Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, ναι το έλαβα και σ' ευχαριστώ πολύ! Έτσι είναι, όπως τα γράφεις. Σε καμία περίπτωση τα κριτήριά μας δεν ήταν το ωραίο και η ράτσα. Να φανταστείς ότι ήμουνα τόσο πιεσμένη ψυχολογικά και είχα τόση αγωνία να δώσω τέλος στο μαρτύριο του γάτου που δεν ενδιαφέρθηκα καθόλου για πιστοποιητικά και βιβλιάρια. Δε με ενδιέφερε καθόλου. Το μόνο που μου είπε είναι ότι ήταν διασταύρωση πέρση με αγκύρας. Είναι πολύ όμορφος τώρα. Έχει συνέλθει κάπως και σύντομα θα σας τον παρουσιάσω με φωτογραφίες όταν βγουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lefteris DoC
Νεοφερμένο μέλος
Ωραια τοτε, ανυπομονουμε να τον δουμε. Θα ανεβασω κι εγω φωτογραφιες του αδεσποτακου μου και του Περση μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
Έχω μια ταρταρούγα 10 μηνών και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Τις τελευταίες τρεις μέρες κάνει διάρροια και έφτασε σε σημείο να ερεθιστεί ο ποπός της και να βγάλει ένα μικρό ίχνος απο αίμα.
Δεν την βγάζω έξω, παρά μόνο στην αγκαλιά μου, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φάει κάτι . Μόνο μικρά χόρτα που της δίνω και τα τρώει μανιωδώς.
Δεν της έχω αλλάξει κροκέτα ούτε φακελάκια κονσέρβας. Θα πάει στην τουαλέτα 4-5 φορές το πρωί και άλλες τόσες το βράδυ.
Κάθε της κένωση είναι μια μικρή σταγονίτσα μη φανταστείτε καμιά αξιόλογη ποσότητα.
Ο λόγος που δεν την πήγα ακόμη στο γιατρό είναι επειδή με βλέπει σαν κινητό 50ευρω και είναι ο μοναδικός στο χωριό που μένω.
Τί με συμβουλεύετε να κάνω;Να της δώσω κάτι;
Γιατί συμβαίνει αυτό χωρίς προφανή λόγο;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
υπαρχουν πολλες αιτιες που μπορουν να προκαλεσουν διαρροια. Κανονικα πρεπει να την πας στον κτηνιατρο γιατι κανει αρκετες μερες διαρροια. Συνηθως τους περναει μετα απο 24 ωρες. Εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε απο τι το επαθε η γατουλα σου. Αν συνεχισει την διαρροια θα αφυδατωθει και μετα θα πρεπει να πληρωσεις πολυ περισσοτερα στον κτηνιατρο. Προς το παρον δινε της βραστο κοτοπουλο με ρυζι και almora για να παρει τους ηλεκτρολυτες που χανει με την διαρροια. Εγω αν ημουν στην θεση σου παντως θα την πηγαινα στον κτηνιατρο. Αποπαρασιτωση ποτε της εκανες τελευταια φορα;
aretha
Περιβόητο μέλος
Εάν η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική, δηλαδή δεν δείχνει πεσμένη, τρώει και παίζει κανονικά κ.λπ., εγώ θα δοκίμαζα τα εξής: πρώτα, στέρηση τροφής για 12 ώρες για να ηρεμήσει το στομάχι της (με μπόλικο νερό βέβαια). Μετά, μικρές ποσότητες τροφής, είτε ειδικής για τα γαστρεντερολογικά (έχει η Hill's την i/d και νομίζω κάποια αντίστοιχη έχει και η Royal Canin, Sensitive ίσως;
), είτε βραστό κοτόπουλο με λίγο ρυζόνερο. Παράλληλα, αν έχει περάσει τρίμηνο από την τελευταία εσωτερική αποπαρασίτωση, θα της έδινα και ένα χάπι (ή αμπούλα, ό,τι χρησιμοποιείς). Απλώς, αν όντως έχει παράσιτα, η αποπαρασίτωση μπορεί να της προκαλέσει χειρότερη διάρροια για μια-δυό μέρες, επειδή αποβάλλονται τα παράσιτα από τον οργανισμό.
Υπάρχει και σιρόπι για τη διάρροια, το ercefuryl, αλλά αυτό δεν αντιμετωπίζει την αιτία, μόνο το σύμπτωμα. Οπότε, αφού όπως λες δεν κάνει συνέχεια και πολλή ποσότητα, καλύτερα να προσπαθήσεις με τη διατροφή και ίσως την αποπαρασίτωση σε πρώτη φάση, πριν δώσεις οποιοδήποτε φάρμακο.
Περαστικά!
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
Η συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει καθόλου και είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα πέρα απο τις υδαρείς κενώσεις της.
Κοτόπουλο της έδωσα αλλα δεν έδειξε να της κάνει και τίποτα.
Σήμερα το πρωί πήγε μόνο μία φορά στην αμμολεκάνη της με λίγο καλύτερα αποτελέσματα.
Θα δείξει. Αν δεν βελτιωθούν τα πράγματα και σήμερα θα την πάω οπωσδήποτε αύριο στο γιατρό.
Πάντως στα θέματα φροντίδας για τα εσω και ενδοπαράσιτα είμαι πολύ τυπική. Κάθε μήνα κάνει τη θεραπεία της κανονικά με Drontal και Frontline combus
moukelis
Επιφανές μέλος
Της δινεις Drontal καθε μηνα;
Μπορει κι αυτο το ιδιο να προκαλει διαρροια,καθε μηνα ειναι πολυ συχνα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
συμφωνω με τη Δωρα...και οι 2 γιατροι μου εχουν πει οτι οταν μενει μεσα η γατα θελει καθε 3 μηνες...και ΑΝ..,,.ειναι φαρμακα με παρενεργειες παιδια..μην το ξεχναμε αυτο...
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
Σύμφωνα με τις τελευταίες μέρες θα έπρεπε να πάει άλλες 4-5 φορές στην αμμολεκάνη. Λέτε να ξεμπερδέψαμε;
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω,το ελπιζω...Αν υπαρχει κτηνιατρειο στην περιοχη σου προσπαθησε να βρεις Entelogelan,στα δικα μου εκανε θαυματα,και μπορεις να το δινεις αρκετα συχνα,δεν ειναι αντιβιωτικο,σταθεροποιει τη φυσικη χλωριδα του εντερου.
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Oχι προληπτικα,ειναι για περιπτωσεις ιδιοπαθους κολλιτιδας ή χρονιας διαρροιας.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω παντως πιστευω οτι την γατουλα πρεπει να την δει κτηνιατρος γιατι εχει πανω απο 3 μερες διαρροια, με αιμα μαλιστα και δεν εχει γινει καμια εξεταση για να αποκλειστουν καποιες ασθενειες.
Guest User 10361
Επισκέπτης
Μπορεί να έχει αιμοραίδες η γάτα
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Μάξιμε το μήνυμα έχει γραφτεί εδώ και ...τρία χρόνια
, ελπίζω να έχει λυθεί το πρόβλημά τους ως τώρα
Micable26
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν θα ήθελα να ρωτησω γτ εχω ανησυχήσει κάπως... Πριν λίγες μέρες πέτυχα την γάτα μ στην αμμοδοχο κ έκανε διάρροια κ στο τελος άφησε μια ποσότητα αίματος βαθύ κοκκινο !! Να επισημάνω οτι πριν από λιγότερο 1 μήνα είχε κάνει εγχείρηση γιατί είχε κολλήσει ένα γατάκι μέσα κ χρειάστηκε βέβαια να στειρωθει (ειναι αδέσποτη γατούλα κ την ειχαμε στην αυλή). Ο κτηνίατρος μ είπε ότι η διάρροια με το αίμα ειναι μια απλή εντεριτιδα επειδή καθαρίζει και τρώει τα κακακια των μικρών της (έχει 2 στρουμπουλα κοριτσάκια
) δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα εμετό ή κτ τέτοιο δυσκολεύεται όμως να περπατήσει γτ κουτσαίνει από τ δεξί πίσω ποδαράκι της.... Ο κτηνίατρος π τν ρώτησα πλ με καθησυχασε οτι ίσως έχει πάθει κάποια θλάση ή μυϊκό τραυματισμό... Αλλα τελευταία γίνεται πιο έντονο αντί να περνάει!!
