Καλησπέρα. Δεν έχουμε περάσει κάτι παρόμοιο, αλλά αν θέλεις μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό του φόρουμ στο θέμα αυτό ή με πμ. Κάποιες φωτογραφίες που να αποτυπώνουν την κατάσταση ίσως βοηθούσαν. Φαντάζομαι πως η κακή του διάθεση και οι αντιδράσεις του οφείλονται στο στρες ή σε πόνο, εξαιτίας των πληγών. Εύxομαι σύντομα περαστικά σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχω ακριβώς ανάλογη εμπειρία. Ωστόσο παλιότερα σε μια περίπτωση ενός γάτου μου με πληγή (από καβγά με άλλο γάτο), μου είχε συστήσει ο κτηνίατρος την kenakomb (αντιαλλεργική - αντιμυκητισιακή αλοιφή) και είχε κάνει θαύματα θυμάμαι...Τώρα αν είναι πολύ ανοιχτές οι πληγές δε ξέρω κατα πόσο ενδείκνυται...Πάρε τουλάχιστον κάποια γνώμη τηλεφωνικά από άλλο γιατρό ή και από το γιατρό του φόρουμ, όπως προτείνει και η Φωτεινή, μέχρι να μπορέσεις να το πας...Να πάνε όλα καλά εύχομαι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπαινω κατευθειαν στο ψητο..
Μολις προσεξα οτι γατα μου εχει μια πολυ μικρη πληγιτσα διαγωνια και λιιιγο πιο πανω απο το δεξι της ματι, σαν να ξυθηκε και να ματωσε (?) ή απο κατα λαθος χτηπημα κατα τη διαρκεια καποιας καταβασης/περασματος/τρεξιματος κτλ.
Υπαρχει κατι που μπορω να βαλω στην πληγιτσα της για αντισηψια/προστασια;;;
κατι φυσικο γιατι αυτη τη στιγμη δεν εχω καποιο φαρμακο που να αντιλαμβανομαι σχετικο (περα απο αλκοολουχα λοσιον και μπετατιν) ;;;
Ευχαριστω για την οποια αμεση απαντηση, ανησυχω πολυ..

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειναι σιγουρο αυτο με το μπεταντιν;
Το λεω γιατι εχω πληρη αγνοια και θελω να σιγουρευτω-το οτι κατι δουλευει σε μας δε σημαινει οτι δουλευει και στα ζωακια,οχι πως αμφισβητω τη γνωση σου..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Αλωνίζει η γατούλα σου; Αν όχι, βγαίνει σε μπαλκόνι που έχει φυτά και σε τι όροφο είσαι;
Περαστικά στις γατούλες σου!

