Δηλητηριώδη φυτά.
Παιδιά εγώ δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά για τα γατάκια. Και αυτό, γιατί ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει καποιο πρόβλημα με τον κεραμυδογατό μου ο οποίος μασουλούσε όλα τα φυτά του μπαλκονιού μου και φυσικά έκανε εμετό κάποια στιγμή κ έβγαζε όλες τις τρίχες που κατάπινε. Αλλά το κατάλαβα πολύ καλά πέρυσιι τον Ιούνιο του Αγίου Πνεύματος όταν ο νέος περσικός που είχα αποκτήσει τον Ιανουάριο μόλις, παραλίγο να πεθάνει από δράκαινα που έφαγε μάλλον. Το Σάββατο το μεσημέρι γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ τον είδα να είναι λιώμα στο πάτωμα και να βγάζει βρωμερά υγρά λευκά από το στόμα και από πίσω. Το γατί ήταν ένα πτώμα κι εγώ έλειπα μόνον 3 ώρες από το σπίτι. Το πρωί ήταν μια χαρά. Μετά έκανε συγχρόνως εμετό και διάρροια με αίμα. Σερνόταν και δεν είχε κουράγιο να σταθεί όρθιος. Τρελάθηκα πήρα την εκτροφέα απ'όπου τον είχα πάρει και αφού αποκλείσαμε τα πάντα καταλήξαμε πως ίσως είχε μασουλήσει δράκαινα γιατί έπαιζε καμιά φορά με τα φύλλα της. Τέλος πάντων σώθηκε με αγωγή που μου έδωσε ο καταπληκτικός κτηνίατρος (που μου σύστησε η εκτροφέας,) ο Περικλής ο Κατσαρός (γιατί δεν έβρισκα τον δικό μου εκείνη τη στιγμή), με ενέσεις και αντιδιαρροϊκά. Βέβαια το πλήρωσε το γατάκι με διάρροια περίπου για 8 μήνες μετά και έτρωγε ειδική τροφή της Hill's id. Μέχρι που με βοήθησε η Αννα (η κοπέλα που έχει το pet shop: "Η σποθήκη της Άννας" στην Νέα Σμύρνη όπου και μένω, η οποία με προέτρεψε να δοκιμάσω την τροφή feet 32 της Royal Canine γιατί του είχα κάνει τα πάντα από εξετάσεις κ δεν είχε τίποτα. Σιγά σιγά επανήλθε το έντερό του και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όμως γενικά έχω παρατηρήσει πως τα περσικά είναι ευαίσθητα στη διατροφή τους. Η κοπέλα πάντως αυτή είναι φοβερός άνθρωπος και λατρεύει τα ζώα. Χωρίς να με ξέρει από πριν, με το που μιλήσαμε (την βρήκα τυχαία από το ίντερνετ), ασχολήθηκε με το γατάκι μου κ μου έδωσε χρήσιμες συμβουλές για όλα μου τα ζώα γιατί έχω κ σκυλο κ άλλες 2 γάτες.
Πρέπει γενικά να προσέχουμε πολύ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.