Διάρροια με αίμα

xaroula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η xaroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Σημερα καθως αλλαζα την αμμο παρατηρησα διαρροια μαζι με αιμα και μαλλον ειναι της Κοντεσσας.Εχω δυο γατες αλλα πιστευω πως ειναι απο την θυληκεια μου καθως ειναι εθαισθητη γατουλα.Τους εχω αλλαξει τροφη απο χθες και της δινω την Αcana την adult.Πριν απο αυτη την τροφη μου χε ξεμεινει η Acana junior και αυτη τους εδινα μεχρι να τελειωσει και δεν της προκαλουσε προβλημα.Γενικα τους εχω αλλαξει αρκετες τροφες μιας και η συγκεκριμενη γατουλα ειναι εθαισθητη και δεν μπορει να τις αφομιωσει ολες.Ειναι ενος ετους ενω ο αλλος 6 μηνων.Στην κτηνιατρο δυστηχως θα μπορεσω να την παω μονο την βδομαδα που ερχεται.Αλλα και παλι δεν ειμαι 100% σιγουρη αν ειναι αυτη και οχι ο αλλος αυτην την φορα απλα απο το ιστορικο της υπεθεσα οτι θα ναι αυτη μιας και ο μικρος ως τωρα δεν μου χε προκαλεσει κανενα προβλημα.Εχετε καμια ιδεα τι θα μπορουσε να ναι το αιμα στα περιτωματα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ιδιο συνεβαινε και με τη γατα μου.ειναι κολίτιδα.πηγα στη κτηνιατρο και μου δωσε ειδική τροφη για το εντερο,που δυστυχως δεν υπαρχει στα πετ σοπ.Επιπλέον, παιρνει για 8 μερες ενα χαπι.Πρεπει να την πας στην κτηνιατρο οσο πιο γρηγορα μπορεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το αίμα στα κόπρανα είναι ένδειξη εσωτερικής αιμορραγίας. Είτε προέρχεται από το έντερο (και μπορεί να οφείλεται σε κολίτιδα όπως σου είπε η vasikosta) είτε από κάποιο άλλο όργανο του πεπτικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ιατρική περίθαλψη καθώς, όπως καταλαβαίνεις, δε γίνεται να την αφήσεις να αιμορραγεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ωχ και εγω σημερα ειδα λιγο αιματακι στα κακα του ντινακι μου ισα που φρνοταν δε τα ειχε σκεπασει οταν τα ειδα και ετσι το πηρα χαμπαρι.Θα παρω μαλλον τον κυριο πανο τηλ να μου πει.

Διάρροια και αίμα

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Βρήκα το φόρουμ ψάχνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που μόλις εμφανίστηκε, και φαίνεται πολύ χρήσιμο. Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.

Βρήκα έναν γατούλη αλήτη (πολύ καλούλη και υπάκουο όμως) το καλοκαίρι, γυρνάει συνέχεια έξω και ανεβαίνει στο σπίτι μόνο για φαγητό. Τις τελευταίες μέρες είχε χτυπήσει το ποδαράκι του και τον κράτησα μέσα στο σπίτι για να μην τις "φάει" από τους άλλους γάτους.

Εχθές του πήρα καινούργιες κονσέρβες - μερίδες οι οποίες μου φάνηκαν καλές, βάσει της εμφάνισης και της τιμής τους. Έφαγε από αυτές εχθές και σήμερα το μεσημέρι, ενώ σήμερα το βράδυ έφαγε βραστό κοτόπουλο. Πριν από λίγο πήγε στην άμμο του και έκανε διάρροια στην οποία παρατήρησα και αίμα (φαινόταν αρκετά) και όπως καταλαβαίνετε μου κόπηκαν τα πόδια. Μετά το περιστατικό έφαγε με όρεξη το υπόλοιπο κοτόπουλο και έπεσε για ύπνο. Τον χάιδεψα και παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο πλάι της κοιλίτσας του (ανάμεσα στα πλευρά και στην κοιλιά) το οποίο όμως μετά από λίγο μειώθηκε αισθητά και τώρα πια δεν το καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου.

Τέτοια ώρα είναι αδύνατον να βρω γιατρό και αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει και να με καθησυχάσει θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλωσήρθατε, εσύ κι ο γατούλης σου! Φαίνεται κούκλος! :)
Είναι συνηθισμένο να παρουσιαστεί διάρροια με την απότομη αλλαγή τροφής (γι' αυτό καλό είναι να εισάγουμε μια νέα τροφή στη δίαιτά του σταδιακά, ανακατεύοντάς την με την τροφή που έχει συνηθίσει).
Ωστόσο, το αίμα στα κόπρανα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Αν δεν προέρχεται από κάποιον εξωτερικό ερεθισμό (κάποια πληγούλα στον πωπό του δηλαδή), τότε σημαίνει ότι υπάχει αιμορραγία κάπου στο γαστρεντερικό σύστημα.
Θα πρότεινα να τον πας οπωσδήποτε σήμερα από τον κτηνίατρο για να τον εξετάσει.
Περαστικά σας εύχομαι!

καλως ορίσατε και εσύ και ο γατούλης σου. Το αίμα γενικά πάντα θέλει προσοχή, για την διάρροια θα σου έλεγα ότι και η Αρήθα πιο πάνω. Ελπίζω να μπορέσεις σήμερα να τον πας στον κτηνίατρο για να τον εξετάσει. Εύχομαι περαστικά και περιμένουμε νέα..:)

ότι είπαν τα κοτίτσια είναι έτσι ακριβώς και εμένα όταν έκανε διάρροια έτσι ήταν αλλά επίσης θα μπορούσε να είναι και από τα σκουλικάκια που έχει...σίγουρα θα πρέπει να τον δει γιατρός για να αξιολογήση και το εξώγκομα που ανέφερες, άσχετα εάν έχει υποχωρισει ή όχι...

Τώρα διάβασα αυτό το ποστ... Έχουμε νέα από τον γατούλη? Κατάφερες να τον πάρεις στον γιατρό?:|

Ναι τι έγινε τελικά?

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάμε στον γιατρό σήμερα, γιατί δούλευα και ο γιατρός μας, ο οποίος είναι δίπλα στη δουλειά μου είναι ακόμα σε άδεια. Όμως τον παρακολούθησα και σήμερα είναι όλα φυσιολογικότατα! Συνεχίζω την παρακολούθηση - με τα χίλια ζόρια γιατί όπως καταλαβαίνετε όλο το βράδυ ήμουν όρθια - και Δευτέρα, με το καλό, θα πάμε να τον δει ο γιατρός.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

Μίλησα με τον γιατρό για το θέμα του Jack και μου είπε ότι αφού συνέβει μία φορά να μην ανησυχώ, συμβαίνει στις έντονες διάρροιες να σπάνε τριχοειδή αγγεία και να υπάρξει αίμα. Κάτι μάλλον θα τον πείραξε και όταν του είπα ότι του είχα αλλάξει την τροφή απάντησε ότι μάλλον αυτό είναι. Μου είπε να συνεχίσω να τον παρακολουθώ όμως.
Το ποστάρω μήπως και συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα να έχει μια ιδέα.

Κατά τη γνώμη νομίζω ότι πρέπει να ψάξεις το θέμα λίγο παραπάνω... Αυτό το εξόγκωμα που ανέφερες αποτελεί κάτι το ανησυχητικό... Η διάρροια με αίμα είναι επίσης ανησυχητική. Τώρα βέβαια αν εχει περάσει η διαρροια, ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα. Το γατουλάκι έχει κάνει εμβόλια;;; επίσης.. το γατάκι τρώει με όρεξη;; έχει όρεξη ή έχει κουρνιάσει;
Βεβαια τώρα θα έχουν περάσει και μερικές μέρες από τότε που ανέφερες το πρόβλημα... Ελπίζω να μην υπάρχει προβλημα πια.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές.
Διάρροια εμφάνισε μόνο εκείνη την μία φορά, μετά καθόλου, όπως επίσης και αίμα δεν ξαναεμφανίστηκε. Η όρεξή του δεν κόπηκε ούτε λεπτό, αφού αμέσως μετά το συμβάν πήγε και χλαπάκιασε ο χοντρούλης μου κανονικότατα και αυτό ήταν που κάπως με καθησύχασε εκείνη τη στιγμή. Εμβόλια δεν έχει κάνει, ποτέ δεν έκανα σε καμία γάτα μου. Όσο για το εξόγκωμα που φοβήθηκα εκείνη την φορά ήταν τα πλευράκια του που τα είχε φουσκώσει η γεμάτη του κοιλιά, το παρατήρησα κι άλλες φορές.
Τον Jack από το καλοκαίρι που βρεθήκαμε δεν τον κρατούσα μέσα στο σπίτι, ερχόταν μόνο για ένα φαγητό και λίγο ύπνο, και έτσι δεν τον είχα παρατηρήσει και δεν τον είχα μάθει. Αυτές τις μέρες παρατηρώ και μαθαίνω σιγά σιγά.
Πάντως είναι ζούπερ, γεμάτος όρεξη (για φαΐ κυρίως) και για έξω μιας και είναι η εποχή τους. Είχε εξαφανιστεί από εχθές το πρωί που τον έβγαλα και σήμερα γυρνούσα όλη την γειτονιά κάνοντας "ψιψι" (σαν τρελή) για να τον βρω και τελικά ο γαϊδούρης ήταν στο από πίσω σπίτι και κοιμόταν σε κάτι μαξιλάρες, γύρισε μου έριξε μια ματιά και ξανάπεσε για ύπνο. Μετά από παααααααάρα πολύ ώρα (έξω από το ξένο σπίτι) και αμέτρητα "ψιψι" μου έκανε την χάρη και σηκώθηκε και ήρθε μαζί μου στο σπίτι. Τώρα κοιμαααααααααάται.
Και πάλι ευχαριστώ για όλα.

Αν είναι έτσι, τότε χαίρομαι που δεν συμβαίνει κάτι!!! Πάλι κάλα :happy::up:

Ζητώ απόψεις!!!

Καλημέρα σας. :)

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουμε βρει με τη φίλη μου μια καινούρια αδέσποτη γάτα, κάτασπρη, που φαίνεται να είναι από σπίτι. Παίρνει από πίσω όποιον περάσει από δίπλα της! Φαίνεται να έχει χαθεί ή να την παράτησε κάποιος... :( Την ταϊζω αυτές τις βδομάδες και περιμένω να βρεθεί ο ιδιοκτήτης.. Σήμερα τη βρήκαμε το πρωί με τη φίλη μου να περνάει το δρόμο, κάτι που δεν κάνει συχνά, και ν' αρχίζει ν' ανεβαίνει μια ανυφόρα. Την πήραμε από πίσω και καταλήξαμε μέσα σ' ένα πάρκινκ αυτοκινήτων. Η γατούλα βρήκε ένα μέρος με άμμο κι άρχισε να σκάβει. Γρήγορα κατάλαβα πως είχε πάει εκεί για να κάνει την ανάγκη της. Πλησιάσα λίγο περισσότερο μιας και η γάτα με ήξερε και δε θα το έβαζε στα πόδια.

Είχε κανει διάροια :mpliaks: και μέσα στην καφέ λιμνούλα υπήρχε και λίγο αίμα. Είναι άρρωστη; :confused: Γιατί έβγαλε αίμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πιο αθώο είναι να έχει παράσιτα.
Θα έπρεπε να την δεί γενικότερα ένας γιατρός, αυτός θα σου πεί και για το αίμα πιο σίγουρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. :)

Τώρα για το αν θα μπορέσω να την πάω σε γιατρό δε ξέρω.. Τέλος πάντων εγώ θα προσπαθήσω, να συνεχίσω να την ταϊζω κανονικά όμως; :confused:

Κανονικότατα, και αν την πιάσεις να της δώσεις και χαπάκι.:)

Χαπάκι; Τι χαπάκι; :confused:

Συνχωρήστε με δεν έχω ιδέα από ιατρική... :redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back