μήπως αυτό σε συνδυασμό με το αίμα στα κακα ειναι κάποια σοβαρή μόλυνση ή οφείλεται σε ενδοπαρασιτα? Γνωρίζει κανεις? έχει συμβεί κτ παρόμοιο σ δικη του γατούλα??
:/ θα ήθελα πλ να ακούσω την γνώμη σας!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nasia99
Νεοφερμένο μέλος
Μαλιστα δε επειδη το ενα ματακι του ήτανε μισοκλεισμένο με αρκετες τσιμπλες μας εδωσε και ενα ειδικό κολλύριο.
Δυστυχως ομως απο εχθες αρχισε να κανει διάρροιες και οταν του σκουπισαμε το ποπουδακι του με το μωρομαντηλο αυτο ειχε μεγαλα κοκκινα ίχνη απο αιμα... παρολα αυτα ειναι ενεργητικό και ζωηρο και τρωει μια χαρα , σκουλήκια δεν ειδαμε μεχρι τωρα στα κακα του λετε να ειναι απο αυτο ή ειναι κατι πιο σοβαρο ?
Αληθεια ποσες φορες την ημερα πρεπει να πηγαινει στην αμμοδοχο του ενα γατακι για την αναγκη του (τσισα και κακα)
Ποσες φορες ταιζετε το γατακι σας και πως του αφηνετε την τροφη που του αντιστοιχει (πχ στο δικο μου 40gr) απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι και οσο φαει ή την δινεται σε δοσεις και ποτε ?
Επισης που πρεπει να ειναι η αμμοδοχος την εβαλα στο μπαλκονι αλλα επειδη δεν πηγαινε μονο του (ειχε σίτα) την εβαλα στο μπανιο... εκανα καλα?
Οι ερωτησεις που εχω ειναι πολλες και ισως να μην ανηκουν ολες εδω ξερω οτι σας πρίζω για αυτο και σας ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας η βοηθεια σας ειναι ευπροσδεκτη !!
Μια πρωτάρα γατομαμά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα nasia και να χαίρεσαι το γατουλινάκι σου.Γεια σας και απο εμενα... πριν μια εβδομάδα βρηκα ενα γατακι 2 μηνων και το πήρα στο σπίτι ... το καναμε μπανιο και το πηγαμε στον κτηνιατρο του καναμε αποπαρασιτωση (με χαπι και με ειδικο σπρέι) καθως ειχε αρκετους ψήλους και του καναμε και εμβολιο... Ο κτηνιατρος μας εδωσε και ειδική τροφή και μας ειπε οτι μπορει να δουμε στα κακακια του σκουλήκια και να μην τρομάξουμε...
Μαλιστα δε επειδη το ενα ματακι του ήτανε μισοκλεισμένο με αρκετες τσιμπλες μας εδωσε και ενα ειδικό κολλύριο.
Δυστυχως ομως απο εχθες αρχισε να κανει διάρροιες και οταν του σκουπισαμε το ποπουδακι του με το μωρομαντηλο αυτο ειχε μεγαλα κοκκινα ίχνη απο αιμα... παρολα αυτα ειναι ενεργητικό και ζωηρο και τρωει μια χαρα , σκουλήκια δεν ειδαμε μεχρι τωρα στα κακα του λετε να ειναι απο αυτο ή ειναι κατι πιο σοβαρο ?
Αληθεια ποσες φορες την ημερα πρεπει να πηγαινει στην αμμοδοχο του ενα γατακι για την αναγκη του (τσισα και κακα)
Ποσες φορες ταιζετε το γατακι σας και πως του αφηνετε την τροφη που του αντιστοιχει (πχ στο δικο μου 40gr) απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι και οσο φαει ή την δινεται σε δοσεις και ποτε ?
Επισης που πρεπει να ειναι η αμμοδοχος την εβαλα στο μπαλκονι αλλα επειδη δεν πηγαινε μονο του (ειχε σίτα) την εβαλα στο μπανιο... εκανα καλα?
Οι ερωτησεις που εχω ειναι πολλες και ισως να μην ανηκουν ολες εδω ξερω οτι σας πρίζω για αυτο και σας ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας η βοηθεια σας ειναι ευπροσδεκτη !!
Μια πρωτάρα γατομαμά![]()

Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου μία μία.
1. Το ότι δεν είδατε σκουληκάκια στα κακάκια του, δεν σημαίνει πως δεν είχε κιόλας, απλά μάλλον δεν είχε πολλά.
Τώρα το αίμα που είδες, αν έχει διάρροια κάποιες μέρες τώρα, ίσως ερεθίστηκε ο βλεννογόνος του εντέρου και γι' αυτό μάτωσε. Σε άλλη περίπτωση, το καλύτερο είναι να το πάτε αύριο στον κτηνίατρο ξανά να το δει.
2. Να σου πω την αλήθεια μου, ποτέ δεν κάθησα να μετρήσω πόσες φορές την ημέρα πάνε τουαλέτα, το μικρό που έχω πάντως τώρα, που είναι κοντά σε ηλικία με το δικό σου, πηγαίνει για τσισάκια κάμποσες φορές αλλά της αρέσει να παίζει κιόλας στην άμμο της, οπότε ίσως να τα κάνει λιγώτερες φορές από όσες την βλέπω εγώ στην άμμο. Κακάκια κάνει 2 φορές την ημέρα, είμαστε όμως στην διαδικασία της εσωτερικής αποπαρασίτωσης με παστούλα (έχει μείνει άλλη μια δόση), οπότε όταν τελειώσει κι αυτό ίσως να πηγαίνει μόνο μία όπως τα μεγάλα μου.

3. Ποτέ μου δεν κάθησα να μετρήσω την ποσότητα τροφής σε μικρό γατάκι, φροντίζω να έχω το μπωλάκι τους πάντα γεμάτο και τα αφήνω να τρώνε όσο θέλουν μια και είναι στην ανάπτυξη. ΄Οταν μεγαλώσουν βέβαια και αφού στειρωθούν, εννοείται πως αλλάζουν τα πράγματα.
4. Τις αμμολεκάνες τις είχα πάντα μέσα στο σπίτι και για την ακρίβεια μία υπάρχει πάντα στο μπάνιο του σπιτιού μου από το 1992 που πήρα την πρώτη μου γατούλα. Αρκετοί έχουν την αμμολεκάνη στο μπαλκόνι αλλά εγώ το φοβάμαι αυτό και δεν θέλω να βγαίνουν έξω, ειδικά την νύχτα, γιατί μένω σε ισόγειο. ΄Οπως καταλαβαίνεις σ' αυτό δεν υπάρχουν κανόνες απλά η αμμολεκάνη μέσα στο σπίτι είναι καλύτερα για την ασφάλεια του γατιού.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο και είμαι σίγουρη πως θα σου απαντήσουν κι άλλες γατομαμάδες εκτός από μένα, έμπειρες αλλά και πρωτάρες που όμως έχουν λύσει αυτά τα θέματα.

Και πάλι καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και ότι απορία έχεις μην διστάζεις να ρωτήσεις, γι' αυτό είμαστε όλοι μας εδώ, για να μαθαίνουμε αλλά και για να προσφέρουμε αυτά που ξέρουμε ήδη στους άλλους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool