Δερματικό πρόβλημα άγνωστης φύσεως

• Thread starter Thread starter Naiva
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μου είχε πει ότι μια φορά στις τόοοοσες είναι καλό για να έχω λέει το κεφάλι μου ήσυχο απο μυκητιάσεις κ τέτοια. μετά άλλαξα γιατρό γιατί μετακόμισε αυτή σε άλλη πόλη. Τώρα το είπα στο γιατρό κ λέει ξανα ποτέ εκτός άμα υπάρχει σοβαρός λόγος. Κ του πα ότι φιλοξένησα το Πάσχα μια αδέσποτη με τα 6 μικρά της αλλά σε ξεχωριστό χώρο που δεν είχαν επαφή κ εκτός οτι μου πε να μην το ξανακάνω για να μην κολλήσει τπτ η γατα μου(...) ίσως λέει έμεινε καμιά τρίχα που έχε μύκητα κτλ.

κ της γάτας μου Julia δεν είναι στρογγυλό. Είναι άπλα ενα καραφλό μεγάλο σημείο :cry::cry::cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην αγχώνεσαι.:redface:
99% έχουμε τα ίδια. Περίμενε και να σου πεί τί είναι και μετά βλέπεις.

Αν μπορείς πήγαινε και σε κανένα άλλον να την δεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω εχω το ιδιο προβλημα με ενα γατακι μου, που και που ξινετε πολυ και κανει τριπουλα, του βαζο surolan το περνο απο το κτινιατρο, ειναι πολυ καλη και σε δερματικα και οταν εχουν κατι στα αυτια. Και λιγο celestoderm with garamycin ειναι καλο

μου πε να τις βάζω Daktodor 3 φορές τι μέρα για 9 μέρες. Ήδη δεν ξύνεται κ οι πληγούλες έχουν κάνει κρούστα άρα δεν ξύνεται. Μου πε ίσως είναι κάποια αλλεργέια..... περιμένω τα αποτελέσματα της καλλιέργειας τη Δευτέρα.:/:

Μη φοβάσαι...
Όλα θα πάνε καλά.:)

ευχαριστώ!!

Αυτη η dactodor η αλοιφή όμως κάνει το δέρμα της στο σημείο εκείνο λαδερό.. κ τις τρίχες γλιτσερες έστω κ όταν έχει στεγνώσει. Είναι νορμαλ αυτό? :O

Δεν την γνωρίζω την κρέμα.:redface:
Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σας?

εμενα ειχε κατι αναλογο και τελικα ηταν ψωρα. και εμενα δεν βγαινει ποτε εξω. δεν ειναι τιποτα, απλα επρεπε να του κανει 2 ενεσεις και του περασε. η βιοψια γινεται για να δει ακριβως τι ειναι. μην αγχωνεσαι. μην του βαζεις αυθαιρετα κρεμερς γιατι αλλοιωνεις την κλινικη εικονα και δυσκολευεις την διαγνωση.

όχι ο γιατρός μου πε να την βάλω. Τον πήρα τηλ λέει είναι νορμάλ να είναι έτσι. Μέχρι στιγμής η καλλιέργεια δεν έδειξε τπτ άρα είναι αλλεργεία απτο μπετατιν μάλλον. :S

έρχομαι σήμερα απτη δουλειά.. βλέπω μια πλιγούλα με αίμα πολύ στη βάση απτο κεφαλάκι της.. μου ρθε να κλαψω. Αμέσως τηλ τον κτηνίατρο, μου λέει να την πάω αύριο να δούμε... ενώ οι άλλες πληγούλες γιατρεύτηκαν κ βγάζει χνουδάκι τώρα έγινε αυτο...:cry::cry::cry::cry:

Παντως μην ανχωνεσαι γιατι οταν τα ζωα ειναι αρωστα χρειαζονται ηρεμο ανθρωπο, ξερεις τι ενοοω και πολλα απο τα δερματολογικα ειναικαι ψυχολογικά. Ο Αρχοντας εσιαξε που νομιζαμε οτι ειχε ψωρα για μηνες οταν βγηκε μια μερα σε κήπο την αλλη δεν ειχε αρχισει να σιχνει και σε λιγες μερες δεν εμεινε τιποτα, γι αυτο ηρεμια. Δευτερον αν εισαι ικανοποιημένη απο το γιατρο οκ διαφορετικα δες αλλον. Αυτο που σου ειπε να μη ξαναφιλοξενησεις αδεσποτα ουτε σε αλλο χωρο το βρισκω πολύ φιλοζωικο δε. Αν ηταν ετσι δεν θα φιλοξενουσε κανεις μας γιατι ολοι θα παθαιναν κατι οι γατες τους. Τα γατακια ηταν υγιεστατα και η μαμα εξίσου ηταν αποπαρασιτωμένα . Νομιζω το ειπε πολύ ευκολα για να βρει μια αιτία.

θα πάω αύριο να δω τι θα μου πει, να κάνουμε εξετασεις αιμα κ οτι είναι να κάνουμε. αν δω οτι δεν βγένει άκρη θα τον πάω σε κάποιον άλλο.