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
, για την ακρίβεια ήταν εκατέρωθεν της γναθου, ας πούμε, αλλά μόνο εξωτερικά. Από τη μία πλευρά έχει σχεδόν περάσει, αλλά από την άλλη από χθές είναι χειρότερα, έχει πρηστεί αρκετά το "χείλος" εκεί στο πλάι και φαίνεται ότι το πρήξιμο προχωράει και στο μουσούδι του πιο πάνω, ελαφρώς μεν αλλά φαίνεται
...Να σας πω ότι τον είχε δεί ο κτηνίατρος πριν από μια βδομάδα περ. που δεν ήταν ακόμη πρησμένος και δεν έβγαλε σαφές πόρισμα, το στοματάκι του πάντως εσωτερικά ήταν Ο.κ. Παρ΄όλα αυτά η γενικότερη εξέταση έδειξε ότι έχει ψωρίαση και είπε ότι ίσως οφείλεται σ΄αυτή ο ερεθισμός στο στόμα..βάλαμε αμπούλα, την οποία και θα επαναλάβουμε αλλά σκέφτομαι ότι αν ήταν όντως αυτό δε θα χειροτέρευε τώρα, μετά την αμπούλα! Τηλεφώνησα χθες στο γιατρό και μόλις άκουσε για πρήξιμο μου είπε βέβαια κατευθείαν αντιβίωση, που με το φαγητό του δεν τη παίρνει ο χαζός κι επιπλέον από το στόμα δε μπορώ να του τη δώσω, αφού αν και πολύ ήρεμος γενικά με το που πάω να τον ακουμπήσω για να ανοίξει το στόμα δεν κάθεται με τπτ γιατί είναι ακριβώς εκεί το πρόβλημα..Οπότε θα πάμε για ενέσιμη αύριο..Έχει κανείς ιδέα του τι μπορεί να είναι αυτό το πράγμα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κάτι τέτοια βγάζει συνέχεια ο Κόναν αλλά μόνο στην κάτω μεριά, στο πηγουνάκι του δηλαδή. Καμμιά φορά ερεθίζεται και το άτριχο ροζ στα χειλάκια του. Απ' ότι μου έχουν πει είτε έχει σχέση με το έκζεμα που βγάζει στο πηγούνι, είτε σχετίζεται με κάποιο αυτοάνοσο που είχε πάθει μικρός στην μυτούλα του. ΄Ομως αυτά είναι θεωρίες, μόνο κτηνίατρος μπορεί να πει με ακρίβεια και όχι πάντα και αφού φυσικά τον δει.Καλησπέρα! Ο γατούλης μου ο Μπόνο εδώ και 15 μέρες περίπου είχε εμφανίσει κάποιους ερεθισμούς-μικρές πληγές στο στόμα του, για την ακρίβεια ήταν εκατέρωθεν της γναθου, ας πούμε, αλλά μόνο εξωτερικά. Από τη μία πλευρά έχει σχεδόν περάσει, αλλά από την άλλη από χθές είναι χειρότερα, έχει πρηστεί αρκετά το "χείλος" εκεί στο πλάι και φαίνεται ότι το πρήξιμο προχωράει και στο μουσούδι του πιο πάνω, ελαφρώς μεν αλλά φαίνεται
...Να σας πω ότι τον είχε δεί ο κτηνίατρος πριν από μια βδομάδα περ. που δεν ήταν ακόμη πρησμένος και δεν έβγαλε σαφές πόρισμα, το στοματάκι του πάντως εσωτερικά ήταν Ο.κ. Παρ΄όλα αυτά η γενικότερη εξέταση έδειξε ότι έχει ψωρίαση και είπε ότι ίσως οφείλεται σ΄αυτή ο ερεθισμός στο στόμα..βάλαμε αμπούλα, την οποία και θα επαναλάβουμε αλλά σκέφτομαι ότι αν ήταν όντως αυτό δε θα χειροτέρευε τώρα, μετά την αμπούλα! Τηλεφώνησα χθες στο γιατρό και μόλις άκουσε για πρήξιμο μου είπε βέβαια κατευθείαν αντιβίωση, που με το φαγητό του δεν τη παίρνει ο χαζός κι επιπλέον από το στόμα δε μπορώ να του τη δώσω, αφού αν και πολύ ήρεμος γενικά με το που πάω να τον ακουμπήσω για να ανοίξει το στόμα δεν κάθεται με τπτ γιατί είναι ακριβώς εκεί το πρόβλημα..Οπότε θα πάμε για ενέσιμη αύριο..Έχει κανείς ιδέα του τι μπορεί να είναι αυτό το πράγμα;
΄Οσο για την αντιβίωση, έχεις δοκιμάσει να του την δώσεις μέσα σε λίγο βουτυράκι ή σε κανένα κομματάκι γαλοπούλα; Εγώ πια του Κόναν μόνο έτσι γιατί δεν κάθεται με τίποτα...
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάτι τέτοια βγάζει συνέχεια ο Κόναν αλλά μόνο στην κάτω μεριά, στο πηγουνάκι του δηλαδή. Καμμιά φορά ερεθίζεται και το άτριχο ροζ στα χειλάκια του. Απ' ότι μου έχουν πει είτε έχει σχέση με το έκζεμα που βγάζει στο πηγούνι, είτε σχετίζεται με κάποιο αυτοάνοσο που είχε πάθει μικρός στην μυτούλα του. ΄Ομως αυτά είναι θεωρίες, μόνο κτηνίατρος μπορεί να πει με ακρίβεια και όχι πάντα και αφού φυσικά τον δει.
΄Οσο για την αντιβίωση, έχεις δοκιμάσει να του την δώσεις μέσα σε λίγο βουτυράκι ή σε κανένα κομματάκι γαλοπούλα; Εγώ πια του Κόναν μόνο έτσι γιατί δεν κάθεται με τίποτα...
Σ΄ευχαριστώ Βάσω για την απάντηση, όντως και σε μας προχωράει και λίγο κτ από το πηγούνι, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι όπως λες κι εσύ στο άτριχο τμήμα στα χειλια, στο πλάι...κάτι αντίστοιχο με του Κόναν σου μου φαίνεται. Εμείς τον ξαναπήγαμε πάντως χθες το απόγευμα τελικά στο γιατρό για ενέσιμη αντιβίωση, ώστε να είμαστε ήσυχοι και να μην τον κυνηγάω... (αγόρασα με την ευκαιρία κι ένα ονυχοδρόμιο που είχα από καιρό βάλει στο μάτι και τα άτιμα ακόμα ούτε να το φτύσουν
, τεσπα άλλο θέμα αυτό). Πάντως ο γιατρός δε μπόρεσε να καταλήξει στο που μπορεί να οφείλεται κι αυτή τη φορά μου είπε ότι μάλλον θα χτύπησε λίγο και από το ξύσιμο μετά το ερέθισε τόσο...Εμένα για χτύπημα δε μου φαίνεται κθ πάντως..τέσπα σημασία έχει να του περάσει κι ευτυχώς είναι ήδη κάπως καλύτερα
Το tip με το βούτυρο για την αντιβίωση δεν το ήξερα! Θα το έχω υπόψιν!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η ποσότητα είναι ανάλογα με το βάρος του κάθε γατιού. Εγώ πλέον έχω μάθει και την δίνω με το μάτι, στον Κόναν ας πούμε που είναι περίπου 8 κιλά, δίνω μια κουτσουλιά που βάζω στο δάχτυλό μου. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, λιγάκι δεν χρειάζεται πολύ.Βάσω τι ποσότητα δίνεις στο Κονανούκι απ΄αυτή την αλοιφή και με τι συχνότητα..; Ας ελπίσουμε πως δε θα ξαναέχουμε τέτοιο θέμα αλλά καλού κακού να ξέρουμε![]()

΄Οσο για την συχνότητα θέλει για κάποιες μέρες καθημερινά. Σε ζόρικες περιπτώσεις και δυό φορές την ημέρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool