Δερματικό πρόβλημα άγνωστης φύσεως

• Thread starter Thread starter Bijoux
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: ΣΟΣ γατάκι ξεφλουδίζει

καλό θα ήταν να βγάλεις και μια φωτογραφία και να την αναρτήσεις στο θέμα του γιατρού. Να φαίνεται από κοντά όμως το δερματάκι, οκ? Θα βοηθούσε υποθέτω πολύ στη διάγνωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξανθήματα

Καλησπέρα, ο γάτς μου εδώ και λίγο καιρό εβγαλέ κατι σαν εξανθήματα, στην αρχή πίσω απο το αυτάκι του και τώρα λίγο πιο χαμηλά. Το πρώτο έφυγε μετά πο 2 μέρες αλλα δεν τώρα δεν έχει τρίχες σε εκείνο το σημείο, και χθές παρατήρισα ενα ίδιο. Τί μπορεί να είναι;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εξανθήματα

Μπορεί να είναι μύκητες, αλλεργία, δερματίτιδα, κοκ. Μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι.

Απάντηση: Εξανθήματα

Ο κτηνίατρος τι σου έχει πει;
Θεωρώ ότι επείγει μια επίσκεψη σ' αυτόν...

Αλωπεκία σε γατάκι 1,5 μήνα

[FONT=&quot]Καλησπερα! Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με ενα προβλημα υγειας που εχει ενα γατακι της γειτονιας μου (να σημειωσω πως το γατακι δεν ειναι δικο μου, εχω δικο μου γατουλη, αλλα επειδη το εχει παρατησει απο πολυ μωρο η μαμα του το ταιζω και ειμαι διατεθιμενη να του αγορασω τα φαρμακα που χρειαζεται). Εδω και 3-4 μερες εχει εμφανισει υποτριχωση στο κεφαλακι του, στα αυτακια του και στο ενα χερακι του, αλλα ολο και περισσοτερο επεκτεινεται αυτο. Εχω τρομαξει πολυ. Εν το μεταξυ πριν εμφανιστει αυτο του ειχα κανει εξωτερικη αποπαρασιτωση με μια σκονη που ειχα αγορασει για τον δικο μου οταν ηταν μικρουλης. Το αναφερα στο pet shop και μου ειπαν πως δεν ενδεικνυται η χρηση τετοιας σκονης πλεον και οτι πολυ κακως μου την πουλησασν και ισως εχει δημιουργησει αλεργια στο γατι. Μου προτειναν να το κανω μπανακι κατι το οποιο εκανα αλλα δεν ειδα ακομη διαφορα. Τι μπορει να ειναι; μηπως ειναι κολλητικο και κολλησουμε και εμεις; τι μπορω να του κανω για να το βοηθησω ( θα μου πειτε να το παω σε κτηνιατρο αλλα ειμαι σε πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση. Εχω σκοπο να το παω αλλα αυτες τις μερες τουλαχιστον αδυνατω). Θα ηθελα αν σας εχει τυχει ποτε να μου πειτε τι προβλημα σας θυμιζει γιατι εχω φοβηθει για το μικρουλη.[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Αλωπεκία σε γατάκι 1,5 μήνα

Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με βεβαιότητα για το τι μπορεί να έχει το γατάκι εκτός από τον κτηνίατρο.
Κατανοώ ότι είσαι πιεσμένη οικονομικά - όπως είπες - αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να είσαι σίγουρη για το τι μπορεί να έχει το γατάκι εάν δεν το δει ο γιατρός.
Επίσης, προσωπικά διαφωνώ με συμβουλές κτηνιατρικού τύπου από ιδιοκτήτες pet shops (αναφέρομαι σε αυτόν που σου πούλησε αυτήν τη σκόνη).
Θα μπορούσες να ρωτήσεις τον κτηνίατρο όταν πας το γατάκι ώστε να σου πει τι φάρμακα μπορείς να του δίνεις για τις αποπαρασιτώσεις καθώς και πότε πρέπει να τις κάνεις.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το μικρό! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά και για τη διόρθωση των κεφαλαίων που δεν είχα προσέξει. Για τον γάτο μου (όχι για το μικρούλη) έχω πάει φυσικά στον κτηνίατρο και γνωρίζω τα σχετικά. Απλά, πριν επισκεφτούμε τον κτηνίατρο, βρέθηκε κάποια πωλήτρια να με κοροϊδέψει, εκμεταλλευόμενη την άγνοιά μου. Πρέπει να προσέχουμε από τέτοια επικίνδυνα άτομα δυστυχώς, που καθόλου φιλόζωοι δεν είναι και τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν. Πλέον κάνω συγκεκριμένη αποπαρασίτωση -εσωτερική και εξωτερική- στον γάτο μου. Θα κάνω ο,τι μπορέσω για το γατάκι και μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό. :-)))

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά! :)

Χαίρομαι που άνοιξες αυτό το θεματάκι γιατί θα λειτουργήσει ενημερωτικά και για άλλους χρήστες: Οι πωλητές στα pet shop δεν είναι κτηνίατροι, ούτε γνωρίζουν από ψάρια. Έχουν αυτόν ακριβώς τον αέρα όμως, συμπεριφέρονται λες και είναι ειδικοί και εκμεταλλεύονται όπως είπες κι εσύ την άγνοια του πελάτη και την πρόθεσή του να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το ζωάκι του. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα πάθει κάτι το κατοικίδιό σου, να πουλήσουν θέλουν! Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μικρές εξαιρέσεις αλλά μόνο με τον καιρό μπορείς να αντιληφθείς αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά κάποια πράγματα. Έτσι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη. Καλό είναι όταν μπαίνουμε σε πετ σιοπ, να είμαστε ήδη ενημερωμένοι και να γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε. Η οποιαδήποτε διάγνωση να γίνεται μόνο σε κτηνιατρείο, οπουδήποτε αλλού δεν έχει θέση.

Έχεις δίκιο, αυτό είναι το ιδανικό. Να μπορούμε δηλαδή να πηγαίνουμε στον κτηνίατρο χωρίς να εμπιστευτούμε τις συμβουλές κανενός άσχετου, που τον ενδιαφέρει μόνο να πουλήσει ό,τι του μένει απούλητο. Αλλά να μην κοροϊδευόμαστε παιδιά. Οι εποχές έχουν αλλάξει και δύσκολα κανείς έχει την οικονομική άνεση, εκτός του δικού του κατοικιδιου, να φροντίζει ιατρικά και τα αδέσποτα. Πλέον οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι για κάποιους που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε φαγητό να προσφέρουν στα αδεσποτάκια, που ακόμα και το φαγητό είναι μια βοήθεια. Εγώ θέλω και προσπαθώ να φροντίζω, όσο περισσότερο μπορώ, τα ζωάκια της γειτονιάς μου που έχουν ανάγκη. Οι πιο πολλοί από εμάς φαντάζομαι θα ήθελαν να φροντίσουν όλα τα αδέσποτα, αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν, δυστυχώς...

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τις ευχές και τις συμβουλές σας!

(σήμερα το πρωί είδα τις πρώτες τριχούλες στο μικρούλη!!)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back