Δερματόφυτα...

ευχαριστώ και πάλι! μέχρι τους 6 μήνες θα τρελαθώ!!! και αν έχει αυτό το πράγμα θα το χάσω?:cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γι' αυτό σου είπα να του κάνεις από τώρα ένα τεστ, ίσα για να σου φύγει η ιδέα, και μετά τους 6 μήνες το ξανακάνετε για επαλήθευση.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το γατάκι θα αρρωστήσει, μπορεί απλώς να παραμείνει φορέας για όλη του τη ζωή. Απλώς, αν είναι φορέας, θα πρέπει να προσέχεις ώστε να εμβολιάζεται τακτικά και να ζει σε καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον, γιατί το ανοσοποιητικό του δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο ενός υγιούς ζώου.
Μην τρελαίνεσαι όμως, το ότι οι μύκητες εξαπλώθηκαν γρήγορα μπορεί να οφείλεται σε ένα κάρο αιτίες με πιθανότερη, κατά τη γνώμη μου, την κλασική "γρίπη" (ρινοτραχείτιδα) που κουβαλάνε τα περισσότερα γατάκια. Και, επειδή αυτός ο κτηνίατρος ακούγεται λίγο τρομολάγνος (άσε που σε συμβούλεψε να το αφήσεις και έξω το γατάκι :down:), θα σου πρότεινα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη καλού κακού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έχεις απόλυτο δίκιο! έκανε σαν τρελός ο γιατρός και μου έλεγε πως μπορεί να μην αντέξει με τη θεραπεία! αρρώστησα χτες,όλοι στο σπίτι κλαίγαμε τη μοίρα μας!!! εγώ το έχω στο δωμάτιο μου πάντως και απλά απολυμαίνω καλά το χώρο...

Γι' αυτό σου είπα να του κάνεις από τώρα ένα τεστ, ίσα για να σου φύγει η ιδέα, και μετά τους 6 μήνες το ξανακάνετε για επαλήθευση.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το γατάκι θα αρρωστήσει, μπορεί απλώς να παραμείνει φορέας για όλη του τη ζωή. Απλώς, αν είναι φορέας, θα πρέπει να προσέχεις ώστε να εμβολιάζεται τακτικά και να ζει σε καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον, γιατί το ανοσοποιητικό του δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο ενός υγιούς ζώου.
.

Μια Διευκρίνηση.
Ξέρω, ότι ένας εμβολιασμός για λευχαιμία, σε γάτα που νοσεί... δεν θα της αποφέρει τίποτα.. ίσως την χειροτερέψει κιόλας....:/: (Φυσικά και πρέπει να γίνονται απαραίτητα, τα άλλα εμβόλια, νομίζω αυτό εννοεί και η aretha)

και ένας εμβολιασμός για λευχαιμία, σε γάτα φορέα, ίσως παρακινήσει εκδήλωση της νόσου, και να κάνει την γάτα, απο φορέα, στο να νοσήσει. (γι΄αυτό και προτείνεται, έλεγχος λευχαιμίας πρίν, τον εμβολιαμό.);)

(Φυσικά και πρέπει να γίνονται απαραίτητα, τα άλλα εμβόλια, νομίζω αυτό εννοεί και η aretha)
Ακριβώς αυτό.
Ευχαριστώ Τζούλια :)

καλησπεραα.... μετα απο καιρο, και παλι τα ιδια! της εκανα εξετασεις απο δειγμα τριχας και βγηκε πως εχει τριχοφυτα....... στην αρχη νομιζα οτι ητανε αλλο απο τα δερματοφυτα, αλλα μετα καταλαβα πως ειναι το ιδιο..... ε?? ουσιαστικα δερματοφυτα πρεπει να λεγεται ο μυκητας και τριχοφυτα ειναι μια απο τις κατηγοριες....?? ετσι καταλαβα απ τις οδηγιες που ελεγε το κλιναφαρμ σπρευ..... μας ειπε λοιπον να συνεχισουμε τη θεραπεια για 6 φορες ακομα...... ομως δεν καταλαβαινω, γτ παλι τα ιδια?? ή μηπως δεν της περασε ποτε......??? αλλα γτ.. αφου οι τριχουλες μεγαλωνουν.. με τη βοηθεια της θυροξινης βεβαια,,,, και ο γιατρος με διαβεβαιωσε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παθει υπερθυροειδισμο..... ουφφφ αυτα, ειμαι αγχωμενη......

