό του σαιτ εδώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back