δεν είναι απλά ότι ξύνετε κ χάνει μαλλί. είναι ότι κάνει κ πληγούλες με αίμα. όλες έκλεισαν αλλά να σήμερα άνοιξε μια κ μάτωσε αλλά απο κάτω απτο δέρμα.

Είναι συχνό...
και εμένα το έκαναν αυτό. Κάνε μια εξέταση αίματος, για να δείτε και τι γίνετε εκεί.:redface:

τιν πήγα. της έκανε μια ένεση κορτιζόνης για να μην ξύνετε κ σε 2 βδομαδες θα κάνουμε αιματολογικες εξετάσεις κ βιοψία δέρματος.. λέει το πιο πιθανό να είναι αλλεργία. θα μου δώσει κ μια υποαλλεργικη τροφη.

βοηθεια σε αδεσποτη γατουλα

Οταν παω στο χωριο περιποιουμε μια αδεσποτη γατα εδω και 8-9 χρονια.Οταν παω Σαββατοκυριακα (οχι καθε Σαββατοκυριακο)την περιποιουμε και αφηνω επισης στο μπαλκονι ξηρη τροφη και νερο και μεχρι τωρα ηταν πολυ ευρωστη .. Γενναει τακτικα και περιποιηται με ιδιαιτερη επιμελεια τα παιδια της.
Τωρα τελευταια εχω προσεξει οτι η τριχα της αραιωσε και πεφτει , παραλληλα εχει στο σωμα της σε διαφορα μερη κηλιδες , οπου οι τριχες εχουν φυγει τελειως και εχει φαγουρα.Επισης το ενα της αυτι εχει καπως ζαρωσει.Φαινεται ταλαιπωρημενη.Υπαρχουν καποιες βιταμινες ? να ενισχυσω τον οργανισμο της? η καποιο φαρμακο για τα φαλακρα σημεια? Θα χαρω πολυ αν με βοηθησετε.Σας ευχαριστω πολυ

Οταν παω στο χωριο περιποιουμε μια αδεσποτη γατα εδω και 8-9 χρονια.Οταν παω Σαββατοκυριακα (οχι καθε Σαββατοκυριακο)την περιποιουμε και αφηνω επισης στο μπαλκονι ξηρη τροφη και νερο και μεχρι τωρα ηταν πολυ ευρωστη .. Γενναει τακτικα και περιποιηται με ιδιαιτερη επιμελεια τα παιδια της.
Τωρα τελευταια εχω προσεξει οτι η τριχα της αραιωσε και πεφτει , παραλληλα εχει στο σωμα της σε διαφορα μερη κηλιδες , οπου οι τριχες εχουν φυγει τελειως και εχει φαγουρα.Επισης το ενα της αυτι εχει καπως ζαρωσει.Φαινεται ταλαιπωρημενη.Υπαρχουν καποιες βιταμινες ? να ενισχυσω τον οργανισμο της? η καποιο φαρμακο για τα φαλακρα σημεια? Θα χαρω πολυ αν με βοηθησετε.Σας ευχαριστω πολυ

Καλωσήλθες.

Υπογράμμησα την αιτία με μεγάλες πιθανότητες όλων των συμπτωμάτων που αναφέρεις.

Καλό θα ήταν να την δεί γιατρός.:/:
Πιθανότατα θα έχει και άλλα προβλήματα (σοβαρότερα ), που μόνο με μια εξέταση αίματος φαίνονται.

η γάτα μου τώρα δεν ξύνεται άλλο καλό αυτό. είπαμε με το γιατρό όταν τελειώσει η επήρεια της κορτιζόνης να αρχίσουμε ομοιοπαθητική (αν δεν δούμε φυσικά βελτίωση) αλλά ΑΛΛΑ βλέπω ότι έχει να πάει να κάνει κακά της από χτες το πρωί... μα γιατί? :(

Ευχαριστω Τζουλια
Θα κοιταξω να δω αν γινεται αυτο που μου προτεινεις...

Έκζεμα με απώλεια τρίχας

χτες καταλαθως ανοιγοντας την πορτα πιαστηκε η ουριτσα της και τραβηχτηκε μια μικρη τουφα απο τριχες. βγηκαν απο τι ριχα τους και εγινε ενα μικρο εκζεμα στην περιοχη. της εβαλα betadin και το καθαρισα οσο μπορουσα κ με αφηνε!
σημερα το πρωι ειχε γινει ασπρο και το απογευμα το παρατηρησα γυρω γυρω πορτοκαλι.
το θεμα ειναι πως εχασε και αλλες τριχες νομιζω απο εκει κοντα γιατι βρηκα μια τουφα μικρη κατω και οπως το παρατηρησα η γυμνη περιοχη ηταν μεγαλυτερη..
αν ξερει κανεις κατι ας μου απαντησει.
ευχαριστω εκ τον προτερων

Ίσως να είναι κάποιος μύκητας, το γατάκι πρέπει να πάει στον κτηνίατρο για να γίνει καλλιέργεια. Περαστικά σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back