γειααα!! ειναι κανεις εδω?... εχω και αλλες αποριες σχετικα με τους μυκητες της γατουλας μου..... δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για να τις γραψω... οι μυκητες ειναι και αυτοι παρασιτα?? και τι ακριβως ειναι η αποπαρασιτωση? σε τι βοηθαει....? εμεις δε της εχουμε κανει, οποτε αν οι μυκητες ανηκουν στα παρασιτα, μηπως ειναι αυτος ο λογος που συνεχιζει να εχει?? ή μηπως κατι αλλο? να σας πω... αφου συνεχιζει να βγαινει εξω, γτ να την εχουμε κλεισμενη μεσα δεν γινεται, πως θα της περασει?? καιιι τα τριχοφυτα ειναι υποκατηγορια των δερματοφυτων? γιατι αν ειναι ετσι,,, μαλλον δεν της περασαν ποτε ε?? παρολαυτα εχει αρχισει ηδη να βγαζει τριχες..... ουφφφ, δε ξερω ειμαι αρκετα προβληματισμενη με ολο αυτο..... περιμενω απαντηση σας, και παλι :P
ευχαριστω!!!!!:)

Τα δερματοφυτα και τα τριχοφυτα ειναι διαφορετικα ειδη μυκητων, αν δεν εχει κανει αποπαρασιτωση καλο θα ηταν να κανει γιατι τα παρασιτα(εντερικα σκουληκια) οταν ειναι σε μεγαλους αριθμους μπορει να προκαλεσουν απο ελλειψη θρεπτικων στοιχειων μεχρι ανοσοκαταστολη και ετσι να εμφανιστουν οι μυκητες.

Ακριβώς το ίδιο περνάμε και εγώ με το γατάκι μου τον τελευταίο καιρό.. :/: θέλει πολύ υπομονή το θέμα. Πήγα πολλές φορές σε κτηνίατρο, γιατί για να φανταστείτε στην αρχή αντί να καλυτερεύει πήγαινε όλο και χειρότερα. Με ανακουφίζει που διαβάζω πως είναι κάτι κοινό γιατί στην αρχή η φαντασία μου οργίαζε, το γατάκι μου το βρήκα έξω και.. καταλαβαίνεται. :worry:

Με ησυχάσατε.. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δερματόφυτα χτυπήσαν κι εμάς... :/:
Τα γατάκια που φιλοξενώ, 1,5 μήνα, εμφάνισαν τη πρώτη φαλακρίτσα τη Πέμπτη, τους ξεκίνησα την ίδια μέρα daktarin και μπάνια με hebitane αλλά είναι κάθε μέρα και χειρότερα... Τα κενά που είχαν απο ρόζ έγιναν καφέ, αλλά κάθε μέρα εμφανίζουν κι άλλα.
Ειδικά στον αρσενικό, είναι μεγάλες οι αλλοιώσεις. Στο τέλος θα μείνει εντελώς φαλακρός...
Να δώσω φάρμακα απο το στόμα ή είναι πολύ μικρά?
Ο κτηνίατρος είπε να συνεχίσω με την αλοιφή και τα μπάνια, αλλά είχα κλείσει και υιοθεσίες και θα τις χάσω έτσι που συνεχίζεται... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έρικα μου, μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου δώσει απάντηση σε κάτι τέτοιο. Κανείς άλλος δεν είναι σε θέση γιατί μπορεί να πάθουν ζημιά τα γατάκια.. :/:
Τις υιοθεσίες δεν θα τις χάσεις αν αναφέρεις στους ενδιαφερόμενους ότι τα γατάκια θα είναι διαθέσιμα λίγο αργότερα τελικά... ο κτηνίατρος πόσο λέει ότι θα πάρει για να θεραπευτούν εντελώς τα μικρά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είπα μήπως είχε κανένας άλλος με τόσο μικρό γατάκι παρόμοια εμπειρία. Δε ξέρω μήπως πρέπει να πάρω κι άλλη γνώμη.
Μου είπε για 10 μέρες ο κτηνίατρος, αλλά ήδη είμαστε στις 5 μέρες και αντί για καλύτερα, πάμε χειρότερα, οπότε θα κρατήσει πολύ παραπάνω.

Κοίτα..λογικά οι μυκητιάσεις πέρνουν τον χρόνο τους. Και είναι καλύτερα έτσι για να γίνει σωστή θεραπεία.

Βγάλαμε νέες τριχουλέέές!:clapup:
Ελπίζω να σταματήσει και η εξάπλωση γρήγορα!!

Δερματοφυτίαση / Δερματόφυτο

Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής... διαμένοντας μακριά από το κέντρο της Αθήνας, συνηθίζω να ταίζω τις γάτες της γειτονιάς. Πρίν λίγο καιρό όμως ανακάλυψα ότι κόλησα μύκητες και όπως έδειξε η εξέταση που έκανα είναι δερματόφυτο.

Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια θεραπεία για τις γάτες ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω συνολικά το θέμα;

Ο δερματολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα φάρμακο που το βάζεις στο νερό τους αλλά δυστυχώς δεν θυμόνταν το όνομα.
Ο κτηνίατρος μου δυστυχώς ούτε εκείνος το ξέρει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Δερματοφυτίαση / Δερματόφυτο

Υπαρχουν αρκετα φαρμακα για την μυκητιαση για τις γατουλες, το θεμα ειναι οτι πρεπει να μπορεις να τις πιασεις για να τους το βαλεις. Πριν απο αρκετα χρονια ειχε παθει η πρωτη μου γατουλα, βεβαια δεν κολλησαμε γιατι το εντοπισαμε εγκαιρως. Ο κτηνιατρος μας ειχε δωσει ενα υγρο σαν λαδακι και της το βαζαμε στο τριχωμα της πρωι και βραδυ. Της περασε μεσα σε λιγες μερες.
Καλα, ο κτηνιατρος σου δεν ξερει αυτο το φαρμακο που λεει ο δερματολογος σου, η γενικα δεν ξερει καποιο φαρμακο για τους μηκυτες; Γιατι αν ισχυει το δευτερο, μονο κτηνιατρος δεν ειναι!!!

Όχι βρε μας έχει προτείνει φάρμακο...

Απλά επειδή οι περισσότερες είναι άγριες και δεν πιάνονται έλεγα μήπως υπάρχει κάτι σε μορφή σπρέι ή κάτι που μπορεί να μπει στο νερό ή το φαγητό τους...

Άσε που η μία που υποπτεύομαι ότι με κόλλησε κιόλας (γιατί της έχω αδυναμία!) δεν έχει κάποια αραίωση στο τρίχωμα ώστε να πω ότι θα ακολουθήσω κάποια θεραπεία με κρέμες κλπ. ...

Ειναι λιγο απιθανο να μην εχει αραιωση στο τριχωμα, αν εχει μηκυτες. Να κοιταξεις, αν μπορεις φυσικα, στα πισω ποδια στο πισω τους μερος και στο κατω μερος της ουρας, εκει εμφανιζεται συνηθως.
Οσο για τα φαρμακα, αυτο που σου εγραψα εγω, εγινε το 1992, ειμαι σιγουρη πως υπαρχουν πολυ περισσοτερα και καλυτερα φαρμακα πια.

Α μάλιστα...θα το κοιτάξω! Πάντως αυτή είναι εύκολη υπόθεση...θα την πάω τη Δευτέρα στον κτηνίατρο και θα της ξεκινήσω αγωγή...
Με τις υπόλοιπες ψάχνομαι!! Ξέρεις γιατί κοιμούνται ομάδες-ομάδες και έτσι κολλάνε...

Καλησπέρα σας.Μόλις γραφτήκαμε στο ωραίο σας forum και θα ήθελα να σας πω και εγώ ότι η μικρή μας έχει και αυτή δερματόφυτα.Ο κτηνίατρος μου έδωσε ένα υγρό το οποίο το διέλυσα στο νερό και θα την ψεκάζω κάθε τρεις ημέρες πολύ προσεκτικά και αμέσως μόλις την ψεκάσω θα πρέπει να την στεγνώσω με πιστολάκι γιατί αν γλείψει το φάρμακο όσο είναι υγρό μπορεί να πάθει δηλητηρίαση!!!Το όνομα του φαρμάκου δεν το θυμάμαι.... Erika καλό είναι να συνεχίσεις με την αγωγή που σου έδωσε ο κτηνίατρος.Όσο για τις υιοθεσίες αν ενδιαφέρονται πραγματικά θα περιμένουν.Πάντως για να μην ξανακολήσουν θα πρέπει να κάνεις πάρα πολύ καλό σκούπισμα και να καθαρίζεις τον χώρο με χλωρίνη με πολύ προσοχή και γάντια πάντα όταν έρχεσαι σε επαφή με τα μολυσμένα ζωάκια γιατί τα δερματόφυτα κολλάνε και στον άνθρωπο.Τέλος απ'ότι ξέρω το Hibitane δεν ενδεικνύται για επαφή με το δέρμα,πόσο μάλλον των μωρών ζώων....Είναι αποστειρωτικό για χειρουργικά εργαλεία!!!!
Εύχομαι να περάσει γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και υιοθετηθούν σύντομα.
Περαστικά και σε όλα τα υπόλοιπα ζωάκια!!!